Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Redback csendes tag Sziasztok! Toshiba Satellite C855-12K laptopom van. Még érvényes rá a garancia. Szerintem a ventillátor csapágyas lett, mert eléggé tud zörögni néha. Ezzel foglalkoznak szervízben? Ha igen, hol tudom elérni őket? Hova lehet vinni a laposomat szervízbe? Köszi, 
 Red
- 

metaa tag köszi szépen! 
- 

metaa tag üdv! Adott egy Toshiba L300-as notebook, jó pár éves már szegény és mostanában eléggé melegszik, eztáltal folyton kikapcsolja magát (gondolom túlmelegedés elleni védelem). Megnéztem és valóban alapjáraton bőven 80 fok fölött van a processzor mindkét magja. Az lenne a kérdésem, hogy egy alapos kitisztítás megoldja-e a problémát illetve, hogy hol vállalnak notebook tisztítást? Találtam youtube-on egy 15 perces fullos videót, de az én tapasztalatommal nem állnék neki. Köszi előre is! 
- 

mankabeka csendes tag Sziasztok érdeklődnék tud-e valakisegélni abba hogy van egy Tosiba Satelite l650D laptop,, és nem tudom telepítteni, se lemezröl se usb-röl,, egyszerüen nem enged semmit.. mi lehet a baj?, 
- 

Atti575 tag Újra indult a gép és most ez megy egy ideje 
 http://www.kepfeltoltes.hu/view/130613/F_nyk_p0237_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 Ennek kell menni vagy elrontottam vmit?
- 

Atti575 tag Na hát végül easeus partition manager ezzel sikerült de ugye ezzel is megmarad ha következőre rendszert telepítek? 
- 

Atti575 tag Király utolsó kérdés ha következőre újra rakom a gépet akkor amit most csinálok partíciót az ott is meglesz majd? 
- 

Atti575 tag Aham megvan de ez ugyan olyan lesz mint ha rendszer telepítés közbe particionálnék? 
- 

Atti575 tag Tudtok vmit hogy mivel tudnám particionálni a winyom telepítés után? 
- 

Janou Topikgazda válasz  Atti575

üzenetére Atti575

üzenetéreSzerintem manapság már el kellene felejteni a 32 bites oprendszereket. Egyetlen kivételt tudok elképzelni, hogyha van olyan programod vagy eszközöd ami nem támogatja a 64 bitet. Szal egyértelműen 64 bites Win 7. Igaz hogy most csak 2 GB van benne de úgyis bővíteni fogod mert kevés lesz. Akkor meg jön a már ismertetett 4 GB-os címzési limit 32 biten. 
- 

Atti575 tag Erre akkor szerintetek melyik a jobb a 32 vagy a 64 bites win7? 
 http://www.toshiba.hu/laptops/satellite/c855d/satellite-c855d-11u/
- 

Girmin93 tag válasz  person

üzenetére person

üzenetéreSzia! 
 Nekem C855 sorozatból van laptopom(C855-24D), amiben kicsit több a ram,nagyobb a winyó,gyengébb a proci, de külsőre csak színben tér el(fehér). Én azért választottam fehéret,hogy nyáron 30-40C-ban ne forró fekete gombokat kelljen nyomkodnom,ami nem túl élvezetes,és az egész gép ne legyen olyan forró, mintha forró radiátort fognál órákig 
 Ram bővítés nem árt, mint azt előttem is írták. A winyó sem biztos,hogy 320as sokáig elegendő lesz.
 A gyártó 5.5órát ír üzemidőnek, ha mondjuk 40-50% fényerősség mellett használod,csak netezésre, akkor kilehet belőle hozni 4-4.5órát maximum. Ha játszol, max 2óra szerintem. Az 5.5óra úgy érhető el,hogy wifi kikapcs,fényerő 20% és alapjáraton alig használod.
 Minőségérzet,háát az egész gép műanyag,de olyan gépnek tűnik, ami nem romlik el 1-2 éven belül.
 A kijelző fényes, ami benti használatra tökjó,de kint főleg ha rásüt a nap,nem sokat fogsz belőle látni,más a helyzet ha árnyékba mész vele. A betekintési szög,jónak mondható.
 Nekem bejön a gép, az olcsósága ellenére azért mégis csak TOSHIBA 
- 

Atti575 tag Most ez mire írják hogy a 64bites win7-el jobban kihasználja a videó kártyát,? típus : AMD E1-1200 kétmagos APU processzor AMD Radeon™ HD 7310 grafikus egységgel 
 memória mennyisége : akár 947 MB megosztott memória 2 GB telepített rendszermemória mellett, illetve akár 4019 MB memória 8 GB rendszermemória mellett (64 bites Windows® 7 operációs rendszer esetén)Vagy arra utalna hogy na 8gb ram van benne akk 64-bitel használ 4gb? 
- 

fenoman78 csendes tag válasz  Taoharcos

üzenetére Taoharcos

üzenetéreKöszi a választ, közben találtam is egy fórumtársat akinek azonosak velem a "paraméterei" és már túl van a proci cserén. 
 Őnála felment az FSB sebesség 1066 Mhz-re 
 Ebay-ről rendeltem a T9600-as procit, 10 ezer forintnak megfelelő dollárért 
 Kíváncsi leszek, mennyire gyorsul fel a gép tőle!
- 

Atti575 tag Sziaszokt segítetek kicsit 
 toshiba satellite c855d-11u laptophoz az istenek nem találok drivereket
 1 vga találtam feltetem de nem kapcsol be az aero win7-en :S
- 

person senior tag Sziasztok, Véleményeteket kérném TOSHIBA Satellite C850-1L9-ről. Használja valaki? Mik a tapasztalatok? 
 Milyen az üzemidő átlagos használat mellett pl. netezés?
 Minőségérzet?
 Kijelző betekintési szög, illetve matt/fényes? 
- 

KISDUCK addikt Ezt a módszert valaki alkalmazta már helyreállításra? Nem igazán értem a parancsokat. 
- 

konyi79 addikt válasz  Balázs1986

üzenetére Balázs1986

üzenetéreHa a Toshiba honlapon lévővel nem működik a kijelző fényerő-szabályzása, akkor rakd fel a linkelt beta drivert. Nekem L855-ön azzal megy. 
- 

Balázs1986 őstag válasz  johniee

üzenetére johniee

üzenetéreAkkor ezért nincs. 
 Tölthetsz AMD-től is, csak figyeld, hogy a Mobile HD7xxx széria támogatott legyen.
 Elvileg ez (13.6 beta 2) jó hozzá.
- 

johniee senior tag válasz  Balázs1986

üzenetére Balázs1986

üzenetéreTelepítéskezelő és HDMI audio amit a pipálós részben listáz  
 Letöltöm a Toshiba oldalán lévő drivercsomagot, hátha jó lesz
- 

Balázs1986 őstag válasz  johniee

üzenetére johniee

üzenetéreA Toshiba oldaláról szedted a driver-t, vagy az AMD-től? 
 Ha utóbbi, akkor lehet, hogy olyan csomagot sikerült találnod, amiben nincs benne a VGA driver (vagyis benne van, csak nem teszi fel, mert a 7670M-et pont nem támogatja).
 Nézd meg, telepítéskor milyen összetevőket akar feltenni (van róla egy pipálható lista).
- 

johniee senior tag Adott egy Satellite L850-13U noti, 
 raknám fel az AMD-s VGA drivert, végigfut a telepítő, de
 restart-ot se kér a gép, és utána sem látja a gép
 hogy lenne benne videókártya Mit kéne most tennem? 
- 

reggiee csendes tag Üdv! 
 Egy kis infóra lenne szükségem, egy Toshiba laptopon recovery-t futtatok.
 Két partíció van gyárilag a gépen, ugye csak a C partíciót formázza a D-hez nem nyúl?
 Nem szeretném ha elvesznének a D-n lévő cuccaim.
- 

Taoharcos aktív tag válasz  Zoli133

üzenetére Zoli133

üzenetéreSaját véleményem, hogy azok a lapok (akár alaplap, akár videókari), ahol egy BGA folyamatosan magas hőmérsékleten működik, nagyobb valószinüséggel lesz "BGA hibás", amit ugyan van hogy sikeres reballozással megjavítanak, DE! szerény véleményem szerint a nyák rétegei deformálódnak, szétválnak a folyamatos hőterhelés miatt. Leszögezem, ez csak egy 20 éves szakmai tapasztalatú műszerész véleménye, amit javarészt alaplap debug "statisztikai" elemzésre alapozok. 
- 

Janou Topikgazda Hidd el csak bonyolultnak tűnik, de az nem. Hátul kikapod a csavarokat, felül billentyű kipattint illetve ha van felső panel akkor azt is. . Bill alatt szoktak lenni csavarok. Felső tálca levesz majd a zsanérokat kicsavarod lecsatlakoztatod a kábeleket is természetesen. Leveszed a kijelzőt. alaplapot kicsavarozod. Lehet kicsit kapkodva írtam le de érted, egyszerű. Meg nézz esetleg videós szétszerelést. 
 Kijelző hátulját pedig úgy tudod ÁLTALÁBAN leszedni, hogy belső oldalon vannak kis pontok amik általában le vannak fedve. Azok alatt vannak a csavarok. Ha kicsavartad őket, akkor pedig határozottan a káva alá benyúlsz körömmel a közepe felé és lepattintod. Onnan meg már egyszerű.
- 

Janou Topikgazda válasz  Zoli133

üzenetére Zoli133

üzenetéreEzt tudom, meg azt is hogy 230 fok körül olvad a forraszanyag, de akkor is. Tuti nem jó a folyamatos meleg. Xboxban is hallottam olyat hogy kiolvadt a gpu a lapból. Ha kondik vannak a cpu foglalat körül akkor igenis átmelegedhetnek + azoknak is van egy üzemi hőjük. A kondik pedig általában 85 vagy 105 fokra vannak hitelesítve. 
- 

- 

válasz  VMatteo

üzenetére VMatteo

üzenetéreCsak ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, szét kellene szedni. Azzal pedig buknám a garanciát szerintem. A másik gond, hogy a kijelző borítását is le kéne hámozni róla valahogy, mivel nem szeretnék egy összevisszaságot. Fogalmam sincs erre Szerbiában foglalkozik-e valaki ilyesmivel plusz, hogy megbízhatóan szét tudná-e kapni a gépet. Pedig tök jól festene, így utólag már bánom, hogy fehér laptopot vettem. 
- 

Hallottatok már olyanról, hogy valaki karbonoztatta a laptopjának borítását? Láttam pár képet és elég jól nézett ki. Arra gondoltam, hogy ha lejár a gari a fehér laposomról, akkor talán bevállalok egy ilyet. Mondjuk a billentyűzet gombjai fehérek maradnának és az nem túl jó, de alapvetően jól fest a dolog, kérdés, hogy lehetséges-e házilag, biztonságosan. 
- 

Girmin93 tag válasz  konyi79

üzenetére konyi79

üzenetéreaz egy dolog,hogy 105C-ig bírja. 90C felett nem is azzal van gond,hogy nem bírná,mert a proci lehet,hogy bírja, de ha műanyag burkolata van a laptopnak, könnyen előfordulhat az is,hogy egy idő után meggyullad, vagy a proci környékén pár kondi nem bírja a meleget és szétdurran,vagy még rosszabb gajra vágja az egész alaplapot. Én azt mondom,hogy laptop procinak maximum 80-85C lehet a megengedett,hiába is bírná tovább,nem ajánlatos efelett használni. A Stabilitás teszt lehet,hogy neked azért megy 100C felé,mert a paszta a procin már bekeményedett,cserélni kellene,ha ventilátor tisztítás nem volt elég. 
- 

VMatteo őstag kifújtam, kiszívtam a port 
 ugyan úgy leteszteltem, a CPU hűlt 3-4fokot, a venti fordulatszáma csökkent 10%ot
 Most hogy csak az aida meg egy firefox fut:51fok a CPU, a venti fordulatszáma meg 56%
 Ezek jó értékek?
 Az akksira azt írja hogy 9%ban elhasználódott, ez mi? 
- 

- 

konyi79 addikt Nincs ugyan tapasztalatom kompresszoros laptoptisztítás ügyben, de én nemigen tenném. Hacsak nem valami nagyon tuti hűtveszárító van a kompresszoron olajleválasztóval kombinálva. Komoly mennyiségű víz ki tud kondenzálódni egy kompresszor légtartályában, és a benne lévő olaj se a ventit kenni van. Inkább akkor venni egy sűrített levegős spray-t és azzal játszani. Ezzel az is el lenne kerülve, a túl nagy légmennyiséggel tólpörgessük a ventit. 
 Bár ez csak a személyes véleményem...
- 

Balázs1986 őstag 
- 

VMatteo őstag arra gondolok hogy ha ilyen filcanyag szerű darabok szakadnak le, az nem okozhat nagyobb bajt? pl megakasztja a ventit? 
- 

VMatteo őstag és a felszakadó por nem fog rosszabb helyre menni?mert nemtudom levenni a gép hátulját... 
- 

Zoli133 addikt Szerintem kiékelve több kárt tud tenni, mert az éknél törhet a venti mert nem tud elforogni. Nem tesz kárt a ventinek a kompresszor, nyilván nem 10bar-on kell kifújni, de nem lesz baja. 
 (Pontos nyomásértéket nem tudok mi optimális el kell kezdeni alacsony nyomáson és fokozatosan növelni ha nem elég)
- 

Taoharcos aktív tag válasz  fenoman78

üzenetére fenoman78

üzenetéreA mostani gépemben a gyári specifikáció 533MHz FSB, és 533MHz memória sebesség. Mégis felismerte a CPU-t ami 667MHZ-s FSB-s, és a memóriát ami szintén 667MHz-s (ehhez azért kellett a legfrissebb BIOS). Ha fel tudja ismeri a CPU-t akkor annak az órajelein fut. Asztali gépeken fordul elő inkább, mert ott több a lehetőség, hogy elindul a proci, de nem a saját frekijén, mert a BIOS nem támogatja, de a chipset igen. 
- 

dbolvari csendes tag Vettem egy satellite 850-et os nélkül és fel is megy rá a win 7 , de az utolsó újrainduláskor nem bootol. 
 Újraindul és mindig visszadob a legelejére a folyamatnak.
 Hiren's boot-al szétvizsgáltattam , de nem talált semmilyen hibát semmilyen eszközön.
 Ezt a win7-et feldobtam kevesebb, mint egy hónapja egy másik gépre, hibátlan.Futott bele valaki ilyesmibe? 
- 

VMatteo őstag Egyre hangosabb az L850 13Q-m. Úgy hűti magát, hogy csak na! Van kompresszorom, azzal ki tudnám fújni. Szervizbe nem tudom még beadni takarítani, viszont a garancia meg kellene. Mit tegyek és hogy? 
- 

Taoharcos aktív tag válasz  Taoharcos

üzenetére Taoharcos

üzenetéreRégebbi szívásaimra megtaláltam a banális megoldást! Ha valakit érdekel ne olvasson vissza, egy Toshiba Sat. A110-334 az alany. Gyárilag Celeron M430 procival. Régebben próbáltam bele egy T2450-t. Elindult de fagyogatot. Aztán eladtam azt a procit, gondolván, nem jó bele. Mostanában megint új erővel, és egy T7200-al próbálkozva rájöttem mi a hiba! Az M430-on kívül más procinál nem indítja el a ventilátort! Talán valami Bios probléma lehet, de ezt Bios szinten nem lehet orvosolni, mert ez a legfrissebb Bios ami még elérhető hozzá. Megoldásként a ventilátor fix feszültségről járatása, vagy hőmérséklet figyelő fan control beépítése. Átmenetileg az első, később a második megoldás lesz. Mindezt csupán azért írtam le, ha valaki esetleg ilyen régi gépet "tuningol" ne adja fel. Végül is az eredeti konfigból egész szépen kinőtte magát a gép: Celeron M430/512MB/80GB --> Core2Duo T7200/3GB/500GB. De a megbízható működéshez mindenképpen kelleni fog a hűtés modding. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14 Core i5 10210U 16Gb Ram 256Gb NVMe FullHD IPS Boltól Garanciával Számlával
- Lenovo T14 G2 Core i5 1145G7 16Gb Ram Intel Iris Xe 256 NVMe Boltból Granciával Számlával
- Dell 7430 Core i5 1245U 10 mag 12 szál 16Gb Ram 4K Kijelző Boltból Garanciával Számlával
- Lenovo E14 G4 Core i5 1235U 10 mag 12 szál 40Gb Ram Gyári Garancia Boltból Számlával
- Lenovo P43s Core i7 8665U 16Gb Ram 512Gb NVMe Nvidia P520 Boltból Garanciával Számlával
- 2025.10.29 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro 7 (RTX 5070Ti / 5080 / 4080 / 4090)
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- Alkalmi ár! Gamer Notebook! Acer Nitro 15 - I7 11800H / RTX 3060 / 16GB DDR4 / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest