- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #219376 üzenetére
Dehát az a lelke.
Viccet félretéve; szerkezettel együtt teljes az óra, és ha kötődöm hozzá valamiért (örökség, ajándék vagy a sok emlék miatt), akkor szeretném, hogy minden az eredeti maradjon. Ha ehhez az kell, hogy egy 15 ezres új szerkezet vásárlása helyett 25 ezres karbantartást fizessek, belefér X évente. -
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #219220 üzenetére
És nem is vontam kétségbe, csak azt mondtam, hogy illene egy 20-22 fokos szobában tartania a pontosságát.
Ettől függetlenül én elégedett vagyok az évi +20 másodperccel is.
Amúgy félévente úgyis meg kell állítani az óraátállítás miatt.Legalább is eddig így volt, jövőre meg ki tudja...
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #219060 üzenetére
Lehet, nem jártam nagyon utána.
Szobahőmérsékleten tartom, ahogy valószínűleg a tulajok nagy része, szerintem kevesen hordják éjjel-nappal (tudom, hogy vannak itt olyan tagok, akik alvás közben is viselik az órájukat), illene tartania a pontosságát, ha nem nyúlok hozzá.
-
Lev Abalkin
tag
válasz
@mriya@ #218957 üzenetére
A következő generáció....Hát, már én is inkább hobbiként tekintek a mechanikus óráimra, mint praktikus eszközökre, a csemetéim meg a kütyüket preferálják.
Végül is, anyagi helyzettől függően minden óra eldobható...
Biztos, hogy Vostokot nem fogok szervizeltetni, a 4R36-oknál sanszos a szerkezetcsere, a Hamiltonokat meg igen. Mivel nem zúzom le a cuccaimat, azokat még akár hordhatják is majd a fiaim, ha előkerülnek valami fiókból.
-
Eugene Roe
őstag
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #218823 üzenetére
De a Casioban is ott van 3 szenzor, ami alapján egyértelműen túrázáshoz készült, ahogy a Suunto is. Szal ugyanarra a célra készültek, csak a megközelítés más; a Suunto többet tud, a Casio meg több ideig tudja, amit tud.
Kérdés, hogy a Casio tudása mire lehet elég a mai világban...
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
@mriya@ #218773 üzenetére
A Casio-nak (vagy valami más nevesebb gyártónak) nincs valami hasonló, nagy méretű kijelzős órája? Egyébként ezt alkalmi viseletnek szánom, munkába marad a Casio, a Timex (vagy ami lesz) azért kell, ha megyek valahová, hogy legyen rajtam valami, mert óra nélkül csupasznak érzem a csuklóm.
Szóval nem kell extrém ellenállás, de azért ne törjön össze azonnal, ha véletlenül esetleg leejteném.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #218785 üzenetére
A WD nem sokat érhet, 10-15 év koszt nem távolít el, esetleg eloszlatja és akár még is foghatja az addig járó szerkezetet? A WD-t soha nem értettem elolvasva leírását ken is, de zsírtalanít is egyben!? A csavarokra szedés, összerakás mennyi munkaóra egy órásnak a kis 5-nél 7S26,7009?
-
Karcsiiik
csendes tag
válasz
@mriya@ #218648 üzenetére
Pici városunkban 1 órás van.Bevittem hozzá,hogy 25 másdpercet siet.Rám se nézett,azt mondta ez ilyen.Vegyek kvarcot.Végül magam szabályoztam be tickoprintel és házilag barkácsolt mikrofonnal.Most hordva késik 2-másodpercet naponta,számlappal fel pedig siet 10-et.Az óraátállítás óta nem nyúltam a koronához.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
@mriya@ #218537 üzenetére
De van, ahogy Csabulaxi írja. Szinén is látszik, illetve azért van a nevében a tough szó mert leírás szerint 5x keményebb mint az acél. Nem próbáltam még
Itt az adatlap: [link]
Sztem minden tekintetben jobb az inoxnál. Viselhetőbb méret, solar technológia modernebb, monoblokk is cool, egyedül a szamlap ami a másik felé billen. Az elég unalmas lett, dátum is nagyon mélyen ül, viszont az egész is nagyon hozza a field érzést.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #218468 üzenetére
Parasztvakításnak általában azt nevezem, amivel a laikusokat át lehet verni, és ezzel vásárlásra lehet ösztönözni. Ez az óra viszont sosem fog eljutni hozzájuk, valszeg még a híre sem. Akikhez pedig eljut, azok valszeg nem a tudása vagy az értelme miatt fogják megvenni, mert ezen a szinten már egyiknek is értelme... arra ott vannak a rádiós, gps-es kvarcok és az okosórák/sportórák.
Annak sincs értelme, hogy az órán egy pillangó csapdos a szárnyaival. [link] -
zez-zez
tag
válasz
@mriya@ #218391 üzenetére
Még csak az sem biztos hogy megcsinálná. Hatalmas gyűjteménye van, annó nyilvános kiállítás volt szervezve (lehet még most is), vannak órái amik egy vagy több alkatrészre várnak ...
Lehet hogy alkatrészbázisnak venné meg ... mit tudom én. Évek óta nem voltam nála mert sikeresen leszáltam a témáról, de velem mindig korrekt volt és én kifejezetten becsülöm az öreget! -
válasz
@mriya@ #218270 üzenetére
Nem viccelj már. A Tissel ezerszer átgondoltabb és szemre is szebb mint a Parnis. A korona külön plusz pont, mert ebben a kategóriában ez már szokatlan kiegészítő. (Kivéve a Poljot Basilika sorozatban.
)
Fogadni merek, hogy a németeknél, hollandoknál és egy két angolsnál is lehet találni eredeti összerakást.
Visszatérve a francira: Nagyon robosztus és ebben a kivitelben minden porcikája rendben van. Egy icipici francia chic még hiányzik nekem. Én erre gondolok: kacsatojáshéj színű számlap és Art-Deco vagy Szecessziós számok a nyers kivitelű tokban. Mondjuk ezerszer szebb logóval körítve... -
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #218248 üzenetére
Ha már Rolexet vennék, biztosan nem Submarinert vennék, de ők legalább nem is mutogatják nagyon a Sub szerkezetét.
De nem a szerkezetről beszéltem, hanem a hátlapról; nem vágyom csicsára, de ennél szebben is megoldhatták volna a gravírozást, és a rotorra nyomott JM logó is olcsó megoldás.
Szerintem nem nagyok az igényeim, a Lorusom vagy az alis kínai órám hátlapjával is elégedett vagyok, a JM-ével nem. -
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #217746 üzenetére
Nekem egykutya az 50 és a 100, mindegyikre mondják, hogy jó úszásra, mégsem úsznék egy acél kronográfban, akár 30, akár 50, akár 100, mert miért tenném.
Nyilván az is közrejátszik, hogy félteném; egy olcsó, műanyag Casionál elég nekem az 50m is. De jobban is bízom egy műanyag, 50m-es Casio vízállóságában, mint egy acél, 100m-es Lorus kronóéban.
Persze, mindig lesznek olyanok, akiknek sosem áztak be a 30m-es óráik sem, és szent meggyőződéssel állítják, hogy az 50 is felesleges...(#217747) rbalint88:
Én meg az mondom, hogy semmilyen órában se menj zuhany alá...Egyrészt a nagy hőmérsékletkülönbség és a gőz párosa több kárt tehet benne, mint az úszás, másrészt meg minek oda óra? Szerintem azt a pár percet ki lehet bírni óra nélkül, és úgyis le kell venni közben, vagy nem kell alatta megmosni a csuklódat?
Száradni sem tud rendesen a csuklód, ha takarja az óra.
(#217741) 5-ös kezelő:
Na, tessék, már nem csak a víztől kell félteni az órát, hanem a vezetéstől is, kell külön vezetős óra is. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #217548 üzenetére
Lebeszéltél. Nem kell réztokos óra.
SI-ZO : Meranom, vagy ebay? 2 hónap az nagyon sok, még ha emberhiányos is a Posta / VÁM.
Futizoli : Tetszene, ha nem mosolyogna a felirat alul, és egyenesek lennének a mutatók /pencil?/.
Lami : Igen, ez jól néz ki /Orient Star/. Csiga képén meg a fekete számlapos.
-
-
törölt tag
válasz
@mriya@ #217383 üzenetére
Ezek szerint Te és fagyalllo topiktárs értettétek az eszmefuttatásom mondanivalóját. Persze ez a drágulás részben köszönhető a Seiko feljebb pozicionálásának, az sem elhanyagolható, hogy a Forint szép lassan elértéktelenedik... De ne politizáljunk, örüljünk közös szenvedélyünknek.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #217332 üzenetére
?
Neten keresztül nagyon rossz gondolatolvasó vagyok, szal nem tudom, mi a kérdésed, de a hozzászólásom első felét azért írtam, mert az eredeti, a matt és a polírozott Lunar Pilotok közötti különbségekről volt szó, és az eredetin még tachometer szerepel (és kicsit ferdén áll némelyik betű, talán megviselte az idő), az újabbakon meg tachymeter.
A hozzászólásom második fele pedig csak egy egyetértés, mert tényleg drágábbak a Beijingek, mint a Parnisok.(#217335) Babarnew:
Én is meg akartam venni tegnap, de az asszonynak nagyon tetszik a kék Vostokom, és nem engedi, hogy eladjam, két hasonló óra meg nem fér meg nálam. -
@mriya@
őstag
válasz
@mriya@ #217329 üzenetére
még így is:
"The B18 is a 21,600 bph, 3/4 plate hand winding movement, with hacking and hand-winding, from Beijing Watch Factory. It is originally based on the Miyota 8200 series, with the automatic winding deleted, and a good number of other changes."
-
futizoli
tag
válasz
@mriya@ #217313 üzenetére
Polarstar, dzsi23, petipetya, @mriya@: kösz srácok!
Ezen az órán tényleg nem nagyon kellett alakítani semmit.. még meg sem érkezett, már eldöntöttem, átpakolom a szerkezetet egy kisebb, szálcsiszolt 710-es tokba. Aztán csak a lünetta cserével helyreállt az összkép, maradt a tok. A gyári lünetta nagyon esetlenül nézett ki rajta, viszont a 090-es tokhoz meg remekül passzol..
-
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #217260 üzenetére
Kínai werk, gondolom eredetileg kézihúzós lehet. Ezt bizonyítja, mert láttam már ezt a werket a Daniel Klein órában és ott rotor nélkül volt kézi húzással. Nem nagy dolog lehetett tenni rá egy rotort a PTS-nek és rögtön lett egy automata werkjük is. Igaz, hogy a rotor húzásnak hatásfoka nem túl erős, így kvázi kézihúzós.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #217245 üzenetére
Komolyan? Azt hittem, ma már a kézihúzósokba is raknak valamilyen túlhúzás elleni védelmet...
Bár jelen esetben, ha jól emlékszem, automatát jelent a "PTS werk", mert nem kézihúzósa van Fall-N-nek, de ha a kézihúzósak megakadnak, akkor valóban rosszul fogalmaztam, automatát kellett volna írnom, köszönöm a javítást! -
Lev Abalkin
tag
-
MrSalieri
csendes tag
válasz
@mriya@ #217130 üzenetére
Szia,
értem, és köszönöm! Ezért nem találok hasonló órát a neten, van ahol a számlap, és a tok ilyen, de a korona más. A szerkezetről az eladó nem akar/tud képet küldeni, mert hogy nem tudja szétszedni. Ez igaz is lehet, de lehet, hogy nagyon is tudja, hogy valami nem az igazi, és ezért nincs kép a belsejéről. 30.000 körül azt hiszem, ezt elengedem.
Nem akarlak kihasználni, de ezt még véleményezhetnéd, mert ilyen Doxa órát sem találok másikat az egész neten:
Tudom nem kellene laikusként a neten régi mechanikus órákat nézegetni, de ezek tetszenek. A Poljot órákkal nagyjából képben vagyok, de a Doxa még idegen.Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséged!
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #216972 üzenetére
"Abból is a Bulovát."
42mm átmérővel és 50mm lug2lug alatt én is... azonnal!(#216973) fagyalllo:
Meggyőztél.(#216971) 5-ös kezelő:
Na mondjuk fóliát nem raknék rá; elég, hogy a telefonomat csúfítja.De a telefon üvegére érdemes is vigyázni, mert azzal valszeg a kijelzőt is cserélni kell, és sok esetben meg sem éri a csere (évek óta porosodik egy Samu J5 2017 a fiókomban, mert a betört kijelző cseréjéből új telefont vehetnék).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest