- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
-
ABE
őstag
Nos, párhuzamosan fórumozom, gépet javítok, és próbálom kiheverni a másnaposságot, aminek a következménye a kapkodás és figyelmetlenség... Úgy tűnik, hogy túlmelegedés volt a probléma, elfelejtettem a hűtő csatlakozóját visszatenni.
Tim82
Mákos vagyok, hogy a bort és engem is túlélt a gép...
Most reménykedem, hogy nem jön elő máshol hiba, kicsit azért tesztelem a gépet. Na meg ha már itt vagyok, akkor a betervezett hűtőolajozást is megejtem, plusz szólok a csajomnak, hogy hozzon nekem hűtőpasztát, mert az meg totál elöregedett.
-
Tim82
félisten
Invertert viszonylag olcsón tudsz cseréltetni. Kiss67 és Marcy fórumtársak foglalkoznak bontott T4x-alkatrészekkel, tőlük valószínűleg tudsz cserealkatrészt szerezni.
A gázos rész az, hogy bort sikerült beleönteni a gépbe, nem vizet. Még a T43 cseppálló billentyűzete is csak ideig-óráig tartja fel a folyadékot. Ilyenkor azonnal ki kellett volna kapcsolni, áramtalanítani, szétszedni és kiszárítani.
Sajnos többet a benzines tisztításon kívül én sem tudok kitalálni.
Szerk.: akkor biza mákos vagy (közben küldtem privit is).
-
ABE
őstag
Úgy tűnik, hogy újabb hiba állt elő. Megtisztítottam az invertert, szépen be is jött a kép, de Windows betöltés közben először nagyon felpörgött a venti, majd leállt a gép. Ezután nem tudtam újraindítani, csak miután kihúztam a konnektorból, és kicsit vártam. Ezután a kis sárga ledek felvillantak, a hűtés elindult, de 2 mp után leállt a gép. Ezután ismét csak áramtalanítás és várakozás után lehet 2 mp-re megint bekapcsolni. Mi a fene történhetett?
-
Dottore
addikt
A következőket tenném.
Csökkentett módban indítanám, hogy csupán a minimálisan szükséges illesztőprogramok töltődjenek be. Ha így is feltűnően lassú a gép, akkor a hardveres oldalon mennék tovább. Mindenképpen megvizsgálnám a merevlemezt is, volt már rá példa nálam, hogy ez miatt nem működött megfelelően a gép.Amennyiben viszont a probléma megszűnik, úgy világos, hogy egy illesztőprogram lehet a ludas, tehát ebbe az irányba keresnék megoldást.
-
Tim82
félisten
Szerencsén múlik, hogy lesz-e - ez a gép mondjuk elég régóta fent van a laptopinfón.
9 cellás akku 25 ezer fölött mindenképp, talán utángyártott lesz 25 körül...
Kb. 4, talán 5 órát bírja azzal, persze az integrált VGA előny.
A T60/T61 közötti különbségekről majd mások, én - régebbi TP-t használva - nem nagyon bírok felfedezni igazán lényegi különbséget közöttük.
Én inkább a T61-et ajánlanám (a hosszabb garancia miatt főleg), viszont meg kell a laptopinfo-tól tudni, hogy van-e benne bluetooth. (Valószínűleg igen, de nem 100% és írtad, hogy az fontos.)
-
sssent
senior tag
A gép egy már kifutott széria, ezért olcsó. A memória ebben a gépben gyárilag 1*1G. A chipset pedig tényleg 945PM, igazából nem tudom mi ebben a meglepő.
Szerk.: de így elnézve, ezek a helyek össze-vissza irogatnak mindent a leírásukban, legalábbis a kijelzőt és a memóriát illetően. Szóval a part no. alapján ez elvileg ez a gép.
kekegsm:
és persze rögtön hármat
(mármint acer-t)
-
Tim82
félisten
- tudsz bill.-t cserélni, 15 ezer körüli áron találsz több helyen is. nem jár garanciavesztéssel, CRU kategória - Custom Replaceable Unit.
- RAM-mal kapcsolatban meg kéne kérdezni a forgalmazót - a másik linkeden a s*norg 2*512 Mb RAM-ot ír (de ott meg nagyobb felbontású a TFT) - de ez ne legyen szempont, a DDR II nagyon olcsó mostanában...
- akksi: 6 cellás üzemideje kb. 2,5-3 óra lehet újkorában.T60 (használtan) már 170k körüli áron is előfordul (bár azok régebbi eresztések, gyengébb procival, integrált VGA-val stb.), ha az első linken lévő ár tényleg új gépre értendő, akkor az nagyon jó. valószínűleg kb. 2 év garanciának még kell lenni at XXML-es T60-ra is.
használt T61 nem túl gyakran fordul egyelőre elő, esetleg mindannyiunk kedvenc boltjában
érdemes nézni.
hacsak a T61-nek nincsen valamilyen olyan fícsöre
, amire mindenképpen szükséged van, akkor ez a T60 is kiszolgál Téged bő másfél-két évig (persze, nem tudom, pontosabban milyen feladatok ellátására szánod).
Aktív témák
Hirdetés
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Asus Rog Strix G16
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest