Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi101
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ők azért jelen voltak az elmúlt évtizedekben is, fejlesztettek, új modellek, szerkezetek, stb. A panerai?
-
mario1012
tag
Még egyszer nagyon szépen köszönöm gonzi fórumtársnak a tegnap esti találkozást és üzletet, egy Omega Seamaster Gmt tárgyában. Nagyon korrekt volt, az meg, hogy megismerhettem személyesen is annak nagyon örültem. Hamar eltelt az a nagyjából 1 óra órázás, beszélgetés.

Nagyon tetszett a datejust, méretileg sem volt kicsi, simán viselném. Nagyon finom kis műszer.
Jelenlegi gyűjtemény, még egy ideig:
Egymás mellett jobb a fókusz:

Új lapon nyitva képek nagyíthatók.
-
válasz
fagyalllo
üzenetére
Röhögjetek ki, de én a mai napig abban a tudatban éltem, hogy ilyen létezik szériamodellbe

Nagyon jó amúgy.mod.: Hantos amúgy nekem is nyomáspróbázta mind a két fortist 100m-re. Azt mondta, hogy max annyira tud.
Ráírtam a seiko ügyfélszolgálatra, hogy tudnak-e PADI-s alkatrészeket mutatót és számlapot és chapter ringet szerezni és azt mondták, hogy megoldható a kettő előbbi. Mondtam, hogy mi lenne a tervem vele és utánéznek az skx kompatibilitásnak. Egy napon belül jött a válasz.
Újfent nagyon korrektek és segítőkészek voltak. Elkönyvelek még egy képzeletbeli piros pontot nekik.
-
Bazsi101
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Inkább azt a bizonyos dolgot nem látom az asztalon, néhány katonai rendelésen kívül. De tényleg, semmiféle olyan dolgot nem látok bennük ami olyan naggyá tenné.
-
C0RVUS
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Na jó, de a Citizen még csak most lett svájci.

-
Bazsi101
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Milyen téren? Breitling még talán, de a panerai...
-
485
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem tudom, az én asztalomra biztosan nem tettek le semmit, a Citizen viszont már annál inkább

-
g0n21
senior tag
válasz
jookomak
üzenetére
Én is vittem hozzá eddig
- női automata Doxát,
- Omega Ladymaticet
- Fortis Cosmonautot (2836-2)
- Bulova ETA7750-nel
- 8-10 kvarcszart elemcserére, meg nyomáspróbára
- Apellát (2824-2)
- Rolex Datejustot szervizre, políra
Raymond Weilt új számlap készítésre
-Omega Constelationt finomszabályozniMost ennyi ugrik be, de tuti volt még pár dolog. Egyszer nem volt panaszom, semmire.
De ez WiZARD-ot nem fogja vígasztalni.
-
C0RVUS
tag
válasz
spanyoll
üzenetére
Ebből van ám még.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igaz, ez mán drágább, mint egy Seiko 5-ös (mondjuk sports-nál nem), viszont a standardhoz képest egy lolobridzsida.
A huszonmásodperces sietését második próbálkozásra belőttem -3 körülire. (A dátum ugyan mégse mindig 23:59:50-kor vált, hanem valahol 23:59:50 és 0:00:10 között.
) -
jookomak
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Hogy ellenpélda is legyen, bár tudom, hogy nem vigasztal.
Orient mako-t, kvarc victorinoxot, steinhart o1-et vittem Hantoshoz.
Orient pontatlan volt, beszabályozta, plusz kapott egy új stiftet, mert a gyári elég gyenge, elhajlott. A mák, hogy kabát alatt volt, ezért nem vesztettem el. Összköltség: a stift ára, 300 Ft. Nyomáspróba volt.
Victorinoxról leesett a mutató, 5 perc, helyrerakta, nyomáspróba, nem jó, újra, szilikonzsír, ismét nyomáspróba, ok. 1500 Ft.
Stein stiftje vagy csavarja szintén megadta magát, koppant a kövön, pontatlan lett. Nem emlékszem, asszem gátkerék mozdult el, helyrerakta, nyomáspróba, 3500. -
485
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Na de a lényeg, hogy mutogatják és a sok barom 3millió lájkot fog adni...
-
Bazsi101
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Az annyira jó?

-
485
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
spanyoll
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Na ez az. Ez az elnyűhetetlensége az ami imponál, meg mondom: a sok hype körülötte megtetszett. De majd jól megtapizom egyik fórumtárs óráját aztán lebeszélem róla magam

-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
t_a_m_a_s
üzenetére
Az más, azt nem kell szervizbe adni remélhetőleg évtizedekig.
Spanyoll : Nem biztatlak, én is utáltam a werket, amikor megjött. Csak a számlap és kinézet miatt vettem meg, de Dzsana szerviz után sikerült belőnöm pontosra, így nem kell bajlódnom a különleges koronával és állítótengely megoldással - csak megfelelő pozícióban lerakom este /vagy benne alszom/, és behozza azt a 2-5 mp-et, amit melóban összeszedett fél nap alatt. Most már kimondottan szeretem. Mutatók kerete még át lesz festve fényes fehérre valahogy, és nekem tökéletes lesz. Jó érzés, h nem kell féltenem, mert a tesztek során kibírta a jégbe fagyasztást, autóval áthajtást is. Szervizelni sem lehet túl nagy probléma, alkatrész is olcsó. És a19800-as ketyegés hangja majdnem olyan szép, mint a 18000-es. Ebben jobb a Seikónál.

-
spanyoll
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Annyit írtok már erről az Amfíbiáról az elmúlt hetekben folyamatosan (és mindenki), hogy még a végén megjön hozzá a kedvem

-
WiZARD
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
Közben megtaláltam, hogy a Rolex is az Omegához hasonlóan tesztel. (szárazon, majd vízben full nyomáson, utána órát felmelegíti, és megnézi hogy párásodik-e...)
A képen lévő gép 12 000 méterig tud tesztelni.A +25% nyomás csak a búvárokra vonatkozik, a többit +10%ig teszteli a Rolex.
itt írnak pár szót errőlHodinkee cikk a tesztelésről, egy hivatalos Rolex szervizben.
MÁS:
Yobokies interjú -
WiZARD
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Az Omega ezt a teszt folyamatot írja elő a szervizeinek, szervizeseinek.
Feltételezem, hogy gyárilag is hasonló a folyamat, csak automatizálva (nem emberek nézegetik, hogy párásodik-e, hanem valami optikai rendszer).Ha jól rémlik, a Rolex is ráírt+25% nyomásig tesztel.
Tehát egy Deepsea-t 500 bar-on tesztelnek. Írnak is róla itt-ott, hogy ezt csak kevés helyen tudják megcsinálni, és ott is elég korlátozott kapacitással (állítólag a gyárban is egyszerre max 10 db-ot)
A kijelölt szervizesnek nyilván követnie kell(ene) a gyári előírásokat. A sarki órások meg vagy tesztelnek vagy nem, és kedv/felszereltség függő, hogy mekkora nyomásig.
(Hantos nyitogatás után, tesztelés nélkül nyomta a kezembe az elvileg 100 méterig vízálló Fortist. A Seiko szervizben 5 bar-ig nyomáspróbázták, az elvileg 20 bar-t kibíró Seiko búvárom.) -
7s26c
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
én nagyon szeretnék ilyen dobozt kapni. de a tartalmát méginkább

-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Asszem maradok az olcsóbb óráknál.
Bennem meg egyre inkább az a tudat erősödik, hogy a következő órám (ha lesz) egy WR200-as, zafíros, rádió kontrollos ECO-drive Citizen lesz. Pedig nagyon vágyom egy fliegerre...
-
@mriya@
őstag
válasz
TeeJay
üzenetére
Akkor erre "mit lépsz"?
(pattintós hátlap, nuku csavaros korona)25 évet (kb 15 elemcserét) bírt ki mindenféle beázás nélkül, pedig nyúzták rendesen.
Majdnem minden beavatkozás után ellenőriztettem a tömítettségét 10 atmoszférára.
Ennyi idő után elöregedett benne az üvegtömítés, és a vízállóságának lőttek.Most olyan cseppmentes 2-3 éve.

-
5-ös kezelő
senior tag
Vosztok Amfíbia az igazi. Tíz év szervizciklus és csúszdázni is lehet benne. Persze csak ha nem felejtették ki a high-tech kenőanyagot a gyárban, és csütörtöki összeszerelés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy én simán vízicsúszdáznék az 50m-es digi Skmeiben v Casioban. 200m-es Fortisban nem.
Szegény Wizard, részvétem.
Asszem maradok az olcsóbb óráknál. Azt még túlélem, ha sérül. -
TeeJay
félisten
válasz
pulutodurumo
üzenetére
LIDL-be vettem Auriol gagyi kvarcórát sima pattintós háza volt és lazán ráírták hogy 50méter...
ja a korona sima kihúzós volt nem menetes szóval az olyan órától jó ha az esőt kibírja nemhogy 50méter mélységet...az csak marketing mert ma senki se tudna eladni órát anélkül hogy legalább 50méter vízállósága ne lenne
100méter már jobban hangzik az már a jobb órák tudása 200-300méter meg ugye divernem véletlen hogy úszáshoz 100métert javasolnak hiszen ha mondjuk gyorsúszással hajtasz és belecsapod a kezed a vízbe simán bele tud menni a víz az olcsóbb 50méteres órákba
a koronazár sem garancia ha jól tudom
illetve kezdhetjük az egészet ott hogy nyomáspróba nélkül egyik óta sem való vízbe
vajon a 100-200-300méteres órákat egytől egyig mindet nyomáspróba alá vetik a gyárban mielőtt az üzletbe kerül?
illetve mi lesz ha mondjuk elemcsere lesz vagy netán automata óra karbantartás, vajon utána a tömítés újra lesz cserélve és ismét nyomáspróba vagy csak megy a hátlap vissza és jóvanazúgy? -
csaszi72
senior tag
Az óravásárlás.com mennyire megbizható?
-
Misi1979
őstag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Ebben azért ne legyél olyan biztos.. én úgy fogalmaznék, hogy 50%, hogy kibírja

Laza pancsira ott a 100m. Sznorizásra a 200m. Komolyabb búvárkodásra 300m+, de oda úgyis kompúter megy.
-
pulutodurumo
őstag
Egy laza pancsolást egy 50 m jelzésűnek is bírnia kell. De én is a koronazáras WR200-al megyek nyugodt szívvel ökörködni a vízbe.
-
teratti
senior tag
-
TeeJay
félisten
válasz
Szakáll9
üzenetére
hali
nekem 19. ker CBA Remizben lévő órás mester azt mondta hogy 50m vízállósággal csak esőbe menne
medencébe minimum 100méter
ugráláshoz meg szörf és társai meg 200méter alatt ne is próbálkozzon senki
hiába hirdetik ugye az órát vízállónak azt nyugalmi állapotban nézik gondolom
tehát nem úgy mikor épp egy seggest ugrasz a vízbe és kap a cucc egy hirtelen nagy víznyomástmeg úgy őszintén
van szíved balatonba a homokos néha piszkos vízbe egy szép karórát bevinni?
én még uszodába se vinném (klór meg mások pisije...), nekem a vízállóság azért kellett hogyha nyáron elkap egy zivatar akkor no para
csúszdázást 200méter alatt ne próbáld, de ha 300méteres órád van még jobb
-
Szakáll9
csendes tag
Nem szeretnék természetesen éjjel-nappal csúszdázni az órában, csak tudni szeretném hogy mi az amit szerintetek már nem bírna ki, vagy nem érdemes kockáztatni.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Miamiquake
üzenetére
-
Szakáll9
csendes tag
Sziasztok!
5 bár nyomásig vízálló órát nyugodtan használhatok balatoni, uszodai fürdőzésre? Estleg csúszdázásra? -
nord_
veterán
Urak,
nem zafíros üveget lehet cseréltetni zafírra? Ha igen, kihez érdemes fordulni, kábé milyen árral lehet számolni? (Tudom, olvasom a topikot, Hantos mester most épp kérdéses
) -
-
Drenadar
veterán
válasz
Rizskók
üzenetére
attól, hogy be tudod bizonyítani hogy ki karcolta össze attól még karcos marad.
Attól, hogy fizet egy kis pénzt fájdalmad enyhítésére, karcos marad....Én egyik nap felhívtam, vázoltam a szitut, hogy új óra késik 5 másodpercet. Azt mondta hogy ezért ő nem szedné szét. Más véleményét nem kértem ki, de nem is fogom. Aki dolgozik hibázhat...
-
Rizskók
csendes tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Tudom, hogy Hantos urat sokan dicsérik, de az én titanium órám servize után én is találtam olyan karcokat az órámon amik ezezelőtt nem voltak rajta. Sajnos én nem fényképeztem az óráimat eddig, ezért benyeltem a bolgot. Ám ezekszerint az én ügyem nem egyedi. Hát nem tudom, lenne még servízre váró órám, de akkor mielőtt leadom fényképezgessem le. Szerintem ez NAGYON NINCS RENDBEN!!!
-
vadászcsiga
félisten
Ki szeretne ilyen dobozt kapni?

-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
resool
aktív tag
az első inhouse BB review is megértkezett : [link]
-
vadászcsiga
félisten
-
hoffman_
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
értem. így sem szebb az összkép, a nagy számok törvénye alapján tehát mindig benyalja valaki. engem ez az átlagnál sokkal jobban bosszant, én például - nagy hibám is egyben - rommá feszülök, hogy mindig megfeleljen az, amit magam után hagyok.
-
teratti
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Persze, nem azzal van baj mert aki dolgozik hibázik de az az amit Ákos ír. Ha pl. a WDL-be viszem lehet ott is történik valami, ki tudja. Mint ami jelen esetben az FB csoportban régebben megosztott történetem a Certinával.....
-
-
WiZARD
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem az a baj, ha valaki hibázik. Hanem az ha nem ismeri el, nem vállal érte felelősséget, sőt még megpróbálja rám fogni, hogy így vittem...
phranxinatra: sérülés a számlapon
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- OLED TV topic
- Le Mans Ultimate
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2016-02/09/103945_klslsh15y4ulgfjd_seiko_5_snxf05_lume.jpg/800)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Asszem maradok az olcsóbb óráknál. Azt még túlélem, ha sérül.