- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 10 VI 16
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nem lesz iPhone 19
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stevan87
tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem a következő laptop-al kapcsán:
Toshiba Satellite C855DEz feltöltött állapotban tényleg csak 1,5 órát bír ki?
Nehezen akarom ezt most elhinni. -
Sholom
tag
Lehet hogy egy ismerős megveszi 100ért.
Megnéztem a hirdetést ... hát ez van. Valaki eladja ennyiért, 2 évesen már garancia sincs, ami azért szerintem jópár tízezrest nyom a latba. Példa telefonban: telefonomat garival eladtam 80ért, ugyanazt, ugyanabban az állapotban haver néküle 60ért.
-
Sholom
tag
válasz
Girmin93
üzenetére
Értelek. Csak nem értem hogy akkor az árazós topikban és a hivatalos szervízben miért az én áramat mondták rá. Miért "vertek át"?

2-3éves laptopok pedig már az eredeti áruknak majdnem,hogy csak a felét érik meg
160.000 bruttó volt újonnan, a 85.000 amit te mondasz az majdnem a fele és csak 1 éves, alig használt, gyári garanciás! Ezért van egy kicsi ellentmondás abban amit írsz -
Girmin93
tag
válasz
Sholom
üzenetére
és,hogy bővebben kifejtsem ez ügyben a véleményemet: Sajnos azt a laptopot sem lehet már eredeti ár környékén árulni amit 1napot használt valaki, mert onnantól,hogy ki lett bontva a doboza,és be lett kapcsolva, már nem új,hanem "újszerű" , 2-3éves laptopok pedig már az eredeti áruknak majdnem,hogy csak a felét érik meg. Ezért mondom,hogyha nagyon elszeretnéd adni, 85.000Ft környéki áron próbálkozz,hiszen 110.000Ft környékén ilyen tudással kapsz ugyanilyen VGA-val szerelt TOSHIBA C855 lapost. Sajnos ez a laptop piac. Remélem tudtam segíteni.

-
Rauvyl
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy új, Satellite C855D-15V típusú notebookot, operációs rendszer nélkül. Nagyjából elboldogulok a PC-k világában, de ez az első hordozható gépem, és elég nagy problémába ütköztem.
Felraktam a Win7-et, majd az asztali gépemen felmentem a gyártó honlapjára a driverekért, de az egyetlen, amit ott kidob nekem erre a modellre, az a Wifi driver. Elsőre úgy gondoltam, hogy nyilván akkor másra nincs szükség, viszont az eszközkezelő szerint több más dolgot sem ismer föl, pl. Ethernet, videokari, stb.
Átböngésztem a hivatalos oldalt, de nyoma sincs semminek, ami segítene. Hogyan tudok drivereket szerezni ezekhez?
-
Sholom
tag
Sziasztok!
Árulom a Toshiba C855-12L gépemet 100.000 Ftért. 1 éves, gyári garanciás, Laptoptechnél teljesen átvizsgáltattam, a zsanérokat meghúzták, stb. Azt mondták hogy kívül-belül hibátlan. Mégsem tudom eladni. Kinnt van vaterán, itt az aprón, de mindenki olyan üzenetekkel bombáz, hogy hogyan merem ilyen drágán adni, ennyiért újat is lehet venni ugyanilyet. Mennyiért kéne akkor adnom? 50e forintért?

Pedig az árazós topikban be is árazták nekem [link] ott 100k-110k-t írtak rá. Nem értem, tudtok segíteni mit rontok el (még nem árultam gépet soha) Köszi
-
Atti575
tag
Felettem én is ezt a value added package
csak utána hiába nyomtam fn+ a gombok nem reagált letöröltem utána egyből jó lett pedig toshiba oldaláról szedtem le a driver -
ígyvanferi
addikt
Adott egy elég új C850-es laptop. Ma feltelepítettem egy usb drivert hozzá, hogy egerészni lehessen vele, azóta nem hajlandó csatlakozni a wifihez itthon. Azóta már leszedtem ezt a drivert, újraraktam a wlan drivert is, semmi. Mi lehet a gond, mi a teendő?
-
JoHnni
senior tag
Üdv!
Vettem egy Toshiba Satellite C855D notit, a kérdésem az lenne hogy az FN + felső sor gombokra milyen appot kell feltenni hogy az animáció előjöjjön mikor állítok vmit?
Előre is köszi
-
Atti575
tag
Nem zavar csak érdekes nem találkoztam még ilyennel

-
Atti575
tag
Az igen xD a kártya venné le azt a 400mb ramot
-
Atti575
tag
amd radeon hd 7310m ilyen van 1 gb
a laptop meg ilyen
toshiba satellite c855d-11u -
Atti575
tag
Sziasztok
Az miért van laptopomba 2gb ram van win7 32 bit és amikor bemegyek számítógép->tulajdonságok
tt úgy írja hogy telepített memória (RAM):2gb (1.60GB használható) XD
Ezt nem értem hogy 32 bites rendszer miért nem használja mind a 2gb D: -
vasza7783
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék laptopot venni. Kíváncsi vagyok mi a véleményetek erről -SATELLITE P875-321,
vagy esetleg tapasztalat.
Válaszokat előre is köszönöm. -
zserrbo
aktív tag
A Toshiba Satellite C855D laptopban hogy működik a két VGA? Egyszerre csak egy (sima és játékra) vagy össze is dolgozik?
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo
üzenetére
Ha segít: A nálam eredetileg benne levő 1600MHz-es Samsung-ok típusszáma:
4Gb: M471B5273DH0-CK0
2Gb: M471B5773DH0-CK0
Majdnem biztos vagyok benne, hogy többféleképp is voltak már visszatéve. De minimum egyféle módon működtek rendesen ezek a típusok.A mostani két 1333MHz-es Kingston 4Gb típusa:
KVR1333D3S9/4G
Természetesen ezek is mennek rendesen.Milkoma: Remélem, nem leszek a többiek által megkövezve, ha azt mondom, ebben a kategóriában ezt ne. Újonnan, vagy használtan lenne? Árban meddig tudsz elmenni? Nézz be ide. Valószínűleg egy olcsóbb Samsung, vagy Fujitsu modellt fognak ajánlani.
-
Milkoma
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni egy toshiba c855-242 notebookról. Internetezésre és szövegszerkesztésre lenne használva.
Köszönöm!
-
VMatteo
őstag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Volt bios update, az össze kombinációt kipróbáltam, de csak úgy működik ha a 2 gigás van az alaplaphoz közelebb lévő slotban, máshogy nem
-
Balázs1986
őstag
válasz
VMatteo
üzenetére
Ugyanilyenem van. Gyarilag 1600MHz 6Gb Samsung volt benne (laptopszalon), azt csereltem (2x4) 8Gb 1333MHz Kingston-ra. Egyik se problemazott. Nalad mindket slot-ban ki lettek probalva kulon-kulon is? Ki kell probalni minden variaciot.
BIOS update is probalhato, ha meg nem volt. -
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy gagyi, hanem hogy nem supportált, valószínűleg ezért is lett más márkára cserélve mikor először vitted vissza a boltba, de ha szerintem nem a modulok akkor kérj egy futárt. Aviatronic(laptoptech.hu)/fixdirect/toshiba hotline hármas valamelyikétől és megnézik szervizben.
-
Zoli133
addikt
-
VMatteo
őstag
válasz
Zoli133
üzenetére
A bolt bővítette amikor rendeltem tőlük. Megkaptam és egyből kékhalállal indult minden egyes bekapcsolás. Visszaküldtem a boltba hogy csináljanak valamit, és a két Samsung memóriát (2,4GB) kicserélték Kingstonra. Azóta ugyanúgy rossz a helyzet. Ez volt tavaly augusztusban. Ahogy kivettem az egyik slotból a 4GB-at, úgy működik stabilan, de ugye csak 2 gigával. Szóval nem tudom érdemes-e megint a boltba küldeni, mert sztem ők is tovább küldenék.
-
Zoli133
addikt
válasz
VMatteo
üzenetére
Ha a bolt bővített benne memóriát akkor első körben nekik küldeném, ha nem akkor mehet rögtön a szervizbe.
Toshibától nem kapsz cseregépet, max a bolttól ha oda viszed, bár erre sem látok esélyt.
Futár viszont tartozik a hivatalos szervizekhez. 5 munkanap alatt szoktak megfordulni a gépek. -
VMatteo
őstag
Ha nem érzékeli a memóriát az egyik slot, akkor a boltba küldjem vissza ahonnan vettem, vagy egyből a toshibának? Küldenek ki érte futárt? Cseregépet esetleg kapok?akármilyen jó lenne. Mennyi idő kb amíg lesz vmi fejlemény?
-
Janou
Topikgazda
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Akkor marad egyenlőre az a megoldás hogy típus alapján rákeresel neten hogy bios password remove vagy reset. És hátha mondanak valami okosat hogy pontosan hol kell rövidre zárni a forrasztásokat.
-
Janou
Topikgazda
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Esetleg meg lehetne próbálni hogy egy másik gépen felhúzod a vinyódra az XP-t (az lenne a legjobb ha eléggé hasonlítana a mostani gépedhez). Ha szerencséd van és nem száll el 7B-s hibával (ezért kellene hasonló gép) akkor lesz egy működőképes XP-d ami alól már tudsz flashelni.
-
hanso
tag
Sziasztok,
Van egy Satellite L650-108-as latopom.Van már vagy 3 éves szegényke,de minden jó rajta.
Nemrég telepítettem rá win7-et, 64bit-est.A lényeg,h nem a gyári op rndszer van már rajta,.
Szeretném megkérdezni,hogy milyen drivert kell felraknom,hogy működjön a DVD író...most csak cd olvasó formában működik....eszközkezelőben is csak cd rom van.
Köszönöm a segítséget.
Üdv -
szekfizsolt
senior tag
válasz
Taoharcos
üzenetére
Az a baj, hogy Win7 starter van rajta, a bios frissítés csak XP alatt megy (még kompatibilitási módban sem működik), ma szétszedtem, hagytam elem nélkül egy órát, így sem felejtette el. Tanácstalan vagyok...
De egyszer láttam egy hirdetést, amiben azt írta az eladó, hogy a boot beállításokat win-ből is valamilyen programmal megoldotta, de az már rég volt, ilyen progit meg nem találok... -
Többe kerül eljuttatnom BG-ba, mint amennyibe egy szervizben kerülne a tisztítás. Ott tuti megcsinálják és a várakozási idő is max. fél nap, míg a márkaszervizben lehetséges, hogy elutasítják mondván, hogy semmi baja.
Az ügyfélszolgálatot hívtam telefonon, nem emailben kérdezősködtem. Nagyon korrekt volt a faszi és segítőkész volt, ezért le a kalappal. Megpróbálnám én szívesen eljuttatni hozzájuk, de akkor lapos nélkül maradnék jó időre és programozás vizsgára elég nehéz úgy felkészülni
Úgy hogy egyelőre mérem az értékeket és ha rendellenesnek fog tűnni, majd meglátjuk mi lesz. Jól jönne egy tisztítás, de várok vele még.
-
-
Zoli133
addikt
Még egy keveset hozzátennék a témához.
Van egy kevés rálátásom a Diagnosztikai program és az egész szerviz rendszer működésére.
Az esetek nagy részében a technikus felülbírálhatja a programot. Az országban nem tudok olyan esetről (persze ez semmit sem jelent), hogy melegedéssel beküldött gépet nem tisztítottak ki (esetleg pasztáztak újra) garanciális idő alatt INGYEN. A hivatalos (support) leveleket meg mindig egy kis fenntartással kell kezelni, akármelyik cégről is beszélünk. (szerintem) -
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986
üzenetére
hát ez az... Akkor marad az eddig bevált gyakorlat. Megcsinálom magamnak.
-
Na, megérdeklődtem. Amennyiben semmi baja nincs, a tisztítás nem ingyenes. Ha úgy gondolom, hogy gyorsan melegszik, el kell küldenem Belgrádba a hivatalos márkaszervizbe és ott ellenőrzik az értékeket diagnosztika segítésével. Amennyiben indokoltnak tartják a tesztek alapján, garancia alatt elvégzik a tisztítást. Viszont ha nem, akkor választhatok, hogy fizetek, vagy visszaadják.
-
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986
üzenetére
Értem. Azt tudom hogy HP-t és Asust nem bonthatsz meg. De akkor ha Toshibát igen, akkor e örö e bodottá...
Mondjuk szerintem lehet felhívom majd valamikor őket és azért rákérdezek, biztos ami biztos alapon. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Normális csavarhúzó és jófajta fekete alkoholos filc
. -
Zoli133
addikt
Pfff, remek élmény lehett.
Toshibánál egyébként ha nem garis hibát találnak értesítik a felhasználót, hogy kéri e a javítást. Tehát elvileg (ez valahol szervíz függő is, de nem ismerem mindet jól, de az elv központi) hasonló nem fordulhat elő.
(#11740) Balázs1986: Toshibák nincsenek matricázva, te3hát bonthatóak és tudtommal ha észre is veszik amíg nem gányolt (értsd: nem döfte át az alaplapon a csavarhúzót) a felhasználó nem szólnak érte.
-
Balázs1986
őstag
Én sem ajánlottam. Írtam az anyagminőséget, és azt is, hogy a gyári paszta gány. Ebből azért kiderülhet, hogy szerintem sem normális az, hogy 2-3 hónap után pasztázni kell.
1 év után viszont teljesen normális. Sőt, én fél évnél többet sose hagyok fent pasztát, akármennyire is normális minőségű volt az előző kenés. Filléres befektetés, cserébe minden működőképes marad.
A te eseted viszont nem normális / nem normális kérdése. Egyszerűen meg kell csinálni / csináltatni, ha nem akarsz hosszú távon bajt.Janou: Ha garanciás, és megmondod, hogy te kifújtad, de továbbra is melegszik, tehát garantáltan a gyárilag kent paszta van olyan szinten, hogy normális működést befolyásoló állapotot jelent, akkor meg kell, hogy csinálják.
Vagy, az MSI-nél anno meg lehetett tenni, hogy felhívod a hivatalos szervizt, elmondod a problémát, és bontási engedélyt kérsz. Nem tudom, Toshibánál (meg úgy egyáltalán, az utóbbi egy évben bármely márkánál) működik-e még ez, de meg lehet próbálni.
Ha egyik megoldás sem tetszik a tulajnak, vagy nem kivitelezhető, akkor még mindig lehet keresni egy személyt, aki garantáltan ért hozzá, és megcsinálja észrevehetetlenül (értsd: nincs matricázva csavarhely, és van normális csavarhúzó). Magam és a környezetem részére mondjuk ez a pont kerül az 1. helyre egyszerűség és időtakarékosság végett, de itt, a fórumon ajánlani garanciás gépekre nyilván nem fogom. -
Janou
Topikgazda
válasz
Zoli133
üzenetére
Remélem nem úgy mint a HP-t...

Beküldtük takarításra, mert túlmelegedett és leállt. Garos volt a gép nem lehetett szétbontani. HP hivatalos márkaszervízben kitakarították és kiszámláztak 5800 Ft + ÁFÁt, mondván ez nem garanciális hiba. Hiába lett nekik mondva, hogy ember akkor mi a teendő ha takarítani kellene de nem bontható a burkolat, nem mondtak rá semmit. -
Janou
Topikgazda
válasz
Balázs1986
üzenetére
Ezzel a takarítás dologgal az a baj, hogy a Toshiba ad 2 év garit a gépekre, de ha megbontom tisztítás miatt, akkor bukom a garanciát.

-
válasz
Balázs1986
üzenetére
Egy bizonyos szintig egyet is értek veled. Az viszont, hogy még az 1 éves kor előtt már pasztázni kell, nem gondolom, hogy normális dolog. Pont ezért nem ajánlom neki az L850 szériát.
Mellesleg: újabb hiba. Sleepbe raktam, elmentem fénymásolni. Visszajövök, kapcsolnám fel, erre fekete képernyő. Sleep újra. Visszakapcsolom, ugyanígy. Valamennyi háttérvilágítás van, de semmi több.
Csak úgy sikerült újra működésre bírnom, hogy kivettem az akkut. Erről végképp fogalmam sincs, hogy mi okozhatja. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
Girmin93
üzenetére
Bizony célszerű újrapasztázni, mert öregszik, kiszárad, berepedezik és nem úgy vezeti a hőt. Viszont a laptopok a kis méret miatt ki vannak hegyezve a hűtésre, és ez élettartam szempontjából nagyon fontos. Egyébként lehetett a paszta rossz, vagy rosszul volt felkenve, vagy a hűtőfelület visszaszerelése nem volt megfelelő, azaz nem feküdt fel rendesen.
-
Girmin93
tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
laptop tisztításnál nem elég, csak a venti-t,és a szellőzőnyílást tökéletesen kitisztítani? én erre a célra,egy sima egyszerű vízfestékhez adott ecsetet szoktam használni,praktikusabb szerintem mint a sűrített levegő,mert így tényleg mindenhol kitudom tisztítani. a paszta csere feltétlen szükséges? mert ha igen,sajnos nem tudom,milyen paszta lehet az ideális,mert anno vettem 390Ft-ért valami 1grammosat,de semmit sem használt,persze akkor még másik laptopom volt.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
"Az a baj, hogy a tisztítás nem szeretet kérdése, hanem bajmegelőzés. Ezt az átlag user-nek is meg kell értenie."

-
Balázs1986
őstag
Az a baj, hogy a tisztítás nem szeretet kérdése, hanem bajmegelőzés. Ezt az átlag user-nek is meg kell értenie. Az, hogy magának csinálja meg, vagy szervizelteti, az más kérdés.
Én sem akarom rátukmálni staker-re a Toshibát, sőt, az anyagminőség-gondot meg is erősítettem 2 példánnyal is. Neked akartam tanácsot adni a tiszít(tat)ással kapcsolatban, mert láttam belülről a gépet, és tudom, mennyire hanyagul oldották meg gyárilag a pasztázást.
Por meg -mivel légkeringető rendszerről beszélünk- menthetetlenül belekerül. Az, hogy barátnőm ráadásul takarón is használja, már csak hab a tortán. -
Taoharcos
aktív tag
Igen.
Első lépés elem kiszed, (én az elem pólusait is rövidre zárom 2 percre, természetesen akksi, töltő kihúzva). Ha nem sikerült akkor:
Második lépés ha bejön a windows, akkor windows alól bios írás. Ha nem sikerült akkor:
Harmadik lépés laptopos szakemberhez viszed, aki leszedi a biost és programozóval újraírja (ezt csak szakember tudja, mert le kell szedni, és újra felrakni, illetve programozókészülék is kell hozzá). -
Janou
Topikgazda
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Jaja, ahogy Taoharcos írja, frissíts biost és akkor törlődik. Vagy szétszeded a gépet és kiszeded az elemet.
-
Taoharcos
aktív tag
válasz
szekfizsolt
üzenetére
Akkor sajnos nincs más lehetőséged, csak egy komplett bios csere a megoldás.
-
válasz
Balázs1986
üzenetére
Egy átlag júzer nem akar foglalkozni azzal, hogy nekiáll kitisztítani a laptopot vagy pasztázni. 1 évig nem szeretném, hogy szervizt lásson a masina. Én így vagyok vele. Majd az évfordulón elviszem kitisztíttatni. Szinte soha nem használtam semmilyen pokrócon és amikor ölben használtam, akkor is ügyeltem rá, hogy a szívó rész szabad maradjon. Ennek ellenére folyamatosan valami gebasz van vele és ide járok kérdezősködni, mert nem tudok vele mit kezdeni. Zavaró. Azt hittem, hogy egy akkori áron 590 eurós géptől többet várhatok, de ettől nem.
Nem lebeszélni akarom róla (#11718) staker-t, csak szerintem gondolja át kétszer is a Toshibát, mint gyártót ebben a szegmensben. Szobatársamnak Dell Inspiron 15R-5521 van és olcsóbban vette pár hónapja, de sokkal masszívabbnak és megbízhatóbbnak tűnik.
-
Balázs1986
őstag
Nekem Q van, viszont barátnőmnek M. Az anyagminőség tényleg bőven várakozáson aluli mindkét modellnél.
A hőmérsékletre megoldás lehet egy pasztázás, barátnőmnek bevált. Majdnem elsírtam magam, amikor a gyári pasztát megláttam...pár hónapos volt, de mint ha gyurma lett volna. Azóta sem jégcsap, de annyira azért nem annyira meleg, hogy pad kelljen alá (gyanítom, hogy nála közrejátszik a "pléden-takarón tartom a laptopot" csajszokás is
)
Az enyémet eddig 8 hónap alatt 1x pasztáztam újra, amikor nagytakarítást csináltam benne. Azóta sincs gondom. Bár, előtte sem igazán volt.
Azért érdekes ez a hűtés-anomália a két gépnél, mert az M-ben és a Q-ban elvileg ugyanaz a hűtés, ugyanaz a VGA, és bár a procik modellszáma (i3-2350m ill. i5-2450m) nem, de a csíkszélességük és max. TDP-jük szintén egyezik (ráadásul az i5-ben van turbo, amit használok is). -
válasz
üzenetére
Szia!
Ahogy néztem a lapost, ez is olyan anyagból készült, mint a többi L850-es. Nekem L850-13M van.
Tapasztalataim:
- touchpad mellett jobbról és balról ha megnyomod a műanyagot, ropog
- billentyűzetet tartó műanyag valami mozog
- a kijelző hátoldala, avagy ahol a Toshiba felirat van ujjnyomásra behorpasztható (természetesen nem látszik meg rajta vagy ilyesmi, de eléggé gyenge anyagra vall)
- játék közben a ventilátor furán működik, ha bemelegszik a gép (ez lehet régi BIOS gond, azt nem frissítettem még)
- csak gyári Toshiba VGA driver ajánlott hozzá, amit nem szoktak frissíteni (persze lehet rakni AMD-t is, de nekem azokkal általában szarás van)
- gyenge az üzemideje (pontosan nem tudom, de olyan 3 óra körül van)Összességében jó laptop, de ha játszani akarsz, venned kell mellé egy hűtőt is mindenképp. Arra a Cooler Master CMC3 modelljét ajánlanám.
Ez az első laptopom és megmondom őszintén, nem vagyok vele elragadtatva. Nagyon vigyázom, de még így is sűrűn járok ide kérdezni. A szobatársam Dell-je szerintem sokkal komolyabb vétel volt és jobb is. -
Taoharcos
aktív tag
válasz
szekfizsolt
üzenetére
F12?
-
szekfizsolt
senior tag
A segítségeteket szeretném kérni. A párom öccsének van egy Toshiba notebook-ja. Ideadta, hogy telepísek neki rendszert, viszont a bios-t pár éve lekódolta és nem tudja a kódot. Van arra valami lehetőség, hogy bios nélkül állítsam a boot sorrendet? Valami program esetleg, amivel ez megoldható lenne? Pendrive-ról tennék rá XP-t (ha egyáltalán tud pendrive-ról telepíteni), mert az optikai meghajtó is rossz benne. Előre is köszönöm.
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki használ Toshiba Satellite L850-1P2 laptopot?
Most szeretnék laptopot venni, 160k a keret és ez egész jónak tűnik. Főként játékra + filmezésre lenne.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Balázs1986
üzenetére
Ide elfelejtettem beírni, hogy közben megoldódott, bocsánat.
Az első és utolsó bekezdésben volt az igazság, nem volt formázás, csak rátelepítés, így ugye csinált egy winold mappa, amiben még ott voltak az előzőleg feltelepített driverek (az is, ami nem is hozzá való volt). Ezt a mappát törölve már csatlakozott is szépen.Köszönöm azért a segítséget!
-
Balázs1986
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ha a Win újratelepítés nem segít (gondolom format volt, nem pedig "frissítés"), akkor a router beállításokban történhetett valami.
Tippjeim hirtelen:
- időközben bekapcsoltál valami MAC korlátozást (ip cím kiosztásnál, vagy tűzfalban), és nem adtad hozzá a wlan kártyát
- olyan csatornára váltott a router, amit a wlan kártya nem lát (nagyon alacsony vagy nagyon magas) -tedd fixen 5-6 közöttire
Ezeket nézd át a router konfig menüjében. Ha egyik sem nyert, akkor végső esetben router hard reset megoldhatja, lehet hogy valami anomália.
Valószínűleg nincs baja a wlan kártyának, mert a hálózat felderítés megy. Próbálj másik wifi hálózatra csatlakozni (akár telefonnal vagy másik számítógéppel létrehozott AP megteszi), elvileg az menni fog, ami azt igazolja, hogy a router beállításokban van a baj. Ha máshova sem csatlakozik, akkor mégis csak a wlan kártyával van valami baj, de ennek nem sok esélyét látom.
Ha mégsem tiszta Win telepítés volt, csak "rátelepítés", akkor egy driver törlés (Atheros és Realtek is), majd driver újratelepítés is lehet a megoldás. -
ígyvanferi
addikt
Adott egy tök új C850-es laptop. Windows települt rá, cd-ről telepítettem wlan drivert (a Realtek lett a befutó, előtte két artherosost próbáltam a Toshiba honlapjáról, de azok nyilván nem működtek, viszont közben az egyik fent volt maradt valahogy mégis, talán van jelentősége). Meg is jelent a kis jel az értesítési sávban, kiválasztottam a megfelelőt, beírtam a jelszót és meg is volt, működött, egy chrome-ot le is töltöttem gyorsan a netről. Közben jelzett, hogy a win lehúzott valami frissítést, indítsam újra a gépet. Na azóta semmi, a "windows nem tudott csatlakozni a következőhöz: bla-bla wifinév itthon" üzenetet kapom, router újraindítás nem segített, windows újratelepítése sem.
Teendő? -
Stevan87
tag
Sziasztok.
Laptop vásárlás előtt állok,ezért kérdeznék véleményt a következőről:
http://www.bluechip.hu/termek/toshiba-satellite-c850-179-15-6-#specifikacioMinden jöhet pro-kontra stb

Köszönöm előre is. -
VMatteo
őstag
Az l850-13Q-ba hány Hz-es memória való? Ki szeretném próbálni másik RAM-al is, mielőtt visszaküldön garanciába javítani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 17 csúcs gamer laptop, i9-12900H, RTX 3080 Ti, 360hz! Szép állapotban,dobozával.
- HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB/Gari
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

tt úgy írja hogy telepített memória (RAM):2gb (1.60GB használható) XD
De egyszer láttam egy hirdetést, amiben azt írta az eladó, hogy a boot beállításokat win-ből is valamilyen programmal megoldotta, de az már rég volt, ilyen progit meg nem találok...

Nincs valami program, ami hajlandó állítani a boot sorrendet?