- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
cornail
csendes tag
Szerintetek mi az a reális ár, amiért el tudnám adni a következő gépet?
Tecra A7 (Core Duo T2300, 1,5GB RAM, 120 GB HDD, ATi x1600 GPU).
Még van rá több, mint másfél év garancia. A csuklótámasznál kicsit megkopott, amúgy kutya baja.Kösz!
-
cornail
csendes tag
Téma: notebook-melegedés. Szeretném megosztani a tapasztalatom Veletek, hátha vkinek hasznára válik.
Egy Tecra A7 boldog tulaja vagyok immár fél éve. Az első pár hónapban semmi probléma nem volt, a HDD 40 °C-ot időnként megütötte, a processzor csak extrém megpróbáltatásoknál ment 60 °C fölé. Telt az idő, és azt vettem észre, h miközben a jó öreg Diablo 2-t nyúzom (ami ugye 2001-es prog, a mai processzoroknak nem jelenthet nagy falatot), a proc. hőmérséklet 90 °C fölé kúszik!! WTF? Felhívtam a Technotrade-et, h ez normális dolog?! Azt mondták, ameddig túlmelegedés miatt magától le nem kapcsol, nem foglalkoznak vele. Ennyi.
Akkor se hagyott nyugodni a dolog... Tudni kell, h Pesten lakom kollégiumban, ahol elég nagy a por. Jött az ötlet, lehet azért krepált be ilyen szép lassan, mert a gép alján található bemeneti szellőzőnyíláson beszívta a port és a belső finom struktúrában az megrekedt.
A diplomamunkámon dolgozom, nem tudom nélkülözni a gépemet jelenleg szervízbe leadás miatt. Mit lehet tenni?
Nosza, barbár módjára hoztam a kollégium bika porszívóját és megszívtam vele mindkét nyílását... Hopp, egy tömött porcsomó! Még 5 kisebb!
Bekapcsoltam a gépet... Super Pi 2 percig: hőmérséklet nem megy 55 °C fölé, Diablo 2 10 perc nyúzás: szintén nem (előtte már 1 perc után 85 °C körül járt).
Ennyit jelent a por, figyeljetek Ti is erre.
Kérdés: nem tudom a bemeneti nyílásnál található kis ventillátornak mennyire tesz jót az a tengelyirányú húzóerő, amit a portszívó a szívásnál kifejt rá, ha odatartom a nyíláshoz... Ötlet? Lehet ettől baja szerintetek?
Sry a sok dumáért -
cornail
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly augusztusban vásárolt Tecra A7-108 (Core Duo) gépem mostanság feltűnően meleg. Alapjáraton ~50-60 °C-os a processzor, nagyobb terhelés hatására perceken belül felszökik 90-100 °C-ra. A HDD hőmérséklete sose haladja meg a 41 fokot. A laptop szellőzőnyílása szabad, sőt, fel van polcolva egy hátsó hűtőpaddal is (az előbbi adatok kikapcsolt hűtőpad esetén értendők, bár azzal se volt számottevően jobb). A ház alapjáraton is hamar meleg, nagyobb processzorhasználatnál pedig a hűtőnyílás környékén egyenesen forró. Mindez úgy történt/történik, h nem izmos 3D-s játékot futtatok, max. Diablo 2-t ablakban.
A Technotrade-nek írtam 2x emailt, eddig nem válaszoltak. Szerintetek is kóros ez a melegedés?
Kösz
Kornél
[Szerkesztve] -
cornail
csendes tag
Gondolkozom Tecra A7 vételén. A netről letöltöttem a kézikönyvét és megakadt a következő bekezdésen a szemem:
(Memóriabővítés címszó alatt)
Kizárólag az alábbi gyári számmal rendelkező memóriamodulok használhatók:
256 MB: PA3389U-1M25
512MB: PA3412U-1M51
1 GB: PA3411U-1M1G
Ez mit jelentsen? Mivel jár, ha pl egy mezei PQI notebook ramot akarok belerakni? Nem megy vele? Garanciavesztést okoz? Vagy mi a szösz? -
cornail
csendes tag
Jól láttam, h a Tecrán bal oldalt van a ventillátornyílás? Vonaton nem zavaró ez pl a melletted ülőnek?
Nem melegszik fel a billentyűzet ill. a noti bal széle nagyon (pl ha a gpu-t is jól meghajtod)? utóbbiról hallottam már panaszt külföldi fórumban, ezért érdekel a Te tapasztalatod is. Ha tudsz és ráérsz méricskélni (ill. más Tecra A7 tulajdonosok is esetleg itt a fórumban), majd pár hőmérsékletadatot rakj be kérlek ide (főleg HDD ill. GPU érdekelne, ha konnektorból üzemelteted, átlagos ill. teljes terhelésnél). Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest