- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 10 VI 16
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nem lesz iPhone 19
Új hozzászólás Aktív témák
-
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Rendben. Mit ír ki a memtest, ha minden klappol?

-
VMatteo
őstag
Most hívott a számtech bolt, kész a laptop, a memória teszt 2x lefutott hibátlanul, minden oké vele. Kérdezem, akkor ne küldjem vissza?? Ő nem küldené...Szóval ma hazahozom, és 2 napig úgy leterhelem ahogy csak tudom. 5000Ft-ba fájt ez a kis kitérő, de ha jó lett, minden driver a helyén, win7 rajta akkor ennyit megért.
Kérdésem a következő:
Mivel terheljem le, ahogy csak tudom? Ha van, jöjjön elő a hibája még minél előbb... -
Raiu
tag
Üdv
Mi ezekről a laptopokról a tapasztalatok?
Toshiba Satellite L850-13Q(159.900Ft)
Toshiba Satellite L850-12Z(177.900Ft)Milyen a toshiba szerviz? Elég gyorsak és korrektek? Hol van a szerviz fizikailag?
Köszönöm előre is a válaszokat.
U.i.: Bocsi ha folyamatosan ezek jönnek fel,de nincs időm sajnos átolvasni a topicot időhiány miatt.
-
-
Sziasztok. C660-1ML be hogy lehet bekapcsolni a tubocache-t NV 315M van benne és 8gb ram. Windows 8 Enterprise.
Elöre is köszi.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
rastachris
üzenetére
A prociban lévő IGP lábaira nincs rákötve semmilyen monitorcsatlakozó, ezért nem tudsz rá monitort dugni.
-
rastachris
csendes tag
Üdv srácok!
Egy Toshiba Satellite L850-13Q boldog tulaja lettem.
Sokan panaszkodnak, hogy nem egyszerű a drivereket megtalálni, hát én ezzel vitába szállnék, kellett kb 1 óra, és minden működött, Toshiba oldaláról minden elérhető
Viszont érdekelne, hogy valahogy életre lehet-e kelteni a prociban lévő IGP-t, üzemidő javítás céljából örülnék neki, ha sikerülne megvalósítani. -
mr_ricsi
veterán
válasz
VMatteo
üzenetére
"Így áll most a memtest"
A piros sorok memóriahibát mutatnak. Sürgősen vidd vissza a boltba, ahol vetted, és ezt a képet vidd magaddal, és mutasd meg!
3 napon belüli gépet ne szerelj semmiképpen!"bízok benne, hogy csak a hackeltwin7 a baj,"
Teljesen kizárt! A memtest nem a winedet használja, hanem saját oprendszer -szerintem DOS- alatt fut. -
VMatteo
őstag
válasz
whiteman0524
üzenetére
Életemben nem volt még laptopom, nem merem szétszedni
bízok benne, hogy csak a hackeltwin7 a baj, NEM MINTHA AZ LENNE 
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
VMatteo
üzenetére
Hát ez elég fura... Én mondjuk először a memóriát babarálnám az tuti. Pláne hogy ha belenyúltak a gépbe mint ahogy azt említetted is. Lehet hogy véletlenül valami rosszul érintkezik vagy ilyesmi. Előfordulhat. Én még mielőtt ráereszteném a memtesztet kiszedegetném egyenként a memória modulokat hogy egyenként mennek-e rendesen (persze ehhez megint csak bele kell nyúlni a gépbe, de talán a "memória csere" még nem jár garivesztéssel) .Ha valamelyik modul hibás akkor az már itt kiütközhet. Amúgy meg ha minden rendben lenne akkor memteszt a köv lépés. Ha az se mutat semmit, akkor passzolom. Vissza kéne vinni és megmutatni/elmagyarázni a boltnak/szervíznek a problémát. Az is lehet hogy csak szimplán a bekapcsológombnak van egy kis érintkezési problémája.
-
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
Hogyne érdekelne! Ezért kérdezem!ennek pöcc-röffnek kellene lennie, mint egy jó dízelnek télen a -15fokban

Így áll most a
memtest -
albinolynx
senior tag
-
VMatteo
őstag
válasz
albinolynx
üzenetére
De vadiúj gép! ha bekapcsol,. akkor semmii baja, firefox skype torrent, minden gut
-
VMatteo
őstag
Megint nem indult be, normál módban klehetett csak elindítani, de ha bekapcsolt, tökéletesen működik!
A touchpad se működik most, előtte jó volt, leszedtem hozzá egy drivert, semmi... -
mr_ricsi
veterán
-
VMatteo
őstag
Kifutottam az időből...
Feltettem 2 BT drivert, az Atheos lett a jó sztem, tudta, küldeni fogadni file-t BT-on.
Ismeretlen eszköz még mindig van
-
VMatteo
őstag
Jogos, a BT iígy első próbálkozásra nem működik, pedig tettem fel hozzá driver-t. Ez okozhatja a kékhalált meg azt hogy nagyon nehezen kapcsol be a laptop?
-
VMatteo
őstag
Sziasztok!
Van egy 3 napos vadi új Toshiba l850 13q típusú laptopom, még a boltban bővítettem 2 gigával a memóriáját. Feltettem rá itthon egy arr win7-et, B-L-A-C-K kolléga mindent beállított rajta a lehető legjobbra.Ezúton is köszönöm Neki! Az eszközkezelőben maradt egy ismeretlen eszköz, amit sehogy se tudtunk kiirtani. A laptop nagyon nehezen kapcsol be, 2-3-ra sikerül csak, előtte mindig csak fekete képernyő és ennyi. Közben kékhalál. Féltem a gépet, mert még soha sem volt laptopom. Van esetleg valami tippetek mit csináljak? -
whiteman0524
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Én is ezt csináltam
Először leteszteltem hogy pontosan milyen driverek kellenek, aztán összegyűjtöttem őket és csináltam egy friss win telepítést. -
albinolynx
senior tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
Köszi!
Összegyűjtöm csak x64-hez a drivereket és csinálok egy tiszta telepítést. Lássuk a medvét... (:
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
A lényeg hogy megoldódott a probléma. Egyébként nem tudom hogy mennyire lehet hinni az itt leírtaknak, de valószínűleg korrektek az adatok. A Vezeték nélküli adatátvitel résznél pedig ott figyel hogy Realtek gyártmányú Wi-Fi és Bluetooth eszközök lapulnak a gépedben, tehát azok a driverek kellenek. Érdemes átolvasgatni ezeket az adatokat hogy ha korábban esetleg elsiklottál felettük.
-
albinolynx
senior tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
BT - nyertél. Csak hülyén pakoltam...
Van atheros és realtek driver is. Én meg nem ezek közül választottam, hanem a bt stack windows-t raktam fel... Nem tudom melyik driver való hozzá... AIDA sem segít. -
decens
tag
válasz
albinolynx
üzenetére
blútúsz-t nekem sem sikerült életre keltenem (L750-esem volt), de különösebben nem is zavart a dolog. odáig eljutottam, hogy nem volt ismeretlen eszköz, és ha jól rémlik, akkor a következőképpen: minden telepített bt drivert leszedtem, ezután elsőnek feltettem a value added package-t, és aztán következett (újra) a többi bt driver. így szépen feltelepült minden.
ennek ellenére a kis xtab-70i-met nem akarta felismerni, de nem mentem falnak miatta...
-
törölt tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
A bluetooth lesz mert nekem is ez volt az ismeretlen.
http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_driver_details.jsp?LNG=23&service=CE&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=178&selProduct=7501&selShortMod=3425&language=21&selOS=30&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=all&selectedLanguage=21&type=all&page=1&ID=44498&OSID=-1&driverLanguage=42
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
albinolynx
üzenetére
Az ismeretlen eszköz az lehet hogy a Bluetooth lesz. Csak azért mondom mert nekem is Toshiba laptopom van, és miután anno feltettem az összes drivert, és mindent felismert a gép maradt egy ismeretlen eszközt. Jó pár variációt végigzongoráztam mire kiderült hogy a Bluetooth lesz az, szóval ha az még nincs fönt, akkor érdemes lenne leszedni valamelyik Bluetooth drivert és megpróbálni

-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
Csakhogy a HECI fogja össze az akkufelügyeletet és az energiatakarékosságot, ami egy notinál nagyon nem hátrányos, ha működik.
Az UDI milyen PCI VEN számot ír hozzá?
-
albinolynx
senior tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Köszi, ezeket eljátszottam már! Nem talál semmit.
Mindent lehúztam a gépről, így sem. Most már eljutottam oda, hogy lesz.rom. (:
Előző toshiba-nál is volt ismeretlen eszköz.Start - Eszközök és nyomtatók - laptop ikonnál volt/van sárga háromszögben felkiáltójel. Ettől függetlenül minden pöpec, élményindex jó, sebességek oké.
Nem tudom... Köszönöm a segítséged!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
Az Eszközkezelőben jobb egérgomb az ismeretlen eszközre, Tulajdonságok, Illesztőprogram fül, Frissítés... gomb, aztán kimegy a Netre és keres valamit magának.
Ha nem talál, akkor letölteném a Toshibától a Chip Set Utility-t. Kicsomagolnám egy mappába (a zip-en belül az exe is egy tömörítmény), és kézi driver telepítésnél ezt adnám meg a windowsnak, hogy keressen drivert magának.
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy L850-13R-es notebook-ot és fel is tettem a bluetooth driver-t be is tudom kapcsolni meg ki is, tudok vele keresni, de nem találja meg a telefon ami mellette van. A telefonon be van kapcsolva a láthatóság de így is azt írja ki a gép hogy nincs eszköz. De a telefon sem látja a gépet sajnos.
Erre van valami ötlet?
-
JoinR
őstag
válasz
decens
üzenetére
Nem hiszem, hogy az i5 erősebb lenne, de meg kell nézni a benchmark-okat. Most így látatlanba órajelek nélkül elsőre azt mondanám, hogy sima parasztvakítás a 2GB a VGA-ba. Az is lehet, hogy másfajta van bennük (DDR3 vs DDR5).
Nekem i3-mal nem melegszik egyáltalán az L850, nagyobb procival biztos jobban, így azt nem tudom. -
decens
tag
sziasztok!
új vagyok itt a fórumban, egy kis tanácsért jöttem. kinéztem magamnak egy toshi laptopot, mégpedig az L850-es modellt. hogy ezen belül melyik típust válasszam, már kérdéses számomra.
elsőnek a 13R-en akadt meg a szemem, de gondolkodóba ejtett a 13U is.
leginkább a gpu zavar be a képbe, ugyanis józan paraszti ésszel nem értem, hogy a 13u-ban ketyegő i5 proci mellé miért tettek 2gb-os kártyát, míg a 13r i7 procja miért egy 1gb-ossal dolgozik. (ugyanaz a kártya van mindkettőben, vagyis egy radeon 7670m)
értsem ez úgy, hogy a 13u i5-ös procja erősebb és jobban ki tudja futni magát egy 2gb-os kártya alatta? az i7 proci gyengébb teljesítményű lenne és elég alá egy 1gb-os kártya?
mi a véleményetek?
volna egy másik kérdésem: mennyire forrósodnak ezek a notik? eddig egy L750-esem volt, de azt 1-1 program nagyon meg tudta hajtani és olyankor iszonyú hangosan fújta ki a levegőt, ami zavart. az L850 13R-ről az egyik rivjúban azt írták, hogy nem melegszik túl, de mindenképpen érdekelne a személyes tapasztalat - ha van valakinek ilyen közületek.köszi!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
Management Engine Interface (Fenn van a Toshiba oldalán.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz
albinolynx
üzenetére
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok
portege p7200 xp telepítés után lefagy. Fóleg akkor ha a sajátgépre kattolok.
Egyébként alpjába véve ha csak az egeret mozgatom és nem kattogok akkor semmi baja.
Sz@r a rendszer? -
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Megvétel óta másodjára rakom a win7-t - semmi gond, csak sok sallang, program próbálgatás volt. Elsőnél fel sem tűnt, lehet nem is volt?
Hogy értsétek is...
Feltelepítettem ezeket a drivereket, frissen letöltve:
- bluetooth
- chipset
- hangkártya
- kártyaolvasó
- realtek lan
- usb 3.0
- vga
- wifiPluszban netes keresgélős-kínlódós próbák után:
- VAP
- hardware setup
- webcam
- tapipadA gép egy Satellite C870-11K típus. A probléma, hogy eszközkezelő 2 hibát jelez:
- ismeretlen eszköz
- PCI egyszerű kommunikációs vezérlőMi hiányzik, vagy hol a hiba?
-
Kbali
nagyúr
válasz
whiteman0524
üzenetére
Nem erről volt szó - hanem az én egyéni szoc. problémámról.
-
-
-
whiteman0524
aktív tag
Tjeleesn mdiengy hgoy íjroták le a savkazat mret elég ha cask az eslő és az utlsoó bteű meeggyzeik, mviel az ebmer sakvazat ovlas nem pdieg btűkeet.
Ennyit a helyesírásról. A lényeg hogy egy-két szó helytelen írása még nem az emberiség ellen elkövetett bűntett, és semmilyen formában nem akadályozza a kommunikációt.
-
-
saxonb76
csendes tag
válasz
Anthony001
üzenetére
L850 - 13U -nál:
Megnyomkodtam a billentyűzetet. Nem horpad jobban mint egy átlagos másik gépé. Szerintem emiatt nyugodtan megveheted.
Ami a burkolatot illeti:
Ez fényes és matt - elég masszív noha nem fém - viszont nem marad meg rajta az újjlenyomat; Ennyi pénzért nem kapsz fémvázast szerintem.
Ami engem zavar egy kicsit hogy pl. az usb portok a hdmi, d-sub, utp és a hang is jobb oldalt vannak elhelyezve így ha egerezel (én szoktam) akkor a sok kábel kicsit zavaró lehet. Nem is értem miért nem tettek semmilyen portot a hátuljára.
Ja persze karcolódhat a burkolat, de gondolom nem akarod késsel vagy gémkapoccsal kapirgálni. -
Kbali
nagyúr
válasz
Anthony001
üzenetére
Ne bízz senki ítéletében, a legtöbben az első gépüket vették/kapták, ahol az volt a kitétel, hogy 150/160 ezerből a legerősebb konfig legyen, mert most megy egyetemre/főiskolára és játszani akar. Ebben a kategóriában NINCS világmegváltó verzió, ilyen feltételek mellett.
Igen, karcolódhat a burkolata (nemigen van olyan gép, aminek nem); igen, nem a legjobb a billentyűzet alátámasztása (de nem is egésznapi gépelésre szánták, hanem hobbi felhasználásra).
Mindenképpen nézd/tapogasd meg élőben is, mielőtt megveszed - vagy webshop és ha nem tetszik, akkor visszaviszed vagy küldöd és visszakéred az árát (az általad említett két dolgot bekapcsolás nélkül is ellenőrizni tudod). -
Anthony001
senior tag
válasz
saxonb76
üzenetére
Itt nézegetem a topikokat, mert egy jó hónap múlva akarok venni egy l850-13m-et, és biztosra akarok menni. Valamelyik hsz-ben írták, hogy billentyű nagyon benyomódik, illetve karcosodásra hajlamos az anyaga. Sajnos még nem volt lehetőségem élőben megtekinteni, ezért érdeklődöm..

-
mr_ricsi
veterán
válasz
cmhdistro
üzenetére
"Felhivtam több szervízt is, mindenki videó kártya chipset cserét javasolt"
Nem tudom, ennyiből hogyan állapították meg, hogy mi a hibája. A hibás biostól a kimerült gombelemig egy csomó dolog okozhat ilyen hibát."Kérdésem: meg tudnátok mondani ebbe milyen alaplap való"
Alul a címkén a Toshibás típuskód (elvileg PSLJTE kellene legyen) alapján keress a Neten. -
saxonb76
csendes tag
válasz
Anthony001
üzenetére
Hol olvastad?
Én egy L850-13U-t vettem. Teljesen korrekt a felépítése és a billentyűzete.
Annyi az egyetlen, hogy driverileg kicsit macerás de WIN7 alá minden van (XP-vel ne kísérletezz, engem is gyorsan lebeszéltek) -
cmhdistro
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hibás TOSHIBA Satellite L500-1EP notim, amely nem kapcsol be, csak felpörög és annyi. Felhivtam több szervízt is, mindenki videó kártya chipset cserét javasolt, 35.000 nettóért
Kérdésem: meg tudnátok mondani ebbe milyen alaplap való, mert akkor inkább megpróblom beszerezni és valakivel beszereltetni!köszi
ZOLI. -
Anthony001
senior tag
Üdv!
Én is egy l850-13m-es notin gondolkozok, azonban olvastam valahol, hogy az anyagminősége, illetve a billentyűzete nem a legjobb. Ez egy kicsit elijesztett, tudna esetleg valaki nyilatkozni erről, akinek l850-es szériája van?
Köszönöm -
Fitta
csendes tag
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Köszi a választ,valahogy így gondoltam,illetve inkább reméltem én is

Az általam leírt sorrend a HP support által kapott info,de legnagyobbat Dell-éknél szívtuk,ott a honlapjuk eldugott szegletében leltünk hivatalosan válaszra,szal plagizáltam,nem hasraütés-szerűen írtam

-
mr_ricsi
veterán
"létezik-e valamilyen driver telepítési sorrend"
Nem létezik ilyen sorrend, de a Toshiba honlapjáról nem szabad mindent a gépre lapátolni, csak amire ténylegesen szüksége van a használónak."a szokásos,chipset-imei-rapid storage-vga-audio sorrend"
Ez ki szerint szokásos? Mindig a VGA az első. -
Fitta
csendes tag
Sziasztok!
Holnap a kezembe kerül egy új L850-13U,olyan kérdésem lenne,létezik-e valamilyen driver telepítési sorrend,mint pl. Dell-nél,vagy a szokásos,chipset-imei-rapid storage-vga-audio sorrend beválik-e?
Előre is köszi!
Üdv
-
kommunism
aktív tag
Voltam itt a wifi problémámmal útközben dolgoztam az ügyön az kiderült hogy a wifi driver fennvan és be tudom kapcsolni billentyűzettel a probléma az hogy hiába kapcsolom be nem történik semmi, és amikor megnézem a windows wireless managerébe akkor azt irja hogy not enabled Most akkor mit kéne tegyek?
-
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Szerencsére sikerült megoldanom, már csak a VGA szarik valamit, de az nem egyedi eset. High performance beállításon az F1 2011 töltésnél fagy, utána pedig a Windows valami olyat ír, hogy "Display driver has stopped working and recovered". Ez a Toshiba hivatalos driverrel.
Letöltöttem az AMD oldaláról valami telepítőt, de az nem talált kompatibilis eszközt, ennél fogva valahonnan máshonnan kell néznem illesztőt hozzá. Töltök egyet, reméljük az megoldja majd. -
JoinR
őstag
válasz
rastachris
üzenetére
A 13M 4-5 órát bír gyenge használat mellett SSD-vel. Sztem átlagos használat mellett esetleg hagyományos winyóval 2,5-3 óra simán lehet. Az i5 nem hiszem hogy sokkal többet enne, illetve nem hiszem, hogy más laptopokban annyival erősebb akksi lenne, hogy amiatt érdemes legyen más mellett dönteni.
-
rastachris
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Megvan a kiszemelt notebookom, mégpedig a Toshiba Satellite L850-13U. Viszont most olyat olvastam, hogy az üzemideje nem valami fényes. Tudtok erről nyilatkozni? Egyetemre venném amúgy a notebook-ot. Szóval azért fontos lenne, hogy ne kapcsoljon ki olyan hamar, ha csak akkuról megy. -
Kbali
nagyúr
válasz
Dontorrent
üzenetére
A 32 bites rendszerrel is maradhat a 6 giga, abból tud 4-et megcímezni az oprendszer. Látni valóban látja a 6 gigát, de kihasználni nem tudja.
Annyit tehetsz még, hogy teszel fel 64 bitest - ismét újrahúzod. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Dontorrent
üzenetére
"Mivel a Recoveryt annó letöröltem"
És ez mire volt jó? Pénzért vettél egy legális Windows példányt, és most mégis illegális van a notidon. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Dontorrent
üzenetére
"Tegnap újrakellett raknom a rendszert,és figyelmetlenségből 32bitest tettem fel."
És az hogyan? Előtelepített gép esetén saját maga visszaállítja a gyári állapotot. Ha akkor 64bites volt rajta, utána is az marad. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Zotya984
üzenetére
"Az a kérdésem volna hogy egy 8gb-os SSD + ilyennel működni fog a noti????"
Biztosan nem, bele sem lehet rakni.
Ugyanis a notid HDD csatija a régi fajta PATA."Kicseréltem egy másik noti HDD-re ami meg olyan lassú hogy 2 óra mire az XP betölt."
Az XP-nek alapból kell 512MB memória, különben igen lassú lesz.
De a hibát inkább az okozza, hogy a rendszer nem UDMA-val kezeli a HDD-t, hanem PIO módban.
Megfelelő chipset driver kell hozzá, aztán az Eszközkezelőben átállítani, és ha visszavált, akkor a HDD lehet a hibás. -
Dontorrent
tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite L500-24V-s laptopom.Előretelepített win7 64bites Home Premium op.rendszerrel vásároltam,ill.2Gb.rammal.
Tegnap újrakellett raknom a rendszert,és figyelmetlenségből 32bitest tettem fel.
Amikor még a 64bites rendszer volt fent,vettem bele még 4Gb ramot,így lett 6Gb.Természetesen nem tudta kezelni,a Számítógép tulajdonságaiban mutatta is,hogy telepített ram:6Gb,(2.93 használható). A Bios szintén látta a 6Gb-ot. Most,hogy 32bites fut a gépen,tök felesleges a 6Gb ram.Kérdezem,hogy vegyem ki a 2Gb-at és hagyjam benne a 4-et,remélve,hogy legalább azt fogja tudni kezelni,vagy mit tehetnék? Én csak annyit szeretnék,hogy legalább 4Gb ramot tudjon kezelni.Köszönöm.

-
leslie23
tag
szóval azt mondod jó vétel.

már rendelném is meg, ha nem találtam volna rá erre: HP Probook 4535s.
érdekelne a véleményetek, összességében melyik éri meg jobban az árát.
tehát Toshiba Satellite L850-13M vagy HP Probook 4535s.
olvastam a cikket itt Prohardveren a Probookról, ennek fényében nem értem, hogy W7-tel hogy hogy csak ennyibe fáj?
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok.
Van a családban egy Portege P7200 noti. Nem mai darab de egész jól haladt. Sajnos múlt idő mert a cserélhető ramja meghalt (memtest hibák tömegét mutatta) és nagyon bad sectoros lett a HDD-je. Kicseréltem egy másik noti HDD-re ami meg olyan lassú hogy 2 óra mire az XP betölt. 2 kattintás között az egér nem mozdítható és stb. Az a kérdésem volna hogy egy 8gb-os SSD + ilyennel működni fog a noti???? -
leslie23
tag
üdv! visszaolvasgattam a témában, látom sokan szemet vetettek az L850-13M-re.

akárcsak én, szóval kíváncsi lennék a tulajok véleményére. ebben az árkategóriában nem találtam jobb felszereltségű notebookot. nem volt még dolgom Toshiba cuccokkal, megbízhatóak? érdekelne mennyit bír az aksi, mert a gyárilag megadott adatban nem tudom mennyire bízhatok. meg úgy általánosságban minden, amit már tudtok a gépről.
(ja és még valami: hülye kérdés, de azt az ezüst színű akármit, ami a touchpad körül van, azt nem lehet leszedni? szerintem rohadtul elcsufítja szegény jószágot.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
steffe8101
üzenetére
Szerintem a telefonod gyári kezelőprogija kellene ehhez, nem driver.
-
steffe8101
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy satellite l750d-1f3-at.
feltelepitettem mindent,a bluetooth-ot is..
de a rohadék nemakar fájlt küldeni a telóra és a telóról sem lehet fájlt küldeni a laptopra..
minden rendben,van bluetooth,be is van kapcsolva..
melyik driverrel müködik rendesen??
Linket is kérnék...
Vagy valami pontos leirást,hogy tudnám beállitani rendesen..köszi!
-
Nadhi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, 4 éves Toshiba Satellite A300-as laptopomhoz vásároltam az interneten új (utángyártott) aksit. Az eredeti 4000mAh helyett 5200mAh-t. Mikor beraktam kiírta, hogy 100%-on van (amit nem hittem el) ezért töltő nélkül használtam a gépet lemerítés céljából. Kb. 1 óra után kis képernyő remegés kíséretében kikapcsolt a gép. E közben végig 100%-ot írt. Gondoltam sikerült a lemerítés kezdhetem a feltöltést. Azóta azt írja a gép, hogy nem érzékel aksit. Ha kihúzom a töltőt akkor rájön, hogy még is van, de nem töltődik, a gép nem kapcsol ki, hátra levő idő ismeretlen. A töltőt bemérték, működik rendesen. Már túl vagyok mindenféle updateken(bios,win7-32bit).
Az eredeti aksi is érdekesen viselkedik. Először azt se látja a gép. Amikor bebizonyítom neki a töltő eltávolításával hogy van, akkor használja. A töltő visszahelyezése után kb. 20 másodpercig tölti is, de aztán megint azt írja hogy nincs aksi.
Ezt leszámítva, tökéletesen működik gép már 4 éve. Mi lehet a baj? -
válasz
mr_ricsi
üzenetére
Könnyű ezt így mondani, hogy előretelepített, de ha +15000 forintot kérnek érte, megfontolandó. Emellett meg kell tanulnom, mert nem rohanhatok mindig a szervizbe, ha valami szoftver probléma adódik. Szerintem meg fogom oldani a problémát, ugyanis úgy tűnik, mintha működnének a dolgok (kivéve a Bluetooth, az a rendes driverrel se akar találni eszközt). Most a hétvégén nem leszek itthon, elég gáz, de majd ha hazaérek, újratelepítem a Win-t és szép lassan, kapkodás mentesen nekifogok pakolgatni fel a cuccokat.
A linket pedig köszönöm.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
saxonb76
üzenetére
"hol találok xp drivereket: L850-hez?"
Progival (unknown device identifier és hasonlók) beazonosítod a notiban lévő hardvereket, aztán a chipgyártók oldalait felkeresed. Ha a gyártói oldalon sem találsz XP drivert, akkor talán nem véletlen, hogy a Toshiba nem támogatja az XP-t."xp-hez meg már nincs fenn driver..."
Arról még nem hallottál, hogy a notigyártók új notii általában nem támogatják az XP-t? Ha van benne legalább 4 GB memória, akkor alapból nincs támogatva az XP."Az miért lehet hogy sem az aida sem az everest nem indul el hanem kékhalál-al elszáll?"
Mert nincs felrakva a VGA driver. -
JoinR
őstag
válasz
saxonb76
üzenetére
Most komolyan, ki szórakozik még XP-vel? Én se csinálnék driver-eket egy 10 éves oprendszerre, ha van helyette jól működő, újabb, korszerűbb, stb...
Amúgy nem tudom mit lehet annyira szenvedni a driver-ekkel, most részletesen nincs időm segíteni, de el kell olvasni, hogy milyen driver-t töltesz le, és fel kell rakni. Vagy rakd fel mindet, jegyezd meg hogy mi micsoda, rakd újra a gépet, és rakd fel csak azt ami tényleg kell...
Win7-tel amúgy automatikusan működött nekem az USB3, szóval azzal nem lesz baj. -
Üdv.
Megvettem a Toshiba Satellite L850-13M típusú laptopot, amivel meg is vagyok elégedve úgy ~3 óra használat után, viszont a driverekkel rohadtul megszenvedtem. A gyár oldaláról, a magyarról letöltöttem mindent, fel is raktam. Fogalmam se volt sok dologról, hogy mi micsoda, nekem csak a hardver elemek illesztői kellettek volna. Úgy tűnik, hogy minden működik, viszont a Bluetooth nem. Sok drivert próbáltam, nem akar megjelenni, valami baj van vele. A device managerben jelzi, de valami hibát ír és a Windows emiatt leállította. Gép restart után már az eszközkezelőből is eltűnik. Kétségbe vagyok eléggé esve, mert ennyire nem szoptam meg még soha egyszerű driverekkel. Ki tudja, lehet a kártyaolvasó sem működik, azt sem tudtam letesztelni még, valamint az USB 3.0-t sem. Áhh, felidegesít. Van valami Unknown device is az Eszközkezelőben, nem tudom mi lehet.
Valaki tud esetleg segítséget nyújtani? :S Első laptop... -
saxonb76
csendes tag
válasz
Latency
üzenetére
cső
hol találok xp drivereket: L850-hez?
Ethernet LAN
Audio device on high definition audio bus
sm bus controller
usb controller
VGALetöltöttem az általatok linkelt oldalról, de ezek nem mentek fel mert azok nyilván Win7-hez készültek, xp-hez meg már nincs fenn driver....

Lassan kezdek megőrülni

De azért keresgélek tovább...
Az miért lehet hogy sem az aida sem az everest nem indul el hanem kékhalál-al elszáll?üdv, SaxonB
-
izsolt
csendes tag
válasz
Lucifer6280
üzenetére
Re: (#10191) Driverlista Jövő hét elején kapom meg az L850-13U laptopot. Prohardveren olvastam, hogy problémás a wifi haradvere. FN+F12. Te hogyan oldottad meg? Minden simán működik?
-
izsolt
csendes tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
Re: (#10191) Jövő hét elején kapom meg az L850-13U laptopot. Prohardveren olvastam, hogy problémás a wifi haradvere. FN+F12. Te hogyan oldottad meg? Minden simán működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Mozilla Firefox
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Adobe Photoshop
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 17 csúcs gamer laptop, i9-12900H, RTX 3080 Ti, 360hz! Szép állapotban,dobozával.
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB/Gari
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- 10% tól elvihető BANKMENTES , KAMATMENTES , RÉSZLETFIZETÉS Legion Slim 5 16APH8 - Type 82Y9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A touchpad se működik most, előtte jó volt, leszedtem hozzá egy drivert, semmi...

Kérdésem: meg tudnátok mondani ebbe milyen alaplap való, mert akkor inkább megpróblom beszerezni és valakivel beszereltetni!

Janou