Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gab1ka

senior tag

válasz Vhiktor #29382 üzenetére

Igen tudom, ezzel teljesen tisztában vagyok, ezt még spec sheet-ből is ki lehet következtetni. Ez egy 2016-os modell, akkoriban sok olyan funkció nem is létezett ami manapság már alap. Azzal tisztában vagyok hogy bármit veszek ami nem alsópolcos az előrelépés lesz számomra. Nem fejlesztek, nem a jobbat keresem, kényszerűségből most kell megvennem azt az új tévét, amit csak késő őszre terveztem, a mostaninak sok volt a kb 30.000 óra, elromlott. Majd megnézem a szervíz menüben mennyi is volt pontosan.

@Celtis: 30 éve nem nézek tévéadást :). Amúgy igen tudok a jelenségről, miszerint az európai 50hz-es jelekkel gondja volt akkoriban sok tévének, nem csak Samsungoknak, szerencsére engem nem érint ez, talán a HDTVTEST-es Vincent fejtette ki bővebben a miértjét. Hogy teljesen alkalmatlan lenne a HDR-hez, azt azért erős túlzásnak érzem, ez nem egy 300nites ips. A HDR-hez nem csak local dimming kell, persze a fekete nem olyan szép edge lit-tel, de 2016ban az 1400nitet igencsak megtapsolták még ha csak 10mp-ig is tartotta a tévé, manapság pedig továbbra is kb premium feature. Amúgy a HDR sem izgatott soha igazán, no nem azért mert bármi baj lett volna vele, hanem mert annyira fájt utána visszaváltani SDR-re :).

Új hozzászólás Aktív témák