Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attesz
aktív tag
Most jön az, hogy elinduljon a dyndns és hogy FTP-vel lehessen kapcsolódni.
Ha egy jó jó leírása valakinek az szívesen elfogadom. -
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na valahogy sikerült.
Újra felcsatolta a meghajtókat.
Látszanak TC-ben is.
Örömésboldogság. -
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Jaj de jó, hogy itt vagy.
Nagy bajban vagyok.
Elállítottam valamit és resetelni kellett a routert.
Sajnos így minden beállításom elveszett és nem volt mentésem.
Főleg azért mert úgy gondoltam nem jók a beállítások, mert mindig megszakad a kapcsolat.
Azt gondoltam, hogy amikor rendben lesz minden, akkor csinálok mentést.
Igy most mindent kezdhetek elejéről.Elöszőr is nem értem, hogy miért van az, hogy látja a particiókat a rádugott vinyón és szerintem jól beállítottam mindent, de mégsem csatolja fel.
A többi dolog még nem jut eszembe olyan ideges vagyok.
Ha meglesznek a beállítások, akkor majd visszatérek a 2 routeres témára, de előbb ezt szeretném megoldani.
Ráadásul ami még jobban idegesít, hogy FireFox-al nem tudom elérni a LuCi-t.
IE-vel megy, Samba-val megy(teló), szóval nem értem.Köszönöm, ha segítesz.
Üdv
Attesz
-
-
Attesz
aktív tag
Miért nem csatolja fel a vinyót?
-
Attesz
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia Intruder!
Köszönöm a válaszod!
Beállítottam mindent amit mondtál.
De olyan dolog történt amit nem értek.
A Skype bejelentkezik, a hálózati és megosztási központnál úgy jelzi, hogy van net, de mégsem jön be egy oldal sem.
Ráadásul ezekkel a beállításokkal nem érem el a LuCi-t.
Amire viszont szükség lenne.Köszönöm, hogy segítesz.
Üdv
Attesz
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sto1911
üzenetére
Hi!
Beállítható, hogy az uhttpd fogadja a kéréseket külső címmel LAN oldalról.
-
válasz
Attesz
üzenetére
Szia!
A TP-LINK-et ez esetben állíthatod DHCP-re is, de én inkább fix IP-t javaslok a WAN portjára, a másik router LAN tartományából! Tehát, ha mondjuk a fő router lesz 192.168.1.1 LAN című, akkor a TP-LINK LAN címét állítsd 192.168.2.1-re, a WAN pedig például 192.168.1.100-ra, maszk 255.255.255.0, átjáró és DNS pedig 192.168.1.1, vagyis a másik router LAN címe! Értelemszeren a fő router egyik LAN portjára kell kötnöd a TP-LINK WAN portját!
De még célszerűbb lenne kikapcsolni a TP-LINK WAN portot, és azt is a LAN-hoz rendelni, ez esetben pedig a DHCP szervert is ki kell kapcsolni a TP-LINK-ben, és a LAN IP címét pedig a másik router tartományába, de eltérő címre állítani, tehát a fenti példából kiindulva mondjuk 192..168.1.100-ra! Ezt gyári fw-ben valószínűleg nem tudod megcsinálni, csak OpenWrt-ben, vagy DD-WRT-ben!
-
Attesz
aktív tag
válasz
Attesz
üzenetére
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni hátha valakinek van tapasztalata.
Routeremen mindíg megszakad a kapcsolat az internettel, ezért szeretnék egy másik routert betenni elé, hogy az legyen a neten a TP-Link meg csinál minden mást.
Aki csinált már ilyet és van tapasztalata a beállításokkal kapcsolatban az kérem segítsen.Köszönöm
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Én ezt úgy oldottam meg hogy a Luciban a System/Software/OPKG-Configuration-ban több elérési utat adok meg és, amit nem használok az elé '#'.
Például:
src/gz snapshots http://users.atw.hu/owrt/trunk/ar71xx/packages
#src/gz snapshots http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/packages/
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlayA félkövér az OWRT oldalára mutat. Ott biztosan megtalálod a csomagokat.
Változtatásnál Submit
Majd SSH-n vagy Luciban a Run Command-nál opkg update
És már látod is a szükséges csomagokat.
Nekem az új Minidlna a Lucis felülettel működik, de nem vállalok felelősséget, hogy más csomagnál is jó lesz így. A kernel függő csomagoknál gond lehet, azokkal én nem is próbálkozok.
Biztos van rá elegánsabb megoldás is, nekem így sikerült.... -
patroly61
tag
Sziasztok!
Most vettem egy tp-link tl-wr1043nd routert frissítettem a fw.t sikerült mindent beállítani csak egy gondom van vele (egyelőre) torrentezés közben lassú a böngészés akkor is ha csak seed-elek.
A régebbi linksys menüjében be lehetett állítani a prioritást a portokhoz a tp-linkben nem tudom hol lehet. A torrent sávszélességét nem akarom állandóra lekorlátozni mert ha a többi gép nem megy akkor jó ha gyorsabban tölt.Remélem tud valaki segíteni ebben előre is köszi.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Találtam egy másik topikban egy érdekes hozzászólást, ami a mumudvb és a 1043 (vagy más openwrt-s) router kódolt dvb-t adás dekódolásával kapcsolatos..
ha olvastatok róla vagy hallottatok valamit írjátok meg kérlek, mert kíváncsi vagyok, hogy megy-e a kódolt adás! - nemsoká megjön az usb-s kártyaolvasó, amibe be lehet majd tolni a mindig tv extra kártyát.
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Mivel bármit csinálok a kapcsolatom akkor is folyamatosan megszakad-már szerencsére nem 5 percenként-, ezért kénytelen vagyok a 1043ND elé berakni egy másik router-t ami a remélhetőleg biztosítja a folyamatos kapcsolatot.
Kérdésem az lenne, hogy szükség van-e a jelenlegi beállítások módosítására, vagy minden maradhat így.Köszönöm
Attesz
-
Vigyorka
aktív tag
Üdvözletem Mindenkinek!
1.1.3 távolról a Luci elérhetetlen!

FTP és Transmission elérhető és müxic..
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Feribacsi555
üzenetére
pedig az lenne a legjobb megoldás, ha visszaolvasnál - szerintem érdemes lenne elkezdened abban a kis idődben, amikor ráérsz. Nagyon sok kérdésedre választ találsz a már leírtakban, és hidd el: más ideje se ér kevesebbet, mint a te ráfordított időd!
blkid mit ad vissza?
vagy az lsusb? -
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok! Én egy kéréssel fordulnék hozzátok!
Előzmény: a routeremen valahogy a mostani open wrt behalt, mármint azon része, amivel usb-t kezeli, tehát nem tudom valahogy bemountolni és a transmissiont feléleszteni. Gondolom kéne rá egy új rendszer.
Kérés:
Segítséget szeretnék kérni valakitől, aki ért az új rendszer rápakolásához (mert egyszer már kinyírtam) és működő képessé tételéhez.
Azt szeretném még kérni, hogy pm-be értekezzünk, mert nekem mostanában nincs sok időm, itt meg röpködnek a hozzászólások és ennyit nem bírok visszaolvasni.
Előre is köszi! -
raidx
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Itt valami nagyobb gáz van!
Miután kő keményre kifagyott a router és router restart után se lett net visszaraktam a 1.02.1 firmwaret. A Hálózat fülön továbbra is az adatok gyűjtése... szerepel. Net és Samba rendben.
Puttyba: /etc/init.d/uhttpd start semmi eredményt nem mutat.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
nah szép... - a /etc/config/firewal -ban a config rule elől vedd ki a # -et mert az tuti nem kell oda
- csak ott maradt véletlenül... - remélem sikerül összehozniha szerkesztetted, mentetted a tűzfal konfigot, akkor kell egy /etc/init.d/firewall restart -is
tehát helyesen :
config rule
option target 'ACCEPT'
option _name 'Luci_HTTPS'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option dest_port '443'
mentés, majd:
/etc/init.d/firewall restart -
sto1911
veterán
válasz
Maximusz
üzenetére
Semmi gond
Azt hiszem az lesz a gond, az elejen a listen_https az aktiv, azt nem neztem amit irtal, valoszinu ez lesz a baj, mert belso halon se megy. Koszonom, este megnezem
Ja varj, ez a tuzfal konfig. Ezt a fajlt ugyan szinten nem neztem, viszont kezzel hozzaadtam egy any-any:443 accept szabalyt, de nem megy. Este ranezek erre is akkor.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
sto1911
üzenetére
bocsánat, akkor félre olvastam... - azt nézd meg, hogy az uhttpd-ben engedélyezve van-e a listen a 443-ra (helyi hálón megy?)
majd a /etc/config/firewall-ban:
#config rule
option target 'ACCEPT'
option _name 'Luci_HTTPS'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option dest_port '443'ha jól tudom ennyi (nekem megy
) -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
amit ajánlottál elkezdtem nézegetni a lehetőségeket, a legszimpatikusabb talán ez volt:
#!/bin/sh
ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
DVBT_STATUS=$(ps | grep mumudvb | grep -v grep)
if [ "$DVBT_STATUS" == "" ]; then
screen -dmS mumudvb mumudvb -d -c /etc/mumudvb/mindigtv-mux-a.conf
logger "A-mux start with mumudvb"
else if [ "$DVBT_STATUS" == "" ]; then #itt hogy különböztessem meg ?
screen -dmS mumudvb mumudvb -d -c /etc/mumudvb/mindigtv-mux-c.conf
logger "C-mux start with mumudvb"
else
killall screen
logger "DVB-T stoped"
fi
fi
fi
if [ "$BUTTON" == "wps" -a "$ACTION" == "released" -a $SEEN -ge 3 ]; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/transmission start
logger "Transmission start"
else
/etc/init.d/transmission stop
logger "Transmission stop"
fi
fide maradt pár kérdés, hogy hogyan tudom megkülönböztetni, hogy épp melyik mux megy, illetve szerinted szintaktikailag helyes-e amit összeollóztam ?
-
raidx
őstag
Kivételesen éjszakára leállítottam a WR1043ND-t. Reggel mikor újra indítottam kicsit sokára lett net. Belépek Luciba, nézem a Hálózat fül alatt mit is találok. Adatgyűjtés mindkét esetben (Wan, Lan) jelen pillanatban is adatgyűjtés folyik. Megjegyzem minden rendesen működik csak ezek szerint Lucinak ártott meg a tegnapi meleg! (OpenWrt vargalex v1.1.3 r32649)
-
A DSL modemet lecseréltem egy Fritzbox fon wlan 7170-esre, mivel ezzel lehet SIP protokoll szerint telefonálni is. Most az PPPOE-zik , DHCP is van , gondolom, hogy NAT-ol is. Ez a 192.168.178.1 tartományban dolgozik. A TP-link 1043ND WAN likába dugtam a fritz egyik LAN kimenetét (a LAN1-est) és a TP-link 1043nd WAN-ját DHCP-kliensnek konfigoltam , a LAN pedig maradt 192.168.1.1 , itt is aktív a DHCP ebben a tartományban , és gondolom , hogy a TP-Link1043 is NAT-ol is. Ez maradhat így?
-
Droidka
csendes tag
Sziasztok!
LEhet eléggé láma a kérdésem,de itt hozzám lépest mindenki atomfizikus. Tehát semmi telepítgetős dolgot nem szeretnék feltenni, mert ugysem érteném, de szeretnék egy usb-s pendrive-ot elérni a helyi hálózaton(tehát csak otthonról) abban egy exel documentumot írni és olvasni, mindegyik gépről.
Ehhez mit kell tennem?
Media serverként látja a TV-m és tudok is róla filmet lejátszani, de nekem erre nincsen szükségem, arra ott van a winyóm.
Nagyon köszönném a válaszokat előre is .
-
raidx
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ha nem titok, biztosan örülnénk neki páran!
Szóval leírhatnád mit is kell olyankor csinálni.
-
sto1911
veterán
Sziasztok, gyors kerdes: lucin hol tudom beallitani, hogy 443-on legyen elerheto a felulet?
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard
üzenetére
Vargalex blog:
Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is.
Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el.
Itt megformázod a 2 partíciós verzióval (swap+ext4), és ez fel is csatolja ahova kell.
Az NTFS-t felejtsd el a routeren.
Ne Explorerrel csináld, hanem ,más bőngészővel!!! -
Sakab
senior tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem Első hsz-t végignéztem de nem találtam számomra érthető leírást. Van egy 1043as vargalex féle ruterem. Egy 16Gb-s pendrájvot amit NTFS-be formáztam meg bedugtam felszeretném mountolni hogy 1 2 torrent fájlt éjjel nappal seedeljen vissza.
Na most jelenleg így néz ki: [link] Swap ba van kitöröltem és próbáltam Mount Points-ide tenni de amikor rányomok h save apply akkor csak pörög pörög de semmi félóra után is ugyan az.
Ha jól gondolom a MP be kellene valahogy felmountolni és azt a pl: /dev/sda2 beállítani a kliensbe hogy oda töltse a fájlt. Ennyit tudok de kivitelezni nemtudom segítsetek
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard
üzenetére
Mondom, biztos, hogy már beállítottad a root jelszavát. Természetesen minden parancsot elég másolni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard
üzenetére
Hi!
Nem tudom, hogy milyen leírás alapján csináltad? Ezt követve simán működik.
Bár, a hibaüzenetből én azt gondolom, hogy már copy-ztál egy jelszó megváltoztató parancsot (olyat, ami a példában van) és így most az ott beállított jelszó érvényes (a példában new-password). Tehát már van jelszava a root-nak. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ha az új verziót (1.1.3) használod, akkor bőven lehet, hogy csak a LuCI-t kiszolgáló uhttpd példány állt le.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
elkiabáltam lehet mert a luci nem elérhető vagy 2 perce már megint de a transmission fut meg ssh is megy
-
Kicsirics77
veterán
válasz
energiezolee
üzenetére
bőven garis és nincs gányolva hanem simán hővezető paszta a chip-re a borda mg csak rá van nyomva ha gebasz lenne vele akkor sima 96%-os alkohollal le lehet mosni a pasztát és külsérelmi nyom sincs
-
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee
üzenetére
Érdekesek ezek a hozzászólások, mert nekem más volt a tapasztalatom. Illetve össze is foglaltam.
-
energiezolee
aktív tag
Szia!
Szerintem nagyon leterheli és a magas load miatt nem tudod elérni!
Én csak seed-eltem, de akkor is felment 1.5-ig is a load, pedig nekem csak 15/0.78-as netem van!
Ha a seed mellé elindítottam a letöltést is akkor már egyből 10-ig is felment a load, hiába fogtam vissza a letöltést!!!
Ezért én netbook segítségével töltöttem a samba-ra. -
energiezolee
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Szia!
Van még rá gari?
Vagy úgy raktad rá, hogy ha valami gáz van, akkor le tudod venni nyom nélkül ?
Köszönöm válaszod előre is! -
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz
üzenetére
Szia Vargalex!
Ha már az előző hozzászólásom miatt a syslog-ban voltam, ránéztem az openvpn-es dologra, miért nem működhet.. -ezt adta egy /etc/init.d/openvpn restart :
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: OpenVPN 2.2.2 mips-openwrt-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Jul 8 2012
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: WARNING: --keepalive option is missing from server config
Aug 6 08:55:31 openvpn[24778]: NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: WARNING: file '/etc/ssl/server.key' is group or others accessible
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: TLS-Auth MTU parms [ L:1576 D:140 EF:40 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Socket Buffers: R=[87380->131072] S=[65536->131072]
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: TCP/UDP: Socket bind failed on local address [undef]:443: Address already in use
Aug 6 08:55:32 openvpn[24778]: Exitingha jól értem, akkor a félkövérrel szedett sor lehet a ludas, a nem működésért, vagy ennek köze sincs a nem futáshoz? (top sem írja)
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ezt most vettem észre ( transmission indítás után közvetlen a syslog-ban ) - jelenthet valamit az (in)stabilitás szempontjából ?
Aug 6 08:43:06 root: Transmission start
Aug 6 08:43:08 transmission-daemon[23379]: UDP Failed to set receive buffer: requested 4194304, got 327680 (tr-udp.c:77)
Aug 6 08:43:08 transmission-daemon[23379]: UDP Failed to set send buffer: requested 1048576, got 327680 (tr-udp.c:88) -
raidx
őstag
Ma megint szórakozott velem a transmission (elég sokszor csinálja amúgy) akár fél óráig is elérhetetlen sokszor még a luci is megbénul és putty sem tud belépni. Vagy táp ki/be vagy várok hátha észhez tér. Sokszor a net is megszakad de van amikor az megy közbe rendesen.
Jelenleg OpenWrt vargalex v1.1.3 r32649 van fent de az elődje is szórakozott. A másik furcsaság, annak ellenére, hogy a le/fel le van korlátozva néha a megengedett 3 helyett minden hozzáadottat egy időben tölt le/fel és nincs semmi fennakadás. Volt, hogy két napig is így ment! De az is előfordul, hogy le kell tiltani mert állandóan fagy tőle a net is. Szóval valahogy önálló életet él néha.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kösz!
Feladom mára...
Nem akar összejönni... -
Na megint itt van a vihar. De már rutinos vagyok. a TP-link8810B helyett feltettem egy D-link DSL360R-t az 1043 nd helytt pedig egy Netgear vgr614v7est , ezeket nem annyira féltem .
És lehet netelni aksiról WIFI-vel.
-
válasz
SteveBeard
üzenetére
Nem tudom ez lehet-e megoldás, de az OLEG-es leírásban van még chown parancs is...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Bem Utat
üzenetére
Kösz!
A Wiki csak ennyit írt:
opkg update
opkg install libpthread libncurses libreadline mysql-serversed -i 's,^datadir.*,datadir = "/srv/mysql",g' /etc/my.cnf
sed -i 's,^tmpdir.*,tmpdir = "/tmp",g' /etc/my.cnfmkdir -p /srv/mysql
mysql_install_db --force/etc/init.d/mysqld start
/etc/init.d/mysqld enablemysqladmin -u root password 'new-password'
-
Bem Utat
csendes tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
A mysql-hez alapértelmezetten nem fér hozzá a root, azt külön [be kell állítani].
Gondolom, itt is hasonló a helyzet. -
-
válasz
Maximusz
üzenetére
Természetesen némi ingadozás ott is van, de nem olyan szinten, hogy 0 és maximum közt ugrálna! Itt van az rtorrent statisztika, egy 690MB-os torrent letöltésekor. Közben megemeltem a sebességlimitet, ezért van a lépcső benne...
Ugyanez az időszak a firmware WAN statisztika szemszögéből! Bár ebben már van némi egyéb forgalom is, fiam youtube-ozik, párom meg böngészik, így kicsit több benne a tüske...
-
válasz
Maximusz
üzenetére
Az rtorrent stabil, az jól láthatóan, egészen a vas elfogyásáig stabil sebességet produkál, ha van elég seed-er! Nem tudom akkor mi lehet a probléma, de egész biztos nem erőforráshiány, mivel próbálkozásom során is 1 darab torrent futott, ami produkálta a 0-250kbyte/sec közti ingadozást, ráadásul bőven 1 alatti load mellett, és akárhogy is nézzük, a WL-500gP is képes közelítőleg 1MB/sec sebességre, amit rtorrent-el hoz is... Ráadásul amivel próbálkoztam, az optware-es, tehát utólag telepített transmission volt, és nem a firmware-be integrált verzió, mert arra több panaszt hallottam már!
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
az rTorrent neked stabilabb? - tudom, hogy nem lehet összehasonlítani, de nekem a transmission 666 MHz Celeron-on, ubuntu 12.04-el egyenletesen (maximális) sávszélességgel tölt, tehát lehet, hogy csak a vas kevés a 1043-ban, de nem gondolom, hogy a transmission-nal lenne gond.
-
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
A mysql-t szerettem volna telepíteni, de mikor a jelszót szerettem volna beállítani ezt a hibaüzenetet kapom:
mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)Mit ronthatok el?
-
Üdv!
Bár nem pont ennek a topiknak a témája, de mivel itt is sokszor felmerült már, és titeket is érint, így megemlítem, hogy bár én rtorrent-et használok, de az imént kísérletezgettem a transmission-el WL-500gP-n, és bizony azon ugyanúgy ingadozik a sebesség, mint amit Ti is szoktatok mondani! Leesik akár 0-ra, aztán felugrik 260-ra, megint vissza, szóval a grafikonja akárcsak az EKG görbe...
-
pajanko
csendes tag
Sziasztok!
Üdvözlök Mindenkit a fórumon!
Segítséget szeretnék kérni TL-WR2543-as router beállításában.
OpenWrt vargalex v1.1.3 r32649 szoftvert tettem rá.Digi netem van és nem akart csatlakozni újraindítás után.Vargalex #28666 hsz-a alapján már működik.A problémám a dyndns beállítással van.Jelszót felhasználónevet beírtam.Engedélyezésben pipa.
IP cim forrása:hálózat
Hálózat :wan
Kell-e még mást is beállítani,hogy kivülről látható legyen a router?(van még jó sok kérdésem,igyekszem én is)
Köszönöm szépen előre is a segítséget.Tisztelettel:jános
-
Tamy
őstag
válasz
realmadrid92
üzenetére
Miért nem próbálod ki az uTorrentben? Rákattintasz a jobb alsó sarokban az ikonra (Ctrl+G), és ott van olyan, hogy tesztek futtatása. Ha ő azt mondja ok, akkor tuti jó minden.
-
engusz
veterán
Kb. két naponta eljátsza a router, hogy nem enged eszközt wifin csatlakoztatni. Ez rendre egy PC, egy notebook és egy médialejátszó szokott lenni. A telefonokkal és tabletekkel nincs ilyen baj, azok mindig tudnak csatlakozni. Mi lehet a baj, ill. hogyan tudnék rájönni?
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Sajnos már felküzdöttem egy gyárit , majd egy v1.1-et,majd a v 1.1.2 sysupgrade lett a végén.
Igaz! Biztos az overlay-jel volt a baj , mert az extrootos pendrájvot kihúztam, de a helyén sem működött jól előtte.Lehet, hogy az áramkimaradások után még magát molyolta rajta a filerendszer ,mert nem volt eszméleténél úgy éreztem.
Most már mindegy, csinálok rá egy szűz fat32-őt , aztán bedugom és ráeresztem a partícionáló-formázó-csatoló scriptet.Evvan ... kicsit elkapkodtam.
Az egyébként természetes, hogy a MAC-cím alapján DHCP tartományon kívülre kiosztott IP-című és dolgozó AP-nek nyoma sem látszik sehol, viszon a rajta lógó WIFI-s kütyük vígan dolgoznak és látszanak is a fő routertől kiosztott DHCP-s IP-jükkel?
-
Hol lehetne megtalálni az 1.1.2-es vardalex buildet?
-
Volt egy kis jégeső, áramkimaradásokkal.
v1.1.2 van fenn rendszer már van ,de az elelejtett wifi beállításokat nem hajlandó elmenteni.Most akkor vissza a gyárit , aztán rá a V 1.1.2-őt , aztán pendrájv ujra formázandó ?
-
ÖregSammy
csendes tag
válasz
energiezolee
üzenetére
Szia!
Köszönöm a remélem nemcsak számomra értékes választ! Impresszív, hogy gond nélkül megy egyszerre a 4300-ason a torrent le- és feltöltés, sőt, nem is túlságosan lassul le az USB HDD másolás sem a háttérben.
A leírtak alapján illetve a Dual Band miatt a 4300-as mellé dőlt a mérleg, úgy érzem, időtállóbb az erősebb HW miatt is, az egyetlen negatívuma pedig, hogy 6-7e forinttal drágább, mint a 64MB-os 1043ND.
Még van 1-1 kérdésem, de azt a tesztedre válaszolva küldöm a másik fórumon. -
ÖregSammy
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia,
Köszi, teljesen jogos észrevétel, valóban nem mindenkinek hoztak gyógyírt a leírt megoldások. Alaposan megnézted az oldalt!

Akik ezzel szenvedtek, a legtöbbjüknek (amiket olvasgattam különböző oldalakon) eleve nem megy a Play Store-ról a letöltés első pillanattól. Viszont nekem hosszú ideig ment gond nélkül minden wifi-n keresztül (és természetesen mobil neten is), s hirtelen pont csak az otthoni DrayTek Vigor 2200VG-n akad meg a Play Store a letöltés elkezdésekor és más Androidos telefononnal is ugyanez a helyzet a nevezett routeren már pár napja. Második napja tesztelés céljára egy kölcsön router van nálam, azon megy gond nélkül a Play Store letöltés is, nem ragad be.Semmi ötlet senkinél sem? Nem is értem, hogy lehet ilyen állapot: minden más megy rajta gond nélkül, csak ez halt be hirtelen. Úgy gondolom, a Factry Reset-tel és a FW újratöltésével kimerítettem a lehetséges megoldásokat a router-rel, de ha bárkinek bármilyen egyéb ötlete van, örömmel megpróbálom és megosztom az eredményt.
Ha senkinek nincs ötlete hogy történhetett ez, s egyéb megoldási javaslat sincs, akkor is legalább megmarad a fórumon, mint lehetséges misztikum.

-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
Nekem nem opció, hogy jelszó nélkül menjen, de valószínűleg ez kavar be?
-
Barohawk
aktív tag
Üdv Mindenkinek
Már én is ezt a fajta routert használom és akad tegy kis problémám a tp linkes firmwarrel. frissítettem a legfrissebbel amivel kecsegtettek hogy ftp-t tudok használni, de vagy egy órája próbálkozom és nem megy. a hdd-t felismeri ha ezt beírom a futtatás sorba file:\\192.168.1.1" akkor látom is a tartalmát, de nem érem el kívülről.
No ip.comon regisztráltam már felhasználónevet, routerben beállítottam, de így sem látni semmit. Mit ronthattam el?
Ha tudtok segítsetek, egyenlőre nem akarok más firmware-t feltenni mert még garis és nem érzem magam annyira profinak hogy végigcsináljam amit ti leírtatok.Köszönöm előre is a segítséget
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Black&White
üzenetére
hm?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Linux felhasználók OFF topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Elden Ring
- Medence topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest