Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sagem MyX-8
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nem az igazi a link ... [link]
Nem tudom, h a fokozott érdeklődés miatt, de néha alig jön be az oldal...
Gugli fordítóval a lényeg:
A frissítés azért jelentős, mert újraértékeli a Synology meghajtó-érvényesítési megközelítését, összehangolva a megbízhatósági célokat a felhasználói rugalmassággal. Ezenkívül a DSM 7.3 meghajtókezelő rendszere mostantól egyértelműbb értesítéseket jelenít meg a Storage Manageren belül, különbséget téve a listázott , a nem listázott és az inkompatibilis meghajtók között, segítve a felhasználókat abban, hogy megértsék hardverdöntéseik működési hatását, mielőtt azokat aktív kötetekre vagy gyorsítótárakba telepítenék.
...
Mi történik, ha egy felhasználó olyan merevlemezt telepít, amely nem szerepel a kompatibilitási listán, de az inkompatibilitási listán sem?
A DSM 7.3 alatt a Synology átalakította, hogyan kezeli NAS rendszerei azokat a meghajtókat, amelyek nem szerepelnek hivatalosan a kompatibilitási adatbázisban, de nincsenek kifejezetten inkompatibilisként megjelölve sem. Ez az új szabályzat, amely a HCL 5.0 keretrendszer része , visszaállítja azt a rugalmasságot, amely nagyrészt elveszett a DSM 7.2-vel. A 2025-ös DiskStation Plus modellek felhasználói számára , beleértve a DS1525+, DS925+ és DS725+ rendszereket, ezek a meghajtók mostantól teljes mértékben működőképesnek tekintendők, és támogatottak a telepítés, a tárolókészlet létrehozása és a kötetkezelés szempontjából . Amikor egy nem listázott HDD-t vagy SATA SSD-t telepítenek ezekbe az egységekbe, a DSM 7.3 figyelmeztetések, korlátozások vagy „nem ellenőrzött” üzenetek generálása nélkül fogadja el azt. A meghajtó ugyanúgy viselkedik, mint egy teljesen jóváhagyott modell, és a felhasználók új RAID-tömböket hozhatnak létre, bővíthetik a meglévő köteteket, és használhatják az összes szabványos DSM-funkciót, például a pillanatképeket, a titkosítást és a Hyper Backup-ot. Ez jelentős elmozdulást jelent a DSM 7.2-höz képest, amely teljesen blokkolta a készlet létrehozását, ha a telepített meghajtót a Synology nem ellenőrizte.Már csak azt lenne jó tudni, h melyik meghajtók kimondottan inkompatibilisek.
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Van már kínai itthon, teszi is a dolgát, de hiányzik a menedzsment.
Már pár éve Omada renszert használok, szóval tudom mire venném.
Szépen építkeztem az AP-okkal, switchekkel, a routerükkel viszont nem vagyok annyira elègedett, azt lehet nemsoká egy OPNsense-es miniPC vàltja majd le. -
boborján2
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Firmware-t -- saját neve alatt futó eszközöknél -- ő készíti és ő tartja karban
Azért nekem vannak kétségeim, hogy ilyen szintű hozzáférést enged e a HDD gyártója.Inkább azt tudom elképzelni, hogy megmondják mit akarnak és a gyártó implementálja.
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Tp-Link-nél ez az Omada csak egy termékcsoport márka név, vagy van egyéb hozadéka is?
Gondolok itt arra, hogy nincs sziget üzemű beállítás, kezelhetőség, csak valami központi programmal, app segítségével, netán felhő alapú megoldás. -
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ezek a nem menedzselhető 2,5 gigás switchek a TP-Linknél.
A DS105 pedig már Omada vezérléses, na az most kb. sehol nem kapható. -
Dzsekó
addikt
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Köszönöm!
Nem kell backup, mert ez a backup.
Csak már untam, hogy ilyen lassú. -
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nekem tökéletesen bevált.
Ez jó hír. Melyik verziójú DSM van nálad? Az újabbakban ugye több USB-s eszköz támogatását megvonták.
Én a tiednek a testvérét venném. -
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Meglátjuk, hogy a kérdező akar-e ezzel foglalkozni vagy sem.
Vagy nem most.Peace!
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Szerintem nem néztem be semmit.
Az, hogy Wifi 6 a hálózat, attól még lehet a kliensek csak AC-sek, és csak a router AX-es. (Vagy minden AX-es csak mondjuk 160 MHz-et egyik sem tud...)
Ezért javasoltam, hogy azt is érdemes megnézni, hogy ott érdemes/lehet-e fejleszteni a gyorsabb munka érdekében.
2,5 Gigás switchek sem annyira veszett drágák már. -
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Köszi!

-
Tapló
csendes tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Másik böngésző, másik gép, ugyanaz az eredmény... :-(
Merjem újraindítani a nas-t? Attól félek, nehogy az legyen, hogy ennyire se lehet elérni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Bocs, nem voltam egyértelmű. Tehát - legjobb tudomásom szerint - lemezenként egy megosztás használható, amit a rendszer definiál. Azaz, külső USB lemezeken nem tudsz megosztott mappákat létrehozni. Ez elég nagy különbség a beépített lemezekhez viszonyítva.
-
huan
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Az usb-n csatlakoztatott meghajtóknak van bármi hátránya a beépítettel szemben? (sebesség, stabilitás...bármi)
-
Bacusuz
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
kérdezném a 2,5 Gigás USB hálózati adaptereket használókat:
ha kihúzzátok az adaptert a NASból és visszadugjátok nektek visszajön a hálózat?
nekem csak akkor ha leálltom a csomagkezelőben a drivert és újra elindítom, ehhez lan csatival kell csatlakoztatnom.
Ennek úgy kellene működnie hogy működjön visszadugás után -
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Erről még nem olvastam, azt hittem addig nem gond, amíg a plafon alatt maradnak a csúcsok.
Érdekes, köszi az infót, lehet megguglizom, ha lesz 10 perc gyerekmentes időm…
-
Bacusuz
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Download station fut nálad és ha igen mennyit tud le/feltöltésben ezzel a kütyüvel?
2/1 telekommal használod? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
HDD-K külön látszódnak a nason? Tehat usnshare1...4?
-
huan
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ezeknél az eszközöknél lehet olyat, hogy a benne lévő meghajtókat egynek "látja" a nas és bővítéskor is egy marad nagyobb mérettel?
-
attilanatina
csendes tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Szia, ez mivel jobb mint a Synology ? Annyira még nem néztem meg a különbséget
-
szana8
tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
És USB-n vagy ESATA-n csatlakozik a NAS-hoz?
-
huan
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Mi a különbség a kettő között?
RaidSonic ICY BOX IB-3640SU3
RaidSonic ICY BOX IB-RD3640SU3
A második megéri a jelentősebb felárat? -
huan
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
A torrentezést bírja az usb? (a sebességre gondolok)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Megint ráfrissítettem az oldalra de megint a Karbantartás szöveg jött be...amit amúgy régebben is láttam már.
-
ugyes
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Szerintem kattints a linkre, amit csatoltam. Ott bővebb infók vannak a Plexampról és alternatíváiról. A teljes funkcionalitásához nem ARM csipes szerver kell majd, van egy-két funkció, amely ezek alatt nem megy (példa).
Én a Plexampot választottam. Ha a Roon-t egyszer megcsinálják távoli elérésű változatban is, akkor lehet lecserélem arra (helyi hálózatban Roont használok). -
Rick4
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Elsőre is érthető volt, miután kiveséztük, hogy neked nem számít az adatforgalom, azt írtam, ha korlátlan a net, és nem akarsz otthon másolni, akkor streamelni kell, és minden meg van oldva. Nyilván a maga preferenciái alapján tud gondolkodni az ember, ha nincs kerek történetként elsőre leírva a dolog, az én 40 Gb-nyi zeném elfér egy 64-es microsd kártyán, de amúgyis netrádiózom a kocsiban, szóval ebből a szemszögből nyilván más megoldás tűnt életszerűnek.
-
ugyes
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
+1: a Plexamp gapless és (tudtommal) bit perfect. Windows verzió nem szép, inkább a mobilon használd.
+2: alternatív megoldások itt. -
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ó bakker most látom, hogy elírtam.

DS Audio aksrt lenni.
-
Rick4
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ennél miféle észszerűbb kell? Korlátlan netnél elvileg mindegy, kivéve ha nincs net, mert ez a megoldás akkor nem szól.
-
Rick4
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ha korlátlan net van erre, hogy minden alkalommal újra letöltsd azt a zenét, amit már múlt héten is letöltöttél, akkor nincs gond, akkor le kell tölteni a temp mappába heti kétszer is akár!
-
blakey
titán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Havi előfizetéssel kipróbálhatod, és legalább látod, hogy miben más az ingyeneshez képest. Maga a Plex leginkább filmekhez készült, a zenei része gyengébb és emiatt lett a Plexamp ami már jó zenére is.
-
merqree
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ha DS Audio-ra gondolsz, akkor az ingyenes alkalmazás, ellenben nem streamel, hanem letölti a telefonra a zenét.
iOS alatt biztosan be lehet állítani, hogy mekkora "tárhelyet" foglalhatnek el a tetöltött zenék, Android esetében nem tudom. -
Rick4
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Oké, én mindezzel tisztában vagyok, de akkor mi értelme az egésznek, ha otthon is áthúzhatom a telefon tárhelyére az egész gyűjteményt?
Szerintem semmi, ráadásul telefonra olyan lejátszó, lapozgató programot választok, amilyet akarok. Csak a tisztánlátás kedvéért írtam, hogy valójában nincs streamelés, a ds audio letölti a fájlt.
-
blakey
titán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Zenére ott a plexamp, szerintem jó.
-
Boss81
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
-
Boss81
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nekem jelenleg 2 kötet van létrehozva, az első egy SHR kötet, ezen vannak a fontos adatok, és ezt szeretném kicsit kibővíteni. Ha jól értem akkor ehhez hozzá tudok adni egy lemezt?
Iletve van egy másik kötet, azon úgymond nincs védelem, mert azon csak a filmek vannak, tehát nem pótolhatatlan adatok.
A cél az lenne, hogy mindegyiket kibővítsem, és ne kelljen harmadik kötetet létrehozni.
Ez ebben a formában megoldható a RaidSonic ICY BOX-al? Vagy harmadik kötetet kell létrehozom? Bocs a hülye kérdésért de ezzel nem vagyok tisztában
#74899Sanyi.mTs. Köszi az infót, de szerintem ezt a megoldást elvetem, a másik több szempontból is járhatóbb megoldást kínál számomra. Tehát a dx517 verziót szerintem offolom.
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Szia,
köszi, de én nem látom itt sajnos, h a 6-os meddig lesz támogatott.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
De nekem éppen ezek az USB-s megoldások szimpatikusak. A jelenlegi eszközeim miatt. Az "asztali" gépem is egy mini PC, amibe nem rakható bővítő kártya (viszont kicsi és tök hangtalan - fanless). Na mindegy, előbb-utóbb úgyis rászánom magam a kis lépéses sebesség emelésre. A családi költségvetés bánja...
Ja, ÁFA és kezelési költség tiszta sor a Kínából rendelt cuccok esetén. VÁM nem feltétlenül. A jelenleg routerként használt mini PC-m is VÁM mentes volt (from Ali). -
arn
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Szvsz de. Hogy adjak el a 2022est?
-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Tetszik ez az USB-s "okosító"
Igaz, ha összeszámolom, nekem ebből négyet kéne vennem, meg egy 8 portos 2.5 Gbps switchet. Ez már sokba fáj
Így jár az, aki használni akarja a több éves - még ma is jól működő - eszközeit. -
arn
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Meg megy dsm7en? Arrol irtak, hogy az ilyen usbs eszkozok nem mukodnek dsm6 utan.
-
Csokifalo
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Mondjuk pont nem ez, mert szivacs rekeszekben van vagy 20 db egyben, egymástól elválasztva, és kartonban ( legalább is régen így volt ) Aztán hogy így jut el a felhasználóhoz egy egy db az már más kérdés
-
fecke78
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Számomra a proceszor is egy alkatrész mégis van hozzá minden , csomagolástól kezdve a leírásig minden .Ram , gusztusos dobozban - már amit én idáig vettem ...
stb stb
Én csak arra akartam rávillágitani , hogy közel 200 e ért vett termék csak egy fóliában van , tudom mindig is így volt . De számomra ez a gyártok igénytelensége . Mennyivel jóbban mutatna egy szép dizájnos dobozban ...
hdd berakása egy nasba nem agysebészet , nem is erről van szó
Na de na .... -
krealon
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
"Nagyon magas gyorsulást ( g ) kibírnak a vinyók."
Az említett IronWolf Pro 16 TB, áramtalanított állapotban, 200 G gyorsuljást visel el 2 ms-ig. [Adatlap] Ez csak 4-szer akkora, mint amit működés közben (50 G).
Ha a fenti nylon csomagolásban a HDD az éléről a lapjára esik szilárd felületen (pl asztallap), akkor az jóval több mint 200G.
"Nem csak a spórolás, hanem környezetvédelmi okok is vannak abban, hogy nem töltik ki őket semmivel. Felesleges volna!"
Ha a csomagolás (ami lehetne pl újrahasznosított papír) hiánya miatt tönkremegy a HDD, akkor azonnal körnzeyetszennyező szemét és újabb drive legyártására való igény (megnövekedett környezeti terhelés) keletkezik.
Tehát a csomagolás hiánya igazából nem környezetkímélés, hanem spórolás. -
fecke78
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nem vagyunk egyformák . Sebaj
Én elvárnám a dobozos csomagolást , müszaki ,használati leírást , de az nem dívik , hisz minden user windows-t szarik , sőt penge mindenben .
Hát én nem ....
Egyébként így 43 évesen is elrakom az összes hardver dobozát , ne kérdezd ,mért de nekem tetszenek , még így is vén fax fejjel -
fecke78
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Vettél már ssd -t gondolom , az is rendesen csomagolva van akár már 15 ezres kategóriában ,
De ha gariztatod a hdd-t akkor külön figyelik nincs e sérülés rajta , ja tudom én vagyok hülye mert ez a fólia hight tech csomagolás . Sőt fort knox biztonság ... -
Peathee
senior tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Én kint dolgozom, Euróban kapom a fizetésem.

Az áfa különbséget tudom, itt 16% otthon világrekord 27% -
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
En is úgy tudom hogy javítattni lehet, csere esetén viszont kint kell intézkedni.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ha jól tudom, német MM-ben vett eszközöket lehet gariztatni magyar MM-ben.
-
dkess
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Még ennél is valószínűbb, hogy cgNAT -ba tették át kérdés-kérés nélkül. Velem is előfordult már ...
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Tényleg, sorry, 218Play-jel kevertem.
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
A 418Play ARM chipsetes.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Érdekes. Az öregebb DS713+ NAS-on megy.
Azért én kipróbálnám a DS214play-en a Dockert a kolléga helyében. Nem veszíthet semmit.
-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Intel CPU-s a DS214play. Miért nem megy rajta a Docker?
-
thebiker
tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
ds214play....
Köszi!!!
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Most is van a Diginél fix IP, 2.880 HUF bruttó a havidíja. Nálam itthon is az van, és két kolléga friss bekötéssel szintén fix IP-t kértek. Az egyik KKV csomagot kell igényelni (Diginet Növekedés 100, 500 vagy 1000), ez magánszemélyként is igényelhető, és ehhez lehet kérni pluszban fix IP-t. Ezeknek a csomagoknak magasabb a havi díja, ehhez jön a fix IP havidíja, de magasabb a garantált sávszél is, mindenki eldönti, megéri-e neki. Nekem a munka miatt nem nélkülözhető a fix IP pl.
-
Sanya
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
UPC-nél nem adnak, de az egyébként. Nekem mióta bekötötték változatlan az IP-m.
-
mtz81
tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
A DIGI-nél lehet kérni fix ipv4 címet, 3000 Ft havonta. Amikor kötöttem a szerződést, akkor kérdezték, hogy szeretnék-e. Mondjuk az nem most volt, lehet azóta változott.
Az Invitech-nél pedig béreltvonal mellé alapból jár egy /64-es ipv6 tartomány. -
dkess
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nem tudom ki említette, hogy lehet-e vagy sem Syno bővítőn kívül mást használni - ugyanakkor ennek nincs is relevanciája. Én említés szintjén korábban pont említettem elméleti lehetőségként, hogy raidbox -okkal lehetne bővíteni - de gyakorlati szempontból nem éri meg.
Az 500 -as HDD -kre vontatkozó részek pedig nagyon nem a "... bla... bla.. blaa" kategória. Kvázi ez a lényege a kérdésnek ... Úgy egyébként az IcyBox -nak (a linkeltnek is) van valós használati lehetősége - csak nem itt.
A "majd 300.000 forintba (nettó) kerülő 16 gigás, vagy a 90.000 forint körül mozgó (netto) nagyker 8 terás vinyók" kérdéskörhöz. Ezek hogy kerülnek a képbe? Említés szintjén sem hozta fel senki és ennek is szintén nulla relevanciája van a kérdéskörhöz. Úgy egyébként a linkelt IcyBox árából akár 6 TB -os IronWolf -ot viszont vehet - pont ugyanannyiba kerül. Ez példa volt - lehet 4 TB -os is akár, ha a kérdezőnek ez jobban megfelel, ez ugye még olcsóbb is ...
Sokszor volt róla szó. A NAS vétel egy fokkal "előregondolkozósabb" mint bármi más. Ennek sok oka van, de benne van az is, hogy igen, HDD -vel is érdemes tervezni. Persze van mozgástér, de érdemes jól gondolkodni, mert különben jöhet a szívás oldala meg a pénzégetés (ami meg pont ilyen esetekben nem jönne jól) ...
A többinek meg kvázi semmi köze nincs a felvetett kérdéshez ...
-
Delfi
tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Most ez komoly? Tényleg belekötsz abba, hogy lehet venni most is 18.000!!!!!! forintért? A hülyének is megéri.
De a kedvedért átfogalmazom: Mond, mikor vett utoljára _értelmes ember_ 500 gigás diszket?
Szerintem aki épp nem kötözködik, az értette.Az meg meg ne zavarjon téged és Lacát, hogy az eredeti felvetés szerint, sem pénze, sem kedve nincs a jóembernek diszket venni, és mivel eszköze sincs, amit használhatna, így teljesen feleslegesen pörögtök azon, hogy milyen hulladék diszkeket lehetne még használni.
A legviccesebb, hogy simán beajánlasz neki egy 65.000-es eszközt, ami legalább lassú is lesz. De persze biztos van, aki kifizet másfélszer annyi pénzt ez eszközre, amiben kevés lesz a hely, lassú és torrentezésre korlátozottan alkalmas. Az áramfelvételről nem is beszélve.
Mindezt a zöld gondolkodással megtámogatva, hiszen közismert tény, hogy az áram csak úgy termelődik, nincs ökológiai lábnyoma. -
dkess
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Azok az 500 GB -os HDD -k valószínűleg még a "2000 -es évek gyermekei". 2010 táján már az 1 TB -os HDD -k mentek amik akkor nem voltak sem nagyok - sem drágák. Ezt követően már nem érte meg TB -nál kisebb lemezt venni ... Az 500 GB -os HDD -s linked mellé nem tetted oda megjegyzésként, hogy annyi pénzért 2 TB -osat is lehet kapni ... Így 2021 -ben nem ördögtől elvetélt terv talán, ha a vadonatúj NAS -ba nem azokkal tervez már az ember ...
A korábbi hozzászólásodban ( [link] ) emlegetett raid-box -hoz amibe ugye a 4 db 500 GB HDD -t lehetne tenni. Ennek az árából 6 TB -os (!!) IronWolf -ot is tudna venni - amit akár az új NAS -ba is be tud rakni második HDD -ként.
Továbbá még azt sem mondtuk, hogy ki kellene dobni azokat a 500 GB -os HDD -ket (OK, mindegyikre lehet már nincs szükség). USB -s mentésre a legjobb állapotút fontosabb adatok backup -jára még fent lehet tartani. Akár egynél többet is. A maradékot akár családon belül olyan gépbe ahol nincs másodlagos HDD ...
-
zsamiatt
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
egyetértek
van nálam is vagy 7-8 laptopból kikerül vinyo SSD csere miatt. Ha cserélgetéssel még kihuzza3-5 évig akor bőven megérte.
Menteni, tárolni pl játékokat bőven jó.
Nálam van most 5*2Tb red pro raid 5-ben. Tehát ebből 8Tbhasználható. Van még 100giga helyem. Ennek a bővítése nem plusz 40e Ft-ba kerül. -
sulaco5555
csendes újonc
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Köszönöm.
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Sztem nem
Sztem azt kérdezte, h ugye nem az a terv, h wifin keresztül legyen a nas a hálózathoz kapcsolva? Bár az eredeti kérdés alapján a te felvetésed tűnik logikusnak, de Multibit megfogalmazása számomra inkább arra utal amire én gondolok ... de majd ha olvassa, megmondja jól
-
rail-way
friss újonc
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Átmeneti megoldásnak szánom. Valóban a végleges megoldás az lesz (a pandémia után). Addig is várom, ha van ötletetek a felvetésre, köszönöm!
-
nyikszi
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Írtam nekik, még nem volt időm válaszolni nekik, mert olyanokat kértek, amit így elsőre azt se tudom hol nézzem meg.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Azt írtad, hogy nem működik arra ami amúgy működik ...
Olyannyira, hogy az általam hozott példa (SMB Multichannel) jól mutatja a jogosultságát is.
Ráadásul azt, hogy 2 vagy több gép direktbe van kötve vagy egy switch van 2 vagy több közt nem számít ...
De igazad van ezt kár tovább ragozni ... -
kulu22
aktív tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Az itthoni hálózatom sajnos nem ismeri a szakmaiságot mert nálam bizony működik a fent leírt beállítás úgy is, hogy van ott egy switch, nem kell vlan, külön subnet, stb. Nem arról volt szó, hogy a kliensben van több nic és ezzel ott gigabit feletti sebességet érsz el. Úgy látszik elbeszélünk egymás mellett. A témát részemről lezártam.
-
gyugyo79
addikt
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ne keverd a lokális hálózatot az internettel.
Van 1 alapértelmezett átjáród + alapértelmezett átjárónak beállított NIC -ed is ...
Ha nem működne a több lokális ip cím használata akkor pld. az SMB Multichannel sem működne és lenne pld. De van és működik ...
"Ezen logika mentén, ha 10 db hálókártyát beraksz egy gépbe, akkor 10 Gbit-es elérésed van"
Ha a kliensbe is van 10 DB és az is támogatja az SMB Multichannel -t akkor konkrétan 10 Gbit-es elérésed lesz. Ráadásul a 2 eszköz között is igaz ezen esetben csak SMB -n át! -
kulu22
aktív tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ki beszélt itt routingról? Van egy NAS-od, mindegyik hálókártyájához külön IP-t rendelsz, 192.168.0.1 és 2. Az elsőhöz csatlakozol egy PC-vel (pl. \\192.168.0.1\share), másodikhoz a laptoppal (pl. \\192.168.0.2\share). Ha lemezek és a hardware bírják, mindkét eszköz 1Gb/s -el fog tölteni a nas-ról. Nem erről szólt az eredeti kérdés?
-
kulu22
aktív tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Helyi hálózaton ezt megoldja maga a protokoll, alapvetően azon az interface-en megy vissza az adat amin megszólították.
-
blakey
titán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
De, mint írtam, nálam nem transzkódol, hogy miért? - mert pl. a tvOS Plex app-ot már így csinálták meg, Infuse, Kodi, MrMC sem traszkódol, nálam a Plex a központi szerver, nem kell/kötelező kizárólag Plex klienseket használni, lehet olyat is ami Plex-képes, 0 transzkódolás. Egyes OS-ek esetében van traszkódolás. Pl. LG TV-n, feliratok esetében, Android-ról is olvastam.
Hibás a plex jó régen már. - de már új alapokon van a Plex szerver és néhány új kliens. -
blakey
titán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nem minden kliens esetében transzkódol, nálam pl. egyáltalán nem, ehhez megfelelő app-okat érdemes használni.
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Jah, lehet

-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Sőt, az ingyenes nem is transzkódol

-
Dzsekó
addikt
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Igen, lehet, hogy később gyorsabbat szeretnék majd, ezért kérdeztem, hogy hogy lehet áttenni az SSD-ket egyik NAS-ból a másikba.

Bár a méret miatt sok variációs lehetőség nincsen, csak a 620Slim.
Pici lakásban lakunk, ezért egy asztalom van erre a PC célra. Földre mégsem akarom tenni, ott a gyerekek is megcibálhatják. Elsődleges cél a méret és a zaj, mivel közel az ágy is. Utána találtam ezt a 2,5"-os helyekkel rendelkező NAS-t. Ami méretben pont jó lenne. Na már most a mai 2,5"-os HDD-k mind SMR-esek, azt nem szeretnék, Raid-be gyalázatosak. Így kizárásos alapon maradt az SSD, ami ugye zaj szempontjából is megfelelne. 4 bay kellene, de az 3,5"-osban nagyon nagy és drága is nekem. Még a DS620Slim-en gondolkodom, de ott is elég nagy az árkülönbség, meg 6 bay nem kell. Gyorsaság egyáltalán nem szempont. 1x kell majd felmásolnom, azt kivárom. -
3szli
tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
köszi
jó játék lesz a nason windozos vírus irtott futtatni
igazából a az internetről elérhető a nas de természetesen az összes gépet megnézem -
Immy
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Vagy egy truesNAS-t
-
Essejó
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére

-
Immy
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Esetleg ha usb elosztót közbeiktatsz?
-
Essejó
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Esetleg egy ilyen? link
Már ha van bővítő portja.Sajna a 418 nincs benne a kompatibilis listában, marad az usb verzió.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Azok a modellek amibe 10GBit hálókártya van / tehető azok inkább a vállalati szinten mozognak....
És akkor otthonra kell egy olyan switch ami képes ezt tovább osztani.
Kell egy kártya a PC-be / PC-kbe is.
A TV-kben szinte csak is gigabit alatti Fast Ethernet van ( szégyen....)
Média lejátszók kisebb része Fast Ethernet, többségük már ( még csak ) Gigabit.Jelenleg sajnos elég "húzós" ára van ennek a rendszernek.
Otthoni körülmények között esetleg NAS-PC kapcsolatnál lehet / lehetne kihasználni ha a NAS-ban RAID/SHR tömb van és a PC-ben pedig SSD ketyeg. -
Borisz76
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ha jól látom , akkor a DS418Play nincs a listán.....azaz nem lehet gyorsabb hálókártyával bővíteni.
Da a termék leírásában / manual-ban sem szerepel.Csak a korábban linkelt USB-Ethernet átalakítóval lehet megoldani.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
dkess saját tapasztalatai.
-
fouco8
friss újonc
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Szia!
Azon keresztül sikerül, a NAS tartalmát is látom, de ha közvetlenül próbálok csatlakozni, akkor nem enged. Az lehet, hogy mivel az xbos hozzá van "kötve" ezért egyszerre csak 1 felhasználót engedélyez? Ha igen, akkor ezt hol tudom módosítani?
-
Somatom
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nyilván. De, ez a fórum azért van, hogy segítsük a másikat a döntésben. Ehhez hozzátartozik a lehetőségek felvázolása. Elfogulatlanul.
-
arn
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
nagyon egyszeru - parhuzamos eleres idejet csokkenti. ha pl elinditasz egy backupot , meg mennek a torrentek, es kozben ket iscsi meghajton dolgozol esetleg docker contenerekkel, ugyanugy leterdel a nas a vinyok miatt, mintha lenne rajta 10 user. teljesen felhasznalasfuggo.
ha te csak folyamatosan sorosan olvasol rola, filmekhez, vagy akarmihez - oda teljesen felesleges - a felhasznalon mulik, hogy mi neki az "otthoni" felhasznalas.
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Webdav és smb egyidejű használatakor lehetnek lock problémák, szóval ha vannak közösen használt fileok, akkor jobb mindenkinek egy protokollt használni, inkább smb+vpn (vagy mindenki webdav).
-
Rundll32
tag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Köszi Nektek, a webdav inkább jó lehet

-
Multibit
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Mondjuk, ebben van valami. Persze, nem vagyunk egyformák.
A routeres topikokban olvasom időnként, hogy néhányan a routerüket is ki-be kapcsolgatják
-
zsamiatt
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
A szándékos rongálást nem keverném ide, az elégé más. És hiába köt ki ilyet a syno. A garancia az garancia. Jogszabályi kötelezettsége amiből nem bújhat ki. Abban igazad van ha tudja bizonyítani hogy az okozott kárt akkor megtagadhatja. De ez nem abból áll, hogy benyögi bocs más alkatrész került bele.
-
arn
félisten
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Ujonnan a legolcsobb kartyak 100 eur korul vannak, a tobbi levetett pro halozati cucc. Engem ez az ar se zavarna, ha bele lehetne tenni egy 2, max negylemezes synologyba.
Usbs adaptert valaszthatsz 2.5-5g tartomanyban.
A 2.5g switch 100 eur, 5-10gbe 300-500 eur, max kapsz microtiket, ami sftp es csak 1 v 10gbet tamogat.
Varni kell, ha otthonra akarsz vmi normalisat nem elszallt arban, vagy irrealisan tulmeretezve.
-
llacee
őstag
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Most egy kicsit rosszabb az árfolyam, mert 16500ért vettem kettőt 14-ért dual portost
-
Essejó
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm.
Két kártya + kábel link -
Essejó
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
eBay-en nézz körül
Pl link
Jó nem 8000, kicsit több
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Plex app sok mindent nem játszott le plex szerverről, amit kodi + plex addon csont nélkül vitt.
-
Essejó
veterán
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Elsö körben a meglevö SMR alapú HDD-t kéne kicserélnie CMR alapúra. Már az is sokat dobna a dplgon. Nem véletlenül vette ki az SMR alapukat a Synology a kompatibilis listából.
-
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Havi átlag, fogyasztásmérővel mérve, amióta UPS-en van, az is ennyit mutat jellemzően teljesítményfelvételre (14-24W). Nyilván használatfüggő, én file szervernek használom, napközben néhány pst, office doksi van róla megnyitva, két user ideiglenes mentései mennek ki rá hetente egyszer, este egy-egy film onnan fut, plusz havonta pár alkalommal torrentről 1-2 állomány minimális seeddel és 20 perc tétlenség után hibernálja a lemezeket. Nyilván ha vki 24/7-ben tolja a torrentet le-fel, a NAS-ról fogyaszt médiatartalmat folyamatosan, ott egészen más fogyasztási adatok lesznek, ezért fogalmaztam úgy, hogy "nálam".
-
Dave™
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Nálam a munka funkciója kimerül a drive-ban és a backupban, valóban. Na de mi az, aminek éjjel is futnia kell? Kíváncsi vagyok.
zsamiatt A kamera eszembe sem jutott pedig adja magát. Bár gondolom nem erre gondolt munka alatt

-
Dave™
nagyúr
válasz
sziszi-fuszi
üzenetére
Beállítod hogy este 11 és reggel 7 között (vagy ami jellemző rád) kapcsoljon ki időzítetten és máris lefaragtad a fogyasztás harmadát. Nálam így megy, mert amikor alszom akkor nem szokott kelleni

Új hozzászólás Aktív témák
- Z790 Strix-A, 14700K, 2x16GB 7200 mhz, Tuf 4080, Corsair H1000i
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Üzletből, garanciával, DeLL Inspiron 16 5630 -i5-1340P-16 szál/16RAM/512SSD/16,1"FULLHD IPS
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Thrustmaster T-GT II bázis - Thrustmaster Sparco P310 - Thrustmaster T3PM pedál - Playseat Evolution
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- Apple iPhone 14 Plus 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak már untam, hogy ilyen lassú.

Így jár az, aki használni akarja a több éves - még ma is jól működő - eszközeit.
Sztem azt kérdezte, h ugye nem az a terv, h wifin keresztül legyen a nas a hálózathoz kapcsolva? Bár az eredeti kérdés alapján a te felvetésed tűnik logikusnak, de Multibit megfogalmazása számomra inkább arra utal amire én gondolok ... de majd ha olvassa, megmondja jól
Patice