- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Fotók, videók mobillal
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
A memoriat dinamikusan hasznaljak a szoftverek. Ha pl egy adott wines gep 4 gigaval mar mukodik, 8-ra, vagy 16-ra novelve a kapacitast, a lefoglalt memoria merete is noni fog. A nas arahoz kepest olyan alacsony a ram ara, hogy azon akkor sem erdemes sporolni, ha elegnek tunik a keves is.
-
kenwood
veterán
Persze, az Apron olcsobb, csak tilos linkelni a forumra onnan,ezert valasztottam kulso linket.
Semmi mas cel nincs, csak az, hogy tobb geprol elerhetoek legyenek a fileok. Az ide-oda masolgatas korulmenyes, abba a iranyba en nem mennek el.Viszont sokat segitetett a topic, arra nem gondoltam, hogy a 2.5 HDD lehet itt a szuk keresztmetszet.
3.5-nek szerintem nem lenne hely, meg az mar tul maceras. Aakkor lehet,hogy inkabb ssdt kellene nezni,vagy egy egy erosebb nast.
Van valami (akar nem Synology) NAS, ami tudja a gigabitet, es emberi aron kaphato ? -
Patice
Topikgazda
Nem, az elsődleges tárhely az említett Exos HDD.
Én is olvastam ezeket a review-kat és nem is akarok ilyesmivel szívni.
Másodlagos kötetet akarok létrehozni rajta, ami a tapasztalatok alapján stabilnak tűnik.
És a HDD miatt lenne az egyik NVMe SSD read cache, a másikat meg használnám kötetnek.
Gondolkodtam az SSD-n is, lenne is hozzá itthon egy 500-as, de erről is olvastam, hogy SSD + NVMe együtt már felesleges, nem hozna gyorsulást a plusz cache-elés.
Majd látom hogy alakul, kíváncsi vagyok a Syno fogja-e engedni nem saját márkás NVMe SSD-kel is a köteteket.
A slotok elméletileg PCIe Gen3x1 sávot kaptak, így azok limitálva vannak 1000 MB/s-nél. -
hatesz
tag
-
gyugyo79
addikt
A Syno igen ? Ezt nem kötözködés miatt kérdem hanem mert érdekel és egy linket ha adsz megköszönöm, mert én még nem futottam bele. Ami cikket én olvastam ott ugyan lehet kötet létrehozni de arról nem indult el a NAS + ugye a sytem sincs rajta használva. Most gyorsba itt egy ilyen. A lényegi ide vágó része.
"
Can You Boot Synology DSM from the M.2 NVMe SSDs?
Unfortunately, at the time of writing and testing, you cannot use the M.2 NVMe SSD Bays on the DS923+ NAS as a boot drive for DSM. To clarify, I booted the device with NO SATA HDD/SSDs and JUST the 2x M.2 NVMe SSDs inside (so the system was in initialization mode). The DS923+ did not recognize the M.2 NVMe SSD drives as usable system media for the DSM OS. You are greeted with the image below:
<képet megnézi aki akarja>
Perhaps this will be changed later on as the M.2 NVMe SSD Storage Pool utilization improves, but as it stands right now, you cannot use the NVMe drives for the system OS "
De azóta ez változhatott persze.Amúgy egyet értek veled én sem csinálnék soha ilyet és nem is javasolnám senkinek.
-
Szerintem iOs-en kb. 10 ezer forint a korlátlan PhotoSync, vagy havidíjas előfizetési lehetőség van. Saját telefonra még annyiért is megvenném, de cégesre már nem költöttem rá annyit.
UPDATE:
Most láttam csak, hogy Statikus már válaszolt korábban, és beírta a pontos árat. Nem tudom iOs-en mennyire működik megbízhatóan a prémium verzió, de androidon tökéletesen megy, gondolom iOs-en sincs rá akkor panasz.
Nagyon kevés fizetős programom van, de ez tényleg megérte nekem. Számomra ez az egyik legfontosabb funkciója a NAS-nak, hogy tárolja a fényképeinket. Az automatikus szinkronizálás nagy segítség ebben. Feleségem most kapott új telefont, beállítottam neki, aztán 1 nap után már reklamált, hogy mi van a fényképekkel, csinált pár képet és nem jelent meg a NAS-on. Naná, mert a PhotoSync-et akkor még elfelejtettem beállítani.
-
jozsi252
veterán
Az a baj hogy több torrent van mozgásban, nem szoktam kiszedni mihelyst meg van a kötelező seed idő. Szóval ezt a megoldás nekem költséges lenne, nem érné meg külön SSD-t venni csak a letöltés miatt.
#80538 Rick4
Szeretném megúszni minél olcsóbban, külön NAS-ba vagy akár külső winyóba nem akarok befektetni. Tudom hogy az a legjobb vagyis inkább legbiztonságosabb megoldás amit te mondasz, viszont azért nem használnám ki mert a fontosabb adatok 3 helyen el vannak külön mentve. Amire szükségem lenne az egy nagyobb méretű média tárhely és erre a 4x8TB SHR1-be bőven elegendő lenne.
És igaz hogyha meghal az egyik winyó akkor amíg az új winyó be nem kerül védtelen a rendszerem, de a fontos adatok meg vannak külön, a médiát pedig igaz hogy aránylag sok idő de lehet pótolni.#80539 Peathee
SHR1-et használsz, vagy mind3 winyó egy nagy kötet? Jó megoldás főleg akkor ha minél halkabb rendszert akarsz, viszont nekem nem érné meg mert azért sok aktív torrentem van, nem törlöm őket egyből. -
sziszi-fuszi
senior tag
Köszönöm!
Nem winfosra, hanem droidra kell, mert egy 12 inches tablet van beépítve a kocsiba, mint szórakoztató központ. Remekül ellátja a feladatát. (Annyira, hogy azóta kaptam felkérést, hogy másnak is csináljam meg.
) Nem is gondoltam volna, hogy ennyire jól fog működni. Még a Plex is hibátlanul megy, akár UHD-val. Igaz, nem a pass, hanem csak a droidra lett megvásárolva. De annyira bevált, hogy erősen gondolkodom a plex megvásárlásán, mert ezzel lehet fenntartani egy olyan céget, amelyik jó és használható szoftvert fejleszt.
Nem feltétlenül akarom ingyen megoldani a dolgot, de alapos próba nélkül nem szeretek kiadni pénzt.
-
Gus-T.
tag
Köszönöm.
Átnéztem.
Ezek szerint ez is viszi 1080p 10Mbps H.264 eredeti lejátszásban... annál nekem nem is kell nagyon több. Kódolgatni meg nem akarok...
Pedig már gondolkoztam a régebbi 1520+-ban, arra sokan esküsznek hogy jobb médiában..
Ha meg mindenképp 4k akkor jobb egy direkt medialejátszó v. media nas, külön nem? -
cigam
titán
Még nem, de ha gépközebbe kerülök kipróbálom. Köszi a tippet!
Ez érdekes: Hiába pippantom be a Hálózati ups kiszolgáló engedélyezése-t, az Alkalmazás gombra kattintva teker egy picit a mentés, majd mikor végzett kiveszi a pipát.
Lehet mégsem annyira kompatibilis az UPS?
DS1515 DSM 6.2.4-25556 Update 6, ha ez számít. -
-
-
zsamiatt
őstag
már fent is van. Kipróbálom, hogy mit tud. Egyenlőre még a bitwarden miatt kell generálnom egy self hosted cert-t ami tekintve, hogy dsm7be már nincs benne okoz még némi fejfájást. Utána kezdem el tesztelni az új szerzeményeket. (bitwarden, prohoprism, mealie, diun)
Nem kell több felhasználó. Családi képek lesznek rajta. A home videot és képeket meg nem ebbe tárolom
-
zsamiatt
őstag
Automatic image classification based on Google TensorFlow
Akor ha jól értem használja a guglit. Vagy nem jól értelmezem?
-
zsamiatt
őstag
nem vagyok docker guru, de nem önálló gépként viselkednek a dockerek? Egyébként leállítottam a többit de ugyan ez. Meg hát külön folderekbe dolgozik. Az a furcsa, hogy minden mást rendben létrehozott a docker. De egyébként a hibára rákeresve lehet a docker hibája is. Holnap megprobálok egy korábbi verziót felrakni hátha abba nincs ez a bug.
-
zsamiatt
őstag
hát ez tojik rám.
Találtam error viszont de nem értem. nginx könyvtárban.
2021/08/26 18:23:43 [error] 362#362: *2 "/config/www/gallery/index.html" is forbidden (13: Permission denied), client: 172.21.0.1, server: _, request: "GET / HTTP/1.1", host: "192.168.10.2:8633"Nézem de nem is hoz létre ilyen filet. Ezen felül viszont mindent létrehoz a mappákba. Nem is értem.
-
dkess
őstag
Pontosan erre gondoltam. Úgy érzem válaszoltam. És itt lassan ezt a részét le is zárnám.
Aztán most megint sikerült mellényúlnod. Egyfelől nemcsak termékkód változott, hanem konkrétan más termékek (érdekes módon nem lettek jobbak, sőt. Pl. jóval hangosabbak lettek). Aztán a 6 TB és alatta levő EFZX (Red Plus) mi újság? Ez se felel meg az eredeti állításodnak. A 8 TB és feletti EFZX -ek (ezek Red -ek) meg CMR -esek ... Hamár Nascompares - odafigyelhetnél arra amit írnak/mondanak ...
Pontosan ez a gond. A saját magad által hozott forrást se nézed meg meg olvasod el. A gyártói spec -ekre meg 3rd party -kra meg tojsz magasról ...
-
dkess
őstag
Akkor leírom én is még egyszer. Amit írtál az nyilvánvalóan nem felel meg a valóságnak és a WD által állítottaknak sem. Minden a "line up" része amit gyártanak illetve lehet még kapni is (illetve a specifikációkban is szerepel). Az árkereső oldalakon pedig ahogy rá is mutattam vannak nyilvánvaló marhaságok (pl. a 10 TB és feletti Red -eknél is, hogy SMR -esek meg akár hogy 5400 RPM -esek ...)
@Sordoran, #69252
Topikon belül a konkrét memóriatípusok sokszor szóbakerültek - érdemes ezek alapján választani akár konkrét típust is.
Nekem gyári Synology memóriamodulok vannak NAS -ban. A DS218+ -t még annak idején gyárilag 6 GB RAM -al (2+4 GB) vettem.
-
Alabástrom
senior tag
Pofás darab, lehet veszek is belőle párat, csak úgy a lakás általános visszhangzásának csökkentésére és térelválasztónak.
Az ilyen vékony és ellentámasz nélküli cuccok tipikusan csak a magas frekvenciát tudják elnyelni. A visítás ellen jó, a kopogásra nem. Másként: WD Red -re jó, Ironwolf-ra nem (mármint a most tárgyalt 8TB 7200rpm tipusokra értve) -
Alabástrom
senior tag
OK, várok még pár napot.
Illetve legjobb lenne áthelyezni máshová a NAS-t, ahogy azt többen is ajánlottátok. Viszont a hálókábelt nem tudnám átvezetni értelmes helyre. Tudnátok ajánlani valami wifis megoldást a NAS és Router összekötésére? A NASom alapból nem tud wifi-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 , i7 12650H , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB NVME , laptop
- XPS 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest