- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2647 üzenetére
Annak idején szerintem körülnéztünk optimalizált Einstein kliens után AMD X2-höz (sse3), de nem igazán találtunk, ha tudsz valami linket hozzá, azt megköszönöm.
Ha egy kicsit is hiszek az X-aktáknak, akkor ET már megtalálta a Voyager-1-et, berakta a múzeumba emléknek, és most azt tervezi, hogy tud belőlünk rabszolgát vagy kaját csinálni. Te nem félsz egy esetleges találkozástól? Ha már itt vannak a közelben, akkor technikailag fényévekre vanak tőlünk, erről a Thruman Show jut eszembe, megfigyelnek, elemeznek, és eszik az űrcsipszet közben.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2643 üzenetére
Engem az a kérdés is foglalkoztat, hogy vajon jó jeleket keresünk, figyelünk az égen?
Az egy dolog, hogy az általunk alkotott berendezések elektromágnenes jeleket bocsátanak ki, amit egy megfelelő vevő fogni, esetleg megfejteni tud, de vajon egy messzi-messzi galaxisban ilyen szerkezeteket készítettek? Szerintem - tudom nem tökéletes hasonlat - a radardetektort is azután készítették el, hogy magát a radart elkészítették volna. Tudták hogy milyen jelet kell keresni. Mi tudjuk vajon...
A távolság legyőzésére eddig csak ''lineáris'' eszközeink voltak, de nézem a Csillagkapu sorozatot, és van remény.Körül kéne nézni a földön is, hátha találunk valami hasonlót.
Reméljük ET már rábukant a Voyager 1-re, és benne a térképre a Föld megtalásához, így még mi is megéljük a találkozást.
Amúgy fél processzorunk az Einstein project szolgálatában áll azért, hátha. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2641 üzenetére
Kíváncsi leszek, mi lesz belőle. Ha annyit elér az új progi, hogy a szerverekkel könnyebben, gyorsabban lehet kommunikálni az nekünk már előrelépés. Ha maga a feldongozandó ''anyag'' minősége javul, az plussz öröm, hátha előbb észrevesszük E.T-t, mint Ő minket.
Bár erről szerintem már lecsúsztunk.
-
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2629 üzenetére
Ahogy néztem nincs a kliensben egy megosztásból dolgozó lehetőség.
Marad az a megoldás, hogy az adott gépet úgy állítom be, hogy ne kesseljen semmit, a letöltős gépet meg beállítom, hogy tárazzon be annyit amennyit csak tud, és időnként átmozgatom az első gép alá a letöltős gép csomagjait. A letöltős újra és újra betáraz, a másik meg kéretlenül is kapja majd a csomagokat.
Az egyetlen kérdés, hogy a seti server megeszi-e az egyik gépnek kiküldött csomagokat egy másik géptől?
Nomeg az, hogy a napi 100-as limit lehetővé teszi-e majd ezt???
Kipróbálom. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2624 üzenetére
Proci csak egy van a gépben de HT-s, így kettőnek látszik.
Lenne egy égetőbb problémám is. Meg lehet oldani, hogy a klienseimnek, ne kelljen folyamatosan a neten lógni? Olyan proxi megoldásra gondolok, hogy egy tölt a netről a csomagokat és a többi meg tőle viné el a unitokat. Vagy a csomagok gépenként címzettek és nem lehet átadni a másiknak? Még a kézi megoldás is jó lenne éppen, a letöltő gép alól kiszedem a csomagokat és átmozgatom egy másik alá. A feltöltés nem probléma egyik gépen sem, a letöltés viszint igen. Erre van ötleted? -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2622 üzenetére
A 864mp nálam reális lehet, mert az otthoni gépem 14 percenként képes visszaküldeni egy csomagot, de nem megy egész nap. Azon a gépen kaptam ilyen üzenetet, amelyik ugyan nem ilyen gyors, de 24 órában mdolgozik. Hibás csomag elvétve van.
Egyébként megoldódni látszik magától a probléma, már tölt rendesen.
Előzményként még annyit mondanék, hogy kicsit megemeltem a cache-t, az elmúlt napokból tanulva, és a beömlő sok unit lehetett az oka. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2617 üzenetére
Figyu Ákos!
Kaptam olyan üzenetet, miszerint elértem a 100 csomag / napi limitet.
Ezt valahogy lehet állítani? Mert nem kapok új csomagot.
''2006-03-06 08:35:22 [SETI@home] Message from server: No work sent
2006-03-06 08:35:22 [SETI@home] Message from server: (reached daily quota of 100 results)
2006-03-06 08:35:22 [SETI@home] No work from project''
Előre is köszi a segítséget. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2617 üzenetére
Igazad van a memó fogja vissza.
Most próbáltam egy 3 gigás XEON-on 4 szálon a Setit és 2,5 óra alatt csinálja meg a 4 unitot, fojtja a gépet rendesen. Egy darab memó modul van csak mellette alacsony sávszéllel. Teszek mellé nemsoká mégegyet, meglátjuk mennyit segít rajta a dual chanel.
A másik gépem 3 gigás P4, két memó modullal dualban 50 perc alatt csinálja meg két szálon a 2db unitot. -
DeFo
tag
válasz
#95904256 #2615 üzenetére
Ott a konfigom az adataimnál.
Nekem olyan hihetettlennek tűnik, hogy ez a gép nem tudja kiszolgálni a procit.
De mivel nem értek ezekhez a dolgokhoz, így erre nem tudok mit mondani.
Lehetséges, ha az Einsteinhez lesz A64-es optimalizált kliens akkor nem lesz olyan mérvű a gyorsulás mint kéne, mert a Seti is optimalizált klienssel megy, és nem bírná megint kiszolgálni a procit? Vagy ott van remény, hogy ez nem következik be? -
róland
veterán
-
vedini
őstag
válasz
#95904256 #2605 üzenetére
hopp, félreértés történt, #2593-es hsz-ben azt írtam hogy a régi k7-es gépemmel (ami 2800+2450@ Barton volt, azzal ment 2h 45perc optimalizáció nélkül, ez volt 2 éve)
most megint kipróbáltam poénból, optimalizáltam és A64 2800Mhz ramok 622-őn megy le átlagosan 32-33 perc alatt. Egyébként régről 72x unitom maradt, most meg csináltam vagy 10-et. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2561 üzenetére
Ezek szép eredmények gratula, én 5 hét alatt a ~28000. vagyok, most éppen napi 1k-s átlaggal, RAC szerint 2200. helyre leszek jó.
Én próbáltam egy P4 SSE3-ra optimalizált klienst és azonnal letöltött 20 hibás csomagot, nem dolgozott, valamit biztos elszúrtam. Hogy cseréljem le szerinted? -
Franyó
csendes tag
válasz
#95904256 #2543 üzenetére
Kösz a pontosítást. Versenyző, vagy listatag? Hívhatod a részvevőket akár másképp is. Ezen a listán szerepel olyan versenyző aki csak a te negyedórás overflow-os progiddal nyomatta 2 géppel, s minden csomagja szerepel. Pukkandurnak levontak vagy 30 akárhány ezret, de miért pont annyit miért nem többet, vagy miért nem kevesebbet? Lehet hogy van logikája csak mint kívülálló nem értem. Vbali biztos tudja megköszönném Mail címét. A zászlóval kapcsolatos sikernek örüljünk együtt. -
róland
veterán
válasz
#95904256 #2546 üzenetére
Az a probléma, hogy a PH! Seti csapatban két felhasználóval is szerepelek: Roland (ez megy most) és lando (ez volt korábban, ennek felejtettem el a dolgait). Nagyon bosszant, hogy a landoval semmit nem tudok csinálni, de megelőzi az aktív felhasználómat. SZóval szeretném megtudni a korábbi felhasználóm e-mail címét, ott esetleg megtalálom a jelszót.
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2526 üzenetére
Hát a két év tekintetében, még siralmasabb a helyzet. Amúgy most éppen megint nem megy a szerverük, tehát ''Please try again later.''
A pontrendszerről meg annyit, hogy ha visszaküldés után 1 órával nincs meg az eredmény, akkor az egész egy nagy rakás....
Ha nem verseny lenne mögötte, gondolod ennyien hajtanák az ügyet?
A webes útvonalat köszönöm, amint tudom megnézem. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2522 üzenetére
Tudom, hogy a BOINC sorsát személyes szívügyednek tekinted, nem akartalak megbántani miatta. Mióta is üzemel a rendszer? Ha jól tudom legaláb fél éve. Ennyi idő nem volt elég arra, hogy kitaláljanak egy működő, eredményes rendszert? Tudom sokan (egyre többen) használják a rendszert, de lealább ennyi embernek fejfájást is okoz rendszeresen.
Hol lehet növelni a cache méretét? Sehol nem találom menüben
Egyéb projectben nem kívánok részt venni. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2512 üzenetére
Köszi a linket, körülnézek, próbálok majd új klienseket.
Nem tudtam, hogy gépek között átlagol, de akkor is furán működik.
A gyors gépemen 20 kreditet ért egy csomag a lassú gépemen meg 60 kreditet! Na ezt nem értettem, de látom van granted credit is, ami megint egy érdekes történet:
sec | claimed | granted
8,407.34 | 18.60 | 28.97
8,434.20 | 18.66 | 22.74
De ha azt mondod, hogy a több gyors csomag mégis többet ér, akkor kipróbálom egy optimalizált klienssel is. -
róland
veterán
válasz
#95904256 #2493 üzenetére
Igazából az a gondom, hogy önmagamat előzöm meg. Valamikor tavasszal regisztráltam ''lando'' néven, akkor még a klasszikus SETI@Home-mal megcsináltam 3-4 unitot. Majd nem értem rá foglalkozni a SETI-vel. Sajnos mostanra elfeljtettem az akkori jelszavamat, így Roland néven új felhasználót kellett regisztrálnom.
Szóval a tavasszal még olyan 33 körüli kreditet kaptam a feldolgozott unitokért, most meg csak 20 körülieket. -
-
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #2445 üzenetére
Legmesszebbmenőkig egyet értek veled. A Seti classic előbb vagy utóbb leáll, csakúgy mint a BOINC. A classic akkor vesztette el tudományos jelentőségét amikor megszüntette új csomagok kiküldését, de nagyon jól működik az általad pontvadászoknak nevezett társaságnak. És a 99%-nak jelentős részét is ők adják. Tőlük óvja isten a BOINC-ot, mert semmi idő alatt olyan eredményeket képesek elérni amiről még csak nem is álmodhatunk.(sok Setivel kapcsolatos tudásra tettek szer évek alatt, elég ha eredményeiket nézed.) Én is azt hiszem elmondható hogy sok lelkes támogatója van BOINC-nak, alapjában optimista vagyok, de félek BOINC-ra rövidebb karrier vár mint amit classic befutott.(bár tévednék)
-
Anonym
csendes tag
válasz
#95904256 #2439 üzenetére
Hát kedves Ákos, AthlonXP csak gépeim kisebbik fele érintett. Ha ez felajánlás volt köszönöm nem kérem. KPepe örülök hogy így érzel, de nem minden classicos áll át BOINC-ra. A December 15, ha csak ezen a fórumon visszaolvasol Hsz:34-től számos dátummal találkozhattunk. Megbízható, korrekt, még be sem indul már több betegséget kellett orvosolni mint a classic egész pályafutása során, hat év múlva szívesen gratulálnék a BOINC-hoz. A classicnak 5436301 regisztrált tagja van, BOINC-nak ???
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2418 üzenetére
Akkor lehet, hogy egy kicsit optimista voltam
Tehát ha jól értelmezem a táblázat alatti szöveget, akkor minden szalagon 33000 blokk van, amiből 176000 wu-t kreálnak. A Last block split pedig azt mutatja, hogy mennyi blokk maradt még a szalagon feldolgozatlanul?
És mi van az újabb szalagokkal - mondjuk 2005-ös?
Ami pedig ezt a két csöppséget illeti, szívesen beállítanám őket setizni
jocelyn: Sun V40z (2 x 1.8GHz Opteron, 8 GB RAM)
castelli: Sun E3500 (8 x 400MHz Sparc, 7 GB RAM)
Csak ne nekem kelljen fizetni a villanyszámlát -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2397 üzenetére
Nos igen, én is a 0 hosszúságú file-k miatt törtem a fejem. Tetsuji egyik kódjában találtam egyet, ami nem üres file volt, beillesztettem azt, de nem működött. Több hiba lett, mint előtte, de akkor számomra értelmetlen hibákat kaptam.
Ha ugyan oda másolom a két kódot, akkor néhány file-t felülír a másik. Ez nem tetszik benne.
Viszont ami a verziót illeti: linuxos forrásnál azonos dátumúakat fordítottam össze, és azok mentek gond nélkül. -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2382 üzenetére
Azt hol olvastad, hogy össze kell másolni a boinc forráskódját a setiével? És milyen formában? Főkönyvtárakat kell összemásolni, vagy valamit konkrét helyre kell tenni?
Most próbálkozom mindenféle variációval, de soha nem találja meg azt a nyomorult config.h-t. Ha a header file-okhoz kézzel hozzáadom - mert projectből nem nyitja meg - akkor sem látjaEz érdekelne, hogy miért nem talál néhány header-t.
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2382 üzenetére
A kis nagylelkű
Fordítás: Itt néztem az útmutatót: Bővebben: link Ezzel ugye a BOINC-ot fordítottam le. (Elvileg ez is optimalizált valamelyest, mert belefordít pár matematikai műveletet, de lassabb volt, mont egy isten tudja honnan letöltött keretprogram, amit most használtam 2 héttel ezelőttig, de egyszerűen nem lehet rajt beállítani a mocskos proxy-t, ami a koleszba van, ezért nem tudok setizni linux alaltt.)
Ezután a Compile SETI fül utasításait követve lefordult a seti is. Érdekes, hogy a forráskódot ugyan onnan töltöttem le, mint a win-hez valót, de ugye a linuxnak a .tar állományok valók, míg a windowsnak a .zip-ek. A linuxos működik, a windowsos nem... Csak kipróbálni nem tudom az említett proxy miatt. Az igaz, hogy van benne egy referencia wu, amivel lehet tesztelni, de nem láttam értelmét, mert adtál egy linket, amin voltak linux-optimalizált seti-k, és annál kizárt, hogy a gyári kódok gyorsabbak legyenek. És itt csak az volt a cél, hogy kipróbáljam a fordítást. Ami végül is linux alatt sikerült. -
concret_hp
addikt
válasz
#95904256 #2333 üzenetére
lehet én vagyok szerencsétlen de nem tudok másik projektet csatlakoztatni.
bemásolom az url-t majd a kódomat és kb 10mp mulva eltűnik a projekt.
de eközben már rájöttem h minden egyes projekthez külön felhasználoi fiokot vagy miazistent kell kreálni. csak azt nem értem miért nem ugy van h 1 user, 1 kulcs azt csá? -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2299 üzenetére
üdv!
Sajnos én is csak egyéb file-okban találtam rá utalást, gondolom te is ezért kérdezted
Érdekes dolog ez a nyílt forráskód... Lehet, hogy nem is annyira nyílt, mert nem hiszem el, hogy nem képesek egy működőképes pakkot kiadni.
Vagy mi vagyunk nagyon...
Amúgy elnézve a szerverek kiosztását, nem csodálom, hogy csak gyűlik, és gyűlik a validálatlan result: a penguin névvel ellátott masina feladata kiszolgálni 8 db file deletert, 2 db transitionert, mind a 4 validátort, és mind a 4 assimilatort.
Nem tudom, hogy komolyan gondolták-e ezt a srácok, vagy csak elfelejtették átírni az oldalt.
Mindemellett egész bíztató híreket közölnek a technikai információs rovatban.
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2295 üzenetére
Na, megnéztem a dolgot. Tetsuji kezdő hsz-ában van 3 link a forráskódokra. Mindegyik más. Ezekben is van egy rakat hiba: a 3-as az valószínűleg megegyezik azzal, amit eddig néztünk. A kettesben van egy csomó project file, de ha a főkönyvtárban levőt nyitom meg, akkor úgytűnik, hogy az egész projektet betölti, de 24 hibát kapok erre a sorra:
for (i = 0, gpower = 1; i < n-1; ++i, gpower = MULMOD(gpower, ginv, n)) {
omega[2*i] = X(cos2pi)(gpower, n) / scale;
omega[2*i+1] = FFT_SIGN * X(sin2pi)(gpower, n) / scale;
}
és mind a 24 hibaüzenet ez: error LNK2001: unresolved external symbol _fftwf_taint
Az első pedig két projekt file-t tartalmaz, de valmi zip-es dolgok, és fordításnál 1 hiba jön elő, ami egy meg nem levő file-t hiányol.
Az viszont igaz, hogy Tetsuji VC++ 7.1-et javasol, nekem meg 6.0-m van. Lehet ez a hiba? -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2285 üzenetére
Ez remek, akkor ki lehet tenni a ''A hiba nem az ön készülékében van!'' táblát? Egyébként én is próbáltam // -el megjegyzésnek nyilvánítani néhány sort, de mintha ott sem lenne, ugyanúgy belefordította. Ez lehet a Visual Studio böszmesége, mert sokszor produkál olyant, hogyha hibás a kód, kijavítja az ember, de nem lehet újra lefordítani, mert kifagy. Ilyenkor mentés (mert azt lehet
), task manager, kilövés, aztán újra megnyitni a file-t. Ezt viszont még ne próbáltam, mert lusta voltam, és ránézésre most nem fagyott ki
Na, de akkor írja neki header file-t, vagy mi a szösz? -
szilchi
őstag
válasz
#95904256 #2270 üzenetére
Mivel csak most kezdtem a Seti-t,nem vagyok még agyoninformálva a folyamatról.Ezért is kérdeztem ezt.Elég let volna egy olyan válasz a felvetésemre,hogy..''Igen,nagyon el vannak foglalva,sok a feldolgozni való információ és nincs elég hardware kapacitásuk a sok belyövő anyag folyamatos feldolgozására''..elkeseredés ellen jó az antidepressziós gyógyszer...Ha valakinek el megy a kedve ettől,akkor az az ilyen leszólástól van.
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2271 üzenetére
Hmm, én is egy Athlon XP-hez optimalizált klienset töltöttem le, mégis i686-os a file. Ráadásul egy fia BOINC nem volt benne, simán konzolból elindítottam, oda írogatta kia, amiket a BOINC szokott, és ennyi. Lehet, hogy ez egy parancssoros BOINC volt?
Remélem ezzel az AthlonXP-s verzióval többre megyek.
Ja, meg a fordítással is. Csak azt magyarázdd el légyszives, hogy ezek a fordítások miért jók nekünk? Nem ezeknek a forráskódoknak a kész termékeit lehet letölteni a seti oldaláról? -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #2258 üzenetére
OK, azokat már nézegettem, de pontosan melyiket szedjem le? Írták, hogy több módon is el lehet érni, valahogy sikerült, de ott annyi minden volt, hogy juj
Jó helyen jártam? Bővebben: link Itt Download and compile -> Getting source code -> Download a tarball or .zip file (generated nightly) és itt a nightly-ra mentem. Aztán a boinc-cvs-2005-01-01.zip-et letöltöttem. -
-
concret_hp
addikt
válasz
#95904256 #2235 üzenetére
3 unit után az átlag a 9,88...
de minthogy nem vágom h miazistenre jó ez így... sz'al mind1.
1 unit átlagosan 2 - 2,5 óra. a classic setivel 4-5 órás unitok voltak, sz'al asszem tud valamit a kliensed
és az mitől jó valakinek h ''átvágja'' a rendszertnem az lenne a lényeg h felajánlom nekik a szabad gépkapacitásomat
milyen más projektek vannak? szeretnék valami mást...
a classic setivel vmi 11xx unitom volt, most halt le teljesen kb a classic seti, ezért váltottam boincra.
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
-
concret_hp
addikt
válasz
#95904256 #2184 üzenetére
''Hogy hogy kell használni?
Töltsd le a zip fájlt, állítsd le a boinc-ot, csomagold ki a zip fájlt a seti projekt könyvtárába (c:\program files\boinc\projects\setiathome.berkeley.edu), majd indítsd el a boinc-ot. Egyébként erről pár oldallal előbb már volt szó.''
megcsináltam. kitöröltem onnan a 4.18-ast és bemásoltam a tiédet. de: a bonic manager munka fülénél az alkalmazás oszlopban változatlanul azt írja, hogy 4.18, pedig kitöröltem a 4.18.exe-t és volt még vmi 4.18 pdb is azt is. ez gond? ill akkor most a tiédnek kell mennie vagy a 4.18nak? -
concret_hp
addikt
válasz
#95904256 #2184 üzenetére
''Hogy hogy kell használni?
Töltsd le a zip fájlt, állítsd le a boinc-ot, csomagold ki a zip fájlt a seti projekt könyvtárába (c:\program files\boinc\projects\setiathome.berkeley.edu), majd indítsd el a boinc-ot. Egyébként erről pár oldallal előbb már volt szó.''
megcsináltam. kitöröltem onnan a 4.18-ast és bemásoltam a tiédet. de: a bonic manager munka fülénél az alkalmazás oszlopban változatlanul azt írja, hogy 4.18, pedig kitöröltem a 4.18.exe-t és volt még vmi 4.18 pdb is azt is. ez gond? ill akkor most a tiédnek kell mennie vagy a 4.18nak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest