- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
Rhino666 #62171 üzenetére
Ha eseti alkalomra kellene, akkor lehet venni rovarűző gyertyát (vagy ha van fáklya, vagy lámpás, akkor olajat). Amiket itthon használunk, azok hatékonyak és nem is büdösek. Volt amelyik az volt, azt elhasználtuk begyújtósnak.
Esti sütögetéshez hangulatos is szerintem.
-
-
válasz
Rhino666 #62158 üzenetére
lugosi megválaszolta. Hidd el nem lehet. Ha nem is társasház erkélyéról lenne szó, akkor is nyílt tűzgyújtási tilalom van az egész országra már hosszú hónapok óta: nem égetünk és nem tüzeskedünk semmit amihez nyílt láng kell. Az erkélyen cigarettázást is külön kiemeli a törvény: ha valami hülye elhajíjja a csikket, akkor azért már száraz gumibot jár.
(#62161) tisn: a szomszédom pl a gyújtófolyadékkal majd 2 méteres lángot csinált a hülyéje az erkélyen, és alig bírta eloltani
-
válasz
Rhino666 #62158 üzenetére
"Nyílt láng használatát magánterületen tudtommal nem tiltja semmilyen törvény."
Valójában elég sokmindent tilos, de első körben érdemes szétnézni a társasház tűzvédelmi szabályzatában.
Sőt nemcsak nyílt láng használatát tiltják, de pl közös tárolóhelyiségekben üzemanyagot kannákban sem lehet tárolni stb.
A tiltás oka, hogy ha valami kárt okozol, akkor azzal nem csak magadat veszélyezteted. Sajnos a tűz nem tudja, hogy neki meg kéne állni a te magánterületed határánál. -
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #62127 üzenetére
Ezt tudom ajánlani, megfelelő használat mellett.
A kék fénnyel odavonzza és agyonüti a 220 V-tal csak az a baj, hogy az éhes vérszívó előbb jóllakik...
Esetleg ha a teraszra rakod ki.Én a Raid párologtató lapkással voltam nagyon megelégedve: nyaraláskor a mi szobánkban volt, a haverokéban nem...
Most szúnyoghálót használunk.
-
Rick4
félisten
válasz
Rhino666 #62127 üzenetére
Mi raid konnektorba dugható cuccot használunk, semmi szaga sincs, és hatásos. egy időzítő órába van dugva, ami 15 percenként ki- be kapcsol, vagyis csak félgázzal megy, elmegy 3 hétig, az utántöltő 1200-1500 körül van. De most amúgyis a csukott ablak + klíma a jó, inkább válaszd azt.
Hajnal 3-kor is 27°C volt kint, tehát nem volt értelme még akkor se ablakot nyitni.
Volt két uv lámpás szúnyogcsapdám is, de ez sokkal egyszerűbb megoldás.
-
-
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Rhino666 #61111 üzenetére
Bizniszelhetünk,mid van. Most 5db kell,később még kb 4. De fehér kéne és 60 cm-es képátló. ehhez hasonló
-
-
-
azbest
félisten
válasz
Rhino666 #59913 üzenetére
Annó google $ csekk forintra alakításánál voltak ilyen vicces ajánlatok a bankokban
Sokszor devizaszámla nyitással és csekk értékének behajtásával jöttek. Annak meg majd annyi volt a költsége, mint az összeg. 4-5 fiók ügyintézőjével kellett beszélni, mire valamelyik a nekem jó opcióra is hajlandó volt, hogy megveszik a csekket aktuális árfolyamon konvertálva az értékét.
A vicc az volt, hogy minden alkalommal más bank más fiókjában jártam sikerrel, mert kb az ügyintéző tájékozottságán múlt. Az otp deviza fiókban meg a fiókvezetőt kérdezték meg, hogy emmeg mi, amikor a csekket elé tettem
Ez a külföldi utalás egyébként fura. Amikor német ebayről vettem valamit és nem figyeltem, hogy ez nem olyan mint a nemzetközi, a paypal kb semelyik németnél nincs opcióként megjelölve, hanem utalás lenne, akkor a banki díjtáblázat alapján láttam, hogy kemény pénzt kellene fizetnem utalóként. Szóval elég gáz ha fogadó félként is felszámolnak ilyesmit. Ott szerencsém volt, mert a német valójában orosz bevándorló volt és nem félt a paypaltól sem, megoldottuk. Ami fura volt, hogy a német ebay-en a fizetési módok opcióinál van olyan, ami a nemzetközi ebayen kb szabályszegés lenne
-
Rick4
félisten
-
azbest
félisten
válasz
Rhino666 #59886 üzenetére
Az is kemény, amikor a bankból azzal hívnak, hogy mivel régi megbízható ügyfelük vagyok ezért ilyen és ilyen kedvezményesen adnának bizonyos prééémium szolgáltatást. Aha, bármelyik beeső gyalognak lehet, ha kifizeti a díjat
Ja meg amin felröhögtem kb, amikor azzal próbálja eladni a szolgáltatást, hogy ha van ilyenem, akkor ingyen ehetek a ferihegyi vip váróban
Hiába, ezek a magyar viszonyok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #59886 üzenetére
Elnézést, milyen forrásból van meg önöknek ez a telefonszám?
És mi kell ahhoz, hogy ezt töröljék az adatbázisukból?
Hogy is hívják, melyik céget képviseli, annak mi az adószáma és ki az ön főnöke? Csak hogy pontosan ki ellen adhatok be panaszt a területileg illetékes jegyzői hivatalnál?Köszönöm, további szép napot!
Ezt már a bemutatkozás után, de még a lényegi téma kilátásba helyezése előtt meg szoktam ejteni.
-
-
ShadowX
őstag
válasz
Rhino666 #59882 üzenetére
A spórolást/csalást megértem, pontosan az általad leírt terhek miatt. De hogy pont azon spóroljon, amivel a vevôket vonzani lehet? Itt jelen esetben több dolgot is fel tudnék sorolni, ahol spórolni lehetne. Kezdve azzal, hogy az adagokon "optimalizálni" kellene, mert túl nagyok. Ekkora adagokkal nem csoda a nullszaldó. Plusz nem tudom elképzelni, hogy egy 3 nm-es pultba miért kell két alkalmazott. Soha nem láttam ott annyi embert, amennyi indokolná. Plusz amit említettem, tisztaság. Azért havi szinten nem olyan nagy teher az, fôleg, hogy az ülethelyiség kb. 18 nm. És bizony van olyan hely Szegeden, ahová néha azért megyek, mert a jó ételek mellett még a környezet is rendben van.
Az is egy érdekes kérdés, hogy a bejelentésekkel való mutyizással mennyit lehet megtakarítani. Ha meg megbukik valaki vele, akkor milyen szigorú szankciók járnak érte. Kb ugyanott vagyunk.
Nem mondom, hogy egyszerû vállalkozni, fôleg vidéken, de sokaknak sikerül. Több, kevesebb mutyival.
-
-
-
válasz
Rhino666 #59865 üzenetére
És ha tudnád hogy nem a bank hibája...volt pár hónapja egy majd 155k €s utalásom. Innen elutalni normál módon, 430€-ba került. Négyszázharminc ojró, csak hogy jól érthető legyen. Amikor megkaptam a beérkező utalást, akkor az Dániából expressz volt 80€, azaz nyócvan ojró a minden költség. De magyarország (igen kis m-mel) jól teljesít!
-
-
-
válasz
Rhino666 #59714 üzenetére
eves kartyadij 6-7 ezer forint... amugy meg mint latod minden 0 ft, ha erkezik 150000 ft a szamladra... elotte havi 2-4000 ft volt a bankolas, most hogy kellett normalis kartya es nem volt jo a maestro vagy visa electron (ami ingyenes), igy dombornyomott visa kartyam van...
emellett van egy joker hitelkartyam evi 4000 koruli kartyadijjal es havi 200 ft zarasi dijjal amin visszakapok havi 1500-2000 ftot... -
válasz
Rhino666 #59685 üzenetére
nekem Erstes Privilégium L-em van (emelt szint):
0 Ft a Maestro és Visa Electron főkártya kibocsátási díj (normál visa kártya fizetős...)
0 Ft az SMS KártyaŐr szolgáltatás havi díja a főkártyához
0 Ft a NetBank és TeleBank szolgáltatás havi díja
a tárgyhavi számlavezetés díj 0 Ft
0 Ft a tárgyhónapban a csoportos beszedési megbízás bankok belül és bankon kívül és
0 Ft a NetBankon-on kezdeményezett eseti és állandó forint átutalás bankon belül és bankon kívül, továbbá
0 Ft a tárgyhónapot követő hónapban, korlátlan számban a bank saját ATM-jeinél belföldön vagy az Erste bankcsoportba tartozó bankok ATM-jeinél külföldön végzett készpénzfelvétel díja -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #59705 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem hordok magamnál egyáltalán kp-t, de jellemzően 4 számjegyű összeggel elvagyok. Így a kisbolt megoldható, bár Szeged nekem már periférián van...
És előzékeny vagyok annyira, hogy a bicska kinyitására automatikusan nyílik a bukszám is.
Mivel a bankomnak nincs saját ATM-je, így bármely más ATM-ből tudok kp-t levenni.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #59695 üzenetére
Mert a munkáltató utalással fizet, mert én utalással fizetek, mert a paypal számla hozzá van rendelve, mert egy plasztikkártyáért nem késelnek meg, stb...
Rick4: azért drága, mert lusta vagyok utánamenni. A váltogatás költsége (utazás - mert nincs bérletem - , idő, telefon) várhatóan elérné a spórolást, így meg nem kimondottan van ínyemre a macera.
Sajnos annyi pénzem még nem volt, hogy komolyan kétségbeessek, mit kezdjek vele. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #59669 üzenetére
Az én számlavezető pénzintézetemnek nincs készpénzes fiókja Magyarországon. Cserébe alacsony a számlavezetési díj.
Sárga csekket tudok kérni, amit postáznak. Én vagyok rajta megjelölve, mint kedvezményezett, az én számlaszámom szerepel rajta és az tölti ki, aki fizetni akar nekem.
Engem nem korlátozott még eddig ez a dolog.
-
törölt tag
válasz
Rhino666 #59509 üzenetére
Eszperantó u. 1 alatt is van egy ilyen otthon, párszor jártam ott. Elég rendezett és normálisak az ott dolgozók.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #59509 üzenetére
Egyik barátom nagymamája itt volt. Ketten voltak egy szobában, hosszú látogatási idő, a nővérek kedvesek, becsületesek, szakmailag felkészültek és betartják a gyógyszeradagokat is. Az ifjúságában jó hírű háziorvosként dolgozó nagyinak is protekció kellett a helyért.
A várólista sajnos adott. Más megyében hamarabb jut ágyhoz.
A havi költség fedezésére jó, ha az ellátott nyugdíja elég. -
tisn
addikt
válasz
Rhino666 #59106 üzenetére
Normális gép kellene, a keret sör/csoki, nem 10k, pláne nem 80k. 10k-ért esetleg bérelni tudnék olyat, ami jó arra, hogy kb. 80 lyukat fúrjak egy délután alatt egy raktárépület padlójába/mennyezetébe.
fel akartam ajanlani a 3kHuf-ba kerulo utvefuromat (mar reg kitermelte az arat, nem baj, ha megpurcan (csak atmenetileg vettem, amig a normalisat megjavitjak (es sajna javithatatlan))), de ahogy irtak a sracok erre inkabb furokalapacs kellene
szerk:
ha megis kellene, 17h korul megyek be szogedre, odaadom, ha kell, de tutira nem bir 80 likat egyben, vasbetonba -
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #59106 üzenetére
Ha nálam lenne Apám gépe, és Szegeden lennék, odaadnám.
Megbízható, rendes gyereknek ismertelek meg a fórumon.Gyerekként azt láttam, hogy apám barátai, szomszédai mindent kölcsönkértek a privát műhelyéből - akár szó nélkül is -, ami mozdítható és sok esetben elfelejtették visszahozni, vagy tönkrement szerszámot hoztam vissza. Tehát annak ellenére, hogy mindenkit úgy nevelnek, védje a saját és más tulajdonát, azért tökéletes tett nincs, csak tökéletes szándék.
-
fero02
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest