- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
KiberFox
csendes tag
válasz
coyote55 #5264 üzenetére
"Nem értem a Se7en elleni ellenszenvedet"
Erős a gyanúm, hogy a Win7 barmolt el valamit a gépem hálózati részében.
Az internetszolgáltatóm szokott néha olyat csinálni, hogy megáll az adatforgalom. Nem szakad meg az internetkapcsolat, egyszerűen csak megáll minden. Az XP ezt viszonylag normálisan tudja kezelni: nem kezd el vergődni, hanem egy idő után bontja a kapcsolatot, majd pár perc múlva simán visszacsatlakozik. Na, a Win7-nek ez valahogy nem sikerült. Folyamatossá váltak a megszakadások és a "megállások". Egy idő után már csak a helyi hálózat működött (csak routeren keresztül tudtam netezni), egyáltalán nem volt képes becsatlakozni (XP alatt sem). Különösen érdekes volt, hogy egy külső USB-s hálókártyával ugyan be tudtam csatlakozni, de az is a kezdetben tapasztalt szakadozásokat - megállásokat produkálta!
A régi P4-es gépemmel viszont tökéletesen működött minden, tehát nem a szolgáltatónál volt a hiba.
Végül az hozta helyre a gépet -fogalmam sincs hogyan-, hogy rákötöttem egy ADSL-re, simán becsatlakoztam az alaplapi hálókártyával(!), majd járattam három napot. Azóta -lekopogom- működik.Mindenesetre ezután inkább nem próbálkoztam a Win7-el, kell a fenének az idegeskedés. Tudom, egy idő után mindenképpen rá leszek kényszerűlve, de húzom-halasztom ameddig csak tudom.
Ahogy az a rendszer kinéz... Éppen hogy bebootolt, még nem is csináltam vele semmit, de már 60-80 process fut. A vezérlőpult egy trágyadomb, átláthatatlan, soha nem találtam meg benne semmit. Nem engedett be bizonyos rendszermappákba, dugdosta előlem a fájljait. A szoftvereim jórésze csak akkor volt hajlandó normálisan működni, ha adminként indítottam el (jobbklikk -> futtatás rendszergazdaként) ... És még sorolhatnám napestig a rengeteg apró idegesítő hülyeségét. Egyszerűen borzasztó az a rendszer!
"Mindössze" ezért ragaszkodom annyira az XP-hez. Kicsi, egyszerű, megbízható, átlátható. -
KiberFox
csendes tag
válasz
Ric4m0nd #5262 üzenetére
Az R7 250X típusok ára hasonló magasságban mozog, mint amit választottál.
Viszont nagyobb a fogyasztásuk (a 7750-esnek nem is kell külön 6pin tápcsatlakozó, elég áramot fel tud venni a PCIe-ből). Hát... Majd még meggondolom."Természetesen futnak a Boinc projektek ezekkel a kártyákkal XP alatt."
Biztos? Azóta találtam egy ilyet:
[link]
Itt pont azt írják, hogy az ezekkel a kártyákkal az OpenCL nem működik XP alatt. És akárhogy nézegetem a projektek weboldalain a 7750-es gépeket, nem találok olyat, amin XP futna.
Nem szeretnék úgy járni, hogy itt a szép új videókártya, és pont a BOINC nem fut rajta (kb. 95%-ban az használná, különben csak menne üresjáratban)."érdemes lehet kipróbálni a Linux Mint 17 “Qiana”-t."
Megmondom őszintén, kicsit félek a Linux-tól (különösen, hogy az ATi/AMD kártya - Linux kombinációról nem sok jót hallottam). Teljesen ismeretlen számomra. -
KiberFox
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Kinéztem magamnak ezt a videókártyát:
[link]
Két kérdésem lenne.
- Mennyire jó ennek a hűtése? Mennyire melegszik egy ilyen kártya folyamatos terhelés alatt? A gépházam egy Cooler Master Elite 334U (1db 1096RPM-en járó házhűtő ventilátor van benne felül), a külső környezet panellakás (nyáron gyakori a 30fok).
- Továbbra is XP-t szeretnék használni (a Win7-el komoly problémáim akadtak). Ezzel a driverrel életre kelthető ez a videókártya XP alatt?:
[link]
Alapvetően két dologra lenne szükségem: tudjak filmet nézni (DirectDraw?), illetve szeretnék vele részt venni BOINC projektekben (Collatz Conjecture, Einstein@home, PrimeGrid, SETI@home, stb.). Megoldható ez XP alatt?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest