- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Aktív témák
-
Nand_i
tag
válasz
Scalpel #8763 üzenetére
Ha jol tudom egy standard parancsot hasznal az APS, amit az ujabb vinyok mar alapbol tudnak es ezert nem kell kulon lenovo specifius fw. Valaki mintha linkelt mar volna errol egyszer, most hirtelen csak ezt talaltam. Este megnezem, hogy megakad-e a filmlejatszas ha megmozditom a gepet. Ha igen, akkor mukodik a cucc spec fw nelkul is. (allapotjelzes tuti megy, azt mar neztem)
-
FerNandor
őstag
válasz
Scalpel #8692 üzenetére
Nem win7, sima xp sp3
banyek nem igaz, hogy semmi nem megy simán! most ez a rescue and recovery baszakszik. There is not enough free space in the boot sector to install Rescue and Recovery ...
kerestem gugliban, találtam is, de csak linuxra.
találkozott ezzel már valaki? áááá
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Scalpel #8550 üzenetére
Egyetértek
Kivételesen a "hülye azért nem vagyok" üzletben volt kint 2 Mac. Megnézegettem és külsőre engem nagyon nem győztek meg. Lehet jó az OS, régebben suliban használtam is és egész jópofának tűnt de hogy nem kellene nekem Apple gép az biztos. Főleg amennyibe azok kerülnek...
[link] -
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #8300 üzenetére
Kiegészítésként:
pendrive-on vidd magaddal a következőket:
- Everest (hogy tényleg stimmelnek a gép adatai)
- HD Sentinel
- Mobmeter (akku állapotának megnézésére, hőmérséklet stb.)
- Dead Pixel Buddy (pixelhibák kiszűrésére)/linkeket nem adok, munkahelyen le van korlátozva a net, Google is your friend/
CD-n:
- memtest86 (boot-olható formában)Amire még ügyelni: karcok, zsanérok, burkolat.
Tipikus hibák a T40/T41/T42-nél:
- a palmrest közepén, a touchpad két gombja alatt el van repedve (szerintem ez nem nagy gond, alig észrevehető)
- USB-portok 2.0 helyett 1.1-ként viselkednek
- gondok a megjelenítéssel (VGA meg akarja magát adni).Figyelem, mindezek nem gyakoriak, csak előfordulhatnak!
-
Dottore
addikt
válasz
Scalpel #8230 üzenetére
Hát egy T61 lesz benne a dokkolóba, sima standard, nem wide. Ha összejön.
Nézegettem az x (x200) sorozatot is, de az valóban cipelgetésre jó, én néha dolgoznék is vele és elég kicsi nekem a felbontása miatt. Jó a szemem, de fél óra után már hunyorognom kellett.Marad a T61. Nem megyek ablak közelébe és jó lesz az szerintem.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Scalpel #7491 üzenetére
Miért, a szervizben lehet alkatrészt venni?
Én azt tudom, hogy az IBM Raktárból lehet:
IBM Spare Stock Request Handler
1117. Budapest Budafoki út 60.
tel: (00-36-1) 481-0532
fax: (00-36-1) 382-0285Ehhez viszont tudni kell a WLAN kártya FRU számát. Itt megnézhető, pl. az Intel 5300 WLAN kártya FRU: 43Y6459
Ezt az FRU-t kell bediktálni a telefonba, mondanak egy árat usa dollárban... -
SNor
tag
válasz
Scalpel #7452 üzenetére
Én is szoftverre gyanakodok. De ennyi fáradozást nem ér...
hetente 1-2szer kinyílik... becsukni 3mp. Gondoltam hátha valaki egyből azt mondja hogy azabaj! Még googlezni se volt kedvem. Új helyett inkább kiveszem, és berakom a fiókba. Nem is tudom mikor használtam utoljára... ja de novemberben biztosan
Shadowfax: ama CD-t én nem ismerem, ettől függetlenül a gép lehet
Jaja Neumann J.u.-ra gondoltam.
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #7398 üzenetére
Azért a G4-es PowerBook-ok nagyon jó kis minőségi gépek voltak (ill. máig azok). Nem véletlen, hogy sokkal több iBook-ot hirdetnek aprón, mint PowerBook-ot.
Toshiba Portege R100 és M100 viszont annyira jó, hogy hónapok óta figyelem, felbukkan-e akár csak egy is belőle. Eddig egy alaplaphibás M100-ra bukkantam csak...
-
Dottore
addikt
válasz
Scalpel #7398 üzenetére
A t60 sorozathoz nem volt szerencsém. Nem tudtam, hogy ott még több csavarral oldották meg. Az Apple csak vicc volt.
Írtad, hogy a géppel is voltak ilyen érzéseid, de ott győzött a józan ész. Ezt, hogy érted?
Mindamellett, hogy ez a mocorgás van a Thinkpadnél, engem nem nyomaszt, tudok kompromisszumot kötni. Amúgy bármit is vennél, meg kellene kötnöd. Semmi nem tökéletes.
-
-
HXY
addikt
válasz
Scalpel #7346 üzenetére
Akkor a WD3200BEVT kilőve, mert az csak 5400-as.
A másik kettő 7200-as. A különbség az, hogy az egyikben van free-fall sensor, a másikban meg nincs.
Elvileg a TP-kben is van giroszkóp, tehát nem kell hogy a merevlemezben is külön legyen.
Nem? Lehet, hogy a két giroszkóp be is zavarna.Az akkuidő nem annyira fontos. Kb havonta 2x megy akkuról.
Ugye egy sima T61-be, amihez csak 65W-os táp van lehet tenni 7200-as HDD-t?
(gondolom a p-shez csak a videokártya miatt van 90W-os)
Jelenleg egy 100 GB-os SEAGATE ST9100821AS 7200RPM van benne.
Ha valakit érdekel, akkor megtalálhatja az apróban.Más:
Felraktam az XP-t, majd SP3, majd .net fw, majd System Update.
De egy pár eszközhöz nem talált drivert.
A BT-t, hangkártyát, satat kézzel felraktam.Mik lehetnek ezek?
-
Scalpel
senior tag
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #6840 üzenetére
Sajnos van egy olyan sanda gyanúm, h akksi nélkül 2.3, mintha az előbb láttam volna valamelyik ebayes hirdetésbe, h a t400 6 cellás aksival 2.7kiló. Na majd utánanézek.
az msi 8cellás aksival van ilyen súlyba. balanced módba 3,5 óra, power save módba 800ra leszabályozott akksival 5-6 óra között, bírja
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #6831 üzenetére
Sajnos az eddigi ismereteim ezt cáfolják. Már az sem biztos, h van rá iws, és ha van, akkor sem biztos, h szerelik Magyarországon. A típus számot beírva a megfelelő helyre kiad egy táblázatot, amin országok vannak telefonszámmal, már ha nem azzal kezdi, h erre típusra nincs iws, ha kis hazánk ott van, akkor elvileg szervizelik itthon is. Na és itt kezdődik a baj, h csak elvileg, mert erről senki nem tudott semmi biztosat mondani.
A válltáska meg szerintem alapból failure, jó h pl öltöny mellé nem elfogadható a hátizsák, de h 4-6 kiló egész nap a vállamon lógjon az tényleg, már több mint kellemetlen.
TOZ: én is ezt hallottam az egyik ismerősömtől, ezért nem tudnám nyugodtan kivárni, mire elfogynak a t500sok és érkezik vmi új, mert nem tudni h mikor és azt sem, h mi fog jönni.
Úgy h teljes mértékben hiszek neked Dottore, h fogok még szitkozódni a súly miatt, hisz a táskám üresen egy laptoppal szinte 5 kiló lesz és ha tutira tudnám, h lesz kisebb modell, akkor ki is várnám. Pl a pc házamra képes voltam 3 hónapot várni, de azt legalább tudtam, h úton van.
Mondjuk ami érdekes, h elvileg a 12.1es msi-m és a t500as között 5dkg különbség van, szal ki tudja, lehet, h nem is fog annyira feltűnni a különbség.
-
Shadowfax
addikt
-
evone
őstag
válasz
Scalpel #6788 üzenetére
Nekem is van most windows 7, de egyszeruen nem erzem sokkal gyorsabbnak ugyanazon a gepen, nincs meg az erzes hogy azonnal kene.
Teljesen jol megvagyok a Vista + Gentoo parossal. Szerintem amig nem vonjak meg a supportot a vistatol, addig nekem nincs szukesegem 7es verziora.
-
Gondwana
addikt
válasz
Scalpel #6781 üzenetére
Az a T60, amit én nyüstölök, alul rollcage, a teteje CRFP, mert 15" nincs Mg tetővel. Hugom T42-je alul is Mg, a teteje is Mg, de nem rollcage, csak egy sík, mivel a rollcage egy mászóka. Az X31-em alja Mg, a teteje (nem csak a bevonata) inkább a T60-ra hasonlít.
Következtetés: most már fogalmam sincs, hogy mit mivel variálnak, főleg az újabb vasakban. -
Mészike
aktív tag
válasz
Scalpel #6774 üzenetére
Pont a VGA miatt vacilálok.
Nemrég ment tönkre az R50e noti. Lett helyette egy R60-as. Most viszont annyira megtetszett (pedig az első notim volt az r50) újra az IBM (nekem akkoris IBM marad a Lenovo), hogy odaadom öcsémnek a Toshiba-t, és veszek helyette egy másik notit.
Ez a 2 gép van, ami között döntök. Igazából van egy erős asztali gép, amivel lehet játszani, tehát nem elsődleges a játék. Mondjuk kis CIV4 esetleg
Eddig erősen a T400 felé hajlok, de gondoltam megkérdezem azértMég egy kérdés: képeken mindegyiken az Enter kis alakú. A magyar billentyűzetnél T és R szériánál marad a fordított L alakú Enter (mint pl az r60-nál is)?
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #6745 üzenetére
Igen, tudod, kit kell keresned.
Az X31 csak annyiban jobb nekem, hogy kompatibilis a dokkolómmal, amit a T41p-hez is használok, így rendszertelepítést stb. elég könnyen meg tudok oldani így. Tényleg, az R100 boot-ol USB-ről? Mert akkor ez sem számít.
Ja igen, meg abba szabvány 2.5" notivinyó megy, ami a sebességet és bővíthetőséget illetően nem utolsó dolog. Az 1.8" HDD-kkel inkább csak a nyűg van.
-
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #6734 üzenetére
van egy R100-as Toshibám, 1kg nagy akksi nélkül, 1,3kg a nagy akksival, egy 1GHz-es Pentium M (Banias) processzor van benne, és használható, na persze nem erőmű, és a multitaskinggal is vigyázni kell 1,2GB meória és Xp mellett is, de használható.
Nem akarod eladni?
Régóta vágyom egy ilyenre, egy barátomnak hasonlója van (Portege M100), az is gyönyörű, mindazzal együtt, hogy kicsit karcos a háza.
Na jó, a kérdés nem volt komoly. 1. lyukas most a zsebem
2. akinek ilyen gépe van, nem szívesen válik meg tőle
3. lehet, hogy inkább X31 kellene majd.
-
eBeni
tag
válasz
Scalpel #6722 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is nagyon tetszik az X301, de a benne lévő hardverek nekem nem túl meggyőzőek, a méret és a súly látszik, hogy sokkal előrébb való volt. A T400-ban, tetszik az átkapcsolható videó kari, meg azért a processzor is jobb. A W500 meg egy erőmű (felsőkategóriás videókari, 1900x1200 képernyő stb...), de azt meg nehéz cipelni.
Igazából nem tudom miért írnak, úgy az X301-ről, hogy kompromisszumok nélküli gép, meg h a notebookok királya stb, azért ennyire nem tűnik jónak (de javítsatok ki ha tévedek). 13" colban már vannak diszkrét videókaris gépek, jobb processzorral. Igaz, hogy a kialakítás meg a megbízhatóság elsőrangú, de összesítve azért nem emelkedik ki a mezőnyből. Vagy mit nem veszek észre? -
Tim82
félisten
válasz
Scalpel #6727 üzenetére
Volt az R50/R51-ben, persze nem mindegyikben.
R60-ban sajnos nem.
Firewire-t én csak egy külső 5.25" házhoz használok, amiben egy DVD-író lapul, de csak akkor volna fontos, ha volna optikai meghajtó nélküli subnotim.
Ne becsüld alá az R-ek borítását, elég komoly az. Volt A30-om (az A sorozat bizonyos mértékig az R elődje volt, hasonló borítással), nagyon masszív darab volt.
És nincs mit. (Ha nem számítana a pénz, akkor X300/301.
)
A Toshiba Portege gépek pedig durván jók, azok nekem is bejönnek.
-
_ak_
addikt
válasz
Scalpel #6722 üzenetére
Mintha azt olvastam volna, h az R és a T széria közt minimális különbség van. Ami konkrétan beugrik az pl az ultra bay, de pl rollcage és a shock protect van minkettőbe (leszámítva az egyéb jelzéssel ellátott modelleket i/e)
Más. Szinte megrökönyödve vettem észre pár screenshoton, h t61eken is elöl van a jack kimenet?! Nem tudom kinek az ötlete volt, de remélem tisztába van vele, h ez egy égbekiáltó failure.
-
attka
aktív tag
válasz
Scalpel #3419 üzenetére
Sziasztok!
Erről jut eszembe. A T60-omban levő Bluetooth támogatja már a stereo átvitelt? Mert a jövőben akkor úgy gondolkozom, hogy Hifi-re inkább így használnám, hátha el kerülök így mindenféle zajt. Ha valaki esetleg így használná, akkor a a tapasztalatát szívesen várom.
Hali
-
sssent
senior tag
válasz
Scalpel #2658 üzenetére
5 század Wh az még bőven a mérési hiba nagyságrend. De igazából a tapasztalataim szerint tök felesleges ezeken görcsölni, majdnem teljesen mindegy, hogy mit csinálsz az akkuval. A fiókból kb. kéthetente elővett és az állandóan a gépben lévő, mérsékelten használt (heti 2-3 ciklus) akkuk kb. ugyanúgy lepusztultak, függetlenül attól, hogy ilyen kínosan ügyeltünk-e a rátöltések elkerülésére vagy sem. Sokkal látványosabban hazavágja az amúgy alig használt akkut például az, ha valaki rendszeresen sétálgat vele télen.
Az intenzívebben használt akkukat pedig nagyjából 1 év alatt ki is lehet dobni, teljesen mindegy mit csinálsz vele. -
leewi
aktív tag
válasz
Scalpel #2554 üzenetére
hát én még mindíg a nézd meg, fogd meg, próbáld ki mellett voksolok..
csak egy móka..
nemrég találkoztam itt egy lánnyal akinek R51e-je van..persze semmi köze a jelen történethez..de a "kis" x31-em még így 4 évesen is strapább és egyáltalán nem nyikorgós..míg hallani kellett volna az itt jelenlévőknek az a kis halk sussogást amikor felnyitotta az övét..
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest