- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #15121 üzenetére
Updateltem a vargalex féle verzióra.
A torrentek nem maradtak meg sőt a samba nem is tudja megnyitni, a router pedig csatolta. (Lehet az a baj, hogy rádugtam a laptopra megnézni a HDSentiel programmal mit mutat, ami egyébként 8%-os kondíciót ír... lehet nem bírja a 0-24-et - rengeteg a szektorhiba és a tartalék területre költöztette)
A hiba úgy tűnik eltűnt, nincs 404-es hiba. A torrenteket max letöltöm megint, úgyis frissíteni kell már a filmes adatbázist. -
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #14838 üzenetére
Sziasztok!
Meg akarom oldani a problémámat (404 hibakód). openwrt - vargalex-et gondoltam most feltenni aztán meglátom megjavul-e. Úgy tudom ez még a népszerű.
Felrakom, mentés visszatöltés és kész? Még a torrentek is ugyanúgy megmaradnak és seedel tovább, ha ugyúgy hagyom a paramtéreket? Minden marad a helyén, HDD is stb csak úgymond újratenném.
Kell bármi másra figyelnem? Vannak rá update-k? Nem szeretném elrontani.Köszönöm! A munkátokat is, nagyon hasznos dolgokat munkálkodtok.
-
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #14778 üzenetére
Tényleg zavaró ez a hiba.
Most TV-n feltűnő, hogy Kodi kiegészítőben nézem a vidiket és minden harmadikat nem indít el elsőre, néha másodikra sem kapcsolati hibára utalva. Pedig nis leterhelve a router. Sőt FHD mellett bőven 0,5 alatt a terhelés. Szokatlan is kicsit, nem szokott ennyire alacsony lenni.
Még mindig nincs ötlet? -
Nestor16
senior tag
válasz
Nestor16 #14728 üzenetére
Hát egy a 404 egyre zavaróbb. EBay message küldés és opps... Cikk és mégegyszer opps... Harmadszorra jó. Alkalmanként így nem tud kapcsolódni a pillanat valamiért és nem az hogy magától megpróbálná... Régen nem volt ilyen gond és egyre zavaróbb akár netbank bejelentkezésnél akár hosszú üzenet küldésénél, főleg ahol az addigi írás elveszhet egy ilyen miatt, bár meg szokták jegyezni a böngészők.
Szóval erre ötlet? -
kaciokos
őstag
válasz
Nestor16 #14730 üzenetére
Ha a szolgáltató nem ad publikus IP címet, akkor sehogy sem éred el a routert kívülről, a DDNS nem erre való. Arra való, hogy ha a szolgáltató váltogatja a publikus IP címed (márpedig, ha nem fizettél elő fix IP címre, akkor fogja), akkor mindig ugyanazon a néven éred el a routert kívülről, pl. sajatnev.no-ip.org. Lehet, hogy a te szolgáltatód ritkán cseréli az IP címed, de akkor milyen bosszantó lesz, hogy ezért nem éred el, szóval én javasonlám a DDNS használatát.
U.i.: Erre valaki? Plíz, help!
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14728 üzenetére
A Sambát is el lehet érni kívülről?
Természetesen minden megoldható, de nem szokás. És én sem írtam ilyet!
LUCI elérés kintről:
tényleg kintről próbálod ugye?
mobilnettel esetleg
a nem biztonságos visszajelzésnél ugye felvetted a kivételek közé, tehát engedélyezted, ugye?DDNS
1: mindíg a külő ip-t adja
2: egy ddns nevet könnyebb megjegeyzni, mint számokat, (tehát fix ip-nél is jól jön)404
már hallottam ilyet mástól, de én nem tapasztaltam sosem
másik böngésző? -
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14725 üzenetére
-képnézegetés: nem igazán értem mire gondolsz
belülről samban nézegetheted a mappákat, lapozhatatod, de ilyenkor is letölti a képet, csak belső hálón értelemszerűen gyorsabb
azt nem tudom, hogy kívülről ftp-n -van-e olyan program, ami tud lapozni
csinálhatsz egy html oldalt is sima fájlszerverként, akkor még ftp sem kell (9092/system/template/Create simple HTML based webpage + WEB FILE SERVER)-terheltség: a 9092/status/load alatt is nézheted, és ez nem terheli úgy a routert, mint a luci/status oldal, és még magyarázat is van rajta
a folyamatos 2-3 routerként működtetve biztosan nem egészséges, mert ha a router funkcióknak lenne szüksége + erőforrásra, akkor már nem lesz, és ekkoor jön a wifi szakadás, lassú net, stbstb
az alap 800KB/s tm is pont így jött ki nekem, ez mellett még elindulhat egy filmlejátszás, meg jöhet több wifi kliens...-luci kívülről: luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok/Luci-HTTPS szabály pipa+mentés és alkalmazás
utána meghívás: "https://ip.vagy.ddns" -
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14695 üzenetére
Sajna hely az csak 136 kb maradt
Pont ezért vettük ki a tm gui-t, hiszen nem létszükséglet, mert vannak külsők minden rendszerre.A terheltséget is le akarom ellenőrizni
Ez is megoldott dolog régóta, bent van a readme-kben is.
9092/statistics/statset
Azt hiszem a load statisztika eleve bent van az fw-be, csak üzembe kell helyezni (edit, save, crontab).
És van pár előre elkészített statisztika, amiket letölthetsz az oldal alján lévő "Download" résznél, majd azokat is beüzemelheted, ha akarod.
Vagy létrehozhatsz sajátot is, ha megérted a logikáját (a "Data function:" -höz kell az a parancs, ami kinyeri a megfelelő értéket, amit a "Test" gombbal tesztelhetsz is).Most beugrott, hogy csinálhattunk volna a HDD hőmérséklethez is, ezért gyorsan összedobtam
.
Igaz kicsit igazítani kell mindenkinek a saját HDD-jéhez. Már ez is letölthető. -
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14690 üzenetére
A router-t kicsit felemeltem a HDD-ről, ......
Ha van még helyed a flashben, vagy csináltál extroot-ot, akkor felteheted a "smartmontools" programot (9092/system/installer: smartmontools), és utána lekérheted a HDD adatokat (köztük a hömérsékletet is) a 9092/apps/SMART fülön. Sőt még időzítheted is az ellenőrzést, amit fájlba ment el
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #14692 üzenetére
már bepipáltam korábban
Ha be van pipálva, akkor miből gonolod, hogy passzív? A TM ellenőrzéje nem jó!
Nézd meg webes port ellenőrzővel is!És azt a másik routert hogy kéne használni?
Wifi kliens lenne, wifin a fő routerre csatlakozna, és az lenne az ideális, hogy ebből kábel menne a tv-be vagy a médialejátszóba. Így segítene a legtöbbet, mert a wifije sokkal jobb, mint egy TV-nek, vagy más klienseknek. Azt már te látod, hogy hova tudnád elhelyezni, hogy a kábel még normális módon elhelyezhető legyen, de minél közelebb legyen a főrouterhez.
Ha WDS-ként kötnéd be (wifi-wifi-wifi), akkor is biztos, hogy jobb lenne a kapcsolat, mint közvetlenül a tv-vel vagy medialejátszóval. -
-
Headless
őstag
válasz
Nestor16 #14686 üzenetére
nincs nyitva semmi port, csak fel vannak véve, de inaktív, ráadásul nem nyitásként hanem továbbításként van. Vagyis a tűzfal forward (továbbítás) részben láthatsz előre elkészített szabályokat, amiket csak bekapcsolni kell.
Android tv-n én kodi-t használnék. Azon belül meg bármilyen protokollt használhatsz samba, ftp, nfs webdav stb.
-
Headless
őstag
válasz
Nestor16 #14684 üzenetére
"Bejön windows alatt" -> az a Samba, és szó szerrint semmit sem kell állítanod hozzá, ha a buta windows nem látja, akkor ip alapján hívd be.és csatold meghajtóként.
Config fájlban te nem fogod látni a jelszót, csak egy x-t rak a passwd fájlban, valamint a shadow fájlban lesz kódolva a jelszavad.
de ne piszkáld egyik fájlt se manuálisan.
-
-
válasz
Nestor16 #14584 üzenetére
Szia!
● Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
● Routerre kötött USB / HDD sebességtesztBár a teszt egy RT-N66U routerrel készült, a várható értékek nagyságrendileg WDR3600-on is hasonlók.
-
válasz
Nestor16 #13059 üzenetére
Szia!
"mert seedelni szeretnék majd róla. Ugye olyan 800 kbit/s a feltöltési sebességem, ennyit kéne bírnia gyári szoftverrel is"
Mármint, hogy a routeren szeretnél torrent klienst futtatni? Az gyári firmware-el nem fog menni, csak OpenWrt-vel. Egyébként igen, ezt a sebességet bírnia kell neki, persze, ha közben nem veszi el más az erőforrásokat, mondjuk nem másolsz rá, vagy róla, ezerrel samba-n, ftp-n.
-
suste
veterán
válasz
Nestor16 #13059 üzenetére
1: ezek az igények teljesen alap/normális elvárások, így mindegyik fw tudja
ami megterhelőbb, az a routeres torrentezés, amikor a router maga tölti le a linux iso-kata saját HDD-jére
ezt ugye csak a custom fw tudja, és 1-2MB/s az elvárható sebesség (ilyenkor még a router funkciók sem szenvednek hátrányt)2: a wifire nem lehet biztosat mondani soha sem
ami nálam jó, az lehet hogy nálad pont kevés
az elvárások, a környezeti viszonyok és kliensek nagyon befolyásolják az eredményt
ha visszaolvasol, akkor láthatod hogy valaki a buszmegállóban is használja, valakinek meg a fal túloldalán sem jó már...gyengélkedés esetén én mindig a repeater beüzemelést tartom a legjobb megoldásnak, és nem az egy izom wifis eszközt
3: eléggé kifogyóban van ez a router, szóval gyorsan kéne gondolkodnod, de lehet nem is kapsz már....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest