- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsamiatt
őstag
válasz
Rommel6600 #84601 üzenetére
A support es a garancia ket kulonbozo dolog. A supportot megtagadhatja a torvenyben eloirt garanciat nem. Egyebkent nem gondolnam hogy a support egyenlore foglalkozna ilyennel.
-
Sanya
nagyúr
válasz
ez jó, mert nekem így supportálnak már vagy 8 éve.
-
Csixi
csendes tag
válasz
Rommel6600 #84600 üzenetére
Szerencséd volt, vagy én vagyok a balfék, de miután megvettem a 2x8TB HDD-t elkezdte és behalt az egyik HDD, mentek vissza gariba... Hoztam másik 2 db-ot és szintén elkezdte, pontosan csütörtök este ment bele és egy nap alatt 18%-ot haladt. Szerda délelőtt volt meg a 100%-al. Igaz közben ment rá az adat úgymint torrentről filmek és itthoni képek-videók. A kezdeti 2 db 8TB HDD lett bővítve SHR-ben 22TB-ra és közben a meglévő 5 TB anyaghoz még hozzá lett rakva plusz 4,9TB Btrfs-ben. Az is igaz, hogy kezdetben valamit elrontottam, mert valami tömörítést bekapcsolva hagytam. Így nekem a 4x8TB SHR-ben csak 20,9TB-t lát.
-
Magnat
veterán
válasz
Elviekben ugorna a gari, ha lehetne ellenőrizni, h nem gyári memóriát tettél bele. A régebbi típusoknál (pl 216+) tényleg annyira szét kellett szedni a ram cseréhez, h ott látszódott a megbontás, de az újabbakon legalább egy slot szabadon van, oda egész nyugodtan be lehet tenni nem gyári ramot.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Milyen garancia ugrik?
Max az határozzák meg, hogy nem kompatibilis rammal nem garantáljak a hibátlan működést. -
RazoR
veterán
válasz
Rommel6600 #84537 üzenetére
Már feltettem ott a kérdést, de az is lehet, hogy visszakanyarodok a régebbi Rpi és Kodi vonalra, igazából azt szerettem a legjobban, nekem jobban bejött mint a plex.
Vagy DS220+ a 220J helyett...
-
kenwood
veterán
válasz
Rommel6600 #84537 üzenetére
Samsung 2-3 evvel ezelott hozott egy olyan dontest, hogy kiveszik az uj modellekbol a DTS tamogatast. Ezzel a filmek egy jelentos resz nemava valt naluk. Nagy huzas volt,biztos sporoltak legalabb 2 dollart keszulekenkent. Exem 85"-os QLED Samsungja sem ismeri a DTS-t. Annyi penzert mar rendes tv-t is kapott volna ...
Annyira abszurd ez,mintha egy nagy autogyarto kitalalna, hogy 2023-tol nem lesz csomagtarto egyik varosi autojaban sem, vagy, egy etterem ugy dontene, hogy mostantol nem szolgal fel italt, csak etelt.Telobol mas nem johet nalam szoba,csak Galaxy S, tvbol Samsung ingyen se kene.
-
RazoR
veterán
válasz
Rommel6600 #84531 üzenetére
Milyen programmal lehet olvasni a HDD-t?
Egy LG C1 lenne a lejátszó, nem tudom az megoldja e, gondolom nem. Arra is gondoltamm, hogy veszek egy asztali média lejátszót erre a célra.
Nagyon minimálisan lenne filmezésre használva a nas az 5 streaming platform mellett amire elő vagyok fizetve. Elsősorban adattárolás lenne a cél illetve a telefonokról a képek backup-ja. Erre gondolom elég a 220j. -
válasz
Rommel6600 #84519 üzenetére
Igen, helyi hálón lóg minden nálam.
-
€uro
őstag
válasz
Rommel6600 #84494 üzenetére
Érdekességképpen a témához... két napja adtam el egy DS212+-t 59 ezerért.
Alza-n meg 180-ért tudtam venni DS723+-t.
Nagyon le van árazva. Nem rendelhető. De beállítottam rá e-mail riasztást. Egyik éjszaka jött is értesítés. Épp fent voltam, gyorsan megrendeltem. Talán kettő lehetett belőle. Reggelre már újra nem lehetett rendelni.
-
Madoc
veterán
válasz
Rommel6600 #84492 üzenetére
A vicc az hogy vadi ujat rendeltem egy hete 132-ért.
-
IRO21
senior tag
válasz
Rommel6600 #84484 üzenetére
Főverzió váltásnál gyakori hogy megszűnnek vagy megváltoznak csomagok/funkciók, ezért arra nem frissít automatikusan, hiába van engedélyezve.
Aki óvatos akar lenni, megvár egy-két updatet is, mielőtt átáll az új főverzióra.
Release notes-ot mindig érdemes elolvasni. -
válasz
Rommel6600 #84347 üzenetére
Nem, megkérdeztem a szolgáltatót is (telekom)
-
IRO21
senior tag
válasz
Rommel6600 #84323 üzenetére
"bár ellentmondásos a leírása (btrfs fájlrendszer esetén), hogy ez nálam futtatható-e vagy sem"
Gondolom az zavart meg a leírásban, hogy nem lehet futtatni Btrfs (Peta Volume) köteten.
Az nem ugyanaz mint a sima Btrfs kötet!
A Peta Volume-t csak enterprise kategóriájú Synologyk tudják. Akkor van rá szükség, ha egyben akarsz használni 200TB-nál nagyobb kötetet. -
válasz
Rommel6600 #84306 üzenetére
"Ilyenekre gondolok például, hogy ha a másfélórás 60gigás 4K filmet nekiállok tévére streamelni, akkor mondjuk másfél perc alatt beolvassa az egészet HDD-ről, majd a kövi másfél órán át onnan, az SSD cache-ről tolja majd, és nem nyüstöli folyamat a vinyóimat?"
Ez szekvenciális olvasás, itt nem fog segíteni (maximum ha sokszor oda-vissza tekersz ugyanott).
Az SSD cache-t inkább sok apró file több kliensről konkurens olvasásra (tipikus felhasználás irodai megosztás sok apró dokumentummal, excel fileokkal stb) találták ki, otthoni, médialejátszós környezetben nem sokat segít. -
IRO21
senior tag
válasz
Rommel6600 #84306 üzenetére
Futtattad már a cache advisort?
Esetleg próbáld ki, hogy elindítod és többször egymásután megnézed ugyanazt a filmet!Itt van némi info, hogy mikor hasznos és mikor felesleges az SSD cache:
Important considerations when creating SSD cache - Synology Knowledge Center -
€uro
őstag
válasz
Rommel6600 #84303 üzenetére
Cache-nek bármilyen márkát elfogad alapból.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Rommel6600 #84254 üzenetére
Persze.
A kötetként használat is megoldható, csak ahhoz kicsit mókolni kell. -
Patice
Topikgazda
válasz
Rommel6600 #84158 üzenetére
Megerősítem, eléggé hangosak és remegnek. De ugye enterprise vinyók, ahol ez nem elsődleges szempont.
-
IRO21
senior tag
válasz
Rommel6600 #84122 üzenetére
Bármilyen video transzkódolás, így a többi media szerver program (Emby, Jellyfin, Video Station) is képes kihasználni a GPU-t.
Ha manuálisan transzkódolsz, akkor is jól jöhet.
Én pl. a Handbrake-t szoktam használni, de próbáltam már ffmpeg-gel és Tdarr-al is.
Egy DS220+-on a forrásanyagtól függően 2-4-szeres sebesség érhető el a szoftveres átkódoláshoz képest.
Nyilván a célformátum is számít, de az nálam mindig ugyanaz, így ebben nincs tapasztalatomVideo kimenet ugye nincs rajta, mint egyes QNAP-okon, tehát a lejátszás nem jöhet szóba.
Bitcoin bányászatot nem tudom, annak nem néztem utána.
-
Mátésum
aktív tag
válasz
Rommel6600 #72514 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget! Ha nem gond, néhány kérdést összeírnék és elküldöm privát üzenetben.
-
blueboy77
csendes tag
válasz
Rommel6600 #71758 üzenetére
Nem tudom, hogy az újraindítás miatt, vagy egyébként is végzett, normalizálódott a helyzet, 3% körüli az üresjárati CPU terhelés most már.
Most vettem a DS920-at, pont az új Photos "kiherélése" miatt egyelőre DSM 6.2-vel indítottam, aztán majd meglátjuk milyen irányba megy a jövőben, várok...
Az arcokkal én is elszöszmötöltem pár órát, szóval ha a 7.0 frissítés után a Photosnál kezdhetném újra nagyon nem lennék boldog... Kössznem.De ez most komoly a Syno részéről, hogy ha upgrade-elsz 7.0-ra és ezzel kötelezően váltani kell Momentsről -> Photos-ra, akkor egy kevesebbet tudó alkalmazást kapsz és ráadásul az AI cuccokat kezdheted újból?!?! Nemááá
Ha ez így marad az elég nagy szégyen lenne
-
hkari
őstag
válasz
Rommel6600 #71759 üzenetére
Nekem még amikor béta 7 re jöttem át nem tette meg. Remélem már megoldották. Hátha ír olyan aki a végleges 7 re tért át Moments-el
Az AI-t meg rendesen lebutították, mert csak Arcok, és Helyek maradt. Szóval ennek sem örülök. Én vissza is mentem Google Photos-ra
-
poirot
őstag
válasz
Rommel6600 #71503 üzenetére
Szeretném javasolni a Topikgazdának tisztelettel, hogy esetleg az összefoglalóban azok tapasztalatát leírni, akik már felrakták a DSM 7.0-et, hogy mire számíthatnak azok, akik még nem rakták fel, esetleg a tapasztalatokat elolvasva, elhalasszák a frissítését a szoftvernek.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Rommel6600 #70858 üzenetére
Vezérlőpult, alkalmazásportál, egyedi port engedélyezése (https).
Ezután már csak annyi dolgod van, hogy erre a portra csinálsz egy portforward-ot a routeren, és távolról is eléred a moments-et ahttps://ddnscím:beállítottport
-on.
Itt be kell jelentkezni (a bejelentkezés gomb alatt ott van a moments ikonja), és már benn is vagy a moments-ben. Androidos alkalmazásban meg kell adni a cím-nél a ddnscím:port-ot. -
mtz81
tag
válasz
Rommel6600 #70858 üzenetére
Vezérlőpult -> alkalmazások
Ott lehet bállítani, hogy melyik alkalmazást milyen url-lel tudod elérni. -
blueboy77
csendes tag
válasz
Rommel6600 #70767 üzenetére
Viszont ha már DS420+, akkor elgondolkodtató, hogy inkább DS920+, Aquánál most épp ~10ezer Ft az ár különbség... Cserébe 2GB helyett 4GB RAM-ot kapsz alapból, és 2 helyett 4 magos CPU-t (Intel Celeron J4025 vs. J4125)
-
dkess
őstag
válasz
Rommel6600 #70708 üzenetére
A Pro/Plus nem a céges/adatközpontos vonal. Igazából ezek SOHO NAS szériák - pont mint a Seagate -nél az Ironwolf meg az Ironwolf Pro.
WD -nél az enterprise/data center vonalat a Gold meg az Ultrastar sorozat viszi ...
Úgy egyébként meg általánosságban - akiknek Red -jei voltak - annak meg azzal van jó tapasztalata ...
-
urban racer
senior tag
válasz
Rommel6600 #70712 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy egy kisebb tesója hangos lenne. Mint ahogy blueboy77 sem mondta mekkora lemezt szeretne.
Vagy mégis? -
válasz
Rommel6600 #70702 üzenetére
a Synology se véletlenül vette le a kompatibilitási listáról az WD SMR meghajtókat a WD által elkezdett az SMRnél kibukott SMR-PMR fiaskó után
Ez nem úgy van, hogy csak a RAID-ben lévő köteteknél volt gond az SMR-rel? Olvasgattam most, mielőtt vettem a WD Red 4TB HDD-t, de arra jutottam, hogy single lemezes NAS esetén nem okoz problémát az SMR. Amúgy az sem véletlen, hogy a legújabb WD Red Pro már újra CMR-rel jött ki.
És hát most valóban azt kell venni, amit éppen hagynak a bányászok! Figyelgetni kell egyes oldalakat, mert ha éppen másik nagykertől hozzáfér x db HDD-hez, akár jó áron is le lehet rá csapni. 36000 kb, amiért az orrom elé ugrott PCX-nél a 4TB WD40EFAX múlt pénteken, tegnap elhoztam és láttam, hogy éppen 46eft az ára, fél nap múlva 40eft volt! Szóval frissítgetni kell az oldalt az a kiválasztott terméknél, mert a PCX-nél legalábbis, azonnal lemegy az ár, ha jön egy olcsóbb nagyker a készletre! Viccen kívül, mikor megvettem a HDD-t online, utána egy órával már 8500 ft-tal drágább volt. Ekkora árkülönbségnél már érdemes rászánni az időt az oldal frissítgetésére.
-
blueboy77
csendes tag
válasz
Rommel6600 #70702 üzenetére
Értem, köszönöm! Akkor ha eljön az ideje CMR-es HDD-kkel tervezek
És mi a véleményetek a WD Red Plus vs. Seagate Ironwolf (sima, nem Pro) kérdéskörről? Mivel nálam a WD már bizonyított (56000+ órás futás után még mindig hibátlan), alapvetően WD párti lennék, de kecsegtető a Seagate árelőnye... -
zsamiatt
őstag
válasz
Rommel6600 #70641 üzenetére
szerintem a drive jelenleg semmiben se különbözik a ds filetól. Tudtommal a ds file sem tudott a teloról felszinkronizálni.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Rommel6600 #70621 üzenetére
jobban jársz ha folyamatosan megy mint a hibernálással, meg a kikapcsolással.
-
tobias40
veterán
válasz
Rommel6600 #70591 üzenetére
Az rss-nek a lényege nálam hogy automatán letöltse amit beállítottam neki!
Vmi beállítási problémád lehet ha nem így van.
Gyere át a bittorrent [link] topic-ba ott tuti segítenek a beállításban,illetve ott van hozzá leírás is! -
válasz
Rommel6600 #70589 üzenetére
Az óránkénti RSS update tuti felébreszti. Ezért mondtam hogy (teszt jelleggel) állítsd le.
Én mondjuk elengedtem ezt a seed dolgot egy Prémium csomaggal. -
válasz
Rommel6600 #70587 üzenetére
Állítsd le a Download Station-t és nézd meg utána leáll-e.
-
válasz
Rommel6600 #67841 üzenetére
Ironwolf jó lesz.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Rommel6600 #67790 üzenetére
Szia!
DS118-am 1 GB RAM, ugyan az az ARM V8 alapú Realtek RTD1296 CPU.
Nem rossz, nem rossz, de ha újból vásárlás előtt állnék, akkor kiköhöném jelen esetben a DS220+ árát, mert a képességeinek a korlátjába ütköztem:
- nincs értékelhető hardware videó transzkódolás
- nincs Docker, ami alapvető szolgáltatás, mert ezzel lehet megoldani, hogy mindent fajta szolgáltatást IS lehessen a NAS-ra telepíteni, olyant is, amihez nincs package
- Active Backup for Busines nincs, ami hasznos lenne nekem pl. arra, hogy a családban lévő laptopokról teljes biztonsági mentés készítsek, s ebből tudjam clean módon visszaállítani a laptopot
- nem lehet RAM-ot bővíteni
- több szolgáltatás esetén hamar elfogy a CPU
- a torrent egész jól fut rajta, de cseréba a NAS válaszreakciója a 2. aktív torrent hozzáadásánál érezhetően romlik: ha éppen fut a letöltés, akkor egy következő letöltést már lassan lehet hozzáadni, aztán egy 5. letöltés hozzáadásánál előfordul, hogy közben már a Video Station + DSVideo, vagy DLNA + TV alapú videó lejátszás timeout-ra fut
Főleg akkor, ha sikerül kihajtani a torrentnek a sávszélességet, s sok peer-t sikerül bevonnia a letöltésbe.
Ilyenkor néha 37 Mbyte/sec letöltési csúcsot is elér, de tipikusan 20 Mbyte/sec körül szokot tölteni.Most gyüjtök egy DS720+-ra, vagy inkább a leendő utódjára.
Mire megjelenik, addigra meg is lesz az ára.A mostani DS118 meg marad backup NAS-nak, elviszem a szüleimhez, s így lesz georedundancia, azaz offsite backup.
Valahol eleve ez volt az eredeti elképzelésem ezért nem bántam meg.
-
válasz
Rommel6600 #67792 üzenetére
" 4K-s saját tartalmunk már van, illetve néha virágboltból is biztosan kerülne rá, szeretném, hogy minél jobban "jövőbiztos" készülék legyen."
Esetleges 4K újrakódoláshoz fog kelleni a CPU teljesítmény, az "AI alapú fényképindexelés"-t csak sejtem mi lehet, de nem véletlenül nem támogatja a lassabb CPUs NAS az összes funkcióját. Intel processzorral (igazából x86_64 processzorra) lesz Docker, azon pedig minden modern (cloud native) applikáció fog futni. A közeljövőben szerintem teljesen x86_64-re vált majd a Synology, szóval a jövőbiztos (Synologynál ez 6-8-10 év is lehet, számold ki évente mennyibe kerül így) az lenne ha Intel procis eszközt vennél.
Ja és bár otthoni felhasználásra elég a gyári 2GB ram kb. mindenkinek ami a DS220+-ban van, de igény esetén ezt bővítheted is, ellentétben az arm procis vonallal. -
Magnat
veterán
válasz
Rommel6600 #67790 üzenetére
Szia,
118, 218 PLay, 218, 418, 220j ezek mind ugyanaz a chipset eltérő lemezszámmal és rammal. 220+ más ketagória, inteles chipset, bővíthető memória, ssd slotok cache-nek. Abban igaza van AirLAC-nak, h a 220+ tovább lesz elég, de lehet, h arra amire neked kell, gyengébb vas is elég. Átkódolás akkor van, ha az eszköz amin lejátszol vmiért nem tud megbirkózni az adott formátummal, nekem ncore-ról leszedett cuccokkal még nem volt ilyen bajom szerencsére. Sajnos én ezt az AI dolgot egyáltalán nem próbáltam, általánosságban azt mondanám, h minimum az 1 GB ram amivel én vennék nast, de volt itt olyan kolléga nemrég aki talán pont 220j-vel kapcsolatban írta, h sokkal rosszabbra számított és a webes felülete kicsit nyögvenyelős, de ha már be val állítva akkor működik jól 512 megával is. De mondom még egyszer, ez nem saját tapasztalatom, pár hónapig volt 218Playem, de azt is jobbára filmekre és adattárolásra használtam, szóval várd meg, hátha kapsz infót vkitől akinek van olyan vasa ami téged érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest