- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drenadar
veterán
válasz
KisTücsök #29330 üzenetére
Misfits :
Nagy kedvencem az a sorozatSzerintem az első 2 évad volt az igazi, utána is voltak jó részek, de valahogy a hangulatát a lényegét vesztette el.
Nagy élmény volt mikor Londonban voltam elsétálni oda a közösségi házhoz és a kérnyékére.
Van olyan sorozat, ami kb hasonló?
-
LógaGéza
veterán
válasz
KisTücsök #29330 üzenetére
Ha már ennyire friss az emlék: melyik rész volt az,
? Valahol ott hagytam abba, és csak be kéne fejezni...amelyikben valami házibuli volt, és volt benne egy nagy nyúlfejmaszkos ürge Amúgy osztom a véleményt, hatalmas sorozat - de főleg az első két évad...
nagyon hiányzott belőle, lehet vissza is nézem azt a kettőt a nyáronNathan -
dokee78
félisten
válasz
KisTücsök #28134 üzenetére
Azt hittem valamiért kaszáltam,de rákeresve nem kasza lett.
Pihenő státusz lett. -
Ragnar95
félisten
válasz
KisTücsök #27063 üzenetére
A The Clone Warst pótold mindenképp, bár a Clone Warst nem láttam, de az volt a korábbi és elvben gyengébb is volt a sztorija is, illetve a "grafikája" se annyira jó képek/videók alapján.
A The Clone Wars az első 2-3 évadtól eltekintve érződik, hogy egyre kevésbé gyerekeknek szól, a 4. évadtól elég komollyá válik a sztori, illetve a vizuális effektekkel már az elején sincs baj. -
devil-k
nagyúr
válasz
KisTücsök #26899 üzenetére
Egyébként tetszik a sorozat, nincs vele baj, csak 1-2 dolgot olyan látványosan csesznek el benne. Igen, rájöttem, hogy nem érdemes nézegetni az IMDB adatlapot. Sőt... Múltkor beírtam egy karakter nevét a keresőbe és egyből azt dobta fel, hogy "XYZ death".... Kösz, spoiler volt a javából...
Macskafogó
(#26900) dying_star
Áh, nem nem. Eddig még élvezem. Lehet, hogy azért, mert nem igazán néztem eddig sorozatokat. -
Nordic
Közösségépítő
válasz
KisTücsök #26414 üzenetére
Én ledaráltam. Meglepő módon nem volt rossz, annak ellenére ,hogy eleinte nem volt szimpi a főszereplő. A történet rendben van, meg a színészek se rosszak. Egész kellemesen szórakoztatott az a 8 rész. Szerintem megéri bepróbálni. Nem egy Vikings minőség, de azért nem kell szégyenkeznie.
-
Ragnar95
félisten
válasz
KisTücsök #23741 üzenetére
Nagyon más, mint az első évad. Gyorsabb, ami mindenképp előnyére vált, mert számomra nagyon vontatott volt az 1. évad, bár így sem egy gyorsnaszád sebességével épül a sztori.
Szereplőgárda megint elég jó lett szerintem, a hangulat maradt nagyjából ugyanaz, mint az előző évadban.
Ami engem zavar(t),h csomószor fogalma sem volt a nézőnek, merre megy innen tovább a sztori, illetve az akciójelenetek elég erőltettek és eltúlzottak lettek.
Az utolsó részt még nem néztem meg, így annak ismerete nélkül írtam le ezt. -
spammer
veterán
-
spammer
veterán
válasz
KisTücsök #22614 üzenetére
Az cseszne be, ha emiatt kimaradnának/csúsznának évadok.
Bár én nem olvasom a könyveket, de félő, hogy talán nem is fogja befejezni őket. Baromi lassan ír, és hát nem fiatal már a bácsi. A sorozat is eddig a 7. évadig van berendelve, szóval még 2 évig lesz, aztán majd kiderül. Lehet, hogy jövőre berendelnek még +1 évadot belőle.
-
Ragnar95
félisten
válasz
KisTücsök #22612 üzenetére
Ugye a könyvekből 7 lesz, viszont még arrébb van, mire jön a 6-7., így George R.R. Martin tavaly nyáron leült a sorozat készítőivel és elmondta nekik, ő hogy képzeli el a befejezést.
Viszont a sorozat mostmár eltér a könyvtől, valószínűleg pont azért,h ne spoilerezzen a sorozat a könyv még meg nem jelent köteteiből, ergo szabad keze van a készítőknek, hogy meddig viszik tovább a sorozatot kb. -
spammer
veterán
válasz
KisTücsök #22595 üzenetére
GoT s05
Én sem olvasok/nézek interjúkat (legalább addig nem, amíg nem láttam az adott részt/évadot), csak valaki mondta nekem. Akkora spoiler azért nem volt a dolog, túléltem.
Dorne tényleg gyengusz lett, a viaskodás pedig a sorozat legszarabbul kivitelezett harci jelenete, ilyen gagyit csak országos TV-n futó vackokban láttam régebben. Na igen, meg a klisék, hogy pont egyszerre érnek oda... Szóval ja, voltak gyenge pontjai az évadnak, de azért a 8-10. rész engem kárpótolt: a walkeres, zombis támadás kb. mozis minőségben volt megrendezve. -
Ragnar95
félisten
válasz
KisTücsök #22595 üzenetére
Dorne szál gyakorlatilag teljes egészében más, mint a könyvben, szinte nincs is azonosság köztük. A könyvben kifejtettebb is az a szál jóval, emiatt szerintem jobb is. A végkifejlet mondjuk már megosztó, az lehet, hogy valakinek jobban bejön a sorozatban, hiszen más irányba viszi a jövőbeni történéseket mindenképp.
Amúgy amikor megcsókolta Elaria Myrcellát, már tudtam, mire készül
Az 50 oldal azért túlzás, voltak itt történések bőven, szerintem inkább az a baj, hogy szinte csak "történések voltak", magyarázatok egyáltalán nem. A könyvben sokkal kifejtettebb a legtöbb szál, sokkal jobban fel vannak építve. Persze 10órában megfilmesíteni egy 1000+ oldalas könyvet nem is éppen kis kihívás, amikor ennyi minden történik minden egyes oldalon és ennyi szálon fut a történet. -
Ragnar95
félisten
válasz
KisTücsök #22590 üzenetére
GoT S05
Könyvben előrébb jár valamivel Rickon és Bran szála is, így gondolom a következő évadban lesz haladás ott bőven.
Azt kell, hogy mondjam, kevés helyen tetszettek a módosítások a könyvhöz képest, illetve ez volt az első évad, ahol erősen úgy éreztem, hogy nagyon sok mindent hagytak ki a könyvekből, illetve sok szálat jóval rövidebbre vettek. Tény, hogy bizonyos szálakat továbbvittek, de történések/műsoridő tekintetében ez a továbbvitel szerintem jóval rövidebb, mint amit a könyvből kihagytak/lerövidítettek. -
spammer
veterán
válasz
KisTücsök #22590 üzenetére
GoT 5. évad
Egyetértek, nekem is ez a véleményem róla összességében.
Azt hiszem már az évad előtt nyilatkozták, hogy ebben az évadban nem szerepel a kis Stark kölök. De azért kíváncsi leszek rá, mert elég érdekes volt már az a szál. No majd jövőre. (#22591) batai15 : Nem, direkt szar sorozatokat írtunk.
De hát nyilván kinek mi az ízlése. A True Detective baromi jó, 8 részes krimi-dráma (jól megírt), gyakorlatilag egy hosszú mozifilm. A második évad vasárnap kezd, de antológia, tehát más sztori lesz, más szereplőkkel. A Fargo szintén 1 évados antológia (ősszel jön majd a második évad), hideg-rideg szatirikus krimi. A Sons of Anarchy motoros bűnbandáról szól, picit közelebb van stílusban a BB-hez, azért írtam, és az 7 évados. Az Utopia egy jó alaptémával megáldott, gyönyörűen fényképezett összeesküvés-elméletes, menekülős téma (2 rövid évad, és valószínűleg nem lesz több).
GoT-hoz hasonló talán a Vikings, amiben több az akció, mozgalmasabb, ha neked az (is) bejön.
-
-
-
br.rak
őstag
válasz
KisTücsök #21210 üzenetére
Ha nem láttad a The Clone Was sorozatot akkor jó hogy nem mondok sokat egyik karakter sem.
A Togruta (Fulcrum) egy volt jedi padawan a sorozatból ill feltűnt még Bail Organa szenátor is. A fentebb linkelt előzetesben pedig elég sok régi szereplő visszaköszön, aminek én annyira nem örülök. Erősen a kreativitás hiányára utal szerintem. -
-
petata
őstag
válasz
KisTücsök #18967 üzenetére
Én bizakodó vagyok a 2. évaddal kapcsolatban, majd kiugrottam a bőrömből, mikor megtudtam, hogy a Sioux Falls-sztorit fogják megcsinálni.
Szvsz abban óriási potenciál van, ha ügyesek, nagyon fincsi kis folytatást össze tudnak majd hozni, ráadásul maga a helyszín is gyönyörű (ha tényleg ott veszik fel..).
Februárban jön a Better Call Saul és a HoC 3. évada, fincsi lesz.
-
Pearce
aktív tag
válasz
KisTücsök #18866 üzenetére
"Nem csoda, hogy unalmasnak tartod a GoT-ot, azzal a ratyi szinkronnal én is unnám."
Attól függetlenül, hogy nem nézem a sorozatot, sokan minőségi szinkronnak tartják. Mondjuk az HBO-nál nem nagyon szoktak mellényúlni.
(#18868) mayday00
Ha nem kell a munkádhoz az angol nyelv, akkor persze nem fontos azzal nézni.
-
spammer
veterán
válasz
KisTücsök #18722 üzenetére
Ez a Korra szinkron, Dzsízösz...
Nem véletlenül mondtuk mindenhol, mindenkinek, hogy kizárólag eredetiben ajánlott. Majd kíváncsiságból lehet, hogy
belenézekbelehallgatok a Book 3 szinkronjába, ha lesz, Zaheer magyar hangjára kíváncsi leszek. Angol szinkronban telitalálat lett Henry Rollins. -
-
brownus
veterán
válasz
KisTücsök #18651 üzenetére
ami lenyűgöző számomra még ebben a sorozatban a martial arts koreográfia! egyszerűen gyönyörű! néha olyan japánosan nyers, minimalista; pici spoiler: mint pl a kán és arik harca. de ami brutál szép volt, még a ruhákkal is összhangban, a szerzetes és a kancellár harca! és nem csak az persze.
-
Ragnar95
félisten
válasz
KisTücsök #18370 üzenetére
Szerintem a hangulat viszi el az egészet, nekem ez a noire légkör, ami az egész sorozatra jellemző, nagyon bejön. Szerintem a színészekkel, történettel sincs gond, de nem ezek viszik el a hátukon a sorozatot.
Bár például Pingvin egyszerűen zseniális, mind a karakter, mind a színész... -
ígyvanferi
addikt
válasz
KisTücsök #18303 üzenetére
Esetleg használható angol feliratot tudsz hozzá? Vagy bárki más. A 3. évadhoz elég szedett-vedetteket találtam csak. A 720p-re felkonvertált verziót nézem. Időzítem őket egyesével, de nem jó móka. Ráadásul van, aminél nem csak csúszás van, hanem plusz jelenet szövegét tartalmazza a felirat.
-
Ragnar95
félisten
válasz
KisTücsök #18262 üzenetére
Hát igen, az szép lenne
De valóban nehéz megállni, hogy ne fusson bele egy spoilerbe az ember, amekkora hype kering már a GoT körül.
Viszont a 6. évad/könyv tényleg nagyon durván várós, tűkön ülök, hogy jöjjön már végre. Eddig daráltam az 5 könyvet egyben, úgyhogy nem annyira zavart, hogy az abszolút tetőponton lett általában vége 1-1 könyvnek, viszont most idegel, hogy ennyit kell várni a folytatásra -
törölt tag
-
S e t h
nagyúr
válasz
KisTücsök #18088 üzenetére
Én a Flash sorozattal vagyok így.
A magas értékelések közrejátszottak abban, hogy felkeltsék az érdeklődésemet a sorozat iránt.DE.
Ahogyan látom a történéseket, a sorozat szervesen összefonódott az Arrow sorozattal, amiből én ugyan egy részt sem láttam, viszont ment a háttérben és rá-rá néztem pelenkázás közben(nem engem pelenkáztak) és az volt az érzésem, hogy a Gazdagok és szépek egyik epizódját látom.
Láttam modell kinézetű nőket, jóképű férfiakat, akiknek annyit pénze van, mint Pintér Sándornak és közben megy az igazságtevés.
Nos nekem elég Batman a nagyvárosi jótevő szerepében a maga démonaival, plusz az infantilis pókgyerek(gyengébbek kedvéért Spiderman), nekem egy nyilazós idióta nem bejövős a lézerkorszakban, akkor inkább már Tarzan.
És ugye mivel a Flasht össze is mixelik időnként a villámos arccal, így el sem kezdtem az utóbbit sem.
Aztán ki tudja, lehet a végén szánok rá pár percet, ha egyszer eljutok odáig, hogy lesz is annyim.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- iKing.hu -Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest