- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
válasz
mr_ricsi #1746 üzenetére
-> ''Állíts be neki kézzel egyet''
Hát jó, de a DHCP nem fog örülni neki, illetve x idő után nem fog felengedni.
-> ''A MAC minden hálózati eszköz egyedi azonosítója, tehát a világon nincs 2 egyforma (elvileg). Vagyis az eleve fix.''
Világos. Egész pontosan azt kell beállitani manuálisan, fixre, ami az alaplapra rá van irva a LAN mellé. Mer valami ilyesmit irtak az msi fórumán, hogy egy idő után ''elfárad'' valami a lapban, és bootkor nem osztja ki a mac-addresst a lan csatolónak... De ez már magas nekem, meg bele is untam, beraktam 2 ethernet kártyát, azt annyi.
Ja, újabb érdekesség : anno mikor ezzel küzdöttem (január körül), vettem 2 db 3Com ethernet kártyát, merhogy aszontátok itt, azok a legjobbak. Betettem, és a procim 10 fokkal magasabb hőmérsékleten járt. Bármelyiket tettem be. Mind az idle, mind a 100% terhelt állapot (mérés szerint - alaplapi mérő + speedfan) 10 fokkal többet mutatott.
Ha a régi Realtek-eket teszem be, akkor ok. (ja, persze minden friss driver fent, stb)
Na ezis egy mágikus talány... -
Andie
őstag
válasz
Agostino #1740 üzenetére
Tudom, előrébb nemvagy a beugatásomtól, csak megjegyzem : ez az a tipusú hiba, amitől a Nagy Zöld Alaplap szelleme mentsen meg mindenkit.
segiteni sajna nemtok, nekem hálistennek elsöre benyalta a gyártó által adott alaplapi drivereket a kislemezről (miután felraktam elöször a wint úgy, hogy nem tettem be a kislemezt, csak épp minden crc hibás volt, meg le le fagyott
), és minden faja azóta is...
Esetleg próbáld meg a gyártó oldaláról letölteni az eredeti driverpacket, és az készit a kislemezedre egy új eredetivel megegyezö drivercsomagot...
Ugyanilyen hiba van nekem az MSI K7N2 delta2 alaplapommal : ecceren egyik napról a másikra ''meghalt'' az onboard lan. Illetve nem halt meg, mert láccólag minden oké, minden látja, csak épp ip-t nem kap. Rákerestem msi fórumokon, más is küzd vele, egy tipp: állitsam biosban fixre a MAC addresst (vagy ilyesmi), csak épp nem engedi a bios.
Azóta van 2 hálókártyám...
Node sok sikert! -
Andie
őstag
válasz
Shepard #1729 üzenetére
Nem feltétlen halott ez a cucc, lehet csak összeba...ta a particiós táblát, az MBR-t, vagy a file-rendszer leiró táblát a másik gép/oprendszer/driver. Egy újraparticionálás, mélyformázás jó eséllyel segit.
De ha az adataid nagyon fontosak, és mindenképpen vissza akarod nyerni, javaslom a Kürt előtt még kérd ki Jancsi [link] véleményét, segitségét. Ha valaki, ő tud segiteni.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest