- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akartam írni, de látom Te megelőztél a megoldással. Neked is javaslom az Infuse lejátszót, sokkal több formátumot lejátszik gond és akadás nélkül mint a plex.
Nekem pl a 4K ha plexen akartam nézni, akkor akadt, ráraktam a plexre az infuse lejátszót, és gond nélkül visz mindent, mint kés a vajat. Pedig nem mondható gyengének a Nas, DS918+ 12Gb ram-al. -
Május
tag
Sikerült megoldanom XD
Újra kellett indítani a NAS-t aztán rámenni a vezérlőpult - megosztott mappára.
Ott kiválasztottam a filmek mappámat majd a szerkesztés gombra kattintva - engedélyek.
Rászűrők, hogy Rrendszer belső felhasználó. Megkeresem a Plex Media szervert és írás\olvasást bepipálom. -
Borisz76
nagyúr
Nem tudod megadni, hogy milyen adatok kerüljenek a lemezekre.
Az adatok szét vannak szórva a lemezek között.Pont ez a lényeg, hogy a 4 db lemezből 1 db meghal....akkor is elérhetőek az adatok.
Mikor ismerkedtem a NAS-al és szembejött a RAID fogalma , akkor olvasgattam és videókat néztem.
Egy kicsit szárat de érthető a Wikipédia szerint :
Wikipédia : RaidFogszabályzós , tört angollal de szimpatikusan , rajzokkal és érhetően magyaráz a My PlayHouse YT csatornáján Morten Hjorth.
RAID 5 vs. Synology Hybrid RAID (SHR) and how it works! -
Május
tag
Én eddig a laptopomon keresztül alap windows-os vpnt hoztam létre és működött.
Elmentem bárhova. felcsatlakoztam a netre legyen az mobil vagy rendes otthoni. Rácsatlakoztam a VPN-re és el tudtam érni a csatol meghajtókat a Sajátgépen belül.
Sajnos az utóbbi időben valamit átállítottam és nem működik -
szonti
aktív tag
TV beépített médialejátszojával, nem a NAS-on keresztül, arról csak az anyag jönne. Nézegetem egyelőre a használtakat, hátha felbukkan valami jó kis NAS. Igazából az elfekvőben lévő 1 TB vinyómat akarom használni, h ne porosodjon, olyan nagy igénybevétel nem lenne, ezért sztem 2 fiókos bőven elég lenne, ha esetleg később bővíteni szeretném. Ahogy láttam szoftverben a Synology nagyon jó, meg még esetleg a Qnap ezekben gondolkozom, mert árban is ezek elérhetőek még.
-
Madwe
nagyúr
A hszben (amire válaszoltál ) emlegetett plex, sonarr, radarr amúgy natívan is futtatható, ott van a synocommunityben a sonarr s radarr is. Mono alapúak. Szerintem dockeresen jobbak amúgy, elég sok mono probléma tud akadni synon évek alatt
amiket pl én használok dockerben:
organizr: imádom, ez a közös manager felület, ezt töltöm be, nem a dsm-et. Itt tudok ilyen menüsort csinálni mint ami ott van bal oldalt, s váltogatni a különféle appok közütt (radarr, sonarr, stb) mintha egy oldalon belül lennének.readarr - ebookokhoz letöltésmenedzser
jackett - nmaghoz pl ez kell h menjen a letöltés sonarral radarral automatikusan
bazarr - feliratokat szed le automatikusan kritériáknal megfelelően
plexdocker - plex
portainer - fő képen ez van, itt lehet kicsit jobban menedzselni a dockereket
sonarr - sorozatokhoz
prowlarr - indexerekhez, kihagyható, néhény extra statra jó kb
radarr - filmekhez
watchtower - automatikusan frissíti a docker imageket majd konténereket.
Zanzásítva a docker egy linux konténer, kb mint egy vékony virtuális gép képzeld el (nem az) azaz függetlenül attól hogy éppen windowson, linuxon, macen, freebsdn vagy pl azon alapuló synologyn fut, a dockeren belül minden ugyanaz így garantálva hogy mindig ugyanaz ugyanúgy fog futni, nem kell külön megyíni a kódot ezerféle rendszerre, könnyebben verziózható, előre definiálható milyen pluginek, fileok, jogosultságok stb legyenek, s ha lehal a konténer másodpercek alatt felhúz egy másikat (vagy ha replicaban egyszerre több is futhat).kb ennyi a lényege, előnye hogy kb minden is elérhető rá, rendszer s rendszerverzió független, hordozható is amúgy. S pl dsm főverzió váltásnál nem kell azon aggódni h mely csomag h fog vagy nem fog futni, mert dockeren belül 100% hogy futni fog.
speciális synos csomagokon túl szvsz érdemes mindent dockeren belül futtatni.
azt nem tudom kifejezetten synologyhoz van e videó a neten, anyag van pár amiket linkelgettem itt is párszor, általánosságban meg tele van vele a net, a microservice-devops pörög mindenhol, kifejezetten ajánlani mondjuk nem tudok semmit, talán ezt [link]
-
Dany76
tag
A Syno Photos programon belül csak akkor lehet ha felhasználó is. (Persze megfelelő hozzáférési engedélyekkel). Külső felhasználóként esetleg a File Stationon keresztül tudod a fájligénylés funkcion. Tehát amelyik mappara adsz fajligenylesi linket oda feltölthet neked bármit. De gondolom ezt ismered
-
Dany76
tag
Verzió 1 (gyors megosztás): mikor a különböző képeket 1 mappában rakja. Itt nincs mappastruktúra.
1. A Photos programban kiválasztod az Albumok felületet és itt adsz neki egy Album létrehozása (vagy a nason lévő kepekből vagy akár újjonann is tölthetsz fel képeket) aztán kiválasztod hol vannak a képek személyes tárhely illetve megosztott tárhely.
2. Itt kiválasztod a képeket ha egy adott mappán belül vannak akkor kikeresed és kiválasztod őket ha több mappábol akarsz összeválogatni 1 albumban ajánlom a nézetet atkapcsolni idővonal nézetre így látod az összes képet. Majd ha kész nyomsz neki egy Hozzáadást.
3. Itt adsz neki egy Albumnevet. És máris kialakított egy albumot. Ehhez későbiekben bármikor tudsz hozzádni illetve törölni belőle képeket. Automatikusan kialakít egy borítóképét amit te tudsz változtatni. Majd ezt az albumot megosztod nyilvánosan (te esetedben letölthető módban) adhatsz neki akár jelszót is illetve lejárati időt. Ha az albumot kitörlöd nem fogja a Nason lévő képeket törölni ez csak virtuális album.Verzió 2 (mappastruktúraval). Kicsit összetettebb.
Pl ha van a Photo mappában egy A-mappa (ez lesz főmappa) és ezen belül A1, A2, A3, ...stb almappák.
1. Photos programon belül megnyitod a Fényképek felületet és ha mappa struktúrában vagy belemész az A-mappába majd egyenként az almappáknak adsz hozzáférési jogokat.pl.
A1 almappa kiválasztod -> megosztási engedélyek kiválasztása -> Adatvédelmi beállításoknal kiválasztod hivatkozáson keresztül bárki letöltheti. Majd ugyanezt az összes almappákra amelyek még akarsz osztani. Amit nem osztasz meg, nem fogja látni.
Az A-Főmappa hozzáférési jogok megadása ahogy az almappákat csináltad . Ha nem osztod meg nem fér hozzá az almappákhoz. És a főmappa linkjét küldöd el így látni fogják az összes almappát. -
Dany76
tag
Legegyszerűbb megosztás mikor kiválasztasz képeket akár különböző albumokból és belerakod egy megosztás alá akár albumot is alakíthatsz (ez olyan virtuális album) és ezt osztod meg. De ebben az esetben 1 albumban rakja az összes képek. De alakíthatsz ki több albumot is különböző témakörrel de ilyenkor minden albumot külön osztasz meg. Ha viszont egy teljes mappastruktúrát akarsz megosztani (mappa és almappák) azt csak úgy tudod negoldani, hogy adsz a Főmappának megosztási engedélyben egy nyilvános hozzáférést (persze letöltéssel) és külön ugyanezt azokra az almappákra is amelyeket meg akarod osztani. Majd a főmappa linket megosztod és alatta azokat az almappákat fogják látni anelyekhez szintén adtál nyilvános (letöltéssel) hozzáférési engedélyt. Ha nem adod meg külön az almappákra akkor csak üres főmappát fog látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó Xiaomi Watch S1 Active okosóra!
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest