- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin555
aktív tag
sziasztok
toshiba notebookhoz rendeltem EBAY-ről PA3534U-1BRS akkut, GENUINE TOSHIBA , ránézésre az is.
3 hónapot működött is, majd a windows azt írja hogy akku 100%, de ha kihúzom a 220V adaptert, leáll a gép mintha nem is lenne benne akku...
-tippetek, hogy ez miért van? felkerestem egy műszerészt itt helyben, rögtön mutatott 3 db TOSHIBA hibás akkut amit szintén ebayről rendelt.. miért kimagasló a toshiba akkuk elromlása? gondolom, ezek mégiscsak valami naggyon kínai, utángyártott gyengébb akkuk, de egyéb márkánál miért műxenek, toshiba miért cirkuszos?
kuka ez az akku mostmár?
megköszönöm a tanácsaitokat, hozzászólásotokat, ha lenne!
-
-
martin555
aktív tag
[link]
alulról számítva a harmadik képen a DC IN dugalj. -
martin555
aktív tag
jaj-jaj-jaj! toshibások! sírok!
most vettem észre, hogy a satellite PRO 6000 notimban, ahol bemegy a 220V adapter a notiba, szóval az az aljzat a notiban, na az az egész lötyög, mint a gyerek tejfoga. jaj!
beteszek egy képet, nem ez a noti konkrétan de ugyanez a DC-in aljzat amiről szó van. a kis műanyag házával együtt a noti belseje felé lötyög a DC-in dugalj.
[link]
http://f20.aaa.livedoor.jp/~pencom/toshiba/cuaderia20/cua20_left.jpg
az egész foglalat, a kis műanyag kockájával együtt lötyög, nem az van hogy a belső tüskéje vagy valami tört volna ki. most mi van. ez egy nyákon van és az repedt le vagy flexi valahogy ennek a kapcsolódása? jogosan kérdezhetnétek hogy 220 V ról megy-e , vagy hogy tölti e az akkut, MINDENT jól csinál, de hát lityeg lötyög mégis az a dugalj és félek! mit tegyek? -
martin555
aktív tag
válasz
littlerock #1201 üzenetére
szia!!
először is köszönet az akkus linkekért, én ezeket nem találtam egyébként meg.
akku bennhagyás témája!
no itt sajna én is gondban vagyok! amit olvastam, és tutifix: az akkunak (li ion) általában a notiban ''nem az tesz rosszat'', hogy töltögetve van, hanem a KÉMIAI ÖSSZETÉTELÉNEK tesz rosszat a HŐ, ha esetleg melegedik.(procitól vagy magától) inkább én arra vigyáznék (van aki radírt stb apró bakot tesz a noti alá ha érzi hogy forrósodik tőle az asztal. )
http://www.batteryuniversity.com/
de! ellenkező, vagy homályos utalások is találhatók pl konkrétan a toshiba notim (SP6000) leírásában ''ha sokáig nem kell az akku, vagy ha sokáig biztosan 220V-on lesz vagy ha szállítjuk stb'' marhaságok, akkor vegyük ki belőle az akkut.
hát lényeg a lényeg hogy én az egészet máshogy veszem: vazer, öreg notebookom van, az akku érdekel már legkevésbé. olvass utána a http://www.batteryuniversity.com/ -n hogy mi tesz JÓT és rosszat egyes akuknak (li-ion, NI-CD, NI-MH) állandóan mindenhol sulykolják, hogy a LI-ION-t lehet csepptölteni, nem szabad kisütni, stb. a franc tudja. -
martin555
aktív tag
válasz
Satellite #1196 üzenetére
Satellite !! magyon köszönöm a tételes hozzászólást, de tényleg. A neved is jelez valamit , hogy vághatod a témát
no, szóval. az egyik gondom megoldódott: mmc kártyával próbáltam az olvasót: csak villant egyet a LED-je. SD-vel tökéletesen és villámgyorsan megy, gyorsabban COPY-zik mint az usb (1-es?) olvasóm!! 900 K helyett ~2500 K. én voltam a hunyó ebben.
a villany bemenet tényleg nagyon lötyög, akiktől vettem olyannak tűnnek hogy rábízható, szal majd visszaviszem. félek emiatt, mi lehet !
a modem driver, nyilván a gyárival próbálkozom! mivel EXE a telepítőcsomag, eddig nem sikerült (nincs XP-nek aláírva), most www.winace.com -mal kitömöritettem egy mappába és nem a setup.exe-t inditottam hanem az .INF-re mutattam rá, úgy is fagyás. mindegy, egyenlőre nem kell, de hát ...
LCD zsanér.. akkor ez ennyi, jó.., (van a gépre még valamennyi garanciám) de kérdésem: az hogy a zsanér ilyen laza, nincs összefüggésben az LCD adatvezetékével és az LCD lámpáival? azaz nem fog nekem egyszer csak elnyíródni vagy elszakadni amaz, emiatt?
az akku akkor úgy látom még örülnöm is kell
nos, a titokzatos szerelőaljzatokat még mindignem tudom hogy mi lehet, nyilván az USERS GUIDE.pdf-et és a product tour-t (flash-es) is átnyálaztam, tegnap ki is nyitottam a két titokzatos szerelőfedelet, de csak valami kis vezetékféle megy nyák-féle van alatta, tök BIOS nak vagy keyboard biosnak néz ki.. jó, fingom sincs mi az, kíváncsi típus vagyok.
még1x kössz. üdv! -
martin555
aktív tag
sziasztok szakik !
no, eddig nem igazán voltam járatos a PH! noti szekciójában, most alap feladatokra beszereztem egy notit, TOSHIBA satellite pro 6000, model PS600E-207PG-G3. Pentium3 cerka, 1100 mhz-es, úgy nézem, speedstep-es.
hadd lökjem már a gondjaimat, aztán hátha valaki jó fej módjára dob nekem valami okos megoldást egyikre-másikra. Első kérdésem lenne: kicsit lazának tartom az LCD ''zsanérját'', kis ügyességgel, valami műanyag maszkot megbontva lehet-e rajta feszesíteni, vagy hagyjuk?
kettő: sajna, a villany bemenete ahova a 220V adapter jön a notebookba, no az a dugalj elég laza, lötyögős, nem tom ezt valami nyák tartja? vagy mi. vigyem vissza a szervízbe, vagy maradjon így ha műxik, nem lehet gond? tölteni tölt meg üzemel is 220V adapterról, csak kérdem. harmadik: everest-tel nézem, 65 celsius körül szokott lenni a procija. ez normális? nem sokat segít ha visszateszi magát 300 mhz-re, akkor is.. ez a hőskori, mobil pentium 3 celeron ez ilyen? negyedik: természetesen XP-t futtatok rajta. a modem driver nem microsoft által aláírt, ezért a sima setuppal nem ment fel, csak ha rámutatok a driverre. de ekkor meg kék halál, többször próbáltam ''STOP 0x0000008E'' hiba, utánanéztem, RAM hiba lehetséges, de nem, mert memtest32 átfutott órákig, hibátlanul. ötödik: egy 3600 mAh -os akku van benne. fél óra, 40 percnél többet nem bír ki. ennyi idősnél ez ennyi? van-e valami általános, vagy toshiba specifikus trükk, kis regenerálásra? hatodik: két műanyag fedél nem tudom mi lehet az alján, kíváncsi vagyok, a vinyó, ram, docking, DVD, és az akku -n kívül is van két műa. fedél az alján, mik azok?(azér kérdem mer sokat szoptam mig a bios passwördöt le nem tudtam szedni TOSHIBA CONSOLE-val...)(tudom, notinál nem egyszerű)(kíváncsi fajta vagyok) hetedik: beépített mikrofon ebben nincs??, jack dugóval rá kell dugni egyet? nyolcadik: az SD olvasót nem tom beüzemelni, bedugok kártyát de semmi. a driver fennvan, eszközkezelőben is látszik, mégse.
nos, a kis novellámnak egyenlőre vége, visszanézek majd a topicba.
üdv! -
martin555
aktív tag
sziasztok,szakik! bocsi hogy megint!
olyanban kérném a segítségeteket, hogy mennyiért érdemes megvásárolni ezt:
toshiba notebook
''sajnos a pontos típusra nem emlékszem, azt hiszem valami 6000-es széria''
pentium 3, az biztos, 1000, vagy 1100 mhz.. körül
256 ram, jó külső állapot, szo-szo akku, DVD olvasó, (nem tud CD t írni, asszem)
LCD úgy tűnik, rendben.
biztosan ismeritek melyik féléről lehet szó, kérkel 5000 ft durvasággal mondjatok nekem árat
nagyon megköszönném. -
martin555
aktív tag
sziasztok,szakik!
olyanban kérném a segítségeteket, hogy mennyiért érdemes elvinni ezt:
toshiba notebook
''sajnos a pontos típusra nem emlékszem, azt hiszem valami 6000-es széria''
pentium 3, az biztos, 1000, vagy 1100 mhz.. körül
256 ram, jó külső állapot, szo-szo akku, DVD olvasó, (nem tud CD t írni, asszem)
LCD úgy tűnik, rendben.
biztosan ismeritek melyik féléről lehet szó, kérkel 5000 ft durvasággal mondjatok nekem árat
nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest