- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8899 üzenetére
Ok, de az mitől van, hogy mindent ugyanúgy csinálok, és két különböző végeredményt kapok? Az FW leírásában benne van, hogy az ftp, samba stb userek azonos és teljes jogosultsággal bírnak az /mnt-re, erre most meg nem
.
Majd nyomozok, de sajnos ez a router egy kollégámnál van, egy zte dsl modem mögött, ami makacsul megtagadja a port forward ill dmz beállításokat, így web, ssh elérés nem lehetséges, csak ha elmegyek hozzá személyesen. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #8896 üzenetére
Ez lesz a legjobb, semmi perc alatt bekonfigoltam csak 10 perc volt amig legeneralta a certeket. Jobban orultem volna ha a fő routeren menne a VPN szerver, igy most ez csak dedikáltan arra van.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Intruder2k5 #8893 üzenetére
Köszi, megvolt. Ez a restore opció nem valami nyerő.
A beállításokat tényleg visszatolja, csak az user/pass párost cseszi el, egyszerűen nem enged belépni. Így most kezdhetem előről a beállítást. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #8886 üzenetére
Gyári firmware-rel visszaállt a rend, megvan a sebesség...
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8881 üzenetére
Köszi!
Mondjuk az a gond, hogy tök mindegy mivel mérek, UPC nem foglalkozik a dologgal. Vihetek én neki bármilyen mérést.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #8879 üzenetére
A falon van
Viccet félretéve, a whitebox szép és jó, de össze-vissza méri a sebességet. Ezért akarok olyan megoldást találni, amivel valóban látni, ha *ar a netem (mert 10-ből 9x valóban az).
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #8830 üzenetére
Nem!
-
Stukker1987
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8804 üzenetére
Oké már tiszta
-
válasz
Intruder2k5 #8797 üzenetére
ahh, már emlékszem, így már tiszta..
Nos. Az új SSID segített! Most már a beírt IP-ket kapják meg az eszközök!
Köszönöm a tippet, nem gondoltam volna hogy az új segít -
Stukker1987
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8799 üzenetére
elnézést én komolyan azt hittem hogy amennyiben mindkét kommunikációban részvevő eszköz kétsávos úgy akár mindkét frekin is mehet az adatfolyam...
-
válasz
Intruder2k5 #8794 üzenetére
?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8769 üzenetére
"Lehet mégis az asust kellett volna megvenni"
Ebben nem vitatkozom, bár a gyári fw-t sosem használtam! -
válasz
Intruder2k5 #8769 üzenetére
Kicsit felhúzott, azért tényleg nem annyira vészes. Azért írtam, hogy nem tudja értelmezni, mert hiába tiltottam le és húztam ki a pendrivot, utána meg csatoltam fel a vinyót, ugyanúgy 8gb-osnak írta az usb eszközt. Csak még előtte kicsi megszivatott, hogy vajon miért nem mennek a torrentek, és miért nincs a hálóra se felcsatolva? Aztán egy reset után végre leesett neki, hogy hoppá...
Kénytelen vagyok néha leválasztani a vinyót, mert ezt hurcolászom magammal. Majd ha úgy alakul veszek egy ssd-t a laptopba, a laptop vinyó meg linuxos fájlrendszert kap, és azt nem fogom már hurcolászni, mehet róla a megosztás meg a torrentek.
Linuxos fájlrendszerrel mennyi a másolási sebesség nálad? ntfs max 5MB/s nálam, ami nem rossz de lehetne jobb is. -
Csabka84
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8757 üzenetére
Igen, igen.
-
Csabka84
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8754 üzenetére
Vargalex van rajta.
-
gghrtz
őstag
válasz
Intruder2k5 #8751 üzenetére
A miniDLNA beállításoknál van olyan, hogy "értesítési intervallum: 900", ez az, hogy milyen gyakran scannelje a mappát?
-
Csabka84
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8751 üzenetére
DLNA-n tv-n nem mutatja a letöltött filmet.
-
ubid
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8709 üzenetére
Mint pl ?
-
válasz
Intruder2k5 #8659 üzenetére
Nagyon Dánke
-
válasz
Intruder2k5 #8657 üzenetére
Hálásan köszönöm
És ha ez rákerült, akkor mehet rá az újabb gyári?
És, ha az újabb gyárit (ami boot-os) akarom cserélni mondjuk OpenWRT-re, akkor azt is csak simán rátolom?Nincs több kérdésem
-
válasz
Intruder2k5 #8655 üzenetére
Köszönöm
Azt hittem, hogy közvetlenül nem lehet.
Akkor ez jó?: [link]
Az újabbat kicsomagolva ott volt a félelmetes
"boot" szó.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8640 üzenetére
Szia!
Igen, korábban valóban csak failsafe volt. Közben megtaláltam az említett hozzászólásomat. Ma már azt mondhatjuk, hogy 16 hónapja benne van. És az ott linkelt forrásból az is látszik, hogy 1 másodpercnél rövidebb ideig tartó nyomásra reboot-ol, 5 másodpercnél hosszabbra pedig resetel és reboot-ol.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8595 üzenetére
Szia!
Most éppen nem megy a forrás böngészése az OpenWrt-nél, így linkelni nem tudom, de korábban már valamelyik topic-ba írtam: már "gyárilag" van reset funkció kötve a reset gombhoz OpenWrt alatt.
-
válasz
Intruder2k5 #8598 üzenetére
Jó, hát kicsit pongyolán fogalmaztam
Viszont közben jött egy újabb probléma, amit sikerült magamtól megoldanom...
Szóval szükségem van UPnP-re, de az nincs a BB-ben alapból. Tudom biztonsági lyuk, de akkor is szükségem van rá.
Keresgettem egy kicsit és az alábbi leírás alapján meg is csináltam: [link]
Tök büszke vagyok magamra (nem röhögni
)
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8595 üzenetére
kb 1 hónapja szórakoztam 841ND-n openwrt-n relayd-vel, 2-3x reseteltem a reset gombbal, mindig visszaállt alap beállításba aztán csináltam elölről
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8593 üzenetére
igen mert már nem 1x csináltam
ha pedig trunk verzió van fent (az rc3 is az, a véglegesben lesz majd csak luci) és resetel az ember akkor minden veszik, a lucit is lehet újrarakni -
válasz
Intruder2k5 #8588 üzenetére
A passwd-t nem írtam ki végig már idegességemben, egyébként Trance89 jól adta meg
, csak én gépeltem kapkodva a hozzászólást
Itt tartok:
- van webes felület
- 2,4 GHz-es wi-fit engedélyeztem, jelszavaztam
- 5 GHz-es wifit jelszvaztam, egyelőre nem engedélyeztem.Ja, és egyébként nem fájt annyira, mint gondoltam
Eddigi segítségeket és türelmet pedig nagyon köszönöm
Kérdéseim:
- érdemes-e átállítanom a router ip-jét 192.168.0.1-re, vagy hagyjam 1.1-en? Ezt azért kérdezem, mert az eszközeim nagy része (TV, NAS, médialejátszó) fix IP-re volt állítva (0.1). Tehát mi célszerűbb? Átírni az eszközökön egyesével, vagy csak a routerét. Pl. a NAS-t hogyan tudom most elérni, ha azon fixen 192.168.0.XXX ip cím lett beállítva? (Jól sejtem, hogy csak akkor, ha átírom a routerét?)
- vendég wi-fit hogyan tudok beállítani?
- VPN szerver csomagot, hogyan tudok installálni? -
válasz
Intruder2k5 #8578 üzenetére
Köszönöm
Akkor ezt addig kellene megcsinálnom, amíg UPC-s netem van és nem kötik be a DIGI-t
-
válasz
Intruder2k5 #8572 üzenetére
Tudom, nem vagyok egyszerű eset
Magamnak generálom a problémát. Mosógépet pl. kb. fél évig kerestem, bújva a fórumokat, hogy melyiknek milyen a szervízhálózata, alkatrészellátottsága, meghibásodási aránya, stb. Összes ismerősöm már hülyének nézett
Más meg bemegy az MM-ba, rábök egyre és kész, nem tököl rajta.
Na szóval veszek egy nagy levegőt és valamikor nekifutok a BB-nek. Ha esetleg elakadok, akkor kérhetek segítséget?
-
válasz
Intruder2k5 #8570 üzenetére
Leírom, bár szerintem megint megkapom a magamét...
Szívem szerint felraknék egy alap BB-t és szépen egyesével mindent ami kell és nincs benne. Ezzel tanulnék a legtöbbet, viszont tuti sok időm rámenne (ami nem feltétlenül baj, mert szívesen megtanulnám).
Vargalex fw-je gyorsabb megoldás lenne, viszont abból nem sokat tanulnék.
Az arany középút a DDWRT lenne, azzal meg azt írtátok, hogy problémák vannak.
-
válasz
Intruder2k5 #8561 üzenetére
Szerintem Vargalex-féle lesz ebből. Legfeljebb azokat a funkciókat nem használom, amik nem kellenek
-
válasz
Intruder2k5 #8563 üzenetére
A kapkodásnak mindig papírnehezék a vége
-
válasz
Intruder2k5 #8561 üzenetére
Tervezem
-
válasz
Intruder2k5 #8533 üzenetére
Poli27 fw-ében mér javítva van a wifi?
Abból is a factory verziót simán ráflashelhetem a gyárira és a gyárit vissza rá webes felületen?
VPN szerver funkció ugye van benne?
Van egy TP-Link Access Pointom is, ami a WDR3600 wifi jelét lövi szét az emeleten (range extender). Az együtt fog tudni működni az OpenWRT-s WDR3600-al?(#8534) trance89: az angollal még csak-csak nem lenne probléma, de a link teljesen lengyel, azzal viszont nem boldogulok
-
válasz
Intruder2k5 #8531 üzenetére
Okés, értem, köszönöm
Vargalex-féle Open WRT-ből is csak 2013-ast találtam, de ahogy elnéztem, azt is fel lehet tenni a webes felületről. Vagy nem?
-
válasz
Intruder2k5 #8529 üzenetére
Köszönöm
Ez a .....webflash.bin lenne a boot nélküli gyári FW-re visszaállító?
-
trance89
őstag
válasz
Intruder2k5 #8520 üzenetére
az hogy factory vagy sysupgrade verziót teszed meglévő openwrt-re tökmindegy, ezzel brickelni nem lehet, már nem egyszer raktam factory verziót több routeren is openwrt-re mindenféle probléma nélkül
dd-wrt-nél ugyanez a helyzet, ott van factory-to-ddwrt.bin és ...-webflash.bin, boot-os gyári fw ráflashelésénél szintúgy brick a vége! ezért a dd-wrt letöltési oldalon egyből linkelik is a webrevert (boot résztől megszabadított) gyári firmet -
válasz
Intruder2k5 #8517 üzenetére
Köszönöm
Ez megnyugtató
-
válasz
Intruder2k5 #8495 üzenetére
Tehát javaslod, hogy inkább egy formázással kezdjek. Hát, van elfekvőben asztali vinyóm, csak az jobban melegszik, meg akkor rack kellene neki. No majd megoldom, ez részletkérdés. Az extfs-t látja a win7? Gondolom nem. De ugye nincs nagy szívás vele? Illetve akkor tv-re dugva usb-ről nem fogja tudni lejátszani.
-
balkoger
tag
válasz
Intruder2k5 #8498 üzenetére
elnézést, de indulok dolgozni, holnap jelentkezek, köszönöm a segítségetek, de sajna félbe kell hagynom a dolgot
-
balkoger
tag
válasz
Intruder2k5 #8493 üzenetére
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #8495 üzenetére
és a wifi patch-et se felejtse el, mert különben feleslegesen fogja szidni a routert a gyenge wifi miatt...
itt keresővel megtalálja a megfelelő teendőket... -
balkoger
tag
válasz
Intruder2k5 #8489 üzenetére
Szia köszönöm a gyors reagálást, ezt kapom válaszként:
/dev/sda2 is mounted. -
válasz
Intruder2k5 #8484 üzenetére
Remélem valaki olvassa és ellát hasznos infókkal.
WRT54GL routeremen használtam anno DDWR-t firmware-t és azon nagyon jól teljesített. Nekem elvileg ez a DDWRT bőven elegendő lenne. Biztos szuper Vargalex-féle firmware is, de az már nekem túl sok
. Ágyúval lőnék verébre effektus
-
válasz
Intruder2k5 #8482 üzenetére
Köszi. A DDWRT firmware is jó?
-
válasz
Intruder2k5 #8480 üzenetére
Na akkor lehet, hogy ez a VPN dolog is kudarcba fog fulladni...
-
válasz
Intruder2k5 #8471 üzenetére
Köszönöm az infókat
Már csak egy jó firmware kellene. Gondolom Vargalex félét ajánlod. Ahhoz van step by step telepítési és használati útmutató, amit nem linux guruk is megértenek?
Egyszer már sikerült téglásítanom egy 1043-ast -
válasz
Intruder2k5 #8469 üzenetére
De VPN keresztül csak akkor lenne nagy adatmozgás, ha távolról használnám a NAS-t, ugye? Pl. nyaralok, és meg szeretnék nézni róla egy filmet a laptopra szemelve.
Ha ugyanezt az otthoni hálózatról teszem, akkor az nem VPN? -
válasz
Intruder2k5 #8467 üzenetére
De nem fogja az egész hálózatot lassítani a VPN? Pl., ha outon netezek? Sorry, de baromira nem értek ehhez, csak most ismerkedem témával.
-
válasz
Intruder2k5 #8465 üzenetére
Akkor marad a Cisco router...
Ftp sokmindenre elég lenne, de Transmissiont managelni pl. nem... -
válasz
Intruder2k5 #8463 üzenetére
Köszi, egyelőre 100-as netem lesz holnap, ha minden jól megy. Milyen más megoldás lehetséges a NAS biztonságos eléréséhez?
-
concware
tag
válasz
Intruder2k5 #8453 üzenetére
Szia!
Elég régóta próbálom már megoldani a problémát, szerintem a webes felületen mindent kipróbáltam, mert elég egyszerű az az oldal, de megnézem azért, köszönöm a kérdést.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8450 üzenetére
Pedig milyen jo lenne
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8448 üzenetére
Hát nem sok állításai lehetőség van. Utána nézek a neten, illetve megvárom hátha valaki tudja a megoldást.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8446 üzenetére
Windows kihagyásával, iPaden szertnék nyomtatni. Egy weboldalon pl megnyomom a nyomtatást, elkezdi keresni a nyomtatót de nem talál.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #8444 üzenetére
Luciban valami beállítás? Nem talál nyomtatót
Van egy ilyen: p910nd - Nyomtató szerver
A p910nd használata előtt szükséges az USB (kmod-usb-printer), vagy párhuzamos (kmod-lp) portokat támogató csomagok telepítése. -
.:Secur:.
tag
válasz
Intruder2k5 #8441 üzenetére
Oké, próba szerencse.
Remélem jó a többi beállítás. -
tag
válasz
Intruder2k5 #8439 üzenetére
Sajnos igen van más hálózat is
Nem tudtam megoldani a problémát, de nekem ez nagyon gyengusz, azt hittem ez tudni fogja a dolgát.
A helyzet a következő: Mióta utoljára feltérképeztem a lakást azóta sok minden változott... a képek mutatni fogják:
23:54-kor a gép órája szerint: itt szeretnék a telefonommal netezni esténként, de itt már teljesen lehetetlen. Emeleten vagyok a wifi pedig lent van, nem tudjuk áthelyezni. Betonfödém van (mint a bérházaknál). Az pedig a legzavaróbb tényező, hogy ikerlakás van így a szomszéd jele szinte elkerülhetetlen, hogy ne zavarjon be.
A többi kép a házban készült össze-vissza. Ahol a legnagyobb a jelerősség ott kb. 1 méterre vagyok a routertől, nincsen semmilyen akadály mellette-előtte.
Remélem sikerül valamit kimogyorózni. -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8434 üzenetére
Na most módosítottam, de igy sem látom a meghajtót.
Újraindítás megvolt a felületről. -
tag
válasz
Intruder2k5 #8428 üzenetére
Azt nem nagyon tudom módosítani elvileg. Létezik rá valami? Hogyan tudom a legtöbbet kihozni ennyi pénzért????
-
PNP
őstag
válasz
Intruder2k5 #8381 üzenetére
Mielőtt nekikezdenék, még annyit kérdeznék, hogy ez a wifi patch mit takar, szükségem van-e rá, s ha igen, hogyan telepítem. Extroot formázást a legvégére hagyjam? Egyáltalán, van bármilyen sorrendiség, amire figyelnem kell? Köszönöm.
-
PNP
őstag
válasz
Intruder2k5 #8379 üzenetére
Köszi. Kinézet nem igazán érdekel, olyat tennék fel, amit sokan használnak, ezért van hozzá support. Gondolom a Vargalex alapú Poli27 ilyen. Inkább leírom mire kellene. Igazából a gyárival is megvagyok, bár az USB másolás lehetne gyorsabb, úgy olvastam, hogy ezen az ext4 formázás segít (itt overlay-t válasszak?), illetve a most használt ftp, illetve belső hálózaton megosztott tárhely mellett még szeretnék valami minimál webszervert (kis forgalmú, statikus oldal, leginkább képgalériának). Ami még érdekes lehet, hogy ha jól tudom, linux kompatibilis webkamerákat kezel kvázi IP kameraként, valamint jó lenne statikus IP-t beállítani, mert most havonta manuálisan meg kell újítanom a no-ip-t.
-
Csabka84
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #8361 üzenetére
Ez érthető is. Most kb 300 k- val töltök egy olyan filmet amit több ezren seedelnek. Csak ezt tartom furcsának.
-
benzol
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #8355 üzenetére
Köszönöm!
-
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8254 üzenetére
A rack az usb3as, a vinyó pedig sata3as.
Próbáljam usb2es kábellel? Mert ahogy néztem az usb3 vastagabb. -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8250 üzenetére
Terhelés: 2.77 2.53 2.12
Ez sok vagy nemsok?
Ez most korlátozás nélkül van, bár most kb 200kbal megy a seed, tölteni meg nem töltök. -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8246 üzenetére
Nem vártam server teljesítményt, de mivel router és van rajta usb port igy azt gondoltam hogy talán birni fogja a sebességet, elvégre nem 5000ft volt, nem alap router.
Akkor mit javasoltok mennyire vegyem le a le/fel töltést?
1000kb le és 200kb fel?
Akkor inkább marad a gép letöltésre ha gyorsan kell, másra meg a router. -
gghrtz
őstag
válasz
Intruder2k5 #8246 üzenetére
Nem a sebesseggel van a baja, hanem hogy valamiert leall a hdd es kifagy a router, pedig megy a seed folyamatosan. Erre irtam en, hogy a 80 megas net sebesseget lehet nem birja a router a transmission alatt es szetfagyhat. (Ez csak egy tipp)
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #8225 üzenetére
Én sajnos ennél a résznél hiányoztam.
Nem volt célom flame-et kelteni. Nem egy kategória a két router, pláne nem árban. Én egy nagy házat szeretnék wifi-vel ellátni és ár/érték arányban, támogatottságban és közösség terén ezt találom a legjobbnak.
-
gghrtz
őstag
válasz
Intruder2k5 #8222 üzenetére
Ezt nem is tudtam. Köszi az informaciot!
Amuugy ja, kb, igy nez ki. A fizikat nehez meghazudtolni...
-
golya87
őstag
válasz
Intruder2k5 #8222 üzenetére
Ez mekkora kib...ás.
Tehát ebből a típusból sehogy sem fogok tudni N66U szintű lefedettséget kicsiholni? -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8182 üzenetére
Szia!
Az a gond (vagy tüskesor beforrasztás esetén épp ellenkezőleg), hogy az 1043ND v1.9 (vagy v1.10) óta a tüskesor helye nincs befolyatva ónnal. Így nem tudod kézzel odatartani, nem lesz kontakt.
-
stigma
addikt
válasz
Intruder2k5 #8177 üzenetére
Köszi már egy ideje sikerült összehoznom a firmware cseréjét és kérdésem az lenne hogy az alábbi beállításokon kívül kell bármi mást beállítanom?
Ezen felül néztem van 2 menüpont amit érdemes lehet bekapcsolnom, a QSS Uplouad és Download...Pontosan ezeket mit tudok csinálni? => Ez kb. méri a le/Felötlés sebességem és az alábbi 3-4 tartományra ( Lassú-Közepes -Gyors-Leggyorsabb) mutatja?
Mint olvastam ami nekem tetszene az a Bandwitch Uses menüpont csak sajnos nem tudom használni, mert mint olvastam csak WAN port estén működik, nálam viszont WDR3600-as csak Switch módban működik mert a szolgáltatóm által adott Cisco 3925 a fő router sajnos.
Köszönöm ismét a gyors segítséget!
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8166 üzenetére
Nem megy. Nyomkodhatok én ezen bármit. Nem kerül boot állapotba, hogy tftp-t keressen.
Számlakeresés, boltba battyogás... Csak ez elég ciki, hogy így elcsesződik. -
kovigyuri
tag
válasz
Intruder2k5 #8132 üzenetére
Köszönöm!
Müködik, a tűzfalszabályt észrevettem.
Üdv.
KGyuri -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8124 üzenetére
kösz
-
TIT
veterán
válasz
Intruder2k5 #8113 üzenetére
Pc-n van az anyag és a routeren(wifin)keresztül a tv-vel.
Gyári fw van. -
TIT
veterán
válasz
Intruder2k5 #8111 üzenetére
Philips tv,samba nincs,esetleg dlna.
Írtak progikat de az nem az igazi. -
bujtika
újonc
válasz
Intruder2k5 #8107 üzenetére
Még kutakodnom kell, mert a Partition Wizard az ext particiókkal az átméretezést sajnosnem tudja.
Lehet jobban járok ha előrébb hozom a tervezett usb hdd beszerzést, és mentés után kísérletezem.Mindenesetre köszönöm a segítséget.
-
bujtika
újonc
válasz
Intruder2k5 #8105 üzenetére
Köszönöm, igen arra gondoltam, hogy közvetlenül átdugva lehessen elérni. Az eredeti elképzelés az volt, hogy lenne az usb vinyón egy ntfs partíció, amivel ha kevésbé hatékonyan is, de elbánik a router, a windows alatt pedig gond nélkül írható/olvasható. Ez teljesen beteg ötlet volt?
Másik kérdés, szépen felkonfiguráltam mindent: torrent, samba, ftp, wifi, stb. Van a 640-es vinyón 500 GB film/zene. Úgy láttam, hogy a korábban ajánlott vargalex particionáló/formázó ezt legyalulná első lépésként. Hogyan tudnék új partíciót létrehozni a meglévő mellé, a szabad területből? Gondolom az fdisk-nek ez azért nem megy....
Bujtika -
fricc_
tag
válasz
Intruder2k5 #8099 üzenetére
Bujtika kédsést kiegészíteném azzal, hogy a három formázási (particionálási) lehetőség közöl az utóbbi kettő között mi a különbség?
2. Creating 3 partitions (extroot - pivot overlay version)
3. Creating 3 partitions (extroot - pivot root version) -
bujtika
újonc
válasz
Köszönöm a megerősítést.
Amit ajánlottál a particionálásra, megnéztem ismét. Jól gondolom,hogy itt a 2-és 3-as közül kellene választanom, ha extrootot is akarok. A kettő közül a csatolási pontban lesz különbség, illetve a 3-asnál teljes extroot montolódik a gyökérbe. Úgy hiszem az eredeti igényhez képest mindkettő 1 particióval kevesebb, azzal a bizonyos win7 alól is láthatóval... Újra kellene gondolnom, hogy arra valóban akkora szükség van-e, ha csak ezek közül lehet választani.Ha egyébként 2-t vagy 3-t választom, utána már semmi teendő, újraindulás után automatikus?
Üdv:
Bujtika -
suste
veterán
válasz
Ezért érdemes először minden alapbeállítást megcsinálni a flashben, és csa utána jöhet a 8081-es portos extroot beállítás. Így ha behal vagy kihúzzuk a pent vagy HDD-t, akkor restart után lesz net, static dhcp, dyndns, wifi, stbstb
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #8082 üzenetére
OpenWrt alatt default-ban be van kapcsolva az overhead számítás, azaz, ha azt nem tiltjuk, akkor a ténylegesen elérhető sebességet kell megadni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Intruder2k5 #8080 üzenetére
Nem is annyira a konkrét beállítás mint inkább a "mi mit jelent a LUCI-ban" jellegűre gondoltam.
Mondjuk egy triviálisnak tűnő kérdés. A sávszélességnél a max elérhetőt kell megadni?Igazából csak annyit szeretnék, hogy a minden ami nem torrent az kapjon nagyobb prioritást 80,443..stb
Minden más mehet ezután. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #8066 üzenetére
beállítottam megint a routert hogy az ipdns.hu-t használja erre valami f@szom netoffice oldalra irányít
vicc ez a cég törlöm is magam és marad a jó öreg changeip -
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #8063 üzenetére
Normális esetben a changeip.org-ot használom,csak próbaképpen akartam de felejtős.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intruder2k5 #8061 üzenetére
Most meg dobálja az oldal a hibaüzenetes e- mailt,a multkor is ezt csinálta,nem valami megbízható véleményem szerint.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Intruder2k5 #8059 üzenetére
Szevasz!
Ha már ipdns.hu: nekem napi egyszeri frissítés van beállítva (remélem), az ipdns szerint 12óránként frissít.
Auto refresh every 1 days (0 = disable)
Van megoldás? -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8042 üzenetére
a 128MB-ra töltődnek le a torrent tartalmak, vagy oda csak a .torrent fájlok kerülnek?
-
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8040 üzenetére
Most egyetlen partíció van.
Hogyan kellene létrehoznom a particiókat? Mekkora méretűt és milyen fájlrendszerűt?
Egy ntfs mindenképp kell, viszont a többi milyen legyen?
Vagy megcsinálom a particionálóval (8089-es port) mint előtte ami működitt és az ext4-est módosítom ntfsre.... ezt este kipróbálom. -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8036 üzenetére
Egyelőre működnek a dolgok.
Az érdekelne még, hogy ntfs fájlrendszerű vinyót valahogy tudok mountolni miniDLNA-nak?
Tudom h a linuxnak ext4 kell, de láttam hogy van ntfs-3g, viszont nem nagyon jártam sikerrel, bár ez lehet nem is arra utal?
ext4es particióval müxik. -
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8032 üzenetére
És minden esetben ezt a nem bootost kell felrakni OpenWrt esetén?
-
szegto
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8027 üzenetére
Gyári firmware van rajta.
Úgy tűnik mindenképp fel kell raknom az openwrt-t?
Nemértem h ilyen alap funkciót miért hagynak ki.
Amugy smartshare-el megosztva gépen a mappát simán van felirat, tehát a tv problémát kilőném, egyedül csak akkor van probléma, ha routeren lévő hddről játszom le. -
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8021 üzenetére
thx, utánanézek!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8017 üzenetére
alapéertlemezett átjáró a ciscó ip címe kell legyen, igaz?
és alapértlmlezett dns-hze mit kell beírni,és hová?thx!
-
zsolt320i
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8017 üzenetére
öööö, na ez nekem kínai volt
,
sajnos nem értettem belőle semmit, nem tudod egy picit leírni részletesebben, hogy hol mit kell beállítani?
jelenleg, a ciscon-n az upnp aktív (a utorrent a gépemene megnyítja a portot) -ez okés
a ciscobol a lan a wdr 3600 lanjába van kötve
wdr 3600 lan fix ipre van állítva 192.168.1.2
wdr hdcp le van tíltva
Pc wd 3600 LAN-ba van kötve és az utorrent portot símán nyitja
A wdr3600-on van net ez nem gond
wargalex alatt hogy kell portot forwardolni (miniupnp nem csinál semmit)zsolt
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7938 üzenetére
Na majd holnap megnezem hogyan reagal arra.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #7936 üzenetére
Most magától visszajött.
Amúgy múlt héten is csinált pár furcsaságot, dlna fileok törlése és szolgáltatás újraindítás után nem kezdett el indexelni, reboot, majd eltűnt a wifi.
Wifi ki/bekapcsolás nem segített, kb 5.reboot után volt megint.Passz, az elmúlt kb legalább 1 hónapban nem állítottam a pcn és a routeren semmit.
-
Dadan01
senior tag
válasz
Intruder2k5 #7871 üzenetére
Értem én, köszönöm a segítséget, csak hogy a történet teljes legyen, azért írtam be az eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged