- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
mrhitoshi #58620 üzenetére
Neked a masodikra van szukseged: port forward
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option src_dport '80'
option dest_port '80'
option dest_ip '192.168.1.xx'
option name 'PS4 port 80'
option proto 'tcp udp'Minden portra, amit nyitn akarsz fel kell venned egy ilyen szabalyt.
Es ezutan ujra kell inditani a tuzfalat:
/etc/init.d/firewall restart
Ezek utan ennek mukodnie kell (PS4-ben nincs tuzfal? nem lattam meg ps4-et).
-
mrhitoshi
veterán
válasz
mrhitoshi #42676 üzenetére
Valaki?
Odáig eljutottam egy Vodafone k3520 USB Stickkel, hogy felismeri a router, mint adattároló, de mint modemet nem, és ahhoz hogy áttudjam kapcsolni kellene neki valami ID, de nem tudom honnan keressem elő. Szóval nem tudom a routerrel felismertetni, hogy az USB porton egy 3G modem van. -
vargalex
Topikgazda
válasz
mrhitoshi #29275 üzenetére
Hi!
LuCI-ban Hálózat->Tűzfal->Forgalmi szabályok ablakban az "Új továbbítási szabály"-nál a név megadása, majd Hozzáadás és szerkesztés gomb. A megjelenő ablakban a Protokollt Bármelyikre állítod, a Forrás Mac címet kitöltöd, és a Műveletet Visszautasításra állítod:
Majd Mentés & Alkalmazás gomb. Így az új kapcsolatokat már nem fogja engedni a tűzfal.
-
chros
őstag
válasz
mrhitoshi #25155 üzenetére
Igen lehet a webes feluleten is: System -> Backup / Flash Firmware alatt, es itt is tudod visszatolteni.
De! Epp a legujabbnal nem javasolt visszatolteni a regi config-ot, mert a tuzfalszabalyok szerkezetet modositotta Alex! (Vagy csak ezeket nem masolod vissza.) De egy ujra-config jobb ebben az esetben, nem tart olyan sokaig ...@(#25171) huliganboy: es itt egy howto a vpn telepitesehez: [link]
-
-
válasz
mrhitoshi #24237 üzenetére
Ha csak HDD (vagy PenDrive) van rákötve, akkor csak /dev/sda eszközöd van. Attól függően, hogy ezen a /dev/sda eszközön hány partíció van, következnek a számozások! Az első partíció a /dev/sda1, a második a /dev/sda2, és így tovább... Hogy mi hova van mountolva, azt megnézheted a df -h paranccsal, az összes csatlakoztatott eszközt pedig az fdisk -l parancs listázza. Ha lenne második HDD is rajta, akkor az lenne a /dev/sdb eszköz, a partíciói pedig lennének a /dev/sdb1, /dev/sdb2, stb...
-
BalaNce87
addikt
válasz
mrhitoshi #22538 üzenetére
Na sikerült felfognom a dolog lényegét/logikáját. Most az USB, mint egy ftp tárhely működik és mind itthonról, mind a netről hozzá lehet férni.
Most már sikerült megoldanom azt is, hogy a pen tartalmát a TV is lássa a router neve alatt viszont nem hajlandó lejátszani és arra hivatkozik, hogy ismeretlen a fájlformátum -
Almadovar
csendes tag
válasz
mrhitoshi #22391 üzenetére
Szia!
Akkor van egy közös ismerősünk?
Nálam is kopogtatott:Feb 5 19:17:48 OpenWrt authpriv.info dropbear[2607]: Child connection from 125.22.0.112:42294
Feb 5 19:17:50 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2607]: Login attempt for nonexistent user from 125.22.0.112:42294
Feb 5 19:17:51 OpenWrt authpriv.info dropbear[2607]: Exit before auth: Disconnect received
Feb 5 19:19:05 OpenWrt authpriv.info dropbear[2608]: Child connection from 125.22.0.112:48190
Feb 5 19:19:07 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2608]: Login attempt for nonexistent user from 125.22.0.112:48190
Feb 5 19:19:08 OpenWrt authpriv.info dropbear[2608]: Exit before auth: Disconnect received -
Syl
nagyúr
válasz
mrhitoshi #22184 üzenetére
Ahogy írtam, a tegnapi szívózás után az éjjel reseteltem a routert és webes partíciókezelővel nulláztattam a vinyót. Minden flottul ment elsőre, de win alól nem tudtam írni a mappákat. Félmegoldásként nc-vel írási jogot adtam a kiszemelt mappára (group és user?).
(#22183) bambano
Az alapból van rajta.
-
suste
veterán
válasz
mrhitoshi #22169 üzenetére
dlna-ból inkább a minidlna-t használd (nekem is samu tv-m van,hibátlanul működik vele)
luciban ezeket a sorokat beállítod:
media_dir=/ -hol vannak a filmeid
friendly_name=/ -ezt a nevet látja majd a tv
db_dir=/ -ide készíti el az adatbázist
log_dir=/ -ide készíti a log-ot (ez legyen ua mint az adatbázis)a többit nem bántod, és akkor mennie kell
elsőre kevés (2-3) fájl legyen a megadott mappában,mert különben lehal a router!!!!!!
miután elkészül az adatbázis, már berakhatod a többi filmedet is szép sorban..... -
Kicsirics77
veterán
válasz
mrhitoshi #21926 üzenetére
köszönöm az igyekezetet de nincs okosítva csak a módosított gyári firmware tettem fel,most el kell mennem sajnos itthonról
lehet rosszúl fogalmaztam az előbb
de úgy szeretném elérni hogy a vinyó a routerren van fixen és bárhonnan tudjam itthon tallózni(laptop.telefon,asus O!play)
bocs ha nem fogalmaztam pontosan -
-
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
mrhitoshi #21761 üzenetére
Hi!
Ha az én build-emet használod és esetleg formázható a HDD, akkor használd az általam írt formázó felületet (http://192.168.1.1:8081). Az mindent elintéz.
Ha nem szeretnéd (vagy nem az általam build-elt verziót használod), akkor ahogy Zavo fórumtárs írta. -
Zavo
tag
válasz
mrhitoshi #21761 üzenetére
Ahogy én csináltam:
1. System\Startup-ban ellenőriztem, hogy fut-e a samba
2. System\Mount Points-ban felmountoltam a partíciót (device: dev/sda2; mout point: /mnt)
3. Services\Network Shares-ben megosztottam a /mnt-ot.
4. Total commander a \Hálózat frissítése után ott lesz a TP-LINK "számítógép", rákattintva az mnt mappa.
5. Ha nem lenne ott, érdemes megpróbálni újraindítani a sambát a System\Startup-ban... -
zso73
veterán
válasz
mrhitoshi #21573 üzenetére
Nekem jól szuperál. A régebbi routeremen Vargalex cucc van. Az újon (AP ) maradt a gyári.
Szuperül megy a WIFI híd. 25/5MB/s-el hasít a rendszer. Nem dől be. Ha a szolgáltató nem bont csak megy,megy........
Jó kis masina. Gyíári szoft korlátolt, de stabil. Vargalex is stabil,sok szolgáltatással. Én nem használom annyira, csak a statisztikát, és a z FTP backup dolgot. Azt is próbából. Sajnos ez a soft sem magyar, de nem is kel már, mert megszoktam az angolt. A netes leírásokban is angolul van a súgó, így hagytam is......Szumma: Jó vétel !
-
ajani
aktív tag
válasz
Most teszteltem én is a sebességet. Olvasás 9-10MB/sec, Írás 6-7MB/sec. De szerintem vinyótól is függ, mit lehet eléri. Nekem egy Toshiba 1TB-s vinyó van rádugva, ext4 fájlrendszerrel. Volt olyan 250GB-os Freecom vinyóm, amit ugyanígy írt/olvasott NTFS fájlrendszerrel is.
-
-
appel
őstag
válasz
gyári usb írás/olvasás elég harmatos, openwrt-vel ext4-el 10MB/s körüli olvasás, kicsit kevesebb írás...
gari nem gyári fw-el ugrik, de könnyen visszaállítható...
én az openwrt-t preferálom a ddwrt-vel és a többivel szemben (persze openwrt alapúak azok is)...
ha nem szereted magad összerakni, akkor vargalex által buildelt tökéletes választás lehet... -
Gee_1985
tag
válasz
Hi,
Szintén eme router tulaja vagyok már vagy 2-2.5 éve.
Rögtön az elején cseréltem openwrt-re még akkoriban a Backfire 1.0.3-ra amit Speedfire kolléga leírása alapján állítottam be.
5 év gari van rá ha tudsz még egy ilyen gyártót szólj.
Jah igen. Atomstabil. Ha nem hullik szét alatta a fájlrendszer elnyűhetetlen. -
doberman
senior tag
válasz
szervusz.
nekem van ilyenem, néhány hétig gyári fw, majd néhány hónapig dd-wrt. mindkettőnél előfordult, hogy újra kellett indítani mert a wifi leállt. 2 hete Vargalex fórumtársunk által összeállított openwrt csomag fut a szerkentyűn - még egyszer sem akadt ki... úgyhogy egyenlőre marad, sőt összeakarom kalapálni egy webkamerával hogy lássam a macskát a munkahelyről... :-)
Mifelénk az Invitel az adsl szolgáltató, több szervizes ismerősöm is jelezte, hogy bizonyos sorozatú 1043-ak kiakadnak az invitel hálózatán.
magánvélemény: nekem bejött, ennyi pénzért egy igazán okosítható eszközt kap az ember.
- jó lamentálást... :-) -
z
-
válasz
Hmm... Úgy látszik itt is csak akkor van élet, amikor kérdeznek, válaszolni már kevésbé szeretnek !
Bár nekem nincs is ilyen routerem, de akkor válaszolok én... Szóval a sebességről már írtam odaát a másik topikban, gyári firmware-el nagyságrendileg 5-6MB/sec körül alakul, de igazából OpenWrt-vel lehet elérni a jobb eredményeket, ami akár 11MB/sec is lehet! Neked már nem kell a Linux-al sem küzdened, vargalex ugyanis összerakott egy remek firmware-t, amiben minden megtalálható, ami felmerült itt a társaságban igényként az idők során. Ezt tehát csak felteszed, és használod... A garancia témában nem fárasztom most az ujjaimat, inkább visszalinkellek a másik topikba egy régebbi hsz-emre!
Remélem azért előbújik egy-két 1043 tulaj is előbb-utóbb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F16
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged