Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
Sajat tapasztalatom alapjan a firmware frissites optimalis menete:
- router gyari alapertekekre allitasa (aka factory reset)
- az osszes UTP kabelt kihuzni a routerbol
- UTP kabel a frissito gep es a router koze (LAN port).
- firmware frissites
- router beallitasa (konfiguralas)
(#35292) Kris87
"Korábban volt szó róla, hogy adsl-nél az "5 echo-request" határértéket hogy lehet megemelni, de nem találom sajnos. Leírná vagy belinkelné valaki megint?"http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_33992-33992.html
-
villamos
őstag
Igen, ez engem is érdekelne, mert végre sikerült rávennem a két eszközt az együttműködésre, de most nem tudom elérni a szolgáltatóm csodálatos eszközét.
-
villamos
őstag
Ismét én...
Próbálom átírni a router lan ip címét, de valamiért nem sikerül. A megfelelő menüpontban szépen beírok mindent, majd rányomok a save&apply gombra.
Ekkor megjelenik felül a felirat, hogy etc/config/network, előtte csak pörög, pörög körbe körbe, és nem történik az égvilágon semmi. Ha ilyenkor újraindítom a rootert, a böngészőben egyik ip címen sem lehet elérni, sem az eredetin, sem azon, amit beírtam...
Olyan mintha írásvédett lenne valamiért, vagy nem tudom... -
-
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Az álábbi problémámra szeretnék megoldást találni. Remélem tudtok segíteni.
Hálózatba van kötve 2 Pc és 1 nyomtató, egy TL-WR1043ND routeren keresztül.
Az egyik pc utp kábellel, a másik egy TL-WN821NC usb-s adapteren, a nyomtató meg a saját adapterén keresztül wireless-en át csatlakozik. A nyomtató típusa Epson Stylus Office BX535WD. Mindegyik pc-n 64 bites win 7 fut, a nyomtató drivere fel van telepítve mind két gépre.
Az utp-n csatlakoztatott gép szépen megtalálja a nyomtatót és szépen ki is tudom nyomtatni a dolgokat. Viszont a wireless-en csatlakozó gép nem találja. Érdekesség, hogy ha az utp kábelt bedugom ebbe a gépbe, akkor ez is megtalálja és nyomtatni is tudok. Csak wireless-en keresztül nem megy.
Tudnátok segíteni, hogy ez miért van? Mi nincs jól beállítva?
Az internetet mind két gépről tökéletesen elérem. Egymást is látják, a megosztott file-at letudom játszani rajtuk. -
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Korábban volt szó róla, hogy adsl-nél az "5 echo-request" határértéket hogy lehet megemelni, de nem találom sajnos. Leírná vagy belinkelné valaki megint? Köszönöm!
-
footy
addikt
Valaki erre?
Frissítettem Luci-n keresztül, kivettem a pipát azelől, hogy tartsa meg a konfigfilet. A leírásban végigcsináltam mind a 3 lépést, a router kap is ip-t, wifin keresztül is tudok netezni, de a Lucit nem érem el.
A router kap egyébként IP-t azt látom a másik routeren, de csak akkor hogyha lan portba dugom a másik router felől jövő kábelt. A Wan-ba dugva nincs net.köszi
Szóval a Lucit továbbra is a 192.168.1.1-en érem el.
-
konyi79
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gyári firm, de nem találtam frissebbet. A honlapon 120405-ös a legújabb, az van az enyémen is.
Nem lépnék ki a gyáriról, nem tudom annak grafikus beállító felülete van-e? Nekem nem kellenek azok a plus funkciók, Nekem csak az a lények a házi DLNA-n lévő eszközök lássák a rajta lévő dolgokat. Laptopról ha beírom az IP címet, ott látok mindent, igaz a sebességtól nem vagyok elájulva. azt hittem lesz 5-6 Mb/s ehhez képest olvasni 2, írni 1-el tudja. Gondolkodtam az asus RT-N16-on is, de mivel akarok egy NAS-t, így feleslegesnek éreztem, űgyse gyorsabb. -
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Van egy WR1043-as routerem, a régi lakásban is ezt használtam és úgy emléxem, hogy az asztali és a notim közt vezeték nélkül az otthoni hálózaton tudtam másolni úgy 6-8MB/s-os sebességgel, ami elég is volt nekem.. Most az új lakásban beüzemeltem és itt viszont (annak ellenére, hogy látja egymást a két gép) nem igazán tudok másolni, mert pár kb/s a sebesség. Mi lehet a gond, van ötlete valakinek?
-
-
konyi79
addikt
Sziasztok!
Tegnap óta nyúzok egy 1043-ast, az otthoni hálózat okés, de az usb-re dugott meghajtó média megosztásával bajban vagyok. A hálózaton lévő tv látja ugyan a media serverben megadott megosztott mappát, de csak könyvtárakat, az abban lévő tartalmat már nem. Van ötletetek?
Köszi. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Korábbi verziókban valóban bug-os volt, küldtem be patch-et is. 3 napja bekerült egy kicsit módosított változata.
Először az 1.1.4-es buildembe került bele.
-
kabar
senior tag
Sziasztok!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy ha a hálózatban (1043ND router esetén) akár a vargalex-es akár a gyári eredeti firmware-rel nem látja a hálózatban levő DLNA-s eszközöket, mmég akkor sem, ha azok éppen videót streamelnek. Valamit nagyon elnézhettem, vagy nem tudom mi lehet a gond vele. Ha valakinek ötlete van, ne tartsa magában. -
GBRDVD
tag
Köszi a választ, azthittem, hogy a 1043-nál jelenleg nincs jobb, de tévedtem.
Megnézegettem az írásokat a 3600-asról, és rájöttem, hogy akkor már még 2-3 ezer, és inkább két 4300-as...
Fel is tettem a kérdést a 4300-as fórumban. Korábban azt írták itt nekem, hogy mindent csak párban, ezért akarok mindenáron 2 eszközt, de ha meg lehetne oldani olcsóbban, az is jó lenne... -
suste
veterán
Jó lenne ha valaki megcáfolna, de úgy gondolom, hogy ha több Wifi hálót veszek fel, akkor a 2., 3., x. hálón hiába állítok MAC szűrést, nem működik, vagyis bármilyen eszközt felenged (persze ha nincsen más védelem).
Az érdekes az, hogy az első wifinél még működik. Még régebben mintha mások is írtak volna hasonlót.
Valaki ki tudja ezt próbálni az 1.1.5-ös FW-vel?
köszi! -
rhobi
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy jól működő 1043-am tothszabi féle leírás alapján beállítva egy USB-s HDD-vel, NTFS-re formázva. Csomó cuccom volt rajta, mikor sikerült elpiszkálnom és újraraktam rá az openwrt-t. Azóta nem látom rajta a cuccaimat a routerről.
Win-es gépre csatlakoztatva látom rajta az összes cuccot.
Mondjatok valami okosat...
plusz adalék, hogy linux láma vagyok
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Ejha, sikerült! Pedig már majdnem megkérdeztem hogy is kell, mert olyan rég csináltam.

option enabled_fsck 0 -nél 0 helyett 1 volt nekem.
Ezt átírtam 0-ra, újraindítottam, és jó lett!
Most már látom a HDD tartalmát!
Ezt a Z:\transmission\done -t a Windows Intéző címsorából másoltam ezért írja így.
Amúgy mnt\transmission\done..
Mindenkinek köszi a helpet!
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
A második megoldás kell neked.
Egyébként ezt a Z:\transmission\done megoldást a múltkor sem értettem. Véleményem szerint, bár lehet, hogy tévedek, teleírod a flash-t a letöltéskor, mert így ez nem a HDD-re mutat.
Azt hiszem ssh-n keresztül a blkid paranccsal megkapod az UUID-t. Nekem így vannak csatolva az eszközeim, 2 pendrive és egy HDD. -
libus
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már többször próbáltam, de nem indul újra ill, addig nem áll fel a router rendszere, amíg ki nem húzom a HDD-t.
Viszont ha a Luci-ban az átállítom az eszköz csatolási pontját sda2-ről sdb2-re, meg sda1-ről sdb1-re, akkor újraindul a router anélkül, hogy le kellene húznom róla a HDD-t, de ekkor sem mutatja a HDD tartalmát.
Üres a Z:\transmission\done mappa.
Esteleg ez lehet megoldás az én esetemben? -
-
libus
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mint eszközt látja a Windows Intéző is.
Ezt dobja ki rá a PuTTy:root@OpenWrt:~# fdisk -l
Disk /dev/mtdblock0: 0 MB, 131072 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders, total 256 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock1: 0 MB, 960000 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders, total 1875 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock2: 7 MB, 7232000 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders, total 14125 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock3: 0 MB, 589824 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders, total 1152 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock4: 0 MB, 65536 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders, total 128 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/mtdblock5: 8 MB, 8192000 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 0 cylinders, total 16000 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytesDisk /dev/sdb: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders, total 976773168 sectors
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x8ad2d793Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 2048 264191 131072 82 Linux swap / Solaris
/dev/sdb2 264192 976773167 488254488 83 Linux
root@OpenWrt:~# -
-
libus
őstag
Egy letöltésnél (Tm) lefagyott a router.
Áramtalanítottam is már, meg reseteltem is már, de azóta nem akarja mutatni a háttértár tartalmát.
Azaz nem is látja. A Tm is csak pár kb szabad helyet ír (pedig több 10Gb szabad hely van), de a benne lévő eddigi torrenteket sem mutatja.
Mi a baj? -
MarcL007
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem a TP-Link 1043nd router-em gyári firmware-ét a követkőző firmware-el (openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.5). Utána a WAN port megszűnt létezni.
Találkozott esetleg v.ki ezzel a jelenséggel? -
footy
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Szia
Frissítettem Luci-n keresztül, kivettem a pipát azelől, hogy tartsa meg a konfigfilet. A leírásban végigcsináltam mind a 3 lépést, a router kap is ip-t, wifin keresztül is tudok netezni, de a Lucit nem érem el.
A router kap egyébként IP-t azt látom a másik routeren, de csak akkor hogyha lan portba dugom a másik router felől jövő kábelt. A Wan-ba dugva nincs net.köszi
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az extroot része a firmware-nak. Ha a beépített formázóval formázod, akkor van erre is lehetőséged, de természetesen kézzel készített partíció is beállítható (akár a LuCI-ban is).
A firmware-ban található csomagok eltávolítása felesleges, mivel nem növelik a szabad helyet (ugyanis a csak olvasható squashfs partíción találhatók), sőt minimálisan csökkentik a logikai törlések bejegyzése miatt a jffs2-őn.
-
F34R
nagyúr
extroot-t hogy tudom felrakni ? vargalex build 1.1.5
illetve a services-nel amik nem kellenek azokat a system-software-nel tudom eltavolitani ? -
footy
addikt
vargalex v1.01 (trunk, r27699) firmware van a routeremen. Szeretném frissíteni firmwaret és úgy beállítani a routert, hogy csak switchként és AP-ként működjön. Az IP címeket egy másik router osztaná ki.
Van valakinek leírása ezekhez?
-
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, van vmi mód arra, hogy a jelenlegi lan--> wifi másolási sebességet vhogy feltornázzam a jelenlegi 3,5-3,8MB/sec-es értékről?
Vargalex fw van fent. -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Egy napja szenvedek vele, hogy életre keltsem és egy apró hiba miatt nem sikerült.
Azért is zavart nagyon, mert a 1043-on ment rendesen.
A php.ini-ben szerkesztésekor véletlen kétszer nyomhattam a Vi-ben i-t és így bekerült a [PHP] elé. Még egyszer átnéztem az egészet és akkor vettem észre.
Most jó és köszönöm! Egyébként azokat már engedélyeztem, amiket írtál...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard
üzenetére
Szia!
A php.ini-ben engedélyezted az extension-t? PostgreSQL is kell neked? Egyébként a php5-mod-pdo-mysql kell? Nem elég a php5-mod-mysql?
-
suste
veterán
válasz
GBRDVD
üzenetére
1.:A vargalex fw képes kliens módra.
2, 3.: Amelyikre te csatlakozol majd, és ahonnan használni akarod a vinyó tartalmát, oda dugjad szerintem a vinyót, és amelyikre dugod, az legyen 64MB-os (a másikba felesleges a több RAM).
4: Az összes antennát cseréld, mert csak akkor van igazán javulás.A helyedben rászánnék még egykis lét, és nem a 1043-at venném, hanem a 3600-ast. Legalább a te oldaladra.
-
GBRDVD
tag
Sziasztok!
80-100 métert légvonalban (5 emeletet függőlegesen, és utca másik oldala) szeretnék áthidalni 2 db 1043ND routerrel. Fent, az Access Point oldalon 100 MBit vonal van, ebből szeretnék a lehető legtöbbet "lehozni". A kérdéseim a következők lennének:
- Kliensként tudom majd használni vargalex firmware-rel az egyik routert?
- Minimum 1 routert a Gezocomp féle 64MB ramosat tervezek, de melyik legyen az? Az AP, vagy a kliens? Vagy mindkettő?
- Melyikbe dugjam a mobil vinyót, ha torrentezni szeretnék, az AP oldalon, vagy a kliensen?
- 3 gyári antennát cserélnék TL-ANT2408CL 8dBi-es antennákra. Melyiket cseréljem először, a kliens oldalakon, vagy rögtön mind a hatot?A létező legjobb megoldást szeretném, nem kísérletezgetni. Jelenleg az átvitel b/g-s eszközökkel van megoldva, ezeket cserélném n-esekre. Ha valaki tud jobb megoldást, szívesen veszem.

-
-
TIT
veterán
Üdv!
Melyik a legjobb titkosítás,a WPA2-PSK?
Köszi gyors volt,nincs
A gyári jelszót érdemes megváltoztatni annak ellenére,hogy ha weben belép a wifi jelszót még nem tudja? -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia Alex!
Igen az owfs-t használom, de lehet hati arra a scriptre gondol, ami az adatbázis írását végzi.Alex, mit ronthatok el, hogy telepítettem a php5-mod-pdo-mysql 5.4.5-3 PDO driver for MySQL shared module és a php5-mod-pdo-pgsql 5.4.5-3 PDO driver for PostgreSQL shared module, de nem akar működni. Az info.php-ban sem látszik. pedig már egyszer sikerült, de most nem akar összejönni.
-
villamos
őstag
Sziasztok! Triviális problémának tűnik, de van egy kis problémám ezzel az eszközzel.
Kaptam a szolgáltatótól egy csodálatos home gateway -t, ami kötelezően magától tárcsáz, ezért a router nem tud. Eddig csak egy sima ont volt, és a router tárcsázott, így a wan részbe beírtam a megfelelőket, és tárcsázott. Hogyan, és mit állítsak be most a routerben (melyik menüben, mit írjak hová, mit pipáljak ki stb), hogy továbbra is tudjam használni?
A másik, hogy ez a buta hgw -ben van dhcp, és ugyanazt az ip címet akarja kiosztani, amit a router is használ. Hogyan lehetne ezt megoldani? -
hati
addikt
válasz
SteveBeard
üzenetére
A hőmérséklet kiolvasását hogyan oldottad meg?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Szita1
üzenetére
Hi!
Biztosan Set Top Box-ra gondoltál.
IPTV? Elvileg UDP multicast kell neked. -
F34R
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszi neztem a blogot csak volt szo a 3.6.8 kernelrol igy azt gondoltam mar van implentalva egy frissebb firmware-be.
-
libus
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Hogy DLNA-n, vagy Samba megosztáson azt nem tudom megmondani.
De megírom hogy futtatom a filmet, s Te biztos tudod, majd ebből.
Szóval, én egyszerűen csak Windows Intézőből belépek a routerhez csatolt HDD adott könyvtárába, s innen indítom a filmet. S hogy ez most DLNA-n, vagy Samba megosztáson keresztül megy-e azt én nem tudom.
SMPlayer-ert használok, s igaz még más lejátszóval nem próbáltam, hogy ott is fenn áll-e ez a probléma.
Nagy részben pedig Tv-n nézem a filmeket. A Pc HDMI kábellel van összekötve a Tv-vel. -
SteveBeard
senior tag
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Szia!
Csak az alul levőt szabad megvenni.
Hőérzékelők, DS18b20 vagy DS18s20 1 dollár körül kapható az ebay-en.
Alex openwrt statisztikák leírása alapján készítettem a grafikonokat. Erőforrás igénye gyakorlatilag nulla. Azért nem választottam a mysql-t, mert egyrészt nagyon terheli a routert, másrészt nem értek hozzá és kell pár hónap, hogy elsajátítsam az alapokat.
Most így néz ki: [link]
-
F34R
nagyúr
Hi
Vargalex buildbol az 1.1.5-os a legujabb ?
-
libus
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Sima Avi-t (Divx, Xvid) akarok lejátszani.
Csak feltöltés megy (300kb/s).
A Tm-en kívül nem fút semmi. Ext4-re van formázva (az első opcióval).
Amúgy, a Tm-be mire érdemes állítani a gyorsítótár méretét? -
libus
őstag
Az miért van, ha ezen a 1043-ra csatolt HDD-ről indítok egy filmet, akkor kb. 10mp-ként van egy kis akadás a filmben. Miért nem játssza le folyamatosan az innen indított filmeket?
-
Szita1
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Próbálgattam és 5.2ghzen elindult, de a többin nem akart , a lényeg hogy megy

-
Kicsirics77
veterán
válasz
Szita1
üzenetére
szerintem az lehet a gond,hogy a hálózat-->wifi-->itt kiválasztod az 5 ghz radiot majd haladó beállítások és ott nézz körül lehet el van állítva
javasolnám,hogy először tegyél automata beállításra mindent és úgy nézd meg,hogy elindul-e
ha elindul akkor utánna lehet kisérletezni mi a megfelelő beállítás neked.na igen az nem mindegy melyik firm amit írtam a vargalexre vonatkozik
-
-
Szita1
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Átrakom 5 ghz és nem tudom bekapcsolni a wifit, letiltja a router.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Robotporszívók
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest