Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Csak kíváncsiságból feltettem pár Lollis eszközre és emulátorra a Taskert és megnéztem, hogy tudja-e kezelni az SD írás panelt és úgy tűnt, hogy nem jelenik meg a menüpont egyik esetben sem... Így, hogy ne kelljen mindenkinek az általam patchelt Taskeremet linkelni, kerestem egy workaroundot erre...

    Szóval, első lépésként létrehoztam egy új taskot, majd rámentem a pluszjelre és azon belül a System->Send Intent-et választottam. Majd az ezt követő ablakban az Action részhez beillesztettem az android.intent.action.OPEN_DOCUMENT_TREE intent URI-t, majd egészen lent, a Target listában az alap Broadcast receivert lecseréltem Activityre.

    Ezt követően a taskot bármikor lefuttatva felugrik a rendszer fájlkezelő activityje, ahol ki lehet választani, hogy mihez férhessen hozzá a Tasker.

    Egy dolgot nem tudtam tesztelni, az pedig, hogy így megmarad-e reboot után az app joga. Ha nem, akkor ezen csak a Java function segíthet, vagy adb-n keresztül lehetne perzisztensen megadni neki ezt a jogot, de ezeket a megoldásokat kifejtem bővebben, ha érdekel valakit!

    2. Annak nem kell ezt megcsinálni, akinek már volt fent a patchelt Taskerem, mivel az elintézi, hogy a rendszer cacheben még a Tasker törlés és Play verzióra (vissza)frissítés után is megmaradjon a jog neki. :)

    BTW robot alatt sem találtam ilyen gyári opciót, de természetesen ez a megoldás működik ott, és a többi automatizáló esetében is, amennyiben tudnak Activity-t indítani GUI szálon... :D

    3. Ez a Java functions eszméletlen sokrétű, nem is tudom, miért nem foglalkoztam vele többet eddig! :) Ugyan nem lehet vele egy komplett appot összehozni, meg rengeteg limitációja van, de a segítségével nagyon komplex taskokat is össze tudok dobni! :) És mindezt natív Android APIkon keresztül... Zseniális ötlet!

    Csak azt sajnálom, hogy a Looper nem működik rendesen, így GUIval kapcsolatos dolgokat nem tudok belőle kihozni és marad a Scene, meg a JS... :( A fejlesztő meg nem akar vele mit kezdeni...

    Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Új hozzászólás Aktív témák