Hirdetés
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Mercutio_ #31752 üzenetére
Azért diplomások nélkül ez a fórum egy kocsmai pletykakör lenne és nem számtech boltosok, hanem mezőgazdasági boltosok memoárjai néven a petróleumlámpa fényénél.
Inkább az a baj, hogy a számítástechnika kis hazánkban a foci szintjén áll, mindenki rohadtul ért hozzá és fene a pofájukat a benne dolgozóknak, hogy minek kérnek annyi pénzt, hisz a szomszéd pistike is meg tudja csinálni kicsit csálén. -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Mercutio_ #31523 üzenetére
Nem hinném, de személyesen még sosem találkoztam vele. A gyerek ugyan mondta, hogy ha becsavarozza, akkor furán/görbén áll, de tényleg nem lehet rosszul betenni, mert ugye van rajta bevágás, fordítva nem megy.
A rendszer pendrive-ról lett telepítve, sima USB-s win telepítő, a HDD-t látja és arra fel is ment. Tanácstalan vagyok, mert ilyesmit nem nagyon találtam. A RAM-ra annyi, hogy egy videón egy magyar gyerek mutatja két ugyanilyen lappal, 4690k procival, hogy a 600W-os táppal nem indul, ugyanaz a hiba, ráakaszt egy 1500W-os tápot (csak a lap+proci+ram) és azzal meg pöccre indul...
Én érzem kellemetlenül magam, mert én válogattam össze a gépet és elméletben mennie is kéne, de nem megy.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Mercutio_ #31467 üzenetére
4 év gari van rá
Minden más további nap csak extra.
Amúgy meg egy 20 éves mosógép sehol sincs A++. Sőt a közelében sincs. Akkor még nem ez volt a szempont. Nem erre mentek a fejlesztések. Gyémántdob se (az Samsung szabadalom jelenleg) Melegvíz bekötést én pár éve egy Whirlpoolban láttam. 2 évet húztam le műszaki boltban. Nem volt jelentős garis különbség az 50 ezres és a 100 ezres között.
Elvégre valaki 500 Ft-ért akar tejet venni. Annak 500-ért kell adni a 200 forintosat. Ki kell szolgálni az igényeket. Így mindenki boldog lesz.De tényleg űber off. ez már.
Én most azon akadok ki, hogy Finnországban most nyári szünet van minden fronton. Így a jövő héten nem jön meg a t400-as szállítmányom. Pedig azt viszik mint a cukrot
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
Mercutio_ #31464 üzenetére
Ha csak azt nézzük, hogy 10 évvel ezelőtt milyen fogyasztású mosógépet vettél. A tipikus méret meg egy 5 kilós volt belépő és középkategóriában, és talán mai szemmel B kategóriások. Most meg 6 kilós Indesitet vettem A++ besorolással 55 ezerért a Metroban. Nem egy nagy márka, de 5 évet ez is ki fog bírni. Nem is beszélve arról,hogy szépen leszivárognak alsóbb kategóriába egész jó szolgáltatások. 5 év múlva már simán benne lesz ebben a kategóriában is a direct drive, gyémántdob, és az A+++ vagy még korszerűbb megoldások. (pl külön meleg víz bekötés teszem azt)
Egy olyan dolgot láttam eddig prémium kategóriás mosógépnél, ami talán megérné a felárat. Saját mosószer és öblítő tartálya volt. Pont annyit adagolt amennyi kellett a mosáshoz. Nincs pazarlás a saját adagolással. Na egy ilyen szolgáltatás papíron sokat spórolhat. De kb ennyi az érv.
Közgazdaságilag nézve, ha valamit harmad áron veszek és sacc/kb harmadannyit fog tudni. Akkor is jobban megéri, mert addig is nekem dolgozik a pénzem. Be tudom fektetni, kamatoztathatom, de akár sörre is költhetem. Ami köztudottan kiváló befektetés.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Mercutio_ #30778 üzenetére
Az faCCa...
Jah, ezek a sárgák nagyon dúúúvák. Volt kínai, aki CAD-ra jelentkezett, távmunkában. Bakker. Azt tudtam korábbi "életemből", h grafikai területen ott vannak, minden freelancer oldalon lenyomják 0-ra az árakat és nincs is értelme ott lihegni igazán (magyarként minket is hozzájuk sorolnak inkább, de árban kicikínai sokkal ócóbb), de ez engem is meglepett.
-
wolfman
veterán
válasz
Mercutio_ #30730 üzenetére
5.: Ezt úgy javítanám ki, hogy ebben az országban mindenki ért a focihoz és a politikához.
6.: Ezt pedig úgy látom, hogy a magyar embereket a harmadik (vagy társaságokat a kívülállók) kibeszélése tartja össze. Ez is egyfajta 'sírva vigad a magyar' mentalitás.
7.: Ebben nincs ellenvetésem, mert így van. -
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #30385 üzenetére
Nyilvan hdd-t azert ha kell, kicserelek (csak nem kell mert a ferjem szokott idonkent kavarni veluk, nekem meg asus t100-ban olyan nincs
), meg mondjuk amit nem lattam me'g adott esetben belulrol, akkor se magyar irasbeli segitseget kerek, hanem meg tudom talalni a megfelelo forrast... (gugli, yt). Csereltem sk erintopanelt mobilban, az er? De gepet nem raknek ossze darabokbol, tuti elcsesznem valahogy.
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #30380 üzenetére
Nem hiszem hogy fgtl vagyok a hw-tol, meg a halozattol (bar teny, hogy szerintem az mas szakma, ahogy a fogorvos se fog szivkateterezni). Meretezni se a fejleszto fog, nyilvan egyeztetes kerdese, hogy milyen parameteru halozat all rendelkezesre (alkalmazkodni hozza) vs. kivan a szoftver (halozatostol kerni, nyilvan megvalosithatosagival).
-
GoZoL
senior tag
válasz
Mercutio_ #30380 üzenetére
Szerintem nem csak hülyék járnak oda. Véletlenül találkoztál egy istenbarmával, ennyi......
10 éve dolgozok egy cégnél mint helyi rendszergazda és pár éve felvettek egy srácot. Két diplomával rendelkezik, közgáz és mérnök informatikus.Pályázatírónak vették fel de úgy voltak vele néha tud helyettesíteni. Én GDF-re jártam ő meg Miskolcra. Időközben kiderült a srácról, hogy nem tud alaplapot cserélni a pc-ben, memóriát tesztelni, cserélni és egyéb alap dolgokat amit szerintem tudnia kellene. Pár hete szabadságon voltam és az egyik windows szerver ledöglött de úgy igazán. Telefonon felhívtam, hogy figyu alulról a harmadik szervert állíts már le aminek le van véve az eleje (DELL szerver) csak nyomd a power gombot. Na most a szerencsétlen az egyel felette levő storage-ot kapcsolta le. Szerencsére csak egy másodlagos storage volt, így csak pár VM bánta! Azóta nem engedem be a szerverszobába! -
válasz
Mercutio_ #30355 üzenetére
Az audio CD-nel is van hibajavitas, pont a red book definilaja. Amit linkeltel pont ott emlite, rakattintva az interleavingre olvashatod a CIRC lenyeget. De abban igazad van, hogyha a kiolvasott adat hibas a CIRC altal korrigalhato mennyisegen felul, akkor audional egy bizonyos hatarig becslessel javit az olvaso. Ilyenkor interpolal, nemit vagy szimplan kikuldi a hibas bit streamet. Az utobbi a legritkabb, az elso a leggyakoribb megoldas. A javitas maga jittert okozhat meg ha sikeres is a jvaitas. De ez a meghajton belul tortenik, nincs koze a kabelhez. Attol a ponttol viszont hogy kiolvasta a jelet a meghajto, majd ez atment a korrekcion igencsak rossz kabelre lenne szukseg, hogy a bitek ne menjenek at rajta.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #30341 üzenetére
tehát azt mondod, hogy a médiaátvitel más hibatűréssel dolgozik, mint az adatátvitel?
kérdésem: alkotható olyan médiaátviteli protokoll ami az adatátvitel szigorú hibatűrésével dolgozik? mérhető az adat/jelveszteség az adott digitális kábeleken? készült arról valamilyen kimutatás, mérés, hogy egy "nyomtatókábel" mennyivel több adatot veszt 70 centin mint ez az unikornisszőr?
-
Pötyi
őstag
válasz
Mercutio_ #30341 üzenetére
Azt írod: "a mai digitális átállás utáni TV-adás se analóg mégse csak tiszta vétel van, vagy no signal."
Én viszont határozottan emlékszem, hogy 2013-ban, a digitális átállás előtt voltak ilyen propaganda-filmecskék és pont ezzel az érvvel hírdették a digitális adás előnyét! Ott még az hangzott el, hogy vagy van kép, vagy nincs, de no more zavaros kép! (MindigTV kampány a set-top boxokért, vagy a digitális tuneres tévékért.)
Nomármost akkor ez az érved akár igaz, akár nem, innentől kezdve nem minket kell meggyőznöd az igazadról, hanem az Antenna Hungáriát, vagy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságot, akik az ilyen tartalmú reklámokat nyomták.
Na peace!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #30330 üzenetére
feltételezem ha a hibajavítás torzítana, akkor az egy sima állomány esetében is problémát jelentene. főleg ha az tömörített (lást még 14 lemezes arj floppyk problematikája) állomány. érdekes lenne akkor egy állomány futtatása is, hanem az a bit érkezne meg ami elindult.
analóg jelek esetében nem vitatom, hogy van különbség, digitális esetében én nem látom ennek a relevanciáját.
szerk: bár most hogy mondjátok, mintha a hitachi hdd-men szebbek lennének az excel sheetek mint a samsung ssd-n. valahogy több bennük a tér, meg elkülönülnek a cellák szépen, az fkeresben is több a dinamika.
-
-
Met
nagyúr
válasz
Mercutio_ #30296 üzenetére
Igen?
Mert az egyik ledes cégnél ez van.Az elállás joga:
Az elállás joga távollévők között /csak csomagküldés esetén!/:45/2014.Kormányrendelet/
A vevőt megilleti, internetes vásárlás esetén, a vásárlástól számított 14 munkanapon belüli, indokolás nélküli elállási jog.
A SZEMÉLYES ÁTVÉTEL NEM MINŐSÜL WEBES VÁSÁRLÁSNAK!
Ebben az esetben 14 napon belül levásárolhatja a vételárat! / Bár már régen nincs ilyen törvény, de mi ezzel szeretnénk könnyebbé tenni a vásárlást!/
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Mercutio_ #30276 üzenetére
Az alap tézis az volt, hogy a szekér jobb, mint az autó. A halandóságot már te hoztad fel...
Kívülről az autók kormolják össze a házakat. Persze egy autó nem sokat bocsájt ki, de napi szinten évi 365 nap elég sok autó átmegy az utcákon... Ez meg a por szép fekete réteget húz az épületekre.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #30137 üzenetére
Ez nagyon frappáns megoldás egy darabig. (Egyébként tényleg az.)
A gond ott van, hogy ha egy ügyfél 3 hónappal később visszahozza a gépét, akkor a régi image elavult. Egyszer-kétszer játszható a dolog, harmadszor nem kevesebb idő, mint egy clean install, és nem olyen pöpec az eredmény.
A másik gond ott van, hogy nem győzöd tárhellyel az ügyfelek dolgait. Mert az egyiknek kell Autocad és Adobe CS kompletten, a másik meg 100 giga játékot rakat fel, amiket pont úgy le kell image-be menteni, ha nem akarsz vele szívni.
Nálam a rendszer az alábbi (nem biztos, hogy másnál is beválik, nálam működik):
- Clean installal vállaok szervizt, ennek az ára hozott driver cd esetén 6000+áfa, cd nélkül 10000+áfa, ekkor a szoftveres beállításokra 3 hónap szavatosságot adok
- ha nem óhajt clean installt, akkor semmilyen garanciát nem vállalok a végeredményre, és 6500+áfa/megkezdett óra a tarifa
- a gépet hozzák és viszik, hardverre garanciát semmilyen körülmények között nem vállalok, ha nálam tönkre megy, az ügyfélnek kell bizonyítania, hogy nálam ment tönkre
- 5 évnél öregebb hardverre minden tarifa a másfélszeresére ugrik
- 8 énél öregebb géppel nem foglalkozomMeg még van pár szabály, de azok specifikusak. Igen, sok ügyfél eltűnt. Nincs is bajom velük.
-
ViZion
félisten
válasz
Mercutio_ #29999 üzenetére
köszi, megnyugodtam...
biker: vírus- baktérium- és gombaírtás is van ott! Szvsz olcsóbb újat venni, ehhez kesztyűben sem nyúlnék
MurdR: ez normális. Haver felesége vett fos AMD lapost, majd felhívnak, h nézzem meg, mert melegszik, nem fut a játék, stb. BAZZZMEG ELŐTTE HÍVNI? Vigye ahol vette és panaszkodjon.
orichalcos: ilyenekért nem kár, menjen máshová ingyenélősködni.
Habib[HUN]: házhoz nem megyek ki, mert felhívnak, h kiesett a lankábel csak, mire kiérek előkerül 3 gép, 2 router, playstation, TV, búvárszivattyú. Apjuk faCCát. Volt, aki keresett, h sürgős, élet-halál. Mondom gyerekkel itthon vagyok, beteg. áthozza, megcsinálom. Fúúú, akkor nem. Jah, akkor tényleg szüksége lett volna rám gondolom... SEHOVA nem megyek ki. Pár régihez igen (jellemzően nyugdíjasok), de oda is csak a normálisakhoz. Volt akihez kimentem, megnézem, ez a baja. Hááát ő beszélt fészen az infós ismerős rokon akárkivel, aki szerint meg amaz a baj. Akkor basszál egyedül, meg a retard távgyógyász infósoddal.
és otthagytam. + 1 a vízdíjas árazásra, arról nem is beszélve, h felénk árajánlatért is le kell coppni a "MESTEREKET". Kőművestől 2 hónapja várok egyet, ácstól 2 hete. Eljöttek, felmértek, várok...
-
ViZion
félisten
válasz
Mercutio_ #29986 üzenetére
+1
Nah, szerencsére kihaltak a mercury/kobian lapok. A helyi PC szerviz és bolt lelkesen árulta ezeket, a minőségi Codegány tápokkal, házakkal. Mindenki boldog volt... egy darabig.Odáig fajult a dolog, h amikor régi asztalihoz hívtak bizonyos tünetekkel (random lekapcsol, nem kapcsol be, etc...) akkor mondtam, h azt nem vállalom, vigye oda, ahol vette. Volt ismerős, aki rámtukmálta. Hazahoztam, elég is volt neki a rázkódás a kocsiban, soha többé nem indult. Visszavittem, elmondtam, h ez van, be sem kapcsol már. Kicsit lesápadt... Ezután ezeknek elején megmondom, csak deszka (meg minden)+táp cserével javítom. Ennyi.
opr: korrekt levezetés. Ismerős máshogy számol: munkahelyen van X Ft órabére. Túlórára több. Maszekra a túlóra jó másfélszeresével számol, mert az alatt nem érdemes nekilátni. És keresik, van munkája. Kecskeméti ismerőst kihívták telepíteni... 3000 Ft/h mert a helyszínen kellett. Otthon megoldotta volna 5k-ért, így ott nézte a monitort, felrakta a drivereket, etc. 3× annyiért. És ebben semmi átbaszcsi nincs, West így számolj, mert különben lesz sok szopós melód 0 pénzért...
-
LógaGéza
veterán
válasz
Mercutio_ #27248 üzenetére
Eredeti, egyénileg generált MSDN kulcsok - pofátlanul magas áron... Általában megszűnt cégek dolgozóinak a megmaradt MSDN meghívóit szórják ki. Annyi a baj vele, ha megszűnik az MSDN fiók, mert a Microsoft rájön, akkor bukod a kulcsot.
Pár éve használok ilyeneket, eddig nem volt bajom vele [moderálva].[ Módosította: Qru ]
-
ViZion
félisten
válasz
Mercutio_ #27242 üzenetére
Írni kell nekik egy mail-t, hogy sürgessék meg, mert nem ennyi tesztelni egy ramot azért...
Nekem is volt gondom a nagykerrel, gamer egér szerintük jó. Írtam egy levelet, h a 2013-as év egere, a mindenféle tesztgyőztes 2 hónaposan zörög, csattog. Teszten biztos jó, de gamer egeret mivel teszteltek? Word-ben? Mert a gombok lötyögnek, kattintás bizonytalan... játékra kuka. De ha nekik megfelel, akkor küldjék vissza és a német központtal megbeszélem, h 3 hét alatt nem tudták egy újjal összehasonlítani és szerintük ez jó. 3 nap se volt és jött a csere egér. Mondjuk ha 2 hónap múlva ez is klattyogni fog, akkor eladom féláron a p!csába. Func csúcs egere amúgy... -
Hequila
őstag
válasz
Mercutio_ #27235 üzenetére
Ez azért van így, mert;
1., ha azonnal cseréli, akkor a memória ára áll egy hónapig a nagykernél, így azt nem tudja újra beforgatni. Inkább nála álljon (a Te károdra).
2., ha azonnal cseréli, a hibásat visszaküldi a nagykerhez, és a nagyker kitalálja, hogy ilyen vagy olyan okból garanciavesztett, akkor bukja a pénzt.
Eleinte sok kisker rugalmasan áll a garanciális ügyintézéshez, de előbb vagy utóbb mindenki beleszalad valamilyen bukóba, ami után kétszer meggondolja, hogy legközelebb segítőkész legyen-e. Sajnos. -
zsolesz010
senior tag
-
-
ViZion
félisten
válasz
Mercutio_ #26688 üzenetére
Régi vasakra már én is ezt mondom. Minap volt egy pár hetes laptop, webcam NEM JÓ. Linuxal teszt, a vas jó. Leszedtem egy AV-t, meg pár optimalizáló-turbógyorsító progit, meg a reklám kiegeket, etc... restart és paff, megjavult. Szvsz annyi minden futott, h skype -on nem volt kép...
Sokszor tényleg jobb lenne egy saját install, akkor tudom legalább mi van. Sokan egyszerűen az en. gazdálkodást "eltekerik", volt gép, aminek a hiba leírása: "tápot rádugva elmegy a kép." win is hülye, h engedi levenni a fényerőt... -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Mercutio_ #26514 üzenetére
Szankció? Én voltam a legutolsó láncszem, a feletteseknek szóltam ha valamit találtam, de nem történt semmi. Letörölhettem volna ami nem a munkához kapcsolódik, de nem akartam összeveszni a kollégák 90 százalékával.
Amikor eltűnt kb 1-2 millió forint értékű alkatrész a nem zárható raktárból, és komplett gépeket pakoltak ki úgy, hogy csak az üres ház maradt, akkor is csak a fejvakarás volt. Pedig mi már jóval előtte szóltunk, hogy ez így nem lesz jó. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #26345 üzenetére
engem az érdekel, hogy ha megadok neki három valid feltételt a lekérdezésben, akkor ne a fele eredményt dobja ki, mint amit egy sima excel szűrővel vagy kimutatással kihozok. been there done that.
benézünk a motorháztető alá, ja, igen, ezt így nem ebben a sorrendben kellene megadni, mert így nem azt hajtja végre (honnan kellene tudni, megadtam három feltételt a lekérdezésben) meg igen, háklis az (most kitalálok valamit) 65k rekord feletti ékezetes karakterekre valamiért, így már jó, köszi.
nem mindig van így, és ha egyszer bereszeled akkor jó, de még egyszer mondom ad-hoc jelleggel és úgy, hogy te ezt használod, nem üzemelteted, elég karcos sokszor.
nem ijedek meg tőle, ennél ergyább dolgokat is megtanultam használni készség szinten mert kellett (hyperion query biulder, stb.) kifejezetten szeretem a jó és jól használható rendszereket, de az accessnek nagyon érzem a korlátait.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Mercutio_ #26065 üzenetére
ráadásul minél többen írnak helytelenül annál többször látod a hibás alakot és ez idővel szintén kihat a helyesírásra.
Fiatalokra, kialakulatlan személyiségekre igaz lehet, de egy magamfajta "öreg róka" nem fogja felvenni ezt a stílust, illetve átvenni a rossz helyesírást. A helyesírás többé-kevésbé készség, mint ahogy a nyelvtanulás is az. Vannak, akiknek jól megy mindenféle erőlködés nélkül. (Én pl nem emlékszem, mikor tanultam meg angolul, de azt tudom, hogy a '90-es évek elején a C64 csapattagok által írt angol scrollokat még nem tudtam elolvasni, aztán 2000 környékén a reptéren dolgozva napi rendszerességgel használtam az angolt). Mivel a helyesírásom mindig is jó volt (ettől még vétek hibákat), magamból kiindulva talán a nyelvérzék és a helyesírás valahogy összefügg. Nem tudom, csak találgatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Lenovo Legion 5 (16IRX9) Intel Core i5-13450HX, RTX 4060 (3 év Prémium Lenovo Garancia)
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest