- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nor.bert
csendes tag
válasz
blueboy77 #72459 üzenetére
Szia!
Most DSM7.0-t telepítettem, itt az admin fiók le van tiltva alapértelmezetten, hacsak nem engedélyezted install után. A másik NAS-on 6.2 fut, arra nem emlékszem, hogy én tiltottam-e le, vagy ott is az az alapértelmezett. Ha létrehozott admin jogosultságú fiókról van szó, akkor persze más a szitu. -
-
Thusor
őstag
válasz
blueboy77 #70890 üzenetére
Bocsi, igen, a lényeg kimaradt. Synology a kliens lenne. Távoli szerverhez kellene csatlakozni, SFTP protokollon keresztül. Megnéztem a File Station-t. Be tudom állítani a szerver IP-t, felhasználói nevet, de private SSH kulcsot nem tudok hozzá adni. A szerver public és private kulcs együttesével enged csak be. Ezt valahogy be lehet állítani a File Stationben?
-
dkess
őstag
válasz
blueboy77 #70771 üzenetére
Emby -nél is a Premiere -hez (fizetéshez) kötött a hardveres transzkódolás.
Ugyanakkor a Celeron -os vasaknál azt sem érdemes elfelejteni, hogy pl. RAM -ból 2 GB -tól indul a mutatvány illetve ez bővíthető. Mint ahogyan a hálózati oldal és sokminden más is. Pl. funkciók, külső fejlesztők alkalmazásai stb. stb. Továbbá pl. Plex/Emby -nél még a szoftveres transzkódolás is "jobban esik" egy Celeron -os vasnak, mint egy ARM -osnak ...
-
Rommel6600
őstag
válasz
blueboy77 #70772 üzenetére
Lehet, nem vagyok naprakész az árakat illetően.
Annó az enyémet is ott vettem, de mai ésszel már az Aquavával vigyáznék, mert az ott lévő összes Synology termék szürkeimport, és a garancia is kevesebb ott mint a hivatalos magyarországi disztribútoroknál. Ettől függetlenül mindenki ott veszi ahol szeretné! -
urban racer
senior tag
válasz
blueboy77 #70703 üzenetére
Teljesen mindegy mit veszel. Bár elmondom mit fogsz venni: ami van
Cyrin: Tegnap itt ketyegett mellettem egy 12 Tb-os ironwolf, minden eszembejutott, de a halk éppen nem
3 év alatt jópár redet gariztattam, de az utóbbi ~1 évben ironwolf is ment ki, abból is ment vissza garban.
Ha nem lenne ez a chia buzéria, akkor mondanám, hogy vegyél goldot, mert 2-3 ezerrel drágább, mint egy red, hangosabb, de több rá a gari. Jó, nah az tényleg hangos. -
Rommel6600
őstag
válasz
blueboy77 #70703 üzenetére
Én tudom, hogy nem használnám ki, ezért nem is vettem Pro/Plus szériát. (Lan-on nekem kb mindegy, kívülről meg úgyis elviszi a net a különbséget) Szerintem otthonra felesleges, hatalmas adatokat mozgató céghez vagy adatközpontba tudom elképzelni, hogy van értelme megvenni, de ha nem számít az ár, akkor mindenképpen az a jobb, és asszem több rá a garancia is. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a tervezett élettartamukban különbség lenne, de szívesen elolvasnék erről egy tanulmányt, hogy a gyakorlat mit mutat.
Szerk: Ja, ST4000VN008-ak mennek nálam is, és meg vagyok velük elégedve.
-
Rommel6600
őstag
válasz
blueboy77 #70701 üzenetére
Szerintem a régi CMR-el jobban jársz, a Synology se véletlenül vette le a kompatibilitási listáról az WD SMR meghajtókat a WD által elkezdett az SMRnél kibukott SMR-PMR fiaskó után, gondolom nagy valószínűséggel abból a szériából válogatnál. Csekkold a kompatibilitási listát, illetve ezt olvasd el: [link]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
blueboy77 #70596 üzenetére
Köszönöm szépen a linket, elvileg egyik korlátozás sem érvényes rá. Összesen a két mappában 16 ezer körüli fájl van, a kérdéses fájl egy kb. 50kb-os Adobe Illustrator dokumentum valami_valami.ai fájlnévvel, speciális karakterek és egyéb habókosságok nélkül. Mindenesetre leszedtem OneDrive-ból, így most rendben végigment a szinkronizálás végre. Nem látok rajta semmi érdekeset, lokálisan meg tudom nyitni rendben, viszont ha bemásolom a NAS-on a helyére, akkor feltöltési hibára panaszkodik a Cloud Sync, ennél az egy fájnál. Értetlenül állok az eset előtt, látszólag rendben van, de ezek szerint valami miatt mégsem.
-
dkess
őstag
válasz
blueboy77 #70358 üzenetére
Azt a WD20EFRX-et (bár nem SMR -es) szerintem ne erőltesd harmadik lemeznek az új NAS -odba. Legyen mondjuk belőle egy USB -s biztonsági mentegetős HDD. Aztán majd, ha lesz cash illetve szükséged lesz rá, akkor a NAS -od "értékes" bőví0tőhelyire veszel majd új 4 TB -os HDD -(ke)t ...
A 2x4 TB WD Red helyett lehetne mondjuk 2*4 TB Ironwolf. Ugye ezekből már leginkább csak EFAX -ost kapsz - abból meg a 6 TB és kisebb modellek SMR -ek ...
@boxoslaca, #70357
Ne csak egyetlen lejátszóeszközben gondolkozz.
Hanem pl. több háztartás, valagnyi felhasználó raklapnyi féle és mennyiségű lejátszó eszközével. Valamint "nehezítésnek" elképzelhető mobileszközök használata is mondjuk mobilnettel stb. stb. stb.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
blueboy77 #70235 üzenetére
Köszönöm a linket, közben megrendeltem az alap 4GB Crucial modult ami mindenkinél bevált, elég lesz szerintem így az összesen 6GB ram is a gépbe, így legalább egy 10K-t spóroltam mintha eleve annyival veszem. Nem lesz nagy hardcore felhasználás, lehet az alap 2GB is elég lenne, de a jövőre gondolva inkább bővítek.
-
válasz
blueboy77 #70106 üzenetére
Első kérdés: Mire használnád?
Látatlanba azt mondom, hogy ha egyetlen vagy elsődleges NAS, akkor mindenképpen a DS420+:
- időtállóbb már csak a CPU miatt is
- bővíthető a memória
- extra szolgáltatások, lehetőségek, mint pl. Dockerszerk.: A BTRFS valamint a snapshot lehetősége kimaradt a + javára!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest