- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen GPS-t vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necc
addikt
Én 1x találkoztam olyannal, hogy egy hipermarketes ''moslék'' gépre feltelepítettek pc-dos -t, persze rögtön felszántottam a vinyót, új partíciók, win98, és újraindítás után a partíciók visszaáltak a PC-DOS -osra, mintha semmit se csináltam volna
Ezt többször is megismételtem, míg én is ki nem kapcsoltam az áramot, majd vissza és ekkor már nem tért vissza ez a múzeális op.rendszer kísérteni
2-3 évvel később amikor rendszerinfót tanultam, az oföm mondta, hogy reset után a memóriában megmarad(hat)nak az adatok, és ezzel a módszerrel elvileg a pcdos visszaírhatja magát. Vírust is írtak ilyen módszerrel.
Dupla off: ebből is látszik, hogy mennyire g*cik a hipermarketek, mert az elégtelen, silány minőségű gép mellé felraknak egy totál használhatatlan op.rendszer féleséget és a géppel a hozzá nem értők abszolút semmit se tudnak kezdeni csak úgy ha hívnak egy szakembert aki jó drágán ''használhatóvá'' teszik a gépet. -
mr_ricsi
veterán
''elvileg ezthaszálom''
De te az NForce driverrel együtt telepítetted, amikor felrakja pl. a NVidia hardveres tűzfalat is, ami szintén nincs az alaplapodon. (Nem véletlen, hogy ha telepíted, akkor a LAN része ~24MB-ot pakol a gépedre, míg az általam linkelt driver kb. 1,5mega.) -
mr_ricsi
veterán
''és ehhez a hálókarihoz létezik külön driver?''
Nem, az Nforce 5.11-et lehet használni.
Az Eszközkezelőben ráállsz az Ismeretlen eszközre, jobb klikk, Tulajdonságok, Illesztőprogram, Frissítés..., majd megadod a driver elérési útját, ami alapértelmezésben ez:
c:\NVIDIA\nForceWin2KXP\5.11\Ethernet\ -
bazza
tag
-
mr_ricsi
veterán
A RAID ROM-ot nem érdemes bekapcsolni, mert 1 vinyót értelmetlen RAID-ben használni, másrészt lassítja a bootolást.
Ha mindkét vinyón telepített XP van, akkor az XP induláskor belezavarodik a 2 db XP bootparticióba, és képes indulni az egyikről, majd folytani a másikról. (Ez -a M$ szerint- egy védelem, hogy ne lehessen komplett telepített rendszereket klónozni.)
Ha telepítéskor fagyott, akkor a SATA vinyón töröld a particiókat (a PATA vinyóról bootolva), és hozd létre újra, az XP telepítőcdvel.
Az nforce4 drivere nem használható az nf3-as chipsethez! Ha azt is integráltad a telepítőcd-be akkor -mivel verzióra újabb- ezt fogja használni a telepítés során, és nem fog indulni a rendszer.
Telepítés alatt csak a SATA vinyó legyen a gépben, később tedd bele a PATA vinyót (ekkor a biosban a bootsorrendet újra be kell állítani), az XP telepítőCD-ről bootolva a PATA vinyó XP particióját töröld, és ezt követően indítsd a gépet a SATA XP-jével. -
mr_ricsi
veterán
''Szeretném paricionálni (PM 8.0) meg xp-t rakni rá''
Semmiféle PM8, az hozzáértőknek való. Tessék az XP telepítő cd-t használni!
''sata drivert cd-ről is lehet telepíteni xp installnál?''
Nem!
Vagy floppyról lehet, vagy az NLite-tal beintegrálod az F6 sata drivert az XP telepítőcd-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen GPS-t vegyek?
- E-roller topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest