- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
csocsoszán
őstag
válasz
gerokrisz #42911 üzenetére
Szervusz!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Igen az 1.7-es vargalex van fent! A routert sikerült is elérnem, de csak a beállítások menü részt! A wincsin lévő adatokat nem! Nekem csak három dologra volna szükségem egyelőre:1 Torrenteznék. 2 Belülről a szerkezeteimmel elérjem ezt a winyót kábelen és wi-fin egyaránt( samsung tv, egreat média lejátszó, laptop, meg e note 2-ő! Ez eddig sikerült is!) 3. És kívülről, számítógéppel és a telefonnal ugyanezt meg tudjam tenni. Mondjuk totalcommanderrel!
Ha nem túl nagy kérés lenne a képmentés, megköszönném!
Meg még annyi hogy ha csinálok egy resetet akkor a programokat nem törli? Csak a beállítások kerülnek vissza alaphelyzetbe? -
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #42717 üzenetére
Szia!
Látom, sikerült megoldani.
Én is élesztettem 2 db teljesen üres flash-ű (igen, bootloader és ART partíció sem volt) 1043ND-t. Én a saját routerem ART mentését használtam, mindkét példányon ment a wifi. Elvileg ugye így nem optimális a működés, mert egyébként minden board egyedi kalibrációs adatokkal rendelkezik.
-
-
-
-
-
-
válasz
gerokrisz #42701 üzenetére
Ha meg nem, akkor az egyik sarkára állítva samuval nyitható, vagy hidegvágó segítségével szét is lehet pattintani!
Na jó, viccet félretéve, mire jutottál az éjszaka? Vagy esetleg aludtál?
szerk.:
Ehh, látom egyszerre kerültünk elő! Nem tudom, bár sokat nem használtam azt se, de én nem tapasztaltam SSH gondot DD-WRT alatt! -
-
válasz
gerokrisz #42695 üzenetére
Hát ez az, hogy onnan valószínűleg nem fog menni...
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/generic.backup#from.openwrt
mtd write art.backup art
Above method could work, but most probably will not as art partition is usually not writable, so you will have to compile you own kernel after doing some minor modification like described here: TL-WR1043ND or here: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=135278#p135278. Then you must flash this to you device, boot it, and now the partition should be writable.
Esetleg, ha felteszel addig egy DD-WRT-t, ott tudtommal írható!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_36725-36725.html
szoftveresen ennél jobban nem lehet tönkretenni. Szerencsére OpenWrt alól még ennyire sem, mert ott sem a bootloader, sem az ART partíció nem írható (persze saját build-el megoldható ez is). Többek között ezért sem szeretem a DD-Wrt-t, mert ott, mint a fenti eset is mutatja, igen.
-
-
válasz
gerokrisz #42691 üzenetére
OK! Írj rá Alex-re esetleg, lehet most elkerülte a figyelmét ez a topik, pedig az imént írt a 3600-ba!
-
-
válasz
gerokrisz #42686 üzenetére
A partíció láthatóan megvan, kérdés a tartalma mennyire ép... Valószínűleg akkor semennyire!
31 4 64 mtdblock4
Nem tudom OpenWrt alól fel tudod-e írni ezt... Az biztos, hogy a boot partíciót csak olvashatóként kezeli, írni esetleg egyéni builddel lehet, amiben ezt engedélyezed! Lehet ezzel is hasonló a helyzet, de majd Alex megint csak megmondja ezt is biztosra! DD-WRT alatt írható, viszont ott a U-Boot is az!
szerk.:
Meg is érkezett Alex! -
krealon
veterán
válasz
gerokrisz #42673 üzenetére
"Mert reggel ráakartam tenni a rendes fw-t, de nem vágtam le az elejét így szar lett, noka kábellel újrahúztam, de 7e0000ig eraseeltem. Lehet akkor ment tönkre valami?"
7c0000 a firmware merete a TL-WR-1043ND-nek.
Valoszinuleg letorolted az ART particiot, amiben a WiFi kalibracios adatok vannak.
Flash Layout resznel van a flash felosztasa TL-WR1043ND OpenWRT Wikiben.
Vargalex tud segiteni az elesztesben soros port segitsegevel.(#42675) Intruder2k5
"Bevallom nem tudom, de nem is nagyon hiszem, hogy..."Hinni a templomban kell.
Ha valamit nem tudsz, akkor nezz utanna vagy bolcsen maradj csendben. -
-
-
válasz
gerokrisz #42678 üzenetére
Szerintem lehet csinálni art backup-ot is külön, nem kell ehhez fw...
-
válasz
Én nem hiszem, hogy az OpenWrt használná az ART partíciót! Ez egy 64KB-os blokk a flash végén...
szerk.:
Bár a DD-WRT fórumon a sérült art partíció kapcsán írnak ilyeneket is...[ 8.470000] ath: phy0: Bad EEPROM checksum 0x0 or revision 0x000f
[ 8.480000] ath: phy0: Unable to initialize hardware; initialization status: -22
[ 8.490000] ath9k ath9k: failed to initialize device
[ 8.490000] ath9k: probe of ath9k failed with error -22 -
válasz
Bevallom nem tudom, de nem is nagyon hiszem, hogy ez okozna ilyet! Azt sem tudom, hogy az milyen területe a flashnek, minek kellene ott lennie, bootloadernek, vagy éppen üres helynek, amit az overlay használ fel! Előbbit, mármint a bootloadert kizárnám, mert ha az sérül, akkor ugyebár nem indul a router! Legalábbis szerintem... A WiFi driverek ellenben a firmware részét képezik, ami pedig a törlés után lett feltéve, így nem hiszem, hogy az is sérült lenne! De tuti válaszért inkább várd meg Alex-et!
-
-
válasz
gerokrisz #42666 üzenetére
A 3600-as topikban rrunner fórumtársnak is hasonló gondja volt! Akkor Alex ezt ajánlotta neki... Esetleg próbáld meg!
-
-
doberman
senior tag
válasz
gerokrisz #42645 üzenetére
hmm..
gyári firm esetében esélyed sincs kideríteni az okát - nincs mit "megnézni" benne...
gyári esetében egy factory default, tplink reset (működés közben reset gomb nyomva tartása közben áramtalanít majd vissza dug de a reset gombot még mindig nyomva tart még kb 20-30 mp-ig.. minimum 3 kezes művelet )az openwrt-nél legalább vannak log filéid, aminek a logolási szintjeit be tudod állítani és abból lehetett volna valamit kihámozni..
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #42353 üzenetére
Szia!
Szerintem akkor oldható meg a dolog, ha a LuCI-t is lighttpd-vel szolgálod ki, majd a lighttpd-ben állítasz be proxy-t.
-
krealon
veterán
válasz
gerokrisz #42353 üzenetére
Ez a dolog akkor mukodokepes, ha a 2 vhost-ot kiszolgalo szerver kozvetlenul a netre kapcsolodik.
Ket kulon szerver ele meg valami proxy gep kell, mivel a router nem fog layer 7 szabaly szerint route-olni.
(Szerk: pontosabban layer 7 szabaly szerint NAT-olni.)Azert nem valszol senki, mert ez a fabol vaskarika eset.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #41565 üzenetére
Szia!
A bal és a jobb elején van belülről egy-egy köröm. Én úgy szoktam, hogy hátulról szétnyitom, amennyire engedi (így a középen oldalt, illetve hátul végigfutó fekete műanyag keret kicsit hátrahúzható) és benyúlok egy csavarhúzóval, megemelem a kis körmöket. Így szétugrik az eleje.
-
csixy
addikt
válasz
gerokrisz #41557 üzenetére
Nyugi-nyugi szét fog az jönni.
Az elején abban az U profilú átlátszó barna plexi összetartókában van a kutya elásva.Ha van a pc-den soros port akkor egy soros portos mobiltelefonokosító kábel az igazi mert ahhoz nem kell Driver, csak a szerverprogi , meg a putty.
A drótokat (Rx, TX, GND, 3,3volt) a pinouts.ru oldalon be tudod azonosítani.
No ne add fel !!
http://pinouts.ru/CellularPhones-A-N/
http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/
http://pinouts.ru/CellularPhones-P-W/ -
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #28617 üzenetére
A routert akkor célszerű 5 portos switch+AP üzemmódba config-olni. Feleslegesen ne NAT-oljon.
Persze egy N-es PCI-os WiFi szerintem olcsóbb, mint a router. De gondolom ez már úgyis megvan. -
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #28615 üzenetére
WiFi is megoldható egy PCI-s WiFi kártyával (vagy akár többel is). Szóval ilyen szempontból is felesleges a router. A server első LAN portját WAN-nak, a másodikat LAN-nak kell beállítani és erre mehetnek a switch-ek.
Lehet, hogy megköveznek, de én a szerverre linuxot tennék. -
lasarus1988
tag
válasz
gerokrisz #28608 üzenetére
Talán egyszerűbb lenne a switchek-et felfűzni, a szervereket is közvetlen a switchekre kötni. Így a router csak netet szolgáltat a switchek számára. A szerveren futna a DHCP szerver mivel nagyobb kapacitása van mint egy routernek, de az sem megoldhatatlan, hogy a szerver routolja a netet is.
Először gondoljátok át és tervezzétek meg a hálózatot, utána kérdezzétek meg, hogy jó-e ez így és utána vegyetek bármit. Egy rahedli pénzt el lehet költeni feleslegesen.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #28589 üzenetére
Hi!
Mondom, tedd külön zónákba az egyes VLAN-okat a tűzfalon. A LAN->WAN átjárást módosítsd úgy, hogy LAN->WAN LAN1 LAN2 LAN3 átjárás legyen. És ugyan így hozd létre a LAN1->LAN LAN2 LAN3 átjárást (ha akarsz neki netet is adni, akkor add még hozzá a WAN-t is) és így tovább.
-
Speedo
tag
válasz
gerokrisz #28582 üzenetére
Először azt nézd meg, hogy az alhálózatokból pl a 192.168.4.104 -ből tudod-e pingelni a router 192.168.4.1-es interfészét és a többi alhálózatból is mindegyik alhálózat saját címét megnézve (3.1, 2.1, 1.1). Amennyiben itt nincs probléma az azt jelenti, hogy minden hálózatból elérhető a router.
-
Speedo
tag
válasz
gerokrisz #28573 üzenetére
Hello!
gerokrisz:
Szerintem az lesz a probléma, hogy, ha /24-es hálózati maszkot használsz akkor, a 192.168.4.0 és a 192.168.1.0 két teljesen különálló alhálózat. Ilyenkor a 192.168.4.0 alhálón lévő gépek nem tudnak a 192.168.1.0 -ás hálózat létezéséről ők alapértelmezetten a router 192.168.4.0-ás hálózatban található interfészét ismerhetik mint alapértelmezett átjárót minden a nem 192.168.4.0-ás hálózatba tartozó forgalom erre a címre kerül átirányításra.
Ilyen esetekben általában a router interfészének mindig az alhálózat legkisebb (legalacsonyabb) elérhető címét szokták adni pl jelen esetben ez a 192.168.4.1
Tehát ebben az esetben a 192.168.4.0-ás alhálózatból a routert a 192.168.4.1-es címen lehet elérni. Nem tudom, hogy openwrt-nél hogy lehet ezt beállítani, de biztos vagyok benne, hogy megoldható az interfészeknek statikus ip cím és egyedi alhálózati maszk adása.Maximusz:
Természetesen meglehet csinálni, mivel az alhálózatok direktbe csatlakoznak a routerhez így bekerülnek a routing táblába mint direct connected hálózat, és megy a routing, ha viszont pl másik router lenne még az adott beállítani kívánt router és az alhálózatok között, akkor statikus, vagy dinamikus routing protokollokat használva, megmondható neki, hogy melyik hálózatot melyik interfészen keresztül érheti el. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #28259 üzenetére
Hi!
A foglaltságból látszik, hogy még lib-ek vannak a flash-ban. Ez alapján újra átnézve a csomaglistádat, a következőket lehet még leszedni:
- libpcre
- libxml2 -
válasz
gerokrisz #28250 üzenetére
Szia!
Valóban törölni nem tudsz, mivel a flash azon része, ahol a firmware található, ilyen módon nem írható, ott csak töröltnek tudna jelölni egy-egy file-t, de ahhoz meg további helyre van szükség! Két lehetőséged van szerintem, vagy extroot-ot használsz, vagy reset-eled a kütyüt, és reménykedsz, hogy akkor lesz elég hely arra, amit meg szerettél volna csinálni!
Uhh... basszus, már megint nem mutatta végig a topikot a firefox, csak a hsz után, és most látom, hogy közben Alex már régen segít!
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
gerokrisz #26932 üzenetére
Hi!
Természetesen a LuCI beüzemelhető lighttpd alatt, de az uhttpd törlésével nem fogsz helyet nyerni, mivel az a firmware része (a /rom-ban található).
Viszont, ha a mySQL nem fontos, akkor uHTTPd alatt is megy a php5.
Illetve a lighttpd természetesen támogatja a neked szükséges virtual host-ot (URL-enként külön document-root adható meg). Erről itt, illetve itt olvashatsz.
-
válasz
gerokrisz #26932 üzenetére
Szia!
Azt én nem tudom megmondani, hogy a lighttpd-t hogyan tudod rávenni, hogy kiszolgálja a LuCI-t... Mellesleg az biztos, hogy ezt nem fogod a flash-be telepíteni, mert attól sokkal nagyobb a helyigénye, mindenképpen extroot kell hozzá! A második linken is ugyanaz van, a 11-es pontban.
Ezen kívül tehetsz még fel Apache-ot is, de az meg még nagyobb...
-
-
-
appel
őstag
válasz
gerokrisz #23446 üzenetére
Mit is akarsz egészen pontosan csinálni?
Nem inkább csak DMZ-be szeretnéd rakni az egyik gépet a hálózaton?
De gyanítom, hogy kívülről akarsz elérni egy szolgáltatást egy router mögötti eszközön, és akkor ebben az esetben vagy DMZ, vagy egy sima portforward is elég...
ha egyik sem, akkor tényleg írd le részletesebben, hogy mi a cél... -
Begi
senior tag
válasz
gerokrisz #22386 üzenetére
Hali,
Bár ebben nem vagyok szakértő gondolom ezt úgy lehetne megcsinálni, hogy a router maga mutasson x darab interfészt a modem felé, már ha ez lehetséges. És ezek után gondolom nem lenne nehéz az 1:1-es megfeleltetés.
A problémát abban látom hogy 1 hálókártya 1 MAC cim. Persze virtuálisan annyit hozol létre, amennyit nem szégyelsz, de hogy ezt az OpenWRT is tudja-e azt passzolom.
Esetleg ez után érdemes lenne kutakodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest