- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nova 13, Mate X6 és kiegészítők jönnek a magyar piacra a Huaweitől
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Garmin topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
konyi79 #37787 üzenetére
Az SSL certifikációt azért tedd meg, az nem olyan vészes (ránézésre 20 perc lehet maximum).
Sajnos nem egyértelmű (számomra) a kézikönyv alapján, hogy ez pontosan mire is lesz jó neked. Ha jól értelmeztem, elvileg csak az SSL kulcs birtokában lehet elérni a NAS-t, így ez is jó lehet neked. Az viszont nem egyértelmű, hogy ez csak a NASba való belépésre igaz, vagy a publikált könyvtárra is...
Javaslom, hogy - miután ez NAS-os probléma, és lassan sikeresen szétoffolunk egy routeres topicot - inkább a másik topicban tedd fel a kérdést, hátha betéved valaki, akinek több tapasztalata van ezzel kapcsolatban mint nekem. -
Egon
nagyúr
válasz
konyi79 #37779 üzenetére
Olvasgattam a kézikönyvet, bár csak átfutottam, úgy tűnik, hogy a https pipa csak akkor ér valamit, ha SSL certifikációt is végzel hozzá (115. oldaltól kezdődően írja).
A másik lehetőség arra, amit akarsz, az bonyolultabb: php-MySQL-phpMyAdmin package telepítése, és utána gyakorlatilag egy weblap készítés lehetősége (201. oldal). -
Egon
nagyúr
válasz
konyi79 #37779 üzenetére
Értem, tehát a bizalmasságot (is) félted.
Erre nem tudok okosat javasolni, ugyanis szerintem nem támogat ilyen funkciót a NAS (sem a router). Az a kérdés, hogy ki ismerheti a domain (pontosabban host) nevet. Dyndns esetében le lehetett kérdezni az összes hostnevet, a no-ip nem tudom hogy működik ilyen szempontból.
Ha másik porton teszed elérhetővé a NAS-on publikált tartalmat, akkor pusztán a domain beírásával, nem fogják elérni az adataidat: kell hozzá egy kettőspont és a port száma is. Nekem ez úgy működik (más portot forwardolva), hogy IE alól, csak a host/domain nevet beírva, nem jelenik meg semmi (nem tudom miért), FF alól a router kezelőfelülete jön be (természetesen logint és jelszót kérve). Mindkét böngésző alól bejön a megosztott könyvtár, de csak akkor, ha beírom a portot és a /MyWeB/megosztott könyvtárat is...
Ez így már elég biztonságosnak tűnik számomra, bár hozzáteszem, hogy csak olyan anyagokat tervezek megosztani, amelyek bizalmasságát nem féltem. A sértetlenség az más tészta, de módosítani, törölni érzésem szerint nem lehet az így megosztott tartalmat (csak ha feltörik a rendszered). -
Egon
nagyúr
válasz
konyi79 #37772 üzenetére
aki a domaint beírja annak elérhetővé teszi, még a NAS teljes kezelő felülete is simán elérhető pusztán ha a virtual servert a routeren engedélyezem.
Ott valami nem gromek. 80-as portot forwardoltad? Ha igen, akkor próbáld ki, hogy egy másik, tetszőleges portot forwardolsz (de akkor a NAS kezelőfelületén is be kell ezt állítani értelemszerűen).
Annyival tudod egyszerűen kicsit biztonságosabbá tenni az adatelérést, hogy bepipálod a https-t a NAS kezelőfelületén, az internet-megosztásnál.
Amúgy pontosan mit szeretnél: a megosztott fájljaid bizalmasságát, vagy sértetlenségét félted? -
-
bpmcwap
senior tag
válasz
konyi79 #37766 üzenetére
ami a felhőre csatlakozik ahhoz hozzá lehet férni
Nem mindegy hogy ki és hogyan. Ha nem vagy potenciális célpont akkor csak random találhatnak rád, de ha valaki célzottan támad sem biztos hogy be tud hozzád jutni, ez megint tudás kérdése na meg hogy a tőled telhető mindent megtettél e vagy megkönnyíted a dolgát...
Egyébként ez a netbiztonság érdekes történet.... Én általában a nőkhöz szoktam hasonlítani.... A legjobb legsexibb legcsodásabb csaj is gerincre vágható csak nem mindegy hogy kinek és hogyan... Elnézést a hölgyolvasóktól semmi tiszteletlenség nem volt bennem! -
Egon
nagyúr
válasz
konyi79 #37756 üzenetére
1. Regelsz itt, és beállítasz valami hostnevet magadnak.
2. Kézikönyv 92. oldal alapján, beállítod a router-edben a hostnevet.
3. Fenti kézikönyv 59. oldal alapján (virtual server), beállítod, hogy az a port amit a NAS-nál megadtál (ha nem választottál mást, akkor ha jól rémlik a 80-as port), legyen átirányítva a NAS ip-címére (alapesetben elvileg 192.168.1.20).
5 perc alatt gugliztam neked...
-
hhx
tag
válasz
konyi79 #36669 üzenetére
Szia!
Gyárival nem tudom, hogy megy-e, de a OpenWRT Vargalex v1.1.5-el tegnap beüzemeltem a nyomtatómat hálózatban. Nyomtatni tudok, scannelésen dolgozok még...
Ezen tuti, hogy működik a dolog, alap fw-t én kukába vágtam még aznap amikor vettem, mert Vidanetes kábelnettel nem ment, OpenWRT-vel azonnal ment minden.
hhx
szerk.
ahogy néztem a TP-Link honlapon, kell egy program is a gépekre, hogy elérd a nyomtatót.
Itt van egy leírás hozzá. -
suste
veterán
válasz
konyi79 #36413 üzenetére
a jobb, újabb vinyókban már eleve bent van ez a lekapcsolás (pl samsungban már benne van), vagyis ha nem piszkálja senki (a router sem), akkor lekapcsol magától
a gyári fw-ben szerintem erre nincsen külön szolgáltatás
viszont majdnem mindegy hogy van-e benne, mert a toshiba vinyóm nem kapcsol le magától, és a luci-ban lévő app sem kapcsolja le, vagyis:
1: a vinyód nem tudja az autómata leállást (pc-n kikapcsol magától?)
2: a router állandóan nyaggatja a vinyót (pl dlna adatbázis frissítés), így nem fog leállni sohaSZERINTEM
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, all-in one szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged