- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
Helló,
Nem tudom, volt-e már ez a kérdés, nem találtam rá választ itt és máshol se nagyon: az x61-emből egy fura, magas, ficirkelő zaj jön, főként ha lemezműveletek mennek, de nem "igazi" winyó hang. Ez normális dolog, vagy nem annyira, hanem csak marhára idegesítő? Köszi a választ előre is. -
-
dekoninck
aktív tag
Csak vicceltem... Az enyéim gépeimhez képest böhöm
(2 kg és 1.4 kg) most nem vagizok, de ez van.
-
dekoninck
aktív tag
válasz
szmissz #4921 üzenetére
Mit monnyak erre?
1. Minek bootolni, hibernálásról és hibrid alvásról még nem hallottál? Ezek sebessége inkáb memórianagyság függő, oké.
1a. Gyorsaság: hát, gyorsabb procik, zabálósabb oprendszer, ez a helyzet. De ha a GUI válaszkészsége lassú neked, akkor erre is az a válaszom, hogy a Vista nekem gyorsabb. AKkor látok akadást, ha egy egy hete megnyitott, de nem használt alkalmazást akarok használni, akkor eltart pár másodpercig, míg valahonnan előkaparja az adatokat.
2. Lassulás: boot után vs 3 hét múlva, nem egy XP-hez viszonyítva. Mi az az XP? Nincs összehasonlítási alapom, csak egy régi desktoppal, de azzal nem tehetem meg, hogy ne indítsam újra rendszeresen, mert lehal. Közben lehet, hogy gyorsabb, télleg nem tudom.
3. Porrákorlátozás, nem tudom mire gondolsz, az UAC-ot kikapcsoltam, ciao. Munka közben nem darál, közben meg lehet, hogy indexel. Ki lehet kapcsolni azt is.
4. T61? Hahahahaha! Olyan böhömnagy géptől mit vársz?
5. Egyáltalán nem vagyok Vista rajongó, csak használom, mert az van (nem a Lenovo gépemen) Evone, egyetértek, azzal a kikötéssel, hogy az X41-en egyébként Ubuntu van, eddig csak Windowst használtam, de most kezd megváltozni a véleményem a Vista kényelme ellenére is)
Érdemben valaki a RAM kérdésre?
-
dekoninck
aktív tag
Jááááj, akkor állítsd a klasszikus kinézetre és nem lesz műanyag játék kinézete!
Mindegy. Műanyag ide vagy oda, nekem a Vistatöbb száz órát megy újraindítás nélkül a notimon és soha a legkisebb lassulást nem tapasztalom. XPvel (és 98-cal meg 95-tel) azért nem ez volt a helyzet, bár lehet, hogy ott a hardver se volt olyan jó...A megfelelő RAM-os topikban nem kaptam választ, ezért ha nem haragszotok, megkérdezném itt is a két láma dolgot, ami felmerült, amire sejtem a választ, de nem vagyok biztos:
Van ugyebár egy X61 notim, 2 RAM-slottal, az egyikben egy fél gigás modul árválkodik, így vettem.
1. A memóriát párban érdemes használni, egyenlő kapacitásúakat, vagy lehet asszimetrius is, pl. fél + 1 GB? (szerintem párban kell)2. A CPU egy T7100 (1.8 GHz) C2D proci, aminek az FSB-je 800 MHz. A memória meg a leírás szerint:
RAM speed supported: 667MHz
RAM type: PC2-5300 DDR2 SDRAM
Hogyhogy nem 800 MHz-s RAM illik a 800 MHz-s FSB-hez? Hallottam már mutliplier-ről, de biztos hogy így van?Az múlik rajta, hogy kell-e költenem lóvét memóriára vagy jó lesz a T7100-hoz a PC5300 is... ha muszáj vennem, egy 1 gigásat veszek, ha meg nem, akkor beteszem az elfekvő 2 darab feleset. (szerintem jó lesz a 667-es....?)
-
dekoninck
aktív tag
Mit hirdessek? Az igét, vagy hogy úgyse adom el a párom X61-ét?
-
dekoninck
aktív tag
válasz
szmissz #4851 üzenetére
Nahát már... szóval az IBM még nem volt ennyi furcsasággal ellátva? A feleségemnek volt egy céges T41-je, de nem emlékszem, hogy milyen volt, egyáltalán már Lenovo volt-e vagy nem.
A bal oldali szélesebb zsanér nyilván azért szélesebb, mert azon az oldalon a képernyő kerete is szélesebb, aminek kíváncsi lennék az okára...Én most vettem egy X61-et, de van rajta pár fura dolog, pl. a LAN kábel mi a fenének van közel a gép elejéhez?? Öööööö... egyéb kifogásom asszem nincs is... egyelőre.
By the way, a legkisebb akku (3 vagy 4 cellás, most nem tudom, nem arról írok) kapacitásáról mi a tapasztalatotok, meddig bírja? Most egy Ubuntu van rajta, és azzal kb két óráig. A Windows-zal mi a helyzet? -
dekoninck
aktív tag
No, megjott a gepem (X61). Azt hittem, hogy mar nem fogok meglepodni semmin az eletben, de ez a kis csoda tenyleg egy csoda
Orgazmus. A Kiwi Linuxxal meg plane. Ajanlott!
-
dekoninck
aktív tag
Na, megvan a kicsike, majd beszámolok az X61-Ubuntu barátságról...
-
dekoninck
aktív tag
Mégis lesz X61.
Tényleg meglehetősen olcsó a magyar billentyűzet ehhez a géphez? Korábban valami 15000 HUF-ot említett valaki, de már nem vagyok benne biztos. De jó lenne... -
dekoninck
aktív tag
-
dekoninck
aktív tag
válasz
szmissz #4742 üzenetére
Mi lenne, ha vennél egy IBM matricát, és leragasztanád a Lenovo logót?
Nemrég láttam egy videót, egy fasziról, aki autókat kefél...
Még amúgy együtt is tudnék veled érezni az IBM logo és piros csíkok megszűnése miatt, de a "Sony kommersz nulla" félmondat miatt a maradék szimpátia is elpárolgott. Nem mintha a Sonyt védeném, nincs is olyan gépem, de aki ilyen módon tud Állítani, az inkább amolyan gyerekes fajta. Sorry.Jelentem, a csajomnak nem kell az X61 (T7100, 500 MB RAM, 80 B HDD). Esetleg valakinek hozzak? Megszámítom ~200.000-ért, európai garancia nincs, ellenben keleti billentyűzet az van rajta
(lecserélhető kb 15.000 forintért)
-
dekoninck
aktív tag
Helló,
Vadiúj X41-ért mennyit érdemes adni? Asszem Pentium M prockó van benne. Magyar billentyűzet kapható odahaza hozzá? -
dekoninck
aktív tag
válasz
karesz501 #3330 üzenetére
Max 15000 a bill? Jól hangzik.
Azt sajnos nem tudom, hogy lesz-e SXGA kivitel, jó lenne, de szerintem a feleségemnek ez is megtenné. A lényeg, hogy a gép maga pici, könnyű.
De mik vannak itt Japánban... azt nem mondom, hogy a világ többi része el van maradva, de hogy minden drágább máshol, az tuti. Kedvencem a Dynabook ss széria, a 12 colos képernyő+DVD író+ 900 grammos tömeg kombó, és nincs 300.000 jen (450.000 HUF), ami sok, de máshol még sokabb, sajnos, és nemcsak nálunk. -
dekoninck
aktív tag
-
dekoninck
aktív tag
Helló guruk,
Ha Japánban veszek egy X61-et, otthon tudok hozzá szerezni magyar billentyűzetet?
Kapaszodjatok meg: 140000 HUF-nak megfelelő jenbe kerül, bár nem a legújabb. T7100, 80 GB vinyó.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest