- Apple Watch
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtz81
tag
válasz
frekivalto2 #73920 üzenetére
WakeOnLan
-
urban racer
senior tag
válasz
frekivalto2 #73920 üzenetére
Vegyél támogatott szünetmentest, és minden gondod megoldódik. Ha elmegy a villany egy idő után kikapcsol, ha visszajön, bekapcsol.
-
kulu22
aktív tag
válasz
frekivalto2 #73850 üzenetére
A 720+ esetében sztem sehogy. Nem tudom, hogy a 7-es DSM-mel működnek-e még a külső USB-s hálózati adapterek. De amúgy, ha nem használod csak hétköznapi dolgokra (megosztás, médiaszerver, torrent), untig elég az 1Gb is.
-
urban racer
senior tag
válasz
frekivalto2 #73846 üzenetére
Nem azt írtad, hogy 1621-re váltasz? Akkor 10 gigás kari bele, direkt a gépbe optikán(SMBnek), a többi szolgáltatás meg elmegy gigabiten.
Fentebb meg írtad a 25 gigabitet, még a 1621-el is ki lehet hajtani. 6 db ssd a fő gépbe és fekszik isDX517-el(pláne 2vel) meg nem is kérdés, az önmagában 2x6 gigabit.
-
urban racer
senior tag
válasz
frekivalto2 #73818 üzenetére
syno 1621+, 3 db 4Tb-os 870 evo SHRben, Syno E10G21F2, 10gtek SFP+ modulok, excel mono kábel direktben, a gépben HP 530 SFP+ kártya, ami nem megy jól(7-8 Gbit), az asus XG-c100f viszont patika. Most direkt van összekötve a nas és a gép, de majd egyszer egy Mikrotik CRS309-1G-8S+IN-el bővítek, ha végül leesik az érme, hogy PC-t fejlesztek vagy veszek mellé egy m1x-es mac minit-->nyilván 10 gigabites halikarival.
-
arn
félisten
válasz
frekivalto2 #73830 üzenetére
Attol fugg mit csinalsz. Szvsz jobb eloszor a mem feltupirozasa, azt mindig hasznalja, es erezheto egy dsm hasznalatanal is.
A dsm6 nagyon ratyin kezelte az ssd cachet, ott vagy telitomte minden irrelevans cuccal, vagy semmit se pakolt bele. Ott az ssd cachet visszakuldtem, es vettem helyette egy 2tb ssdt, es arrol mentek a frekventaltabb megosztasok.
A dsm7hez is rendeltem megint, itt mar hatekonyabb a dolog, igy visszatertem a raid1 tomb + ssd cache kombohoz.
Sima otthoni felhasznalanal inkabb csak ott veszed eszre, hogy pl a plex pattogosabb, a torrent nem gyilkolja le a vinyomuveleteket, ilyesmi. De az igazi felhasznalasa az, amikor vmit sokszor irsz olvasol parhuzamosan, amit a vinyo nehezen szolgal ki.
Reszemrol azert raktam bele, mert az egesz nas vmi 1100 eur, most egy 80 euros tetel mar nem oszt szoroz.
-
válasz
frekivalto2 #73827 üzenetére
Otthoni médialejátszás, pár felhasználó kiszolgálásra 0 előnye lesz, pénzkidobás.
-
frekivalto2
csendes tag
válasz
frekivalto2 #73830 üzenetére
Lonak,,,
lonak=jónak -
arn
félisten
válasz
frekivalto2 #73827 üzenetére
En egy olcso mp510et vettem bele, hasonlo irasmennyiseg (400tb. De a mte220s meg jobb (550tb), regen olcsobb volt mint most. Mindegyik ot ev garos, nem tudom mennyivel lennel elobbre a joval dragabb ironwolffal.
-
urban racer
senior tag
válasz
frekivalto2 #73815 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
frekivalto2 #73794 üzenetére
A legtobb jelenlegi ds syno, a ket (!) m2 ssdre biztosit 512mbyte/s savszelt, a satara asszem 4x ennyi jut, amig csak x meghajtoval tudsz parhuzamosan kihasznalni.
-
zsamiatt
őstag
válasz
frekivalto2 #73798 üzenetére
a helyzet az, hogy nem csak vinyo igényes műveletek léteznek. Elképzelhető, hogy valami a memóriában van. Pl adatbázis.
-
kulu22
aktív tag
válasz
U2-t sehogy nem tudsz beletenni egy consumer Syno NAS-ba. Bár elsőre hasonlónak tűnik, de azon tulajdonképpen egy SATA Express és PICe csatlakozó van, nem sima SATA. Ha jól olvasom elvileg visszafelé kompatibilis, de akkor elvész az előnye.
A 6Gb/s jó esetben (típusfüggő, hogy az adott NAS-ban mennyi és milyen kiosztású SATA vezérlő van) meghajtóként értendő, RAID10-be tett SSD-kkel már kihajtja a 10Gb/s-os hálót. Nálam pl. 4db 7200-es lemez van RAID5-ben és 500MB/s sebesség megvan. Mintha egy helyi SATA SSD lenne. -
válasz
Nem vagyok nagyon benne a témában, de egy példát rögtön tudok mondani - ha sok klienst szolgál ki erősen cache-elt adatokból.
-
Magnat
veterán
válasz
Szia,
van már M2-es foglalat is nasokhoz -igaz, csak cache-re, de nem lennék meglepve ha bejönne olyan modell amiben már normál meghajtóként is lehet majd gyárilag használni, lehet, h ilyenekhez találták ki.
-
arn
félisten
válasz
frekivalto2 #73675 üzenetére
Migralni kell, de elvileg igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- Eladó Használt Steam Deck OLED 1 TB
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest