- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
válasz
Hequila #8610 üzenetére
Jót nevettem a "nem rendeltetésszerű használaton".
Tudom, hogy a tányérokon gyárilag is vannak rossz területek, amelyeket eleve kizárnak, szerintem azonban ez nem ugyanaz, mint a használat során megjelenő bad sectorok. Utóbbiak többnyire egy megindult romlási folyamatra utalnak, amikor már csak idő kérdése, mikor fogy el az összes tartalék szektor. Ha eközben lejár a garancia, akkor finoman szólva megszívatták a vevőt.
A másik gondom ezzel a garanciális gyakorlattal az, hogy a winchester a felhasználó számára már a garancia érvényesíthetősége előtt elvesztette használhatóságát. Először is semmi nem garantálja, hogy minden szektoráthelyezés során megmenthető a bad sector tartalma. Ha a romlás fokozatos, akkor igen, mert a HDD a user számára láthatatlanul észleli az adatbeolvasás mninőségének romlását. De ha ritkán olvasott területen vagy hirtelen jelenik meg bad sector, akkor bizony gyakran előfordul, hogy már menthetetlen az adat. Ez azt jelenti, hogy a gyártó szerint egy még nem garanciára érett winchesternél elfogadható az adatvesztést okozó belső hiba.
A harmadik gondom e gyakorlattal az, hogy az első "valódi" (áthelyezhetetlen) bad sector megjelenése már biztos adatvesztést jelent, vagyis rákényszeríti a vevőre az adatvesztést - hiszen addig nem cserélik vissza a winchestert, amíg be nem következett az adatvesztés. Lehet ugyan erre azt mondani, hogy tessék rendszeresen menteni, de kevés otthoni felhasználó végez naponta 500...1000 GB-os mentéseket. Ez az üzletpolitika viszont rákényszerítené erre a vevőt, mert vagy nem használja tovább a minimális tartalék szektorral rendelkező winchestert (ám ekkor használat híján el sem fogynak ezek), vagy tovább használja és naponta menti a teljes tartalmat.
-
shtml
őstag
Jó tudni ezt rólad, szükség esetén tudni fogom, kihez forduljak.
(#8601) Hequila:
Köszönöm az infót.
Én kicsit másképp látom, hiszen az áthelyezett szektor azért lett áthelyezve, mert megjelent egy bad sector. De ezzel nem veled akarok vitatkozni, te csak a kérdésemre válaszoltál, amit még egyszer megköszönök. -
shtml
őstag
A garanciás topicban nem kaptam megbízható választ, ezért itt újra felteszem és csak boltosok válaszát várom:
Egy winchesternél hány bad sector (SMART-ban a reallocated sector count értéke) indokolja a garanciális cserét?
(Tehát nem arra gondolok, hogy a szerviz lefuttat egy diagnosztikai/repair programot, ami áthelyezi a bad sectorokat, ami után "megjavult" a winchester.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest