- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Oprendszer szinten nem tudok ilyen progiról, de filmeknél használható megoldást jelent pl. az ffdshow. Van benne minden (többek között hangerő-szabályozás is)
Az USB boot-olás érdekes kérdés. Sajna a A300 már nincs nálam -- így nem tudom kipróbálni -- de szerintem mennie kéne.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sajna ezt nem lehet megmondani (én legalábbis egyértelműen kijelenteni) hogy árt-e az adott alkatrésznek a további erős igénybevétel. Az én személyes tapasztalatom, hogy nem. Nálam vid. kártya és monitor (CRT) zenélt így bizonyos esetekben.
Ha az előbbi program jól hallhatóan előhozza a "ciripet" (és rengeteg az időd) ) akkor meg lehet próbálni egy garanciális javíttatást. Max. azt mondják, hogy ők nem hallanak semmit (vagy hogy ez így jó, ahogy van).
-
<Adamsky>
nagyúr
Próbáld meg ezzel megizzasztani a vid. kártyát. Ez a "ciripelés" szvsz. örökzöld téma. Vannak perifériák / alkatrészek, melyek egész életükbe ciripelnek, és vannak olyanok is amelyek csak egy idő után zendítenek rá. Sajna ezt garanciában javíttatni szinte lehetetlen (nekem legalábbis monitort nem sikerült). A gond az, hogy ettől még az alkatrész megfelelően működik (akár az idők végezetéig). Más kérdés, hogy közben az átlagosnál jobb hallással megáldott gazdit (mert ugye van olyan, aki nem hallja, vagy nem akarja hallani -> pl. szervízes) az őrületbe kergeti.
Egy szó mint, száz vagy megszokod, vagy eladod. -
<Adamsky>
nagyúr
Hali!
Ezt szinte biztos, hogy HW-s probléma. A legvalószínűbb, hogy valamilyen kondi / alkatrész vagy forrasztás kezdi megadni magat. Ez persze nem azt jelenti, hogy el is fog romlani. Sajna elég gyakori a hasonló hibajelenség. Vannak olyan vid. kártyák vagy tápok, melyek erős terhelés alatt elkezdenek "ciripelni". Sok mindent nem lehet tenni...
-
<Adamsky>
nagyúr
Nézem ezt az 500-ast...
Ez az 1366x768 milyen felbontás akar már lenni? Se nem 16:10 se nem 16:9 (bár ehhez közelebb áll). Tudom-tudom, így ráfért a numerikus bill. is, de ez 768 szvsz. harmatos. -
<Adamsky>
nagyúr
Nem ismerem eléggé a Win7-et, de a WinXP-s és Vistás tapasztalataimra alapozva ki merem jelenteni, hogy az oprendszerben lévő driver-ek csak amolyan áthidaló (de jó, felismerte, működik) megoldások. Én telepítéslkor minden esetben megpróbálom ezeket a meghajókat a gyártó oldaláról frissíteni. Kiemelten igaz ez a chipset és a vid. kártya meghajtóprogramjaira.
Az más kérdés, hogy az általam felsorolt programok kb. 70% teljesen nélkülözhető, a maradék pedig kiváltható mással. Van azért közte hasznos cucc is.
- Acoustic Silencer: DVD drive-ot lehet csendesíteni
- Config Free: Wireless util (wifi-radar, profile kezelés)
- TOSHIBA Hardware Setup Utility (egy két hasznos HW-s dolog állítható innen, ami egyébként csak bios-ból elérhető.
- Webcam (no comment)Más kérdés, hogy azt a bizonyos OSD-s programot még mindig nem találom (ha létezik egyáltalán)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
T.Peter #5789 üzenetére
A Win7-en én is gondolkoztam, de nem mertem belevágni. Sajnos elég szűkös volt a rendelkezésre álló idő (és az én időm sem volt sok) a kísérletezéshez. Gyári Win7-es driver-ek ugye még(?) nincsenek.
A vid. driver egyébként is egy érdekes dolog. Sok helyen olvastam, hogy az ATI 3470 driver (meg úgy általában a mobil GPU-k) AMD-s támogatásával gondok vannak. Értsd: AMD nem ad hozzá meghajtó prg.-t, az OEM gyártó általi driver-ek pedig lassúak és bug-osak. A 22Z-hez ennek ellenére én egy elég friss (és jónak tűnő: GTA Vice City és San Andreas szépen fut) driver-t tudtam leszedni, ezért nem is próbálkoztam ezzel. ha valami csoda folytán marad még időm szerdáig (akkor adom le a gépet) akkor lehet kipróbálom.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
T.Peter #5787 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
Acoustic Silencer
Assist
Bluetooth Monitor
Bluetooth Stack
Camera Software
Card Reader Controller
Chip Set Utility
Client Manager
Common Module
Config Free
Controls
Decoder driver
Display Driver
Face Recognition
Fingerprint Software
Flash Media Driver
HDMI Control Manager
Hardware Setup
Hotkey Utilities for Display Devices
Hotkey Utility
Infrared Driver
Modem Region Select Utility
Modem on Hold Utility
Online Product Information
PC diagnostic tool
PROSet
Power Saver
Pro Network Connection Software
Remote Control Manager
Robson Package
SD Utilities
SPS Driver
Sound Driver
Storage Manager
Supervisor Password Utility
TEMPRO
Tiles for Mobility Center
Touch Pad Driver
Touch Pad On/Off Utility
Touch Pad Utility
Utilities
Value Added Package
WPS Library
Webcam driver
Zooming UtilityA Win7-hez úgy vadásztad össze a driver-eket? Vagy felismert mindent?
A litából egyébként a driver-eken kívül ezeket tettem fel:
Acoustic Silencer
Config Free
TOSHIBA Hardware Setup Utility
Webcam -
<Adamsky>
nagyúr
Szevasztok!
Unokatesóm vett egy A300-at (22Z), aminek a telepítésében én segétkeztem. Vista 32bit került rá. Kérdésem az volna, hogy a rengetek Toshiba szoft. közül melyik felelős az "Fn" billentyűk megnyomásának OSD-s megjelenítéséért? Pl. némítás, videó forrás választása, stb. Vagy a Toshiba-nál nincs ilyen?
Bónusz kérdés:
Van a Toshiba-nak olyan szoftvere, amit ha az ember feltelepít, akkor lehúz minden driver-t, ami szükséges a működéshez? Próbáltam a "TEMPRO"-t, de ez szvsz. eléggé "butácskára sikeredett. Amikor szinte csak a network drv. volt feltéve (csak, hogy legyen net) akkor az volt a legnagyobb problémája, hogy nincs fenn a "Face Recognition" és, hogy a DVD-RW fw.-je régi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Medence topik
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest