- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
realist #95429 üzenetére
Szerintem az admin user is fel van véve a windowsban. Lehet, hogy régebben ezzel csatoltad fel a meghajtót és utána elfelejtetted. Nézd meg, hogy amikor a windowsban file kezelőben a megosztást böngészed, akkor a PC-d IP címéről milyen csatlakoztatott usert ír ki a DSM.
Windows hitelesítő adat kezelőben nézz szét, szerintem ott lesz a DSM admin usered is elmentve. -
válasz
realist #95415 üzenetére
Nálam úgy van megoldva, hogy erre a feladatra külön user van létrehozva, amit a "users" felhasználói csoporthoz rendeltem csak (System default group), engedélyeknél csak azokhoz a mappákhoz adtam olvasás/irási jogosultságot amibe letölt a Download Station. Alkalmazásoknál pedig csak a Download Station és a File Station van engedélyezve.
-
realist
őstag
válasz
realist #71699 üzenetére
Új NAS, setup 0-ról, de ugyan ez a régi probléma; amit anno sem tudtam megoldani
DS get -re belépek mobilon, de nem látom a feladatokat (csak egy üres listát). Abban a pillanatban, hogy a usernek admin jogot adok megjelenik a lista (on the fly, ki/belépés sem kell újra a DS get-be).
Nem szeretnék admin jogot adni ezért a usernek. Meglehet ezt oldani valahogy nélküle?
Kösz!
-
Guenwhywer
csendes tag
válasz
realist #95149 üzenetére
Nem tudom hogy kihasználom-e a 224 tudását de amik felbukkannak azok általában nagyon régiek és nem annyival olcsóbbak. a 218 amit legutóbb láttam 80 ezer forint volt. Alighanem hosszú időre terveznék vele. Külső mentés mindenképpen lesz polcon lévő vinyóval. 2 hónapja keresek amúgy de eddig 1 volt ami best buynak tűnt el is vitték előlem.
-
Patice
Topikgazda
válasz
realist #95064 üzenetére
Én a Plex és a cache kérdést úgy oldottam meg, hogy első kötetnek egy SSD-t raktam be, amire minden alkalmazás települ, ill. a Plex is tolja az adatbázisát, így felesleges külön a cache, mert ilyen felhasználásnál nincs értelme.
Viszont minden pöpecül, pattogósan történik a NAS-omon, nem kellett mókolni a cache kötetre való alakításával.
Hardverapróról vadásztam Enterprise Samu SSD-t nagy írástűréssel.
A többi kötet meg nagy HDD, pl. Seafate EXOS, vagy Toshiba MG széria. Ezek 16-18-20 TB méretben nagyon jó TB/ár arányúak.
Ha már cserélsz NAS-t, akkor én újra beállítanék mindent.
Amúgy ha van úgyis HyperBackup mentésed, akkor tudod a jelenlegi konfig nagy részét is menteni és akkor nem kell teljesen nulláról indulnod. -
blueboy77
csendes tag
válasz
realist #71795 üzenetére
Most telepítettem (ingyenes) Plex-et a NAS-ra, szintén LG tv-vel (WebOS 5), van hozzá app. Be tudtam állítani, hogy a lányom csak az ő filmjeit érje el, én pedig a sajátjaimat (
) Tehát van Library amiben mesék vannak és van Library amiben egyebek, és ezeket a Library-ket tudod társítani felhasználóhoz, hogy ki melyikhez férhet hozzá (a különböző Library-knek meg értelemszerűen külön meg tudod adni hogy a NAS-ról melyikben melyik mappák legyenek benne. Pl. egyik Filek\Gyerekfilmek, a másik meg Filmek\Tefilmjeid). Továbbá 4 jegyű PIN kóddal levédhető a login, azaz a TV-n a Plex indításakor rákérdez ki a júzer aki nézi, és az adott júzer csak a PIN megadása után tud tovább lépni.
Én a transzkódolást és a felbontást hagytam default beállításon server oldalon, nyilván ha a kliens eszköz tudja a 4K-t, H265-öt és egyéb nyalánkságokat nem nagyon lesz transzkódolás. Nézegettem 4K filmnél a CPU terhelést, a NAS kb unatkozott, elég alacsony maradt a CPU terhelés.
De egyébként ha az Empy szimpatikusabb, úgy láttam ahhoz is van app az LG-hez (de én még nem próbáltam). -
WaterWave
veterán
válasz
realist #71776 üzenetére
Ez jó dolog.. Én minap szívtam meg vele...
Ugyanis Macbook pron BigSurra történő frissítés után a Tunnelblick alkalmazásával nem kapcsolódik openvpn-el a laptop a nashoz.
Konkrétan megszivattak vele, mert ez a macOS sara és nem a nasé
Ezért a Tunnelblickes openvpn ugrott egy időre, muszáj volt a BigSur gyári beállításával használni az L2tp/IpSec állapotot...
Ez se rossz mondjuk, mert biztonságilag jóval komolyabb mint egy PPTP, de én az openvpn-et szoktam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest