- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
válasz
diegho #13720 üzenetére
Version 5.24A of the Hyperion Pro drivers includes the following components: INF V3.10A, AGP V4.60A, V-RAID V5.80F and RAID Tools v5.85, VIA IDE Falcon Storage Device driver v2.80A.
VIA Hyperion Pro drivers are suitable for ANY VIA chipset - but they are particularly recommended for KT4## series, P4X4## series and newer, for example:
K7 chipsets: KT400, KT400A, KT600, KT880, KM400, KN400
K8 chipsets: K8T800, K8T800Pro, K8M800, K8M890, K8N800, K8N890, K8T890, K8T890Pro, K8T900
P4 chipsets: P4X400, P4X400A, PT800, PT880, PM800, PN800, PM880, PN880, PT880Pro, PT894, P4M800/Pro/CE, P4M900, PT890
C Series Chipsets: CN700, CN400, CLE266, CX700,CX700M, CX700M2, CN800, CN896
V Series Chipsets: VN800, VN896, VX700, VX800, VX800UT, VX820, VX820UT, VX855Nincs mit.
-
LordX
veterán
válasz
diegho #13694 üzenetére
1. Alaplap speckói -> VIA P4M890 chipset
2. "No sebaj menjünk a VIA honlapjára, de ott sincs driver 64bites Vistára" - De van: Via driver download -> "OS supported: (..) Windows Vista 64-Bit (..) VIA Hyperion Pro drivers are suitable for ANY VIA chipset".
3. Profit.Persze a címzetes bolt ettől még megérdemelne egy fejbeverést egy jó nyálkás hallal..
-
GrandeP
addikt
válasz
diegho #13710 üzenetére
Ne mondmár, h se vistás, se win7-es driver nincs hozzá?!
Ezt nem tudom elképzelni... láttam már pár szutyok alaplapot, de valamelyik biztos h volt..
Még egy első szériás, dell, satas , 478-as, de pcie alaplapos csodához is...
Látom h a honlapon, nincs, de egy drivers dvd, biztos h találnék hozzá dolgokat, vagy épp a win7 tartalmazzs is alapból az összes szükséges drivert
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diegho #13706 üzenetére
Milyen otvar oskovulet chipsetet pakoltak arra az alaplapra ANUS-ek?
Lehet, hogy te egy masik Magyarosszagon elsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen nyikhaj polgarmesterecskek eleg kreativak tudnak lenni, ha kozpenzek ellopasarol vagy pitianer megtorlasrol van szo. No offence.
Szerk.: XP-s VIA drivereket felpakolni Vistara valoban nem erdemes, probalkoztam mar vele, sok jo nem szarmazott belole.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diegho #13694 üzenetére
A Vista 64 bit problemat nagyon egyszeru megoldani, tolsz ra 32 biteset ugyanazzal a kulccsal, legrosszabb esetben aktivalnod kell, a licence nem koti ki, hogy 32 vagy 64 bites.
A szamtekboltnak meg nem nagyon tudsz artani, legfeljebb magadnak (hacsak nem szoci a melyen tisztelt polgarmester ur
), ha jol gondolom te is onkormanyzati alkalmazott vagy. Azt hiszem eleg nyilvanvalo, hogy miert es hogyan kapjak az onkormanyzati megrendeleseket.
-
Vicoo
senior tag
válasz
diegho #13694 üzenetére
homar.blog.hu szerintem.
-
stol
addikt
válasz
diegho #13595 üzenetére
Pucuparts és Ramifing felejtős.
Demand, Cédrus, CHS ajánlott.
NAgykerek 95%-nál az ára, a vásárlástól és fizetéstől függ.
Nagyon gondold meg ezt a házon szervizelést, mert hosszútávon nagy szopás lesz a "magánélete".
Valamint, míg szervizben 3-4 gépet paralell szervizelek, ott csak egyet.
Napi 20-25ezerért kell szervizelned, hogy ~ plusszba legyél hó végére. (adók, üza költség, járulékok, stb.) -
biker
nagyúr
pont azt írtad le, amiről localhost beszélt.
amihez táp kell, az már elektronika. a h-sync és v-sync jelekből kell composit sync jelet varázsolni, ezt passzív úton nem lehet.
dvi-rca átalakító van passzív is, mert a dvi port tartalmaz táp vezetéket is, így onnan nyeri az energiát
vga-rca, vga-scart nincsen -
localhost
Közösségépítő
Oh!
Én csak arra utaltam, hogy fordított helyzetben jobb lenne, ha nem Te próbálnál keresgélni, hanem felhívnál egy profit, hogy ez a téma, adjon árajánlatot. És akkor ahogy a tények egyre jobban rendelkezésre állnak, lehet az ajánlaton finomítani, módosítani. És miért ne tarthatnál több vasat is a tűzben, több árajánlat, több cég, oszt' hátradőlök, válogatok, jónapot! Mert mire kiképzed magadat az eszközökből azt az időt neked hogyan éri meg ? -
KPistike
aktív tag
Üdv Sir!
Rémlett, hogy láttam egy ilyen hirdetést korábban, szóval itt érdemes körülnézned:
Hogy minden paramétert teljesítő terméke van-e, arra nem esküszöm, de talán ...
-
KPistike
aktív tag
Lehet, hogy rosszul látok - esetleg ott is por az oka -, de az "IS7-E" feliratot magán viselő IC sérültnek tűnik. Ilyen kinézettel olyan gépet láttam utoljára, amelyik 3 évet töltött nyitott burkolattal egy fészerben
Ugyan nem boltos vagyok, hanem szervizes egy cégnél (csak a saját cuccainkat kell javítgatnom, telepítgetnem). Hasonló esetem egy exkatonával (pizsamás fajta, anno azért vették fel, hogy legyen kapcsolatunk a HM-mel) van folyamatban, aki behozta a gépet, hogy nézzem át az Office-t, vírusírtót, frissítéseket. Ő távozik kajálni, én meg legalább megnézem, de nem indul. Kinyitom, meglepetésre nem a fentebbi példa fogad, teljesen tiszta a gép. Viszont P3, Intel 815-ös lappal, jobb kategóriás fekvő házban. Saját gépet leállít, táp ki, javítandó gépbe be, indul. Remek, táphiba, de azért ezt mégse kapja már meg
Mikor visszajön (biztos pontyot evett, mert 1,5 óráig volt ebéd címén oda), tájékoztatom, mi a helyzet.
"Ja, mert 2 éve a padláson tartottam, de gondoltam, hátha lehet még vele kezdeni valamit"
Ott helyben kitalálta, hogy majd kerít egy másik gépet, és abba tegyem át, ami használható. Ez július végén volt. Az új gépet még nem láttam, de hetente magyarázza nekem, hogyan hozza majd az újat ... -
-
liver
tag
Valóban nagyon elkényelmesedtek az emberek.Amit az én boltomban vesznek azt az esetek nagy részében ingyen be is szerelem,fel is telepítem.De most már páran nagyon kezdenek elszemtelenedni.Úgy látszik,hogy ez nem csak nálam probléma.
Kedvencem az amikor vesz egy 10ezer forintos vinyót és elvárná,hogy ingyen telepítsem fel neki a windowst (persze eredeti windowsa nincsen), és minden egyéb hardware eszközt.Ilyenkor átváltok én is "köcsög" üzemmódba és mondok neki egy olyan óradíjat amitől kicsit kiakad.De ilyenkor már nem érdekel ha nem veszi meg a vinyót, fárasszon mást!Ez az a vevő aki jobb ha nem vásáról nálam. -
bullseye
addikt
2005 évvégi anyagunk:
"Minden körültekintésünk ellenére, ami elromolhat, néha valóban el is romlik. Jótállási időn belül ilyenkor mindig a vásárlás helyére vigyük vissza a meghibásodott terméket, ne a szervizbe. A fenti kormányrendelet ( 151/2003 (IX.22.) - szerk) szerint a 10 kg-nál súlyosabb, illetve rögzített bekötésű készülékek elszállítása, valamint le- és felszerelése a kereskedő feladata.
A javításra vonatkozó törvényi előírások szintén fogyasztóbarátabbak lettek az elmúlt években. Régebben mindenképpen bele kellett nyugodnunk a termék javításába, jelenleg viszont már az első meghibásodáskor is kérhetjük annak cseréjét, vagyis az új szabályok szerint a kicserélésnek mint fogyasztói igénynek már nem feltétele a javíthatatlanság. Ennek egy akadálya lehet, ha a Ptk. 306. §-a alapján a kereskedőnek aránytalan többletköltséget jelentene a csere (például minimális idő- és anyagszükségletű javítás esetén), ilyenkor megtagadhatja a kicserélést. Ha a csere amiatt kivitelezhetetlen, mert a kereskedőnek nincs hasonló terméke, úgy értékegyeztetéssel - amelynek alapja szigorúan az eredeti vételár, jótállási idő alatt nem lehet amortizációval számolni - felajánlhat más hasonló terméket. Ezt az ajánlatot akár indoklás nélkül is elutasíthatjuk, ilyen esetben jogilag elállunk a szerződéstől, a vételárat pedig visszakapjuk. Természetesen a jog nem ismeri a „levásárlás” intézményét, hiszen a szerződés felbontásával egyidejűleg visszaállítjuk az azt megelőző állapotot, és a kereskedő nem kötelezhet minket újabb vásárlásra.
Ha a javítást választjuk, arra tizenöt nap áll a szerviz rendelkezésére. Sajnos ezt a törvény úgy fogalmazza meg, hogy a kereskedőnek „törekednie kell” e határidő betartására - amit a kereskedők persze úgy fordítanak le, hogy gyakorlatilag megszűnt a javítási határidő. Megnyugtatásul: erről szó sincs. A törvényben ugyanis az is szerepel, hogy a javítást a vevőnek okozott indokolatlan kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. A gyakorlatban ez - kiegészítve a „törekvéssel” - azt jelenti, hogy ha a szerviz ki is csúszik a határidőből, de erről értesíti a vevőt, és megfelelő indokkal alátámasztja a késedelmet, az még elfogadható teljesítés.
A szervizek ma már nem kötelesek cserekészüléket adni a javítás idejére, az ezt szabályozó passzusok teljes egészében kikerültek a fogyasztói törvényekből (így a javítási határidő sem növekszik automatikusan 30 napra cserekészülék biztosítása esetén, mint régebben). Viszont az említett „indokolatlan kellemetlenség” kiküszöbölésére a szerviz saját hatáskörében mégis felajánlhat cserekészüléket."
-
tomi_mod
aktív tag
Ha csak kicsit szeretnél indormálódni akkor ajánlom az nfh.hu "Jó ha tudjuk" [link] részét, általánosságban leírják a fogyasztói jogokat...értelemszerűen következik az eladó kötelessége.
Ha viszont részleteiben érdekel, akkor [link]
A samsungos rész érdekes, x időre biztosan neki (eladó) kell biztosítania a garanciát/ügyintézést, gondolom ez törvényben elő lesz írva...valószínű 1 év, aztán amit ezen felül a gyártó vállal az már tényleg lehet a vásárló - gyártó ügye közvetlenül.
-
sasa311
veterán
Az elsőre csípőből:
- Az eladónak minden eladott termékre biztosítani kell a jótállást. A Vevő a ti boltotokkal kötött szerződést, így semmilyen esetben sem kötelezhető arra, hogy ne nálatok érvényesítse a garanciát, hanem 3. félnél. Fel lehet ajánlani, hogyha akarja (az esetleges gyorsabb ügyintézés miatt pl.), hogy itt és itt is intézheti a garanciát, de ha őt ezt nem érdekli akkor a bolt köteles azt intézni.
Ez fix.
-
ML320
senior tag
Egy korábbi MS hírlevél állásfoglalása szerint az OEM licenszelés alapja az alaplap. És ha akár garanciális cseréből adódóan is kicserélik az alaplapot, az a szoftver újralicenszelését igényli.
Gyakorlatilag, amit leírsz, igaz, és működik. Még egy jel arra, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.
Gyakorlatilag: egy tüzetesebb vizsgálat után lehet belekötni ebbe. A szoftvernyilvántartásban fel kell tüntetni a gép megnevezesét, típusát, vásárlás dátumát, számlaszámát... Ugyanígy a szoftvernél is. És ha egy másik géphez vette meg a végfelhasználó a szoftvert, akkor mit keres az egy új gépen? Ezért írtam, hogy érdemes külön számlán odaadni a szoftvert. Arra a kérdésre, hogy miért vették meg előbb a szoftvert, utánna a hardvert, egyszerű a válasz: a kívánt célgép akkoriban még nem tudta futtatni az igényelt rendszert, így később lett hozzá vásárolva egy erősebb konfiguráció.Még inkább a gyakorlat: Vedd meg, legyen számlád róla, és a kutyát se érdekli a többi...
-
nyunyu
félisten
Multkor kollega kerdezte a salesesunket, hogy miert mindig ilyen hulyeket sikerul beszerveznie ugyfeleknek?
Erre az volt a frappans valasz, hogy azert az ugyfeleink.
Ha nem lennenek ennyire hulyek, es ennyire ertenenek a gepekhez, mint mi,
akkor a konkurenciank lennenek, nem az ugyfeleink... -
shtml
őstag
Jó tudni ezt rólad, szükség esetén tudni fogom, kihez forduljak.
(#8601) Hequila:
Köszönöm az infót.
Én kicsit másképp látom, hiszen az áthelyezett szektor azért lett áthelyezve, mert megjelent egy bad sector. De ezzel nem veled akarok vitatkozni, te csak a kérdésemre válaszoltál, amit még egyszer megköszönök. -
nyunyu
félisten
mert neked WD-d van, én meg seagate-ről beszélek.
Az se rossz.
Kedvencem eddig az a Samsung PATA vinyo volt, amire ugye ranyaltak gyarilag egy matricat, hogyan kene jumperolni, na ugy sehogy sem akarta felismerni slavenek, Samsung weblapjan talaltam egy MASIK kiosztast, de ugy sem mukodott, mire a szomszed forumon valamelyik szervizes benyogte, hogy huzzam mar le a masodik jumpert, mert az a 32GB limit.
-
-
a_tesz
Korrektor
-
nyunyu
félisten
Support elvileg joideje nem hozzam tartozik, szoval nem hozzam jottek, csak a 2 bohoc kollega szabin van (egyhetes ivokura valahol az uveghegyen tul...), masik 3 supportos arc meg szanaszet volt az orszagban uj ugyfeleknel, igy csak en maradtam egyeduli jomunkasemberket az irodaban...
Persze valahogy ma sem sikerult elinditani a gepemen a programcsomagunk uj verziojat, amit par hete nyustolnom kene, mert folyamatosan csorgott valamelyik telefon (enyem, vezetekes, titkarnoe, fonokome...), aztan magyarazhattam felorakon at telefonon, milyen ketkattintasos beallitasok maradtak le veletlenul a kollegak heti videki turnein..
Plusz meg a szokasos 1.0 juzerek is engem nyaggattak a pitianer problemaikkal, miutan egyik kollega sem volt keznel.
Szerencsere sales kollega csak zarorara erkezett meg, igy legalabb ot nem kellett vegighallgatni...
-
nyunyu
félisten
Na, most elmentek am a Szerbiafovarosa tudjatokhanyba.
Pont ma esett be az irodaajton a kedvenc kopasz bartulajotok (*), hona alatt 2 geppel, hogy legozzunk belole ossze egy mukodot, mert alkatreszre nem akarodzik kolteni.
Ranezesre az egyiknek pokhalosra volt torve az LCD-je, masikat meg nem lehetett bekapcsolni.Mindenesetre total ki volt bukva, hogy a kedvenc szarnysegedje (a villanyszerelo) itthagyta ot, mert nemreg nosult es naszuton van, aztan most ugy lopjak szet a bart az alkalmazottak, hogy ihaj.
*: Tenyleg, titkarnonket elfelejtettem lebaltazni azert, mert azzal a szoveggel adta at az utcankban eltevedt csoka hivasat nekem, hogy a "kollega jobban ismeri a kornyeket, meg kulonbenis o legalabb ferfi".
-
blunt
aktív tag
szia, ne haragudj, hogy beleoffolok a topicba, mint nem bolt tulaj, de nem mehettem el most már szó nélkül emellett.
elhiszem, hogy frusztráló egy "okoska", aki kérdezősködik, de egy vmit felejtesz el. te sem processzorral a se*gedben születtél, ha jól tudom. a másik: nem gondolom, hogy ez nyugati szintű hozzáállás lenne, amikor legyökerezzük a vevőt, meg elmondjuk mindennek a háta mögött. én úgy tudom a számtek bolt -javítsd ki, ha tévedek- a vevőkből él meg , akik gyakran okoskodnak meg gyökérkednek.
feltételezem, ha a kocsidat elviszed szervizbe akkor téged is érdekel, hogy mit fognak az autóddal csinálni. (feltéve ha van autód, amit megbecsülsz)
egy valamit felejtesz el: lehet, hogy neked az csak egy szar Acer Aspire, de neki valószínűleg ez azért nagy szám, mert örül, hogy meg tudta venni.én is kezdjem el verni a nyálamat a 2006os M5ösömre meg az STI-re, hogy "bárkit legyorsulok, gyökér húzzá má a francba előlem."
nem, nem teszem.valószínűleg nem passióból nyúzza a csávó azt a tragacsot, vagy nem passióból vette az olcsó notit. neki erre futja. tanuljuk már meg megbecsülni más tulajdonát is.
písz
-
nyunyu
félisten
Elofordul az ilyesmi.
Kezdo kolleganak tegnapelottre volt megbeszelve, hogy az ugyfel hoz egy egesz gepet, arra rakjuk ra az ettermi rendszer irodai reszet, aztan masnap helyszinen osszelojuk a tobbi kutyuvel.
Emberunk persze nem jott meg, sebaj, addig unalmunkban osszeraktuk a rendelesfelvevo gepet, ami zokkenomentesen ment volna, ha kollega nem beszel zoldsegeket, hogy milyen erintokepernyo lesz rakotve.
Fel oran at vadasztam a par evvel ezelott hasznalt tipus pontos beallitasait, mukodott is frankon az asztalomon felejtodott regi monitorral, de ugyfelnek persze az ujabb tipus kellett, amiben mas touchpanel van.
Nosza, keressuk elo, hogy a 8 ugyanolyan nevu dll-bol melyik 2 kell hozza...Uffel este telefonal, hogy bocs, elaludt, nem ert ide, masnap hozza a gepet, helyszini telepites igy pentekre maradt.
Tegnap reggel erek be az irodaba, kollega asztalanal egy Mercury feliratu bontatlan doboz, kezdtem gyanakodni, hogy ennek nem lesz jo vege.
Kollegak is csovaltak a fejuket, hogy tul konnyu az egesz doboz, vajon van-e egyaltalan benne valami, vagy csak ures haz.
Haaat, volt benne gep is, de abban nem volt koszonet: vmi J&W alaplap (sosem hallottam rola), Sempron LE-1100, 512 ram, Gef6100, SATA 80GB, haz termeszetesen leszegecselve, oprendszer ugyan mar minek.
Metrogazdasagos kivitel, valamikor februarban raktak ossze a garjegy szerint.
Gondolom jo ara lehetett.WinXP persze hogy nem akart ramaszni, mivel nem ismeri az nV chipset SATAjat, raadasul BIOSban sem lehet beallitani a Native IDE modot, hiaba nyalaztuk at harman is.
Floppy az meg minek a gepbe?
Szerencsere volt keznel egy USBs meghajto, ugyhogy 2 ora szerencsetlenkedes utan kollega egyaltalan el tudta kezdeni felhuzni a Wint...
-
ML320
senior tag
A forgalom is nagyban függ az ügyfélkörtől. Egy pénzintézetnél most szállítottunk le 16 lapitopit és 50 gépet, mindegyiken Vista Business és Office SBE, plusz szerver, meg 12 moncsi és egyéb apróságok. Előző hónapban egy kollégiumba 22 gép 19" moncsikkal. Hó végén még néhány pár millás megrendelés, és jöhet az év végi hajrá. Mellette meg az egyéb cégek forgalma, plusz az utcáról beesők. Átköltözött mellénk egy plázából egy konkurens cég, netkávézót csinálnak szervízzel, kereskedelemmel. Apu, anyu, 2 gyerek. Megélnek
Nem tudom miből, de megélnek!!! Bérleti díjjal, üzemeltetéssel, a nyári ubiszezonban.
-
Hequila
őstag
22000-es város, jelenleg 4 boltvan, ebből 2 csak vegetál, a másik kettő jól megy. Nyílt nemrég egy ötödik is, de nem sokáig húzta. Viszont aki 4.-ként nyitott, az lehagyta a vegetáló kettőt.
Meglátásom szerint vidéken jó árakkal, és ügyfélcentrikus hozzáállással, valamint látható szakértelemmel lehet berobbanni.
Aki 5.-ként nyitott, annak jó árai voltak, de olyan szinten tenyérbemászó képe volt, hogy csak egyszer tudtam oda bemenni... Be is zárt. -
törölt tag
nem volt nála cash, a kártyája meg nem a folyószámlájához kapcsolódott, hanem egy külön kártya számlához, amin nem volt pénz.
Elment a bankba, átvezetett pénz a kártyájára és visszajött fizetni.
Azért nem készpénzt vett fel, mert lényegesen olcsóbb neki így fizetni.Így is történhetett. Vagy csak hülye
-
eziskamu
addikt
Az biztos, hogy egy 10000-esben már 2 darab (1alkalmazott, vagy csak tulaj + 1 rokon) nem marad meg, most zárt be az egyik.
A másik meg még házhoz is szállít, de rendes tápot nem lehet kapni ( nem is simeri az FSP tápokat, nem hallott róluk) .
A szomszédos 25000-es városban meg 2-3 bolt van. A 25000-es város meg egy 200ezres (na tippeljetek melyik) város 20 kilóméteres közelségében van, ahol meg hiába van sok bolt, szerintem csak 2 (na jó ott vegetál egy 3. is) komoly és régi cég van, meg 1 a használt cuccok frontján, a többiek a futottak még kategória.
-
-
Hequila
őstag
Kitekintő gyorsvonatban alapértelmezettként van beállítva, hogy a letöltött levelet törölje a fiókból..
Gergello: jelöld ki a fiókodban az összes levelet olvasatlanként
Ha már itt vagyok: adott egy gép, rajta egy Windows XP, ami nem akar elindulni. Betöltés közben elhagyja a kígyós részt, elfeketedik, megjelenik az egérkurzor, és megáll, mielőtt üdvözölne. A gazdája azt mondja, hogy WinAmp-on meg Nero-n kívül nem volt rajta más, nyugodtan újratelepíthetem. Belenéztem a Program FIles mappába; tele van 36 ezer + 1 programmal
Vírust nem találtam (mondjuk elég régi vírusadatbázissal), csekkdiszk nem segített.
Szóval a lényeg, hogy esetleg lenne-e valakinek arra ötlete, hogyan lehet elkerülni az újratelepítést, mert semmi kedvem az elkövetkezendő 1 hónapban ezzel a géppel (és a gazdájával) foglalkozni. -
-
ML320
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest