- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
-
baandii
senior tag
válasz
Headless #15007 üzenetére
igen gyári. eddig megvan...gondolom itt "add new", de előtte a "DHCP Clients List"-ből kiválasztom a boxot és kimásolom a mac címet? ezután a "Address Reservation" beírom a kimásolt mac címet és az ip-hez mit írok be? amit akarok vagy ami a box ip címe ami mac-hez tartozik amit kimásoltam korábban?
remélem nem írtam le túl bonyolultan
-
iff
senior tag
válasz
Headless #14885 üzenetére
Talán kezdőnek nem mondanám magam, de pl. a 1043 v1 is produkált hasonlót, hogy már újra rakva már wan hálózat nem volt elérhető, csak egy másik fw-vel. Ez meg is van valahol, a tp-link 1043 topikban. Pár tp-linkre raktam már fel openwrt-t. A suste féle nekem nem jött be. Újra felraktam a 1.1.7-est és ugyan úgy csináltam mindent, a megosztás végre jó ill. nincs probléma fagyással, szépen tudok is rá másolni.
Egyedül a collectd nem akar működni. -
dm1970
aktív tag
válasz
Headless #14829 üzenetére
Szerintem igen, de hogy tudom ezt biztosan megnézni, jobban visszagondolva, mintha unmount és újra mount után látta újra a TV. Anno az LG TV-vel is előfordult ez, de ott az áramtalanítás megoldotta a dolgot. A winyó ua volt, s nem egy nagy tápszükségletű winyóról van szó: Samsung S2 Portable 2,5" 320GB, ettől függetlenül megnézem másik winyóval is. A routeren még a gyári fw van.
-
Celtis
veterán
válasz
Headless #14825 üzenetére
Köszi. Pontosan így volt, az openvpn fájlok foglalták a helyet. Törlés, majd újraindítás után, már lehet konfigurálni a routert. Most már eléggé világos, hogy mi hogyan történik. Még egyszer köszönöm a gyors válaszokat.
Közben nézegettem ezt a port knocking megoldást, és lehet, hogy maradok ennél, a vpn helyett. Amúgy is videó streamelést akarok megoldani. Knockingggal és erős passworddel szerintem megfelelő lesz a biztonság, és nem kell a procit sem terhelni.
-
Celtis
veterán
válasz
Headless #14823 üzenetére
root@TpLinkWDRXX00:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 896.0K 840.0K 56.0K 94% /
/dev/root 6.0M 6.0M 0 100% /rom
tmpfs 61.7M 692.0K 61.1M 1% /tmp
/dev/mtdblock3 896.0K 840.0K 56.0K 94% /overlay
overlayfs:/overlay 896.0K 840.0K 56.0K 94% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devLehet valamit törölni, hogy legyen hely? Nagyon nem akarnám újrakezdeni a telepítést.
Transmssion, minidlna, ilyesmi mehetne a kukába. -
Celtis
veterán
válasz
Headless #14814 üzenetére
Hát, valami történt. Luci-n keresztül feltöltöttem a repair-eket. Ugyan a leírásban csak annyi van, hogy 0.8.1 és 0.8.2, de a letöltő oldalon kétféle 0.8.1 repair is van (0.8.1-repair-opkg-bb-ar71xx-2016-03-07.tar.gz és 0.8.1-repair.tar.gz), de felraktam mindkettőt.
Van VPN konfig oldal, de ha jól veszem ki, nincs elég hely a telepítéshez. Van egy ext4-re formázott pendrive rádugva a routerre. Gondolom fel kéne csatolni ovearlay-nek. Van erre leírás? Próbáltam keresni, de nem találtam értelmeset. -
suste
veterán
-
mzsombor
tag
válasz
Headless #14704 üzenetére
Jogos, persze.
Amúgy csak a LuCI és a transmission GUI van kiengedve, mivel jól jön néha, hogy távolról bele tudok nyúlni, ha gyors segítség kell az otthoniaknak napközben. Azt hittem, csak egy jól elrejtett kapcsoló kérdése a dolog, gondoltam rákérdezek, hátha egyszerűen megoldható. Köszi a segítséget!
-
Nestor16
senior tag
válasz
Headless #14687 üzenetére
Nagyon köszönöm, sikerült!
A TV-n is bejött az smb és lejátssza róla könnyen a filmet és távolról is rá tudok csatlakozni.
Már csak a torrentnek kéne automatikusan elindulnia.
/mnt/torrentstart - ezt adtam meg auto start helynek, de nem indítja el a torrentet, a TM-en belül is megpróbáltam ott sem (bár ez nem is lenne jó útvonal) -
Nestor16
senior tag
válasz
Headless #14685 üzenetére
Természetesen látja. Akkor gondolom ez a legegyszerűbb Windows és Linux alatt. Android TV-n is így a legegyszerűbb csatlakozni a hálózatra?
A távoli elérés pedig FTP-n keresztül a legegyszerűbb?! Modem IP + port, user + pass és elvileg mennie is kéne.Köszönöm a segítséget, már nem sok kell és összeáll a kép.
-
mzsombor
tag
válasz
Headless #14651 üzenetére
Közben meglett a megoldás, Luci-ban a Szolgáltatások/Hálózati megoldásoknál ki kellett törölnöm a /share kezdetűt, és csak a /mnt maradt benne, így már jó. Valamiért gyárilag mindkettőt hozta.
Transmission webes felület is eltűnt, de azt rájöttem, hogy itt már külön kell telepíteni. Maradt is utána vagy 136kB szabad hely. Nem nagy ez a router, na... -
Nestor16
senior tag
válasz
Headless #14643 üzenetére
Köszönöm, sikerült feltenni.
Elolvastam a readme-ket is.Részletes egy rendszer, tetszik.
Első negatívum, hogy a WiFi-nél semmit sem tudok már állítani, mert mentés esetén kiírja, hogy néhány mező érvénytelen:Bár működik, de ez furcsa, végigpróbáltam melyik nem tetszik neki, de nem jöttem rá.
Na akkor már csak a home server van hátra, a torrentkliens beállításával együtt. Az lenne a tuti, ha kívülre is elérhető lenne a rá kötött vinyó.
Na meg az érdekelne, hogy az interfész alatt mi az a Hálózatban lévő 3 opció? Nem értem a lényegüket.
Köszi a türelmeteket!
-
mzsombor
tag
válasz
Headless #14618 üzenetére
Újraindítást lehet, hogy nem volt, de mivel változott a router IP címe 192.168.1.1-ről 192.168.1.2-re, ezért nem tudom megítélni, közben volt-e restart, a ledeket nem néztem, és alig pár perc uptime volt akkor, a konfig előtt dugtam be a routert. De ha gondoljátok, letesztelem szívesen újra.
Ezt dobja ki az iw wlan0 scan a másodlagos routeren.
BSS e8:de:27:xx:xx:xx(on wlan0)
TSF: 6495623091 usec (0d, 01:48:15)
freq: 2412
beacon interval: 100 TUs
capability: ESS (0x0431)
signal: -57.00 dBm
last seen: 550 ms ago
Information elements from Probe Response frame:
SSID: [I](kitöröltem)[/I]
RSN: * Version: 1
* Group cipher: CCMP
* Pairwise ciphers: CCMP
* Authentication suites: PSK
* Capabilities: 16-PTKSA-RC 1-GTKSA-RC (0x000c)
HT capabilities:
Capabilities: 0x11ed
RX LDPC
HT20
SM Power Save disabled
RX HT20 SGI
RX HT40 SGI
TX STBC
RX STBC 1-stream
Max AMSDU length: 3839 bytes
DSSS/CCK HT40
Maximum RX AMPDU length 65535 bytes (exponent: 0x003)
Minimum RX AMPDU time spacing: 8 usec (0x06)
HT TX/RX MCS rate indexes supported: 0-15
HT operation:
* primary channel: 1
* secondary channel offset: no secondary
* STA channel width: 20 MHz -
donmackó
addikt
válasz
Headless #14618 üzenetére
Na meg azért tegyük hozzá azt is hogy nála rebootol a router miután mentette a wds-t, nálam meg nem. És elvégre szerintem az a normális hogy egy wifi beállításhoz nem kell reboot. Jelszó nélkül meg nem értem hogy a viharban jelentkezik fel. Vagy pedig nem valós wds a beállítás eredménye.
-
DzSimi
csendes tag
válasz
Headless #14401 üzenetére
Srácok, köszönöm a felvilágosítást. Azt hittem a NAT a LAN-on belüli kommunikációért felelős, elvégre is többynire nem a WAN oldal volt a szűk keresztmetszet otthoni környezetben. Így viszont lehet, h mégiscsak marad az OpenWrt, viszont a QoS most ki van kapcsolva. Van rá másik sziftver, ami többet tud 64k-nál?
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #14330 üzenetére
Lehet, hogy oltári baromságot kérdezek, de azért megkockáztatom.
Adott egy Meder médialejátszó amire több HDD is csatlakoztatva van. Ez hálózati meghajtóként fel van csatolva a Win7-be.
Megoldható az, hogy ez a hálózati meghajtó csatlakoztatva legyen a MiniDlna-ra és a PC bekapcsolása nélkül is látható legyen mondjuk a felső szinten lévő TV-n?
Magam sem igazán hiszek benne, hogy ez járható út, de hátha meglepődök. -
suste
veterán
válasz
Headless #14104 üzenetére
luciba csak akkor tudnál belépni,ha tudnád a jelszót
szerintem állati sok embernek alapból elérhető https-en a luci jelszókérő oldal (knockd-ot nem igen használják sajna....vargalex fw-ben is alapból nyitva van....)onnan indultunk, hogy egyszerű fájlmegosztás, és szerintem ennél nincsen egyszerűbben kivitelezhető
nem kell megosztani mindent, lehet külön mappát is csinálni
nálam a sima android böngészőből nyitva egyből felajánlja az mxplayer-t
de hát a mappa linkjét el lehet menteni kedvencként, vagy akár közvetlenül a media címeket is
sima olvasásra teljesen jó ez így, és pillanatok alatt beállítható
knockd-dal kombinálva meg ez is jobb -
suste
veterán
válasz
Headless #14102 üzenetére
miért egyszerűbb az ftp?
ahhoz kell ftp
most kipróbáltam win8 alatt vlc-vel közvetlen webcímmel indítani, és így simán lejátsza http-ről is
szóval működik ez, és nem kell semmi extra program, se ftp, de dlna, se samba
androidon azért kényelmesebb, hogy a böngésző egyből átadja a lejátszónak, de hát egy cím beillesztés se a világ vége... -
suste
veterán
válasz
Headless #14098 üzenetére
én múltkor véletlenül megnyitottam telefonnal az egyik szerveremen lévő filmet, és jól meglepődtem, hogy egyből elindult a lejátszás....
szóval a nemrég tárgyalt luci mellé linkelés is megoldás lehet, ami azért eléggé leegyszerűsítené a dolgokat, csak nemtom mi kell, hogy működjön
tesztelgetni kéne
rejtett mappában meg nem is nagyon találná meg senki más, bár nem nagyon lehetne "kárt" tenni benne -
Magnat
veterán
válasz
Headless #14053 üzenetére
Még egyszer: az ipv4 port forward analógiájára akarnék ipv6 routing szabályokat beállítani
NAT azért nincsen ipv6 alatt, mert itt minden kliensnek külön publikus címe van, ergo nincs szükség port forwarda sem, mivel a hálózat routolt.
Szerk: köszi a linket, közben lehet, h itt találok okosságokat azzal kapcsolatban ami nekem kell ... csak azt gondoltam, Luciban is van erre vmi opció.
-
Magnat
veterán
válasz
Headless #14027 üzenetére
20mhz-re állítva:
country HU: DFS-ETSI
(2402 - 2482 @ 40), (N/A, 20), (N/A)
(5170 - 5250 @ 80), (N/A, 20), (N/A)
(5250 - 5330 @ 80), (N/A, 20), (0 ms), DFS
(5490 - 5710 @ 80), (N/A, 27), (0 ms), DFS
(57240 - 65880 @ 2160), (N/A, 40), (N/A), NO-OUTDOORMode: Master Channel: 40 (5.200 GHz)
Tx-Power: 19 dBm Link Quality: 62/70
Signal: -48 dBm Noise: -95 dBm
Bit Rate: 86.6 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11an
Hardware: 168C:0033 168C:A120 [Atheros AR9580]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy140-en:
country HU: DFS-ETSI
(2402 - 2482 @ 40), (N/A, 20), (N/A)
(5170 - 5250 @ 80), (N/A, 20), (N/A)
(5250 - 5330 @ 80), (N/A, 20), (0 ms), DFS
(5490 - 5710 @ 80), (N/A, 27), (0 ms), DFS
(57240 - 65880 @ 2160), (N/A, 40), (N/A), NO-OUTDOORMode: Master Channel: 36 (5.180 GHz)
Tx-Power: 15 dBm Link Quality: 59/70
Signal: -51 dBm Noise: -95 dBm
Bit Rate: 120.0 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11an
Hardware: 168C:0033 168C:A120 [Atheros AR9580]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy1 -
SztiviVander
addikt
válasz
Headless #14030 üzenetére
azt azért tegyük hozzá hogy ugyanarra a régióra kell állítani mindkét wifi rádiót mert nem kezeli külön-külön. lehet hogy Magnat-nál csak annyi van hogy az 5G-t átállította US-ről mondjuk HU-ra de a 2.4-est nem és így továbbra is US régió szerint működik. de ezt a reg get-el úgyis látja.
az viszont érdekes hogy EU országokban 20/20dBm (100/100mW) a hivatalosan engedélyezett 5 és 2.4Ghz-en, luciban is 20/20 látszik de valójában iwinfo szerint csak 20/17. azt a vw-től nyúlt csalószoftveres mindenségit...
most már kíváncsiságból végignéztem párat, akit érdekel itt egy gyors teszt az 5Ghz (ch36) / 2.4Ghz (ch1) valós max teljesítményekről (konfigban 30-ra állítva a tx power):
HU,DE,FR,GB,UAE: 20 / 17 dBm
US,CA,TW,NZ: 17 / 23 dBm
AU,ID,SG,BO,BR,PH: 17 / 20 dBm
JP,KR: 20 / 20 dBm
IL: 23 / 17 dBm
CN: 23 / 20 dBm -
-
-
warta
csendes tag
válasz
Headless #13985 üzenetére
Köszi, hogy nagyobb önállóságra biztatsz, nem véletlen, hogy ilyen alaposan rákérdezek mindenre, tényleg újak nekem ezek a dolgok. Mi a különbség a minta, és az igazi szabály között. Honnan tudja a router, hogy ez egy minta, és amit én írok, azt végre is kell hajtania?
-
Rick4
félisten
válasz
Headless #13960 üzenetére
Még összerakott szerver se kell, újonnan is 20K egy otthoni nas, az apróban is van 5K-tól felfelé, amit bedugsz a konnektorba, és 10 perc múlva már tolja a torrenteket.
Nekem egy épített Q1900-as szerverem van 4GB RAM-mal, egészen más kategória, mint ha a routeren nyomnám, a torrent mellett jópár más dolog is fent van, 2 db ip kamera, és egy halom dolog, most néztem vissza, december óta 1X volt 4%-on a proci, amúgy 1-2%-on elvan, tényleg nem érdemes ezen spórolni, ráadásul egy ilyen 2 db ventivel, meg egy 3TB-os HDD-vel egyben működés közben is 11-12W-ot eszik..... Ugyanilyen lap 2 GB RAM-mal apróban is 19K, asrock e35-ös lap 2GB RAM-mal most kelt el kemény 5K-ért.....
-
dredjudge84
őstag
válasz
Headless #13954 üzenetére
Csak az a fura, hogy olyankor is van time out, amikor megállítom az összes torit, és úgy tennék be újat. Meg ha annyira le van terhelve, akkor, nem kéne a netnek is instabilnak lennie? Mert az megy stabilan, meg luci is, és még letöltés meg seed mellett dlna-n a stream is tökéletesen megy.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Headless #13833 üzenetére
Szia,
Sajnos nem én telepítettem a NAS-t és bár a belépési jelszót tudom, addig el se jutok, hogy kérje.
Ezt a választ kapom:root@TpLink:~# ssh 192.168.1.146
ssh: Connection to root@192.168.1.146:22 exited: Bad hostkey signature
root@TpLink:~# ssh -l alarm 192.168.1.146
ssh: Connection to alarm@192.168.1.146:22 exited: Bad hostkey signature -
vargalex
félisten
válasz
Headless #13826 üzenetére
Az, hogy mi a default config, nem jelenti azt, hogy az user is azt használja.
Ezért mondom inkább azt, hogy csatlakoztatás esetén, ha valamelyik media_dir a mount point alá esik, akkor kell újraindítani a minidlna-t.
A leállítás hiánya pedig szépséghiba, mert nem tudod azt sem garantálni, hogy nincs több külső eszköz, amire van hivatkozó media_dir. És ugye ha ez van, akkor a media file keresés sem segít, hiszen az éppen nem leválasztottban lesz...Én azt gyanítom, hogy galaxys80-nál a /overlay-ban is ott a mappa, ami a media_dir.
Szerk.: esetleg az megfontolandó, hogy a minidlna-t akkor kell leállítani, ha a db file nem elérhető. Mert akkor tényleg nincs értelme kiszolgálni. Persze, ha valaki ezt a /var-ba rakja, akkor az ott lesz... Ördögi kör ez.
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #13821 üzenetére
Szia!
Én ezt a részt látom problémásnak:
for i in $DLNA_dir;do
[ ! -d "$i" ] && stop=1 || stop2=1
done
[ "$stop" -a ! "$stop2" ] && killall minidlna && logger -t "$amn" "miniDLNA stopped." && echo 1 >/tmp/pnp_dlnaUgye itt a stop akkor kap értéket, ha van legalább 1 olyan könyvtár, ami nem létezik. A stop2 pedig akkor, ha legalább 1 olyan könyvtár van, ami létezik. A következő sor akkor állítja le a minidlna-t, ha a stop-nak van értéke, de a stop2-nek nincs.
Namost, ha valakinek a media_dir-ek között benne van pl. a /mnt, akkor nyilván a stop2-nek lesz értéke, így nem állítja le (mivel esetünkben a /mnt mindig létezik, akkor is, ha leszakadt az oda csatolt eszköz). Persze az is lehet, hogy az eszköz a /mnt-be van csatolva, a media_dir-ek között a /mnt/downloads van megadva, de valami hiba (vagy egyéb) miatt a jffs2-ben is létezik ez a könyvtár. De ugyan ez van akkor is, ha másik eszközön (ami nem szakad/tűnik el) található könyvtár is megtalálható a media_dir-ek között.
Persze ezt jól át kell gondolni, mert nem biztos, hogy van jó megoldás. Esetleg az, hogy csatlakoztatáskor, ha a minidlna által érintett könyvtárról van szó, akkor indítsa újra a minidlna szolgáltatást. -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13804 üzenetére
Megcsináltam. Minden úgy zajlott ahogy írtad. Kivétel, hogy a pen eltávolítása után is látszanak a fájlok a TV-n, de elindítani már nem tudja. Ilyenkor a luciban a minidlna-nál is írja a videók számát annak ellenére, hogy nincsen bent a pen.
De ez a lényegen nem változtat.
Egyébként próbálok a lényegre koncentrálni csak közben itt csüng rajtam a 4 éves fiam is.
A runcommand-ba másolással egyébként változott így valami, hogy errort írt? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13797 üzenetére
Ès ez mit jelent?
Egyébként azt hiszem veszek majd egy másik pent. Hátha az nem szakad le állandóan.Egyébként, hogy teljes legyen a zavar. Most, hogy hazaértem megint látja az összes videót. Tehát az áramszünet után mikor visszajött mégis leszkennelte valószínűleg. Azt nem értem, hogy mikor leszakadt, akkor utána miért nem.
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13777 üzenetére
Sajnos ez a megoldás sem jött be.
Ma reggel ugyanaz a jelenség volt. Mese megy, majd egyszer csak megakad és visszadob a TV menüjébe. Próbáltam újra indítani, de már azt írta ki, hogy nem található videófájl.
Ránéztem Luciba és megint 0 videót ír a MiniDlna.
Nem tudom mi lehet a probléma. Esetleg lehet, hogy a pen-el van gond? Vagy hibás lehet egy fájl rajta? Bár akkor is újra kellene csatolnia és scannelnie a rajta lévő fájlokat nem?
Annyi, hogy pár percre rá megint áramszünet volt nálunk.De ennek elvileg ugye nem lehet köze hozzá.
-
zex
aktív tag
válasz
Headless #13784 üzenetére
aha... Akkor erre gondoltam...
Nos, akkor lehet hogy nekilátok valamelyik nap és lefrissítem.. Már csak a rengeteg port forwarding-ot meg egyéb beállítást kell kimentenem...
Köszönöm a tippeket!
(Egy régi routeremen DDWRT-t használtam, és meg voltam vele elégedve. Mást nem ismerek.. Esetleg van ötletetek, hogy erre a routerre meyik a legstabilabb, legjobb, ami kezeli a 2,4 és az 5 Ghz-t is?)
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13774 üzenetére
Azóta többször is megpróbáltam, hogy lejátszás közben lehúztam a pent. Sőt a routert is áramtalanítottam.
Simán továbbindult a mese mindig.
Nem értem mi okozhatta a problémát reggel.
Egyébként mielőtt kiírta volna, hogy nincsenek videófájlok, előtte azt írta, hogy nincs lejátszható formátumú fájl. -
galaxys80
veterán
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #13765 üzenetére
Ehhez azért telense felesleges guest wifi-t létrehozni. Úgy vlan, ami egy új rinterface-t fog jelenteni, amiből lehet egy önálló hálózatot csinálni a LAN mintájára. És kész is van. Valamint lehet olyan tűzfal szabályt létrehozni, hogy abból a zónából csak 1 bizonyos MAC címet kiengedni.
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13757 üzenetére
RX sebesség TX sebesség
Jel: -45 dBm / Zaj: -95 dBm 192.168.1.169 -45 dBm -95 dBm 1.0 Mbit/s, MCS 0, 20MHz 117.0 Mbit/s, MCS 14, 20MHz
Jel: -40 dBm / Zaj: -95 dBm 192.168.1.121 -40 dBm -95 dBm 6.0 Mbit/s, MCS 0, 20MHz 72.2 Mbit/s, MCS 7, 20MHz
Jel: -29 dBm / Zaj: -95 dBm 192.168.1.142 -29 dBm -95 dBm 24.0 Mbit/s, MCS 0, 20MHz 72.2 Mbit/s, MCS 7, 20MHzDe az első az állandóan változik 1 és 130 mega között.
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13742 üzenetére
Pont ezért nem áll össze teljesen a kép. A mostani HDD-t még a 0.5 suste webes felületén formáztam és csatoltam. Ott mnt volt a címkéje tudtommal. Vagy a korábbi firm is másik rendszernek számít ilyen esetben?
De a formázást 0.8.1-en is meg kell tenni nem? Mondjuk a webes felületen.
Csak a csatolás automatikus. -
blakey
titán
válasz
Headless #13729 üzenetére
Ezzel megy a 246 Mbit/s letöltés: OpenWrt Chaos Calmer 15.05, 240/20-as netem van.
SMB, FTP nem fontos számomra, de azt itt is meg tudom oldani ha arra vetemednék, hogy egy routert erre használjak, arra van külön gépem, stabilítás, megbízhatóság és a sebesség kihasználása a legfontosabb számomra. Ezzel a fw-rel egyelőre megvan. Szabályozni tudom, hogy mit, merre. NAT nem érdekel, szükséges portokat megnyítottam, így működik a Plex is külső hálózatból, stb. Egyelőre jónak tűnik, wifi is stabil 4 nap elteltével. -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13721 üzenetére
Megcsináltam, de így meg lett 2 mappám a share-ba.
Az egyik a korábbi 6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819 (itt vannak a filmjeim). A másik az mnt. Ez meg üres.
A Mount information for drive /dev/sda-ban meg ez van: /dev/sda1 mounted to /share/6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819 as ext4Lehet jobban járnék, ha mindent visszaállítanék az eredeti állapotába. Csak azt meg már nem tudom, hogy hogyan volt.
(#13722) suste
Francba. Késő.
Azt írtam be.
Nem lehet valahogy inkább alapállapotba tenni? -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13717 üzenetére
Uh. Úgy érzem elvesztem. Ebből most semmit nem értettem.
Ha erre gondolsz: 6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819, akkor a csatolási pontoknál is és a hálózatban is ilyen névvel jelenik meg a HDD.
Nem tudnál esetleg egy képet küldeni, hogy a HDD manager nálad hogyan néz ki?
-
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13714 üzenetére
Köszönöm szépen.
Az utolsó bekezdéssel kapcsolatban szeretnék még kérdezni:
Mit kellene itt állítanom?
Global options for all functions
- MOUNT POINT ("/mnt"=samba+dlna+ftp+torrent --OR-- "/share/LABEL"=samba+dlna)
- LABEL ÜRES
(if blank, then LABEL="mnt")
- enabling and starting transmission-daemon
1. AutoMount Configs- Mounted to /mnt "6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819"
Change to: 6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819" -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13708 üzenetére
Fájlrendszer Csatolási pont Elérhető Használt
rootfs
/
648.00 KB / 896.00 KB
28% (248.00 KB)
/dev/root
/rom
0.00 B / 6.00 MB
100% (6.00 MB)
tmpfs
/tmp
60.79 MB / 61.74 MB
2% (972.00 KB)
/dev/mtdblock3
/overlay
648.00 KB / 896.00 KB
28% (248.00 KB)
overlayfs:/overlay
/
648.00 KB / 896.00 KB
28% (248.00 KB)
tmpfs
/dev
512.00 KB / 512.00 KB
0% (0.00 B)
/dev/sda1
/share/6ad0f5f7-062d-4222-8bea-6902bce7d819
3.65 GB / 14.68 GB
74% (10.26 GB)Bocs, de képet most nem tudok. Ez van a csatolási pontoknál.
Annyi, hogy nálam is most a Share mappába vannak már a videók. De ez engem nem zavar. Mindegy, hogy mnt vagy share. Vagy van ennek valami jelentősége?
Itt a 0.8.1-ben, akkor már automount van? Nem kell beállítani sehol? Ha esetleg egy másik HDD-t fogok rácsatlakoztatni a mostani helyett, akkor lesz valami teendőm vagy simán felcsatlakozik, formáz magától?
Illetve nekem volt wifi időzítőm korábban a 0.5-be.
De a 9092-es felületen én egyelőre nem találtam rá erre a felületre. -
vargalex
félisten
válasz
Headless #13691 üzenetére
Szia!
Azért egy megosztás törlést, valamint miniDLNA forrás könyvtár törlést én nem neveznék a konfig szétdúlásának...
Egyébként az én 2009-es LG TV-m (és mellette jó sok modell) LGMOD-al tud Samba/NFS/DLNA megosztást is kezelni. Az más kérdés, hogy gyári firmware-val pedig az USB-je is "Service only". Ráadásul sem LAN, sem WiFi nincs benne. -
galaxys80
veterán
válasz
Headless #13691 üzenetére
Megcsináltam én hülye az újra scannelést és bár most már valóban nincsen 2 mappa a TV-n, de a PC-n eltűnt a Tplink is a hálózatok közül.
Nem csináltam mást a szkennelés előtt csak a /share-t töröltem a minidlna médiakönyvtárai közül.
Most hiába csinálok vissza mindent, akkor sem jelenik meg a hálózatok között.
Tényleg hagynom kellett volna a fenébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest