Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atillaahun
    veterán

Én meg egy csomót "szenvedtem" vele, hogy beprogramozzam arra, hogy mindig csak maximum egy kapcsolat legyen aktív tértől és időtől függően.
    Ezek szerint teljesen felesleges volt és tarthatnám csak egyszerűen állandóra bekapcsolva mindkettőt?
    (Bár ezen már én is gondolkodtam régebben, hogy a Tasker állandó futtatása nem emészt-e fel több energiát, mint amit a segítségével megspórolok!)

A wifi standby fogyasztása függ azért valamennyire a telefontól és rendszertől, de nálam pl. nagyon alacsony. Tesztelni úgy lehet hogy éjszakára nyomsz egy repülő módot, majd egy restart-ot, és utána visszakapcsolod a wifit, de ne hagyd felcsatlakozni egy hálózatra se. Ez közel megmutatja mennyit eszik magában, hogy mondjuk percenként futtat egy keresést. Nálam ilyen 1% környéke egy éjjel, szóval nem szórakozok wifi kapcsolgatással.
    Mobilnetnek meg gyakorlatilag nulla a fogyasztása ha wifi csatlakozva van, mert olyankor csak az adótornyokra ki-be jelentkezgetések mennek a GSM modulon, ami ugye amúgy is megtörténne, szóval itt nincs standby fogyasztás, forgalom meg ugye wifi miatt nem keletkezik. A 2G/3G között persze lehet némi különbség mert az utóbbi lefedettsége rosszabb, több a torony, többet ugrál köztük, és gyengébb is a jel, főleg épületben. Nem is igazán használok 3G-t, otthon/melóban wifi van, ha meg néha közlekedés közben rá kell nézzek valamire akkor átnyomom kézzel 3G-re. Bár ezt is lehetne éppen automatizálni, de nem volt még rá érkezésem. :)

Új hozzászólás Aktív témák