- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Aktív témák
-
Scalpel
senior tag
Mindkettőtöknek szól:
Igen, kivitelezhető teljesen a bill csere, ahogy előttem szólottak. Házilag is akár, de ha jól tudom ez nem CRU alkatrész, szóval nem Custumer Replacable Unit, azaz felhasználó által cserélhető, de Shadowfax majd megmondja. A gép alján jelezve vannak, hogy mely csavarokat minek a cseréjéhez kell kicsavarni, a billentyűzet piktogramosokat ki kell oldani(nagyrészt átfed a memória cserével), majd ismét egyenesbe hozva a gépet a touchpad részt a csuklótámasszal együtt kipattintani óvatosan, lehajtani (szalagkábel rögzíti, ezért vigyázni kell, nehogy leszakadjon, kipattintás után a csatlakozó eloldása után teljesen el is távolítható). Majd a billentyűzet feletti részt kell kioldani, és máris cserélhető a bill, mivel azt csavar rögzíti alulról, és azt már kicsavartuk. Visszatétel fordítva, talán annyit, hogy azt a csavart, ami csak a billt rögzíti érdemes előre visszatenni, közepesen meghúzni és kb irányba állítani a billt. De a műanyag borító elemek majd úgyis irányba állítják, mert kapaszkodnak a billentyűzet fém tálcájába.
Bármely keresőbe "dismantle IBM T60" keresőszavak segítenek.dottore: Akku
design capacity: az akku tervezett töltéstároló képessége
full charge capacity: az akku teljes töltöttsége melletti jelenlegi töltéstárolóképesség
actual charge (talán így van, nincs most fenn power manager): a jelenlegi töltésEzt, ha minden igaz az elektronika számolja ki a beépített cellák, és a mért akku terhelések függvényében.
A design capacity és a full charge capacity különbsége százalékosan viszonyítva a design capacityhez megadja az akku elhasználódását (wear level).
-
Scalpel
senior tag
Egyszer láttam 17"-os laptopot testközelből. Egy utazóbőrönd kellett a cipeléséhez. A srác külön kis tartókonzolt is cipelt magával. Igaz autóval utaztatta...
De az biztos, hogy rendszeres cipeléshez a 15,4"-os is nagy.Tim82: Én is attól féltem, de mielőtt megvettem a gépet, előtte az elődjét kipróbáltam, és az is elég gyorsan tért vissza hibernálásból, csodálkoztam is. A titka talán, hogy nem kell agyonterhelni mindenféle sz@rral a gépet, és akkor nincs gond.
-
fotel
aktív tag
Nekem T500 jutott, ez mréetre ugyanaz, mint a W500. A VGA chip is ugyanaz, csak más a bios-a ileltve a W-ben 512Mb memória van. Én a T500-zal tudom 960xvalami felbontásban játszani a GTA4-et. A T400 VGA-ja érezhetően lassabb a tesztek szerint. Egyébként most mekkore notebook-od van? Én 4:3-as 14 collosról váltottam, és szempont volt, hogy függőlegesen ne veszítseg a felületből.
-
Scalpel
senior tag
Szerintem a két kártya teljesítményében van különbség.
A FireGL egyértelműen tervezőprogramokra, ipari felhasználásra szánt eszköz, de elég erős. A HD3470 egy általános használatra szánt kártya, a hd2400xt-vel egy szinten kb. Itt a notebookcheck idevonatkozó lapja: [link]
A FireGL 5700-et egy osztállya feljebb a class 2 közepében találod, de nincs róla külön lap.Megint az a kérdés, hogy mire használod majd.
Öcsém a hd2400xt-vel játszik az acer TM-jén, cod 4, cod 5, igaz nem full grafikán, de elmegy. -
Nand_i
tag
Szia,
Szerintem alapvetően az volt a cél az x300zal és a 301gyel, hogy megmutassák, hogy ilyet is tudnak (meg hogy lehessen fikázni az air-t hogy ugyanakkora, mégis használhatatlan
). Ugyan abban a méretben egy tényleg teljes értékű gépet kínálnak olyan technológiákkal, amik akkor/most még nem (voltak) elérhetőek széles körben, ezért is drágább. Pl ledes kijelző akkor még nem volt annyira jellemző, SSD meghajtó, stb. Aki ekkora gépet vesz, annak szerintem nem fontos annyira, hogy legyen benne a legbikább videókártya, viszont fontos az, hogy legyen strapabíró, hordozható. Szerintem ez általában elvárás annál aki 13" alatti gépet vesz.
Én a helyedben azon gondolkodnék el, hogy kell-e erős videókártya, beépített optikai meghajtó, és mennyit, illetve mivel akarod hordani. Ha nem fontos a videó, az optika és az ár sem számít, akkor szerintem x200, de ha valamelyik kell vagy nem akkora a keret akkor T400. Ha sokat hordod, akkor x200. Én anno T61-T400-x200 között gondolkodtam, aztán a pénztárcámban lévő űr miatt lett T61, szerencsére eddig nem okozott csalódást. -
Scalpel
senior tag
A választásod erősen függjön attól, hogy mire akarod használni.
Ha sokat akarod cipelni, csak office jellegű felhasználás, akkor az X301, érdemes a videokártyát rááldozni.
Ha CAD, vagy akár komoly játékok és nem igazán cipelés, csak alkalmi, akkor is garázsból-garázsba, akkor akár a W is jó lehet.
Ha feltétlen kell a dedikált videó, akkor egyszerűen nem Te vagy a célcsoportja az X301-nek.
Mivel ma már a dedikált kártyákat (azt hiszem már az Ati-nál is) lehet ki-be kapcsolgatni, így akkuidőben a processzor és a háttértár milyensége a meghatározó, plusz a RAM mérete.Az X301-nél mit nem veszel észre? Azt, hogy ez egy X301. Bocs, jobbat nem tudok mondani. Azt a gépet arra tervezték, hogy bárhol, bármikor dolgozhass, főként menedzser típusú állatfajtára gondolok, aki állandóan valami excel táblát bűvöl, acces adatbázist nézeget, wordben szerkeszti a nagyfőnök felé a jelentést és közben a meetingen előadandó prezentációt készíti elő. Mindemellett a netről nézegeti a részvényeinek az árfolyamát. Mindezt egy repülő, gyorsvonat fedélzetén vagy egy sofőrös autó hátsóülésén. Ilyen felhasználásra van az X széria, és ennek legjobb darabja talán a 301-es. A TP széria mindig kis késéssel követi egyébként a tech fejlődést, hogy kiforrott, összehangolt rendszereket tudjanak piacra dobni. Emiatt lehet, hogy konkurencia erőt tekintve kínál már jobb gépet.
Szerk: MOst néztem, már az Intel 4500-as VGA-ja van benne, ami DX10-es, és van HD gyorsítása, ha jól tudom.
Megsúgom, van egy R100-as Toshibám, 1kg nagy akksi nélkül, 1,3kg a nagy akksival, egy 1GHz-es Pentium M (Banias) processzor van benne, és használható, na persze nem erőmű, és a multitaskinggal is vigyázni kell 1,2GB meória és Xp mellett is, de használható. Szerintem a mindennapokban az X301 jól használható lehet, főleg SSD-vel.
De ha rám hallgatsz, azt veszel, amit jónak látsz.
Nincs harag, ha a W-t veszed.
Az is TP.Mindenképp üdv a csapatban!
Nand_i: Nem is lehetett hagyni az applet a trónom, má' hogy néz ki egy alma a trónon...
-
Tim82
félisten
Scalpel véleményéhez annyit tennék hozzá, hogy azért az eddigi információk alapján az R400 sem rossz darab (a T és R széria közötti különbség főleg a házban merül ki mostanára, de ez lényeges szempont, ha fontos a strapabírás).
_ak_: most nézem, T400-ban Ultrabay Slim van még (tehát ha vennék egyet holnap, még átrakhatnám bele gond nélkül a T41p-m DVD-íróját
), ha jól látom, az R400/500 és a W viszont már Serial Ultrabay Enhanced-et használ.
Ja igen, nagyjából a T4x/R5x modellektől lehetett olyat megcsinálni, hogy probléma nélkül átszerelni egy R50/R51 alaplapot egy T40/T41/T42-be, mindössze a firewire csatlakozónak nem volt kivezetése egy T szériás házban.
-
Scalpel
senior tag
Szia!
Ha hasonló árban tudod őket vinni, akkor én a következő sorrendet mondanám, a legjobb legelöl:
X301 (ez egyértelmű), T400, X200. Azért ez, mert nekem kell tapipad, nem vagyok a pöcökkel kibékülve (cserélnem kell rajta sapit, mert beleakad az alatt lévő gombokba
), egyébként ha Neked nem gond a csak pöcök, akkor X301, X200, T400.
Az R széria felejtős, gyengébb mint a többi (T,X), főleg úgy felejtős, hogy a többi is befér a keretbe, a W-t nem ismerem, nem nyilatkozom.
Az X301 egy álom jó gép, még hordozni is pont jó lehet, főleg az alacsonyabb súlya miatt, ráadásul a kijelző mérete se akkora kompromisszum, igaz a 12" is elég szokott lenni és maga az egész nagyon vékony. X200 egyértelműen hordozni való cucc. T400 meg még jó cipelni, de nagyobb és nehezebb, mint a többi.
A lényeg, X-ek előnyben, főleg ha akarod sokat cipelni.
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Synology NAS
- Motoros topic
- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Adobe Lightroom topic
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest