- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
7s26c #145121 üzenetére
Látnom kell élőben nekem is, mielőtt döntök. Bár éppenséggel van mit hordanom. És még a tríciumost sem rendeltem meg, szeretnék egyet látni éjjel előtte. Hátha nem is kell az nekem.
Már akkor is inkább kereskedni akartak, mint háborúzni. Lehet, tévedtem svájci óra ügyben.[link]
-
squir
aktív tag
válasz
7s26c #143552 üzenetére
"azon tűnődöm, hogy a Junghans Max Bill a maga 34-es átmérőjével nem nagyon kicsi? De."
Nem.
Szerkezet ETA 2801-2, az automatákban 2824-2, chronoban 7750. Nagyon szépek, nagyon jók, élőben még jobban mutatnak. A 10:10-es srácoknál lévő kézihúzós kissé túl van árazva.
Acél tok, plexi, minmál-design. Max Bill. Nincs párja.
-
BluEyes
őstag
válasz
7s26c #143556 üzenetére
Bizony, a 34mm az kicsike. Pláne az én 21 centis csuklómon. Viszont ugye ki nem sz@rja le, hogy kinek nem tetszik.
Én újra imádom a Doxámat, mióta visszajött Dzsanától. Most, hogy sok év fiókolás után újra rajtam van, rájöttem, hogy miért nem szerettem az utóbbi években órát hordani. Végre egy kicsi, könnyű, semmibe nem elakadó óra, rásimul a csuklóra, magától bebújik az ingujj alá, nem érzem a súlyát viselés közben, egyáltalán nem zavaró. Reményeim (emlékeim) szerint a kis méret nyáron kevesebb izzadsággal is jár majd. Meglátjuk.
Ja, és senki nem kacagott még ki a mérete miatt, és vén buzeránsoktól se kaptam ajánlatokat. -
gipsztigris
addikt
-
C0RVUS
tag
válasz
7s26c #143505 üzenetére
Kék Makóra, ha bevállalós vagy:[link]
Vagy egy konszolidáltabb:[link]
Mint az számomra bebizonyosodott, ezek valójában Bonetto Cinturini-k, csak valami teljesen megfoghatatlan okból ezen a néven árulják. Van itt még pár egészen őrült szín, amiket BC néven sehol nem találtam, kivéve a saját weblapjukon. Én egy ilyet nyüstölök egy hónapja és tényleg jó (bár a vaníliaszagot meg kell szokni).
Még ezt ajánlották itt korábban, mint ócó kaucsukot:[link] -
csabulaxi
senior tag
válasz
7s26c #143280 üzenetére
nekem van mako1 és4 év után kuka állapotú (favágás), most már 5 éve monster , nagyon megvagyok vele elégedve
én továbbra is a seiko-ra szavazok, mivel van már búvárod, akkor jöhet egy picit más, tavaly írtam, hogy élőben nagyon bejön az snzg, tuti azt választanám a monster mellé, azt el ne ad hé!az első automatámnál furcsa volt, hogy nem tudom megállítani a másodperc mutatót, de9 éve nem is volt rá szükségem, mire kis kéne?!
-
C0RVUS
tag
válasz
7s26c #143280 üzenetére
Hát pedig szerintem ez nem is kéne kérdés legyen. Az üvegen fölösleges parázni, a Rája egyesem tudna mit mesélni, hogy mit kapott, és a szélén - mivel egy fél milit kiáll a lünettából - ugyan van egy kis kocc az üvegen (attól egy zafír lehet be is tört volna), de azon kívül mikrokarc sincs egy darab se. Nem sima ablaküvegből vannak a "sima" üvegek sem.
Úgyhogy hajrá Makó 2! Az új werkkel maga a tökély, ha tényleg teccik is. (Szerintem.)
-
ronin s8
senior tag
válasz
7s26c #142834 üzenetére
Dehogy is...
Nincs ilyen 50 %-os szabály. Az egyedi attól egyedi, hogy egyedi.
Amúgy sem erről folyik a vita, mert egy Nomos-ból is sokezer készül, tehát akármi van bennük, rég lekéstek az "egyediségről".
Pl. egy Rolex sosem lesz egyedi. Ezek nem erről szólnak, hanem pont az ellenkezőjéről. Arról, hogy a rolexes a Klubhoz tartozik.
Másról beszélünk... -
WiZARD
addikt
válasz
7s26c #142136 üzenetére
így ([+link]) + amit akkor nem írtam, de a képeken látni, hogy a lünetátt barbár módon, csavarhúzóval tokot végigszántva feszegették le - gondolom, pedig van neki nyílás, aminek segítségével szakszerűen, sérülés nélkül levehető lenne, szóval ilyen lett
Végül nem políroztattam, nem mertem hozzájuk visszavinni, de megfogadtam, hogy oda órát többet nem viszek, és mindenkit óva intek tőlük...
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz
7s26c #142128 üzenetére
Látod én naiv voltam, azt hittem hogy egy Orexnél vagy Újvilág Ékszer Óra üzletnél nem fog gondot okozni egy vacak kis Casio óra elemcseréje. Hát tévedtem!
Sőt, többször előfordult, hogy elküldtek, mondván ilyen kicsi órában (Casio Sheen SHN-4008) nem tudnak elemet cserélni... -
C0RVUS
tag
válasz
7s26c #141298 üzenetére
Mint már írták, ez egy régi (mondjuk 80-as évek) amfíbia. Írtam nemrég a negyed évszázadot fiókban töltő, majd a berohadt trutyi ellenére elinduló és pontosan járó hasonló példányomról.
Ez egy elég különleges számlapnak tűnik, ami, ha tényleg nagyon tetszik, azért megérheti. Azonban mivel nem automata, a napi használat egy csavarós koronánál nem az örök élet titka, legalábbis a vízállóságot tekintve.
Én viszont biztos, hogy nem rendelnék semmit egy olyan honlapról, amelyik 50e ft-ért árul 15 ezres órákat. Mármint az új automata amfikra gondolok. Ha olyat akarsz, azt innen rendeld. Ez a gyári bót. -
ciryl65
csendes tag
válasz
7s26c #141298 üzenetére
Ez egy régi, leharcolt óra 2414A kaliberrel, ami kézi felhúzós, és nem automata. Ilyen szerkezetet ma már csak a Komandirskie órákba tesznek, úgy 10000 Ft körüli áron lehet újonnan megvenni. Nem rosszak ezek a szerkezetek, pontosak is tudnak lenni, ilyenem is van új. De a mai Amfíbiák már kézi felhúzósak és automaták is egyben.
Nekem ilyen van ( Vostok Amphibian Military Watch for diving 200 m AUTO 120 case #509 Black ), E-bay-en, Shmek-től. 1 másodperc/ nap eltérésre betudtam lőni. Kézi felhúzós, és automata is egyben. Élőben nagyon jól mutat, és nem batár, 40mm a nagysága korona nélkül. És 31 köves, nem 17. Én ezt ajánlanám.
Ugyanennyiért megkapod, vagyis 16700Ft-ért, és hozzáteszem újat. Persze erre rájön a tranzakció pici kis illetéke ( 2-300 Ft. ) . Tehát 16900-ért újat kapsz.
Én nem venném meg az általad említett órát biztosan. De ez csak az én szerény véleményem. Elmondtam, mert kérdeztél.
Te döntesz, mire akarod kiadni a pénzed, -
ciryl65
csendes tag
válasz
7s26c #141291 üzenetére
Szia!
Vostok Amfíbia nem 17 köves, az a Komandirskie.
Az Amfíbiák általában 31 kövesek a szerkezet típusától függően. Persze van Komandirskie 32 kővel, de az már 100 m vízállóságról tanúskodik. Tehát elég vegyes a kép.
Amúgy nem tudom melyik típusra és mire vagy kíváncsi? -
ronin s8
senior tag
-
resool
aktív tag
válasz
7s26c #140102 üzenetére
Vannak, értékes kvarcok csak azért, mert nagy nevű márka készítette és ritka / nemesfém tartalma magas.
Most is lehet kapni 20millió + ért kvarcokat, de ezek jellemzően női órák tele gyémántokkal és fehér/vörös aranyból általában.
De olyan, hogy el is ismerik magát a szerkezetet olyan nem igazán... max a körítést és a ritkaságot.cask érdekesség gyanánt chronon jelenleg ez a legdrágább kvarc szerkezetes óra. AP 67543
-
C0RVUS
tag
-
medvefrigyes
csendes újonc
válasz
7s26c #139190 üzenetére
Kershaw-t? Valami gond volt az előzővel, vagy csak kell még 1? Azt hiszem egyébként örökgarisak jó 8-10 éve vettem az enyémet és leveleztem a gyártóval valami dolog miatt(nem a kés minősége miatt, az kifogástalan) és ők írták, hogy nyugodtan küldjem vissza nekik ha gond van vele és küldenek egy másikat helyette.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
7s26c #138602 üzenetére
Próbáld megkérni a Csángó utcai üzletben a mestert. De az a biztos, amit magad kikísérletezel, a hordási szokások miatt. Csak óvatosan, ne érj hozzá a billegőhöz, és a mm tizedrészénél kisebb mozdulatokkal operálj. Ezért jó, ha műszered van /Horometer,Vibrográf stb. /, rögtön látszik, mennyit változott a pontossága.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
7s26c #138144 üzenetére
"amúgy ár/érték arányban lehet ez lesz a csúcs..."
ezt az Orient Mako/Ray-re érted?
az a Seiko Monster!
Én 2007-ben vettem a Makomat, akkor 26 ezer ft volt az ára.
Most a duplája!!
Nekem se a kézi húzgálás, sem a mp stop nem hiányzott, mondjuk én leszarom a napi mp eltérés buzulását, kb. 3-5 perc eltérésnél korrigálok, ha eszembe jut.
főleg egy 25ezer ft-os óránál,
nem adnám a dupláját csak azért, hogy párszor játszon az ember vele.
valaki írta, hogy ezekért a funkciókért megérte a drágítást, hát de közben kevesebbet is kell vele melózniuk,megspórolják a fúrást, esztergálást, fifti-fifti.
nem tudom más e az anyag , 316L, de a monster 3* többet bír a felület kezelésből, a hardlexről már ne is beszéljünk, mert ott világos, hogy más az anyag. -
g0n21
senior tag
válasz
7s26c #137543 üzenetére
Ez olyan rossz. Gondolj csak bele, hogy egy erősebb dohányos három év alatt elszívja egy Omega, vagy egy Rolex árát...
(#137535) vadászcsiga
az a spiáter tokos 40 éves Citizen kronó volt, nem volt nehéz kiszedni.
Az SKX szíjját meg eladás előtt csináltam meg ocsmányról szépre. -
5-ös kezelő
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz
7s26c #133943 üzenetére
Az egy 2012-es cikk, amit olvastál
A szigorítás pedig 2013-ban lépett életbe.
A balhé meg azért volt, mert botrány volt amikor kiderült, hogy a TAG cal.1887 werkje, amire olyan büszkék voltak, igazából a Seiko 1997 óta gyártott chronograph werkjének alapjaira készült, hivatalosan megvéve a Seikotól a jogokat...
És a TH csak azért ismerte el, mert a Watchuseek-es közösség rájött a tréfára, és nagyon elkezdték felverni az állóvizet. Majd J.C Babin, a TAG ügyvezetője kénytelen volt nyilvánosan beismerni... Regelt wus-ra, és ott kommentelt... Jó arc lehet -
Deskdiver
senior tag
válasz
7s26c #133936 üzenetére
Hol olvastad? Nem ismerem a forrását az állításnak ezért nem tudom ,hogy miért logikus lépés az (nem)említett gyártóknak megválni "swiss made" logótól a költségcsökkentés érdekében. Főleg azért mert van svájci alternatíva a ETA leváltására. Sellita, Soprod és úgy tűnik az Eterna calibre 39 is képbe kerül.
ETA 2892 ----- Soprod SOP A10, Sellita SW300, Technotime TT651,
ETA 2824 ----- Sellita SW200, (Schild S280, Valanvron 24 Több mint 60%-a svájci. Állítólag.) Van még valami használható alternatíva?
7750 ----- Eterna calibre 39, Sellita SW500(#133943) 7s26c Köszi, elolvasom.
-
g0n21
senior tag
válasz
7s26c #133939 üzenetére
Ez bullshit, hogy finoman fogalmazzak. Tényleg érdekelne a forrás...
Link ... link ... link
Nincs vonatkozó rész az általad idézett szövegben a Swiss Made-ségre...
Tehát egy Breitling, egy IWC, vagy TAG nem fogja lecserélni a Sellitát (hacsak nincs in-house az adott kaliberből), egy miyotára, aztán leradírozva, hogy swiss.
Olyan pedig soha nem lesz, hogy japán werk, és ott a felirat rajta... -
ronin s8
senior tag
válasz
7s26c #133845 üzenetére
Az ETA döntésével párhuzamosan (1-2 évig még korlátozott számban szállítania kell, egy bírósági döntés értelmében) a korábban periférikus gyártók (Sellita, Soprod, a kínaiak) növelik az ETA klónok termelését. A márkaszervizeknél továbbra is lesz alkatrész (az, hogy ez a fekete-szürke vásárlásból származó órákat nem vagy csak részben érinti, az ETÁ-t nem érdekli), a Swatch Group-on kívüli gyártókat szép fokozatosan ellátják majd a klóngyártók. A Swatch Group pedig előléptette felső középkategóriává és felső kategóriává az ETA tucatwerkeket...
Ez a folyamat már hosszú évek óta tart. Az IWC, Breitling, TAG, és ki tudja még mi, már régóta Sellita szerkezeteket tokoz - ETA helyett. -
g0n21
senior tag
válasz
7s26c #133845 üzenetére
Itt nézz körül, fel vannak sorolva "osztályozási szint" szerint a Swatch group alá tartozó márkák. Nekik Biztos marad ETA.
Akikkel még szerződnek, kapnak majd, bár nem áll küólönösebb érdekükben, meglesznek ők a többi cég nélkül.
A többi pedig kénytelen lesz váltani.
Az elmúlt másfél hónapban linkeltem ide a topikba az óra-ékszer magazin azon szkennelt cikkét, ahol az ETA-ról, és a Swatch group-ról írnak.
Olvasd el, hasznos. -
Deskdiver
senior tag
-
veloke
tag
válasz
7s26c #133758 üzenetére
Nekem is volt két automatám 7s26-al. A pontosságuk 15-30 másodperc között ingadozott naponta. Én ezt egy kicsit sokalltam. De megnyugtatlak, az Unitas 6497-el szerelt órám szerviz előtt és után is 20 másodperc felett volt....Szóval ki kell fogni. Most a 2824-esem 4 másodpercen belül van naponta. Maximálisan elégedett vagyok vele....
A helyedben spórolnék inkább egy Eta-s automatára....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest