- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Deskdiver #202266 üzenetére
Nem rossz az a San Martin... De én továbbra is az oroszokra szavazok. Valamiért megmaradt nekem a Molnia FliegeUrh a fejembe és nem szabadulok innen. Szerintem szép, kiválóan olvasható és maga az óra is vonzó, most hogy a belső szerkezet is kissé frissített kinézetű, meg ugye ott az üveg hátlap....
Ellenben a cseheknél is csinálnak manapság valami klassz cuccot. Itt is van az új hétköznapi pilóta. Izléses divat pilóta lett. Mostanság figyelem őket is, mert a legendás Diplomat órájukat kihozták nem saját szekezettel, hanem Miyota 9015-el - viszonylag gazdaságos áron... Természetesen nem veszem meg.. De a Diplomat kinézete annyira szép, hogy üvegből készült fali órát a család fog rendelni! Csak itt is a gond a fránya cseh nyelv abszolut nem ismerete. És persze nincs semmi angol szöveg az oldalukon.
Itt a Pilota.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Deskdiver #202266 üzenetére
Ez a San Martin most nagyon beindult. Van egy csomó másolatuk, de ez a gyöngyház számlapos búvár nem ismerős sehonnan. Ha megengedhetném magamnak, hogy csak úgy játszósnak, kíváncsiságból vegyek egyet, jöhetne. Bár az nem derül ki milyen werk hajtja.
Ez NH35, nem is titkolják nagyon (tipikus kínai módon) hogy mit koppintottak. Ha tényleg jó minőség, nem is drága ennyiért. Csak a logóval csináljanak valamit. Az SM alatt az a Tiger Sharks felirat rém gagyi.
-
-
válasz
Deskdiver #202143 üzenetére
Pont ezért csaptam én is le rá.
https://www.altanus.com/altanus-movements/?lang=en
Az eredeti kirakatára az 900 eur volt, szerintem becsődölt tokkozócégről van szó. Én óra-outletten keresztül jutottam hozzá. Annyi a különbség, hogy az enyém hátlapján az üvegre rá van festve - égetve pirosan az ománi szultán fejedelmi címere, valamint nem a hagyományos bőrdobozban van, hanem egy szintúgy ománi címerrel díszített nemesfa dobozban.http://www.portalsatova.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=33829
Ezen a linken vannak fent jó minőségű fotók is.
-
dzsi23
addikt
válasz
Deskdiver #201507 üzenetére
Nahát, szinte szó szerint leírtad, ami most megfogalmazódott bennem!
(#201501) Muton:
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az a "zafír üveges, svájci, automata szerkezetes, elegáns óra", az pont kvarc. Ezért is kezdtem a kis Casióval való összehasonlítást azzal, hogy "szintén kvarc".
Viszont nagyszerű választás a 10450, szerintem ne gondolkozz rajta, csapj le rá! Kellemes Ünnepeket! -
gipsztigris
addikt
válasz
Deskdiver #201158 üzenetére
Azt a kétszázas Monstert ne is mondd! Nagyon tűrtőztetnem kellett magam, hogy ne szóljak valami szépet!
És az a baj, hogy azért mert a kávékereskedő árulja, meg is fogja venni valami madár. Meg persze akad bőven segítő kibic, aki az egekbe ajnározza a gazdát és az óráját. -
-
Fall-N
veterán
válasz
Deskdiver #201145 üzenetére
A gravitáció hatása túl van tolva. Ez a (régi) zsebóráknál volt releváns, mert ott tulajdonképpen egy pozícióban pihent folyamatosan a zsebben.
A karóra helyzete viselés közben folyamatosan változik, így a pozícióból eredő pontatlanságok kioltják egymást. A tourbillon ezért ma a mérnöki tudás egyik mércéje az óraiparban, gyakorlati haszna kevesebb.
Persze nem állítom, hogy ez a mindennapos helyzetekben nem változik, mert persze a tartóban tárolt, gyűjtői, nem viselt óra is egy helyzetben van (ezért is jó ha mozog a forgatóban).
De ha mindennapos hordást vesszük alapnak, akkor nincs jelentősége.
-
ciryl65
csendes tag
válasz
Deskdiver #201073 üzenetére
Elnézést kérek tőled, ha megsértettelek volna! Nem volt szándékomban.
Bevallom elfelejtettem, hogy a keresőbe beírjam a watchshop szót. Talán ez a hiány okozta az egész bonyodalmat. Sajnálom. Máskor majd így teszek, s ha ott nem olvashatok ki a sorokból kielégítő választ, akkor fogok ide közvetlen kéréssel írni.
Tanulság ez számomra. Ez ma egy ilyen nap volt. Elkönyvelem magamnak. Csak gondoltam segítőkészek vagyunk egymás felé, s nem köntörfalazók, kioktatóak. Hát ezt az érzést ezek után is hiányolom innen. Valahogy eddig mást gondoltam erről. Megváltozott. Ha ilyenek vagyunk, hát akkor ilyenek vagyunk. Így fogadom el ezt a fórumot. Mást nem tehetek, és nem is teszek. Tovább olvasom. Ennyi. -
ciryl65
csendes tag
válasz
Deskdiver #201064 üzenetére
A laktóz tejcukor ( galaktóz és glükóz gyűrűkből áll, vagyis diszacharid). Ha a szervezet nem termel annyi laktáz enzimet, nincs ami lebontsa ezeket a cukorféléket e tejféleségek fogyasztása esetén. Ekkor áll fenn a tejérzékenység, ami nem egy kellemes állapot a testnek.
Amúgy meg azért írtam épp ebbe a csoportba információm hiányában, hogy közvetlen tőletek halljam, lássam, tudjam konkrétan a hiteles dolgokat, és nem azért, hogy miért nem olvastam ezt, meg azt. Sajnos csak németül tanultam annak idején, angolra nem volt lehetőségem. A fordító meg olykor nem egészen érthetően fogalmaz számomra. Lehet, hogy ez az én hibám. Na ezért fordultam hozzátok csoporttagok! Elnézést, ha ez baj volt! -
evo87
őstag
válasz
Deskdiver #201027 üzenetére
Egyébként a Casio kicsit egységesíthetne, mert most is van 2-3 app, ami BT szinkronizációt tud. Tehát ha van egy BT-os Edifice órám, meg egy másik Edifice, meg egy G-Shock, akkor mind a 3 appot fel kell tenni a telóra.
-
BloodRay
veterán
válasz
Deskdiver #200877 üzenetére
Igen, szuper óra amúgy, főleg ilyen áron. Nekem a kompozit szíjas változat van (nem az ami itt kapható) és én nagyon szeretem, nagyon kényelmes szerintem. Persze ez szubjektív, lehet valakinek ettől még nem passzol.
Játszósnak tökéletesek ezek szerintem, még a méretük sem olyan böszme mint sok G-Shock-nak. -
válasz
Deskdiver #199910 üzenetére
Az ára nem vészes. A világos számlapot férfi órában sajnos nem tudom értelmezni. Az eredeti képen a fekete Hamilton mindent visz.
A videó szerint annyira nem is folyamatos a másodperc mutató járása
Nincs az a sima sweep érzés. Én a végleteket szeretem....
- vagy álljon mindig a 12-n, azaz a másodperc mutató a stopper funkció része. Fura de ezt is imádom... mintha megállt volna az idő.
- vagy másodpercenként üssön, ami egy másodpercet mutató mutatónál szerintem nem is fura
- vagy ne üssön, hanem kússzon. De ne akarjon olyannak tűnni... mintha... mintha kúszna... miközben idegrángósan vergődik körbe-körbe-körbe...
De nem vagyunk egyformák...Szerencsére ezért van sok sok különféle autó és na meg óra...
-
válasz
Deskdiver #199871 üzenetére
Ma kb. 10x néztem meg ezt a hsz-t és ezt a Hamilton órát...
Fura, mert nem is értem... az ilyen nem szokott tetszeni. De van benne valami ami miatt a TV-met is eladnám, csak, hogy legyen egy ilyen...
Pedig ez nagy szó... sokan inkább megtartják a TV-t minden áron. A többi Hamilton nem is jön be, ezért sem értem, hogy miért pont ez az egy. -
válasz
Deskdiver #199887 üzenetére
Így van. Ezért említettem árkategóriát is, nehogy valaki félreértse. Azért próbálkozol ezerrel
De még itt is igaz. A korsszal sem a szerkezet a gond. Teljesen normális szerkezeteket használnak normális anyagminőséggel, viszont vacak gyártási minőséggel, és defektes ízléssel. Ugyanilyen műszaki tartalommal jóval drágább órákat is el lehet adni az előző két deficit nélkül.
-
válasz
Deskdiver #199876 üzenetére
máj kell korsz
Azért lássuk be, hogy még egy ilyen szart se tudnak százezres kategóriában eladni, bármennyire is menőnek akarják beállítani, és lehet bármilyen agyonhájpolt. A rendes órákban (és itt még mindig az alap 1-2-300k-s kategóriát értem) igenis a kidolgozás minősége számít.
-
csabulaxi
senior tag
-
Lev Abalkin
tag
-
g0n21
senior tag
válasz
Deskdiver #199804 üzenetére
Igen, és ezekről vásárlás előtt, de legkésőbb vásárláskor szokás tájékozódni, nem pedig utólag fröcskölni az ipart
(#199805) Lev Abalkin
Annyi idő alatt, amíg megcsinálja a Vostok homokszórását előkészítéssel, összerakással együtt, annyi idő alatt félig megcsinál egy szervizt, de legalább szétszedi, és elmossa. Akkor miért legyen olcsóbb egy homokszórás? Mármint értem, hogy drága, tök igazad van.
Vannak biztos iparos cégek, akik 500 forintért megcsinálják, csak szedd ki belőle a szerkezetet, üveget, és úgy vidd oda.- mondjuk ez kb az otthon elvégezhető része, ha egy kicsit gyakorol az ember.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
Deskdiver #199801 üzenetére
Vosztok 710 tok "mattítása" (üres tok, plexi, hátlap nélkül, maszkolás stb. sem kell): 25-30 000 Ft.
Mi van?
Csak mert nem egy vasdarab, hanem ÓRAALKATRÉSZ??!!Távol áll tőlem, hogy ezt a vitát tovább gerjesszem (pár havonta úgyis mindig lejátssza valaki), de sokszor érzek "odakint is" némi önigazolási kényszert azok részéről akik (esetenként erőn felül) sok pénzt "vernek el" a hobbijukra. Sokszor én is kifizetek valamit, árut, szolgáltatást, stb., amiről jól tudom, hogy aránytalanul drága, de nem tapsikolok hozzá, és nem térítek utána...
Vannak a szervizelésnél vitán felül drága műveletek, de a fenti összeget számomra semmi nem igazolja.Dzsana dolgozik még?
-
g0n21
senior tag
válasz
Biver is megmondta, hogy aki 50 svájci franknál drágább órát vett, az érzelmi döntést hozott. Pedig ő ebből él.
(#199800) hallador
Bicskanyitogató butaságokat hajtogatsz, és nem vagy nyitott azoknak az ismereteire, akik nálad lényegesen mélyebben involváltak ebben a világban. Nem kell drága órát vegyél, senki nem kért rá, mechanikus órát sem kell vegyél, csak akkor ne hangoztass ilyen dolgokat, mert értelmetlen.Azt amúgy tudod, ugye, hogy a szervizekben a rezsióradíjat nem típusra adják meg -kerüljük a szélsőséges példákat- ?
-
hallador
addikt
válasz
Bizony. Teljesen egyetértek veled. Én nem vennék soha ilyen órát magamnak ezeknek a tudatában, amit megtanultam itt a fórumon, amit ezúton is köszönök azoknak akik segítettek.
Nálam az óra max egy valamilyen Casio óránál megáll, ami max 40 - 50 000 Ft-ba kerül.Ezt én is így látom, ahogy Te.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest