Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• net84

őstag

válasz blunt #8430 üzenetére

igaz nem nekem címezted, de mostanában kaptam én is egy-kettőt...
    nem tudok jó arcot vágni és elsétálni a hosszútávon benne soha nem dolgozó személyek hozzászólása mellett...
    tessék megérteni, hogy aki soha nem dolgozott hosszútávon bent, az soha nem fogja megtudni, milyen az, amikor egy ember kiborít, ordibál veled, szidja a felmenőidet és te nem csaphatod ki a boltból, tűrnöd, nyelned kell és még nem is csaphatod le, hacsak nem akarod magad kirugatni, vagy nem a saját fönököd vagy.
    azt is tessék már végre megérteni, hogy nem a balfaszokból és gyökerekből élünk - szerencsére - ha belőlük kellene megélni, akkor már rég lehúzhattuk volna a rolót...az ilyenek bejönnek, kérdezősködnek, nézegetnek, órákon keresztül, havonta legalább 5 árajánlatot kérnek, majd telefonálnak, hogy vettek egy gépet a tecsóba, de nem megy, ki kéne jönni megnézni - persze! kiszállási díj, plusz legalább fél óra munkadíj, ha oprendszer sincsa a gépen és azért kell kimenni, akkor bekerül hozzánk és plusz az oprendszer ára - dehát azt mondták amikor megvettük, hogy bármelyik számtech üzletben feltelepítik 5k-ért...ja! persze!
    amíg egy balfasz fenntart, addig megcsinálhattam volna egy árajánlatot egy partnernek, felvehettem volna a telefont (a legtöbb esetben egyébként fel is szoktam venni), amin mondjuk sokkal fontosabb dogot is akarhatott volna a telefonáló...

Az autós téma meg elég sánta példa...
    Nem olyan régen egy Audis akarta lenézni a Suzukinkat, miközben előztük... elszámolta a pacikat - tehát az autó külsöje alapján ítélheted meg az embert - lehet, hogy ránézésre egy 20k-s roncs, de lehet, hogy a futómű, elektronika és motor került annyiba, mint a te egész autód...és csak azt veszed észre hogy előzésnél álva hagy egy lada vagy egy trabi...

egyébként az utolsó soroddal egyet tudok érteni:
    "písz"

• diegho

nagyúr

válasz blunt #8430 üzenetére

már ne is haragudj, de teljesen másról beszélsz, mint az adott szituáció.

legyökerezem, mert sajnos beugrott melyik családból is származik. Abból a családból akik nem kevés sarat dobálnak mindenkire, abból akik ki akarták bérelni a mellettünk lévő üzletet, ki is vették szerződésük is van, már 1 éve, de 1 fillért nem fizettek még, most akié az egész épület járhat bíróságra az ilyen f@aszkalapok miatt, holott rohadtul nincs ideje erre, mellesleg nagyon jó ismerősöm. Nem a háta mögött beszélem ki, mert belemondtam a szemébe a véleményemet ősszel. Az tiszta sor, hogy a vevőkből élek meg, de ő nem vevő, mivel még soha nem költött nálam 200ft-nál többet egy hónapban és jelenleg sem nálam vette meg a laptopot, amivel majd jól szopni fog, hanem másnál. Ő tipikusan az a fajta, aki nem gondolkodik, előbb vásárol, utána kérdez, ráadásul hülyeségeket és tőlem, persze legalább 20 percet bent van az üzletben, amikor éppen áruátvételezek és várnak páran a termékekre. Délután zárás előtt 10 perccel pedig bejön és mondja, hogy a bios kód: 1 és csak azért lett rátéve, mert akihez előttem vitte poénból rátette, mikor közlöm vele, hogy ezzel az okos húzással most elcseszte a hétvégi laptopozást, akkor megkérdezi, hogy "miért most már nem fér bele az idődbe?" igen 10 perc alatt talán megtalálom neten a sata driverét amit integrálni kell, de nem biztos. Ja és mellesleg nincs pénze eredeti szoftverre, tehát arra kér, hogy illegálisat tegyek fel neki. Ha ő egy olyan vevő lenne, akiből megélek, akkor semmi bajom nem lenne vele (kivéve a fent írt bérleti dolog), de ebben az esetben úgy érzem nem igazán kéne a rendelkezésére állnom.
    Az autós példa nem éppen a legjobb, mert autóm nincs, toyotám van, azt meg nem szoktam szervízbe vinni, mert nem kell, olajcsere stb megoldható itthon is pár perc alatt :B a gyorsulás nem érdekel, ha az érdekelne akkor már rég szereztem volna egy olyan C5 corvette-et, mint haveromé, bár nem szívesen tankolnám (1 hétvégén még a 250ft-os benzinárak mellett 250k simán belement) :))

• sasa311

veterán

válasz blunt #2246 üzenetére

Ezért van az, hogy ''nálatok'' kismillió díszf@sznak nincs is gépe, egyszerűen 20 naponta kicserélgeti az alkatrészeit, csak mindig más boltba, mert bót van van elég.. vicces.

• bLaCkDoGoNe

veterán

Nem engem kérdeztél ugyan, de az én válaszom: itt azért nincs ilyen, mert akkor rövid úton kölcsönzőnek néznék a boltot. Van egy vásárlói réteg, aki amellett, hogy nagyon ''öntudatos'' (a szó rossz értelmében, azaz visszaél a nem is mindig jól értelmezett jogaival), ugyanakkor hihetetlen sóher és rosszindulatú. És ez a réteg sajnos nem is kevésszámú embert foglal magába. Szóval nálunk az ilyen figurák miatt nem lehet megcsinálni ezt a dolgot, és ezzel a (szintén nem kevésszámú) normális ember szív.

Ráadásul ez két oldalú, hadd ne mondjam, hogy mi az az ember, aki rossz cuccot vesz a gépébe, pláne, ha az sok 10ezer forintos kiadás. Igenis tessék megnézni, hogy biztosan jó lesz-e, ha pedig nem ért hozzá, csapja a hóna alá a gépét, majd a boltban beszerelik, és rögtön helyben közlik is, ha csak PCI-je van pl. AGP helyett.

Ez kizárólag az eladó jóindulatán múlik, hogy visszacseréli-e, és jóindulat sajnos nem lehet sok, mert visszaélnek vele.

(Nem vagyok boltos, csak a pult másik oldalán szoktam előfordulni.)

[Szerkesztve]

• bobsys

veterán

azért mert asszem csak akkor köteles visszavenni ha hibás termékről van szó
    sok helyen még a törvényi minimumot sem tartják be és neked kell üvöltözni meg fenyegetőzni stb...

• BITBOYS

addikt

'' Miért van az, hogy pénzt nem kap vissza a vásárló magyarországon ha még aznap visszaviszi a terméket'' szerintem ilyen nem létezik, de mondjuk ha szétbelezte a csomagolást meg a terméket akkor van rá esély...

• adik

őstag

válasz blunt #2209 üzenetére

Hálistennek jó forgalmú (kopp-kopp-kopp) üzletben dolgozok, úgy, hogy szinte mindig van legalább 2 vevő a boltban. Ha úgy látom, hogy van idő, akkor én ajánlom fel,h ogy kihozom, megnézzük, mutogatom, ha nincs idő, akkor csak ha a vevő kéri. Egy majd 300 Khuf terméket - akárhányszor is volt már a kezemben - nekem is egyfajta élmény megmutatni, mert jó cucc, jó érzés kézbe venni, megnézni, látni hogy igen, manapság is készülnek igazi gépek, nem csak termékek.
    A post végére azt felejtettem el ráheggeszteni, hogy jutalékot kapok minden eladott hw után, és sajnos nem minden nap termelek 400 KHuf számlát, konkrétan nekem ez lett volna a legnagyobb, eddig, számomra egyértelmű volt, hogy viszi, beleéltem magam. De hát még az első számtekbótos fizumat sem kaptam meg :DDD
    Egyébbiránt teljesen igazad van, egy ilyen eszközt, de olcsóbbat is, meg kell nézni, meg kell fogni, meg kell tudni róla mindent. Meg kell tudni, hogy érdemes-e váltani, stb-stb... Én is úgy megyek be egy boltba, hogyha _akármit, több nagyságrenddel olcsóbbat is_ látni akarok, akkor hozzák ki, mutassák meg, meséljék el. Alapvetően megpróbálok úgy viselkedni a felhasználóval, ahogy elvárnám, hogy velem viselkedjenek.
    Bocsi, hogy félreérthetően írtam, és köszönöm, hogy felhoztad ezt a kérdést, mert fontosnak tarom azt tisztázni, hogy igenis lényeges, hogy eladjunk valamit, amiről a véglény is tudja mi is az. Igen, tudom, ovlastam, hogy ez már itt többször előkerült, de csak elmondom én is, mintegy demonstrálva, nekem is fontos az: ha nem vagyok korrekt a vevővel, akkor átbaszom, emberként seggluk vagyok, ő meg nem jön vissza még több pénzt költeni, és valszeg a haverjai sem. :R

bocsi a hosszért.

• g@bo

nagyúr

usa-ban más a vásárlói közönség, a kúltúra.

nálam bejön ember, kibontatja monitor, megnézi, pixelhiba nincs, tesztelgetteti, visszacsomi, majd kér egy másikat, ami nem bontott. kérdem miért? mert neki új kell... de ezt néztük meg hogy hibátlan....

ember, vincsi kell, van, beszereljük? aha. kidobja gép, berakom. meg is formázom? ám legyen... esetleg egy windóz rá? persze, 26k az oem xp...... nem, nem olyan... olyan nincs. :((( oké, fizetek. 10290 ft. ad 10300 és a 10 forinttért is tartja a markát.

egyre több a gagyizós, alkudozós vásárló, aki nem vásárol, viszont egy órát tátja a száját, és feltart másokat.

az emberek nagytöbbsége nálunk megkapja tapira a terméket, nem jelent gondot, de a visszajáró ''csak érdeklődök'' vevőket - ha állnak mögötte - igyekszem szimplán árlistával vagy nézd meg a weben dumával lerázni.

sajnos a főnök a forgalom után fizet, nem a fullextrás tájékoztatásért, ami után a vevő elbattyog, és megveszi ott, ahol 15 forinttal olcsóbb / de ott ép goromba az eladó, de olcsób... nálunk viszont megkapta az infót/

***** nép a magyar, nem csak vásárlásban, összességében. nem lehet összehasonlítani az államokkal, persze ott több ember van, alkalmasint ott is akad bőven gyökér... de nem kell úgy gagyizni a cég fentmaradásáért, mint itt.

/Moderálva. - Race/

• sasa311

veterán

Tök jó isteníteni azt a szánalmas szenny országot :)

Szerintem a farmergatya és a PC termék nagyon külön dolog.
    Mert a gatyát rád szabják, ott van a polcon, fel kell próbálnod, hogy jó-e rád.
    De egy [insert random PC part] mit néz? Oké, tiszta sor ha feltett szándékom, hogy megveszem a [insert random PC part]ot akkor megnézem, nem törött / repedt / szar-e. Oszt annyi. És ha nem az megveszem. De aki az alapján dönti el egy PC alkatrészről, hogy megveszi-e, hogy ránézésre jó-e az egyrészt nem ért hozzá (akkor meg mit néz rajta? :U ) másrészt arra nem gondol, hogyha meggondolja magát, akkor azért mégsem olyan könnyű eladni a cuccot...
    Te megvennél egy [insert random PC part]ot úgy, hogy az eladó előhozza a raktárból és bontott a doboza, fel van tépve a matrica az ántiszátikus zsacseszon, stb..? Mert a vevők 95%-a biztos nem.. Ezen gondolkozz el mielőtt az USA vásárlási szokásokat isteníted, ahol a legnagyobb divat, hogy 3 naponta úgy öltözködnek a fiatalok, hogy elhozza a ruhát a boltból és 2 nap múlva visszacserélteti mert meggondolta magát ^^ :(

• TheReMiXeR

senior tag

válasz blunt #2211 üzenetére

Pulcsi jól írta...

Sajnos vannak ''visszatérő soha nem vásárlók'' akik szeretik lepakoltatni a polcokat.
    Mi is szívesen kicsomagoljuk, megmutatjuk, infót nyomtatunk még akkor is, ha tudom előre, hogy pölö az ''osanban'' fogja megvenni mert ott éppen olcsóbb egy picit az áru.
    ...de hogy éljek a pékes hasonlattal én is...
    A pékségben sem kapja meg a kezébe az illető a terméket, nem tapogathatja meg, nem nyálazhatja össze... Tudom, ez durva hasonlat, de egy 500Ft-os vackon mit kell ennyire felizgulnia sok tagnak? Tiszta sor, hogy egy negyvenezres asus deluxe lapot kibontok, megmutatok, de egy géniusz vagy kolink egérrel mit lehet órákig csámcsogni?
    Az olyan és kész. Kimondottan örülök, hogy legalább a vinyók csomagolva vannak (kivéve Samu) mert még mikroszkóp alá is tudná rakni 1-2 mandró, hogy megnézze hány mikron rézzel van futtatva az érintkező, mert ''nem mindegy''.

Szvsz, azokkal van a probléma, akik évek óta ezt csinálják. Egy boltos már ismeri ezt a tipust. Ráadásul sokkal jobban megy az idő, ha eladok vagy szervizelek, mint ha a neten lógnék. Akinek nem ez a véleménye az tényleg nem jól látja a dolgokat.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés