Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mr_ricsi
veterán
''Mondjuk ettől még működne neki a 3 db SATA winyó a gépen.''
Így igaz, szerintem is a SATA-kártya a legoptimálisabb megoldás ebben a helyzetben, csak éppen a leglassabb vinyót dugnám rá.
''De akkor miért csinálnak ilyet? És miért nem írják, hogy SATA, de csak max ATA 133 sebességével?''
Marketing. Egyébként a régebbi alaplapok fedélzeti SATA vezérlő chipjei ugyanúgy a PCI-ra csatlakoznak. (Az új lapokon már külön dedikált gyors csatorna van közvetlenül a délihídba.)
''Nekem van igazam! ''
Tényleg igazad van!
(De ezt a szerkentyűt azért nem használnám mégsem, mert a konstrukciós kialakítása olyan, hogy szállítás közben is könnyedén kicsúszhat a helyéről, de akár a SATA-kábelek is kihúzhatják. Sőt, 2 SATA-kábel akár a foglalatból is kitörheti. És a PCI kártya még olcsóbb is.) -
mr_ricsi
veterán
''Szerintem dobj bele egy SATA kártyát! Attól kezdve ki tudod majd használni a winyóid sebességét. Gondolom SATA II-es mind.''
Ez akkora csoda lenne, hogy még David Copperfield is a csodájára járna!
Hogyan menne át a SATA2 2500MB/s-ja egy 133MB/s-os PCI csatin
''De van EIDE-SATA átalakító is!''
Csak olyan van, ami PATA vinyóból csinál SATA-t. -
Maksifül
senior tag
Mennyivel lesz gyorsabb a SATA vinyó, ha kártyában van, és nem a lápon? Azt hogyan tudom megnézni, hogy melyik HDD SATA I-es, vagy II-es?
3 SATA-s van a gépben, ebből 2 160GB-os régebbi, az egyiken még hagyományos tápkábel csatlakozó is van, a harmadikat tegnap vettem, az 250GB-os, 16 MB cache-sel szóval, az valszeg SATA II. DE a másik kettőröl nem tudom... Olyan 1-2 évesek lehetnek, 8MB cache-sel. -
+Bence+
tag
Szerintem is sima IDE driver lehet. SATA vinyok 3. vagy 4. masternek, illetve slavenek latszanak VAGY valami SCSI vezerlon keresztul eri el oket Win.
Mas: amit en tapasztaltam SATA-val kapcsolatban: A legtobb alaplap nem tudja a SATA II-t, ezert a SATA-s vinyok szinte mindegyikét jumpereleni kell SATA I-be. Es alapesetben nem igy vannak a vinyok!!! Ha megis SATA II-ben van a vinyo, akkor eleg hihetetlen hibak szoktak elojonni. Tenyleg figyeljetek erre!
Olyan is elofordult, hogy Win telepitesekor keri F6 lenyomasara a kislemezt, de a gyari CD-rol keszitett kislemez nem volt jo, nem mukodott jol. Ez egy Inteles chipsetnel fordult elo, Intel oldalarol letoltve drivert viszont jo volt.
Ami meg gondot szokott okozni: BIOS-ban lehet allitani, hogy a SATA Compatible modban menjen. Peldaul Ghostolni is csak ebben lehet. Egyik Linux is csak ezzel volt hajlando normalisan mukodni. Erdemes ezt is kiprobalni. Alapesetben ez sem igy van!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- Lexus, Toyota topik
- MIUI / HyperOS topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged