- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
-
válasz
mikrofon #42727 üzenetére
Parancsolj! Vágott gyári fw-k minden mennyiségben...
http://data.hu/dir/1ori2i1ecb231122
De nehogy a DD-WRT webrevert-et tedd fel!
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #42524 üzenetére
Nah, most már majdnem minden megvan, hogy nekiálljak csak a multiméter hiányzik...
Így a művelet holnapra marad....
De addig egy kérdés. Először a gyári FW-t szeretném visszatenni serial portról. Ebben az esetben a vágott verziót kell? Tudtok hozzá küldeni egy linket? Sajnos az első hozzászólásban lévő link már nem él! -
suste
veterán
válasz
mikrofon #42592 üzenetére
a jó hír, hogy annyi wifi hálózatot üzemeltetsz az 1 db 2,4GHz-es wifivel is, amennyit csak akarsz
legalábbis OPENWRT alatt, tehát vargalex FW-vel is
viszont csak azért szétválasztani többre, hogy külön legyenek,azért kár
akkor van értelme, ha a külön wifire cstalakozott klienseket eltérően akarod szabályozni, pl belső háló elérés (guest wifi) vagy sebesség (QOS) tekintetében, vagy akár más tűzfalszabályok miattÉn a Realtek csippel szívtam (ha jól emlékszem), és az Intel csippesről rosszat nem hallottam, ez nekem is bejött.
-
válasz
mikrofon #42583 üzenetére
per default nem aktív egyik wifi rádiója sem a routernek, ahogy felbootol a vargalex-féle firmware első telepítése után, neked kell bekapcsolni. értelemszerűen ha nincsen 5GHz-s eszközöd (ha van okostelefonod, érdemes ránézni), nem tudod mire használni (bár csak 1 okostelefonért szvsz felesleges két wifit járatni). erősíteni nem fogod vele a 2.4GHz-s wifit, márcsak azért sem, mert ez a rádió értelemszerűen az 5GHz-s antennákra van rákötve.
hagyd úgy, ahogy van, kivéve ha pl. wifin akarod etetni a médialejátszódat.
-
suste
veterán
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42576 üzenetére
az egyiknél csak a változtatások lesznek elmentve a külső meghajtóra, a másikban pedig a teljes beállítás (ROM)
ha jól tudom, akkor olyan túl sok jelentősége nikncsen, hogy melyiket választod, csak kinek melyik szimpatikusazt is szoktuk mondani,hogy ha nem tudod a különbséget,akkor neked tökmindegy, hogy melyiket választod
Intruder2k5: pedig logikus megfogalmazás, igaz még én sem hallottam így, de egyértelmű
-
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42569 üzenetére
vissza tudod másolni gépen is
miután beüzemelted a rendszert, leállítod az összes szolgáltatást, áramtalanítod a routert
lehúzod és átdugod a vinyót a PC-dre, bebootolsz egy linuxlive-val, és visszamásolod a dolgokat
vagy win alá is van egy program ami kezeli, google:ext2fs
ha kész, visszarakod a routerre a vinyót és indítod a rendszert
a felmásolt fájlok kezeléséhez lehet majd kell jogokat adni, de ezt majd akkor megkérded hogy hogy kell.....2 parancs -
suste
veterán
válasz
mikrofon #42565 üzenetére
egyszerű és bonyolult is ez:
bonyolult/problémás= le kell mentened róla az adatokat valahova
egyszerű1=a formázást elintézi neked a router vargalex fw alatt, ahogy már írták is (egyébként ext4-lesz)
egyszerű2=ha a routerrel formázol, akkor nem csak formázza, hanem fel is csatolja a megfelelő partíciókat a megfelelő helyre a routeren, így ezzel sem kell foglalkoznod, csak a klienseken kell felcsatolni mint hálózati meghajtóha marad az NTFS, akkor magadnak kell minden jogot és felcsatolást elintézned, ráadásul lassu lesz és megbízhatatlan a működés (hidd el, sokan próbálták már)
alternatív megoldás, hogy megosztoda vinyót pl win7 alatt, de ami marad NTFS-en, azt továbbra is lassan fogod elérni, de legalább a SAMBA, torrent és a többi nem fogja meg a rendszert a másik parttíción
viszont neked kell megintcsak mindent kézzel beállítaniugorj az elejére
-
Kicsirics77
veterán
válasz
mikrofon #42565 üzenetére
úgy hogy adatod ne vesszen el nemhiszem,hogy megoldható
a routernek van egy belső formázó felülete a 192.168.1.1:8081 címen
és ott válaszd ki a neked megfelelőt a ényeg,hogy swap is legyen majd
én simán swap a többi meg ext particiót választottam annak idején
hogy ez most ext3 vagy ext4 az már nem oszt nem szoroz. -
Kicsirics77
veterán
válasz
mikrofon #42563 üzenetére
nálam simán hálózati meghajtóként van felcsatolva tc-ben
plussz tc-ben még ftp is van állítva
semmit nem kell állítani mert hálózati meghajtóként fogja kezelni"értem ezalatt, hogy a wines gép pont úgy fogja látni mintha ntfs fájl rendszer lenne?"
a válasz igen csak nem fogja olyan sebességgel olvasni mint mikor a gép usb portjára dugod rá
illetve ha ráteszed a routerre akkor nem célszerű lehúzogatni mert ha simán a gépre dugod utánna akkor a gép nemfogja látni viszont ha vissza akarod a routerre tenni akkor meg ujra kel majd csatolni
szóval ha egyszer ráteszed akkor hagyd is rajta
nálam lassan másfél éve megy így... -
válasz
mikrofon #42526 üzenetére
Rendben! Tudod, a kábelt mindenképpen úgy vágd el, hogy a telefon felőli véget is lehessen mérni multiméterrel, szóval maradjon azon is néhány cm vezeték, mert volt már aki tőből levágta, és ezzel vége is a történetnek, mert így az életben nem tudod meg, hogy melyik kábel melyik lábhoz való!
-
válasz
mikrofon #42524 üzenetére
A kábel elvileg jó, a driver remélhetőleg szintén, bár én ezt innen nem fogom megítélni! Leírás van másik is ITT, és ITT is! A parancsokat PuTTY-ba kell beírnod, Serial módban csatlakozva! A COM port száma attól függ, hogy a gépeden milyen számon telepszik majd, ezt az eszközkezelőben meg tudod nézni telepítés után, a többi beállítás pedig itt...
-
-
válasz
mikrofon #42520 üzenetére
Például a Nokia DKU-5 és a CA-42 kábelek megfelelőek! argep-en cirka ~700Ft-tól kezdődően kapható! De szerintem bármelyik GSM üzletben kapsz... A lényeg, hogy csak olyat vegyél meg, amihez van driver lemez is, mert ahány kábel annyi driver, és utólag megtalálni a megfelelőt egy turkált kábelhez, lehet, hogy nem fog sikerülni!
Ha megvetted, ne vagdald el vaktában, mindenképpen kérdezz itt előtte! Az elkészítéshez fog kelleni még egy multimeter is, ami ha nem lenne még, szintén ~1000Ft alatt kapsz bármelyik kínai piacon! Bár tudom ezek nem minőségi cuccok, de erre a célra a tökéletesen megfelel!
-
zotymo
csendes tag
válasz
mikrofon #42506 üzenetére
Az átalakítómhoz 5V, és persze a tűsor miatt forrasztani kell a panelra. Persze meg lehetne oldani diszkrétebb módon is, ami nem járna garancia vesztéssel, de nem szívesen csinálnám úgy, hogy csak odanyomom, és vagy érintkezik, vagy nem. Amúgy sem szeretném más berendezését piszkálni, bár kizárt, hogy miattam ment volna tönkre. Csak a soros tűsor helyén a két nem szélső lyukhoz (2-es, 4-es kivezetés) kellene érintened a multimétert, és kimérni az ellenállást. Persze előtte ellenőrizd, hogy az R362-es ellenállás és a kettes láb között van-e átvezetés.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #42489 üzenetére
azt hiszem eddig tartott a "játék"
Úgy gondolom kinyírtam a routert.....
Megpróbáltam DD-WRT-re frissíteni a korábbi hozzászólásnak megfelelően. A reboot után nem tudott talpra álni a LED-ek egyszerre villognak.... WR1043N(D) v1.x Firmware - Webflash image, verziót próbáltam meg felrakniVan innen visszaút? Mi lehetett a hiba?
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #42486 üzenetére
nah meg van a transmission config fájlom. Lentebb találjátok!
Min kellene módosítani?config transmission
option config_dir '/mnt/transmission'
option user 'root'
option alt_speed_enabled 'false'
option bind_address_ipv4 '0.0.0.0'
option bind_address_ipv6 '::'
option blocklist_enabled 'false'
option cache_size_mb '2'
option dht_enabled 'false'
option download_queue_enabled 'true'
option idle_seeding_limit_enabled 'false'
option incomplete_dir '/mnt/transmission/incomplete'
option incomplete_dir_enabled 'true'
option lpd_enabled 'false'
option message_level '1'
option open_file_limit '32'
option peer_port '21234'
option peer_port_random_on_start 'false'
option peer_socket_tos '0'
option pex_enabled 'false'
option queue_stalled_enabled 'true'
option ratio_limit_enabled 'false'
option rpc_authentication_required 'true'
option rpc_bind_address '0.0.0.0'
option rpc_enabled 'true'
option rpc_port '9091'
option rpc_url '/transmission/'
option rpc_whitelist_enabled 'false'
option scrape_paused_torrents_enabled 'true'
option script_torrent_done_enabled 'false'
option seed_queue_enabled 'false'
option speed_limit_down_enabled 'true'
option speed_limit_up_enabled 'true'
option start_added_torrents 'true'
option trash_original_torrent_files 'false'
option umask '16'
option preallocation '2'
option rename_partial_files 'false'
option watch_dir_enabled 'true'
option port_forwarding_enabled 'true'
option rpc_username ****
option rpc_password ***
option download_dir '/mnt/transmission/_done'
option watch_dir '/mnt/transmission/_watch'
option upload_slots_per_torrent '1'
option peer_limit_global '5'
option speed_limit_up '128'
option encryption '0'
option lazy_bitfield_enabled 'false'
option utp_enabled 'false'
option download_queue_size '1'
option queue_stalled_minutes '5'
option speed_limit_down '512'
option peer_limit_per_torrent '3'
option enabled '0' -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #42477 üzenetére
sajnos továbbra is megmaradt a probléma, ha a router-rel torrentezek, akkor újra indul a router időnként. Most, hogy le van korlátozva legalább feláll az újraindulás után és folytatja. Kipróbáltam, ha a laptoppal torrentezek, akkor minden rendben, úgy is hogy semmi sincs lekorlátozva....
Tudtok még segíteni, vagy barátkozzak meg ezzel és szokjam meg.....???
-
válasz
mikrofon #42479 üzenetére
Vsftpd felhasználók kezelése
VSFTPD.CONF
OpenWrt telepítési útmutató - toxin.lapunk.huNa meg persze a Google, és ez a fórum! Sőt leginkább az utóbbi...
-
-
chros
őstag
válasz
mikrofon #42467 üzenetére
Ha nem megy a brigde mod, akkor probald ezt: tedd a tplinket DMZ-be a cisco mode.
- cisco-n valahol van egy DMZ mezo, es oda ird be a TPlink IP-jet
- tplinket rakd masik alhaloba
- kosd a tplink wan portjat a cisco egyik lan-aba (ahogy most is van)
- a ciscon kikapcsolhatsz minden nem kivant szolgaltatast (firewall, wifi, stb , ami nem kell), dhcp-t hagyd (az a biztos)
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42467 üzenetére
nekem a 1043 folyamatos szívás volt, és a végén csak úgy lett stabil, ha brutálisan lekorlátoztam mindent (TM le/fel=600KB/60KB , wifi csak G, DLNA ledobta mindíg az egyik TV-t, stbstb)
3600-ra cserélve minden egy csapásra megjavult, ég és föld volt nálam a különbség
ezen már több szolgáltatás is használok (forgalom grafikon mentés, sebességkorlátozás, normális sebességel másol samba-n, stb) és így is atomstabil
JA! és a wifi is hibátlan, 4 külön wifihálózatot kezel, mindegyiken átlagban 2-8 klienssel, köztük van vendéghálózat is, és gyors a másolás wifin is.
de eddig talán ha 1-2 negatív hozzászólást olvastam a 3600-ról (persze vargalex fw-vel)
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42465 üzenetére
ok, hát kívánom hogy jobb legyen a TP, és maradjon stabil is
nekem csak rossz tapasztalatom van a 1043-mal wifi terén, de a net is tele van panaszos tulajokkal
az már kiderólt, hogy kliens függő a dolog, vagyis ha nem futsz bele olyan eszközbe, aminek a wifikártyáját nem szereti a TP, akkor stabil marad.......legyen ígyszerk:
csatornaváltást esetleg kipróbálhatnád a cisco-n....hátha segít -
suste
veterán
válasz
mikrofon #42458 üzenetére
most látom hogy azt írtad hogy a cisco wlan része szutyok
ezt tapasztaltad?
mert havernál pont az ellenkezője van, vagyis a cisco wifije atomstabil (4-5 klienssel), míg a 1043-asé állandóan dobálja a wifit DMA hibával (már 2-3 klienssel is)vargalex: igen, pont ezen csodálkozom, mert havernál semmi gond vele, PS3, laptop, telefonok tablet, és hibátlan
próbáltuk megosztani a terhelést, és MAC alapján átraktunk 2 eszközt a TPlinkre, de 1 nap után már dobálta le azt a 2 eszközt is a TPezek szerint ekora különbség van (elvileg) ugyan olyan hardverek között
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42458 üzenetére
ok, tehát jól sejtettem hogy "cisco lan - tplink wan" van összekötve
havernál ugyan ez a helyzet mint nálad, és nála is azt csináltuk amit leírtam
1: tplink switch -be kapcsolva ([link] )
így lesz egy 5portos switched, vagyis akár maradhat az eredeti WAN portban is a kábel, mert az is LAN port így
2: "cisco lan - tplink lan" összekötés (az első pont teljes végrehajtása esetén már meg van)innnentől csak a cisco-ban kell beállítani a forwardokat (9091, 21234, 443, 22, 21 vagy másokat ha átállítod), mivel a tplinkegy sima switch, tehát a cisco osztja az IP-ket minden eszköznek
a tplink kiosztott címét megtalálod a cisco aktuális táblájában, és ezt érdemes lefixálni a cisco-banszerk: vagy az is jó amit vargalex írt, ha át tudod állítani, mert nem mindegyik cisco engedi, és ráadásul a cisco wifije sokkal jobb, mint a 1043-é, már csak ezért is jobb a switch szerintem, de ahogy neked jobb.....
-
suste
veterán
válasz
mikrofon #42452 üzenetére
ezek szerint LAN-WAN kötötted ösze őket, amit én nem ajánlanék, inkább a LAN-LAN -t, ésa 1043-ast switch üzemmódba kapcsolni
így minden forwardot csak a fő routeren kell beállítani, és minden eszköz látni fog mindet
LAN-WAN -nál a fő routerről nem látszik a 2. routerre csatlakozott eszköz (persze forwarodokkal megoldható ez is) -
suste
veterán
válasz
mikrofon #42451 üzenetére
itt a többség ezzel kezdte, aztán áttértünk a tplink wdr3600-osra, az sokkal jobban bírja, mert a procija is erősebb, de a fő erőssége a 128MB ram a 1043-as 32 ramjához képest, és arra is van vargalex build
az új ára alig tér el a 1043-asétól, így mindenképpen a 3600 az ajánlott (persze cserénél máshogy néz ki ez)
sőt a wdr3500 se csábitson el, mert alig olcsóbb, de csak 1 USB van rajta és nem gigabites mint a 3600 -
suste
veterán
válasz
mikrofon #42444 üzenetére
megint ott tartunk, hogy miért nem tud a router egy NAS vagy PC-nek megfelelő teljesítményít?
a le/feltöltési sebességet (szerintem: max 1MB/500KB), letöltések számát (letöltési sor=1) és a kapcsolatok számát (szerintem: 20/50) kell korlátozni a TM-ben, és akkor nem terheled túl szegény routert, és nem fog kifagyni
persze, ha más szolgáltatások is futnak, akkor lehet hogy még ennél is jobban kell korlátozni......(miért írtad a "sajnos"-t? sokkal jobb a routerel torrentezni, persze csak akkor, ha van rákötve HDD, és oda szedi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest