Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Magisk
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus P8P67-es lapom,benne egy sima I7 2600-am...kb meddig lehet ezeket a drágaságokat felhúzni?Nem értek a tuninghoz,csak érdekel,ha majd esetleg kelleni fog,mire számítsak...köszi a helpet!

-
Podpupi
tag
Hello i7 860 megkorra táp kell és van hozzá egy ati 6850,ha kevés neki elsem indul vagy megy de nem csinal semmit.Köszi...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Shkiz0
üzenetére
Szerintem is LLC+Level2 lesz a megoldás.
Mindenkinek ajánlom az Aida/System Stabilíty Test ablak használatát (a Throttling miatt) és a Tmonitor vagy az i7TurboGT (realtemp kieg) figyelgetését tesztelés alatt, amelyekből kisakkozható, miért is inngadozik LINX GFlops értéke.
Aztán még lehet hinni a lebegőpontos számítások javító algoritmusában is.....Megjegyzés: Az Aida SST beállítható úgy, hogy a Linx-nél nagyobb átlagos hőterhelést produkáljon. Szerintem egyik stresszelő szoftver sem rosszabb a másiknál, csak tudni kell mit csinál és mire használható.
-
válasz
fsb1000
üzenetére
Értem.
Majd holnap lesz időm vele jobban foglalkozni, ma nekikezdtem, de nincs túl sok, mindjárt megyek dolgozni.
Én 4Ghz-en fogom használni egyelőre, ezt kezdtem el kitesztelni, eddig 1.15V-al stabil. De holnap néztem elég e neki kevesebb is e vagy sem, ezt így elsőre csináltam.
Aztán majd nézek egy 4500-at, meg egy 5000-et.
Amit észrevettem így X58 után hogy a droop elég nagy még LLC-vel is.
Biosban a névleges 1.18V-ra ír ki 1.168V-ot, winben ugyanez, idle 1.184V, load 1.144-1.16V között mozog. Ki érti ezt
-
boogie84
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Ön nyert.
Egyébként adatlapomon ki van töltve. + a beállításaimat nem egyszer linkeltem ide pár nap alatt. #15981 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77
üzenetére
A HT a különbség. Ha melóra kell akkor jól jön amúgy tök felesleges.
-
Az miért van, hogy belőttem a feszt 1.2V-ra LLC3-al, 40x szorzó.
Win feláll, rendesen 4Ghz-et ír (turbo boost disabled) aztán mikor elkezdek linx-elni, akkor visszaáll 35X szorzóra.
Kevés lenne a fesz vagy valamit benéztem a beállításoknál? -
lala42
őstag
Kérdés!
44-es szorzót adok BIOS-ban, viszont minden program csak 42-t lát. Ez miért is van? Adatlaponmon a config
-
mcwolf79
veterán
válasz
AMATŐR
üzenetére
Nem azt mondtam,hogy nem stabil,csak így ugrik az energiagazdálkodás.
Ha offset-tel belövöd, akkor idle ugyanúgy visszaveszi a szorzó és a feszt is ,mintha alapon járatnád. Minek menjen fullon, ha nem kella powa
Picit a hőtermelésre,és az áramszámlára is jó hatással van. -
Manapság ti mivel tesztelitek a stabilitást?
Még mindig Prime a menő, vagy már LinX? -
AMATŐR
őstag
Van egy 2600K-s procim. Eddig alapon használtam, szeretném 4GHz-t beállítani.
Mást kell e tennem, mint a szorzót 40X esre állítani?
Alaplap: Giga P67-UD4 -
ÁdiBá
veterán
válasz
szacsee
üzenetére
Én igazából akkor leszek erre kíváncsi mikor kijönnek az új videó kártyák PCI-e 3.0 támogatással.
Belerakják egy 100% kompatibilis PCI-e 3.0 (X79) illetve egy PCI-e 2.0 (P67-Z68) lapba hogy milyen különbségeket tapasztalhatunk.
Szerintem parasztvakítás a 3.0 egyenlőre.
Majd 2-3 év múlva lehet elérik azt a sebességet a grafikus processzorok hogy már kevés lesz a PCI-2.0. -
szacsee
nagyúr
Másik jó duma, hogy a chipkészlet nincs rá felkészítve.
Kérdés, hogy mi köze a PCI-E sávszél kiosztásához a chipsetnek?
Másik, a diák szerint egy PCI-E csatis alaplapoknál 3.0-s sebességgel menne amúgy is az adatfolyam, ha a VGA is fel van rá készítve.
Persze ez az elmélet bukó, ha a proci és a csatlakozó között van valami elektronika ami korlátozná a sávszélt. -
kompeet
csendes tag
Hali.
i5 2500K-t fogok venni. Fesz növelése nélkül meddig lehet felhúzni kb.(nem gyári hűtővel)?
-
N_A_S
veterán
válasz
dime27
üzenetére
Akkor nem állok tovább az ablakod alatt, pedig már azt hittem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az én véleményem az hogy a Giga ezzel a "jövőálló" szöveggel csak maga alatt vágta a fát.
Gigabyte: itt a válasz az MSI PCIe 3.0-s vádjaira
Itt tulajdonképpen el is ismerték hogy az egész egy átb@szás. Röviden: azzal érvelnek hogy van Gen3-as PCI-E, de csak x8-os sebességel, ami valójában egyenlő a PCI-E2.0 x16 -al. Szvsz a Gen3-as PCI-E -t még hosszú ideig nem fogjuk kihasználni, szóval teljesen értelmetlen volt ez az egész.
szacsee
Én se tudok biztosat csak azt feltételezem hogy az ASUS-nál többet tudnak. Ez a szemétláda intel nekem még nem küldött egy darab Ivy-t se tesztelésre, pedig Gen3-as lapom van!
-
N_A_S
veterán
válasz
szacsee
üzenetére
Úgy tudom az ASUS azért nem dobott ki eddig Gen3-as deszkát, mert várt az intel hivatalos bejelentésre, de már az ASUS is nyomja a Gen3-as lapokat, így több mint valószínű hogy gyártótól függetlenül menni fog az Ivy.
Gen3-as PCI-E -t meg nem a VGA-k fogják kihasználni elsősorban, még a mostani 8x -os PCI-E sávszél sincs jelentős teljesítménycsökkenés.
A Pastranas videó nagyon nagy!

-
szacsee
nagyúr
Majd Ivy megjelenése után, ha egyáltalán menni is fog valamelyik Uefi-s deszkában majd visszatérünk rá.
Eddig ezt tartom a legvalószínűbbnek:
Intel P/Z deszkák biosfrissel
Más gyártó uefi nélküli deszkái biosfrissel
Uefi-s deszkák valamilyen módszerrel mégiscsak tudják támogatni az Ivy-tHa meg majd megy, akkor utána lehet sávszélt nézni PCI-E-s VGA-val.
Legjobban úgy is a felhasználó szophat, ha mégsem menne az Ivy benne....mert ugye nincs rá garancia.
Ezeket a belekötős videókat / képeket én is bírom, ha van benne egy kis cinizmus, vagy szarkasztikus humor.

-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Most vátok egy i7 930 ról 2600k -s konfigra már minden cucc megvan kivéve a cpu hűtő.
Eddig egy Scythe Mugen 2 rev 2-t használtam,de szerintem nem igazán jó a felfogatása.Ezeket néztem ki:
Noctua NH-D14De ha tudtok vmi jobbat szívesen megnézem azt is.
Előre is köszi a segítséget. -
Erdei88
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Ha Admin.-ként futtatod?
Legújabb linX van fent? -
Erdei88
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
LinX-el nem lenne jobb tesztelni?
-
banderasz77
addikt
Nos, Load 1,216V lett 42-es szorzónál (ez még mindíg offset -0,165) és fut a Prime. Kíváncsi leszek lefut-e mondjuk 1 órát. Az már elég biztató lenne. 61 fok max. a legmelegebb mag néha.
43-as szorzónál boot kékhalál volt, 44-nél pedig mindíg postnál restart.Ha ez a beállítás működne, akkor megtartanám 24/7-re. Gondolom ez frankó lenne.
-
Erdei88
veterán
Megérkezett az SSD-m. Felraktam Intel Smart Response progiját. Érezhetően gyorsabb lett a gép, sokkal gördülékenyebben fut minden alkalmazás. Igaz a win-boot közel sem olyan gyors mintha a rendszer az SSD-n lenne, de megérte megvenni/kipróbálni
-
XaraX
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
-
N_A_S
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
4 magnál annyi a turbo
-
banderasz77
addikt
Na már haladok, a szorzót vissza tettem autora, de még mindíg csak 3,4 Ghz-ig engedi föl. Ötlet?
-
Killer01
őstag
válasz
banderasz77
üzenetére
Ez eddig ígéretes, terhelés és tuning eredményt is kérhetnék?

-
banderasz77
addikt
5 perc Prime alatt (kihúzott fiókkal) 49-51 fok között tartja a magokat. De 3,3Ghz-n állt a dolog. Mikor megy a turbo core? Nem ment fel 3,7-re.

-
banderasz77
addikt
-
válasz
freestailo
üzenetére
Sehol nem említettem hogy 30K volt.
Maradjunk annyiban hogy 20K alatt volt, szóval ha netalántán cserélni akarom, akkor sem fogok bukni rajta.
dime27
Persze víz van rajta. Most még alapon megy, kicsit utána kell olvassak majd itt, hogy mi micsoda a biosban, és mit kell esetleg fixálni. Most full auton megy, tuning majd csak pénteken lesz, mert holnap nappalos, holnapután meg éjszakás leszek.boogie84
Nem tudom, most ez volt szimpatikus. -
szecska24
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az adatlapomon szereplő gépen Star Craft 2 közben random, kb. 3-4 percenként lagol 2-3* a gép. A vga-t már kizártam, szerintetek mi lehet? -
Giovanny
őstag
Nekem is sikerült ma vennem egy bontatlan 2600K L124B764,de nem találok semmi infót...
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
No de a szótár nem hazudik...

fsb1000: Volt pár konfigom jó ideig, és mindegyik tudta a frissen max tuningot évek múlva is, ha valamivel az alatt használtam. Ergo ha van degradálódás, azt a határérték körli használat okozza, az én tapasztalatom szerint.
Kérdés: Dirt 1 jó ideje crash-t dob. egyszer csak elkezdte a The Cartel is, pedig először az is jó volt. Hard reset megint csak crash. Rendszerben nem változott semmi. Régi partíciót visszatettem, újratelepítettem, hibák dettó. Ua. programok vannak fent, most miért nem mennek? (VC++, PhysX, minden szarság fent, win hotfixekkel és azok nélkül is ua. probléma.) Neten néztem, xp-mód, tűzfal letiltás, egyik sem segített. Tipp?
Cartel-re olvastam, hogy bios-érzékeny. Lehetséges-ez? Win-hiba? -
mcwolf79
veterán
-
Van valahol a neten Sandy-s FPO lista, mint annó a Q-s prociknál is volt?
Vagy valakinek valami infó erről?
L3134A747 (2600K) -
boogie84
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Nagyon sokat olvass vissza, és ezt most nem rosszindulatból írom. Vannak akik konkrétan az össze beállításukat leírták ide. Viszont előbb nézd át, utána állítgasd a dolgokat. Egy példa.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
"...Akkor mivel kezdjek el játszani elsőként? ..."
Ha megmondom, akkor megsértődsz....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mcwolf79
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Az offset-tel csökkentheted vagy növelheted a CPU-nak adott feszt akkor, ha az auto-ban van. így (a fix fesszel ellentétben) megmarad az energiagazdálkodás, tehát ha nem kell kraft ,leveszi a feszt.
Pl. Nálam 4 Ghz-hez auto fesszel kb. 1,26-1,28 V-ot adna, de Én tudom hogy elég 1,2 is.Offset-be beállítok - 0,06 V-ot,akkor Ő annyival el fog térni az amúgy AUTO-n adott fesztől.
Ehhez vannak a neten iránymutatók, de mindenkinek maga érdemes kikísérletezni,hogy mennyi mínusz feszt bír még stabilan a CPU. Azt is figyelembe kell venni,hogy idle is levesz annyit a feszből,így lehet hogy terhelve stabil, de idle már annyira visszaveszi a feszt, hogy netezés közben kezd el hülyéskedni.
Szorzót nyomd fel amennyire akarod,és megnézed auto-n mennyi feszt ad neki,és akkor elkezded lejjebb venni az offset-et. Persze csak ésszel,mert ha egyből 5 Ghz-re tolod fel,ott már durván sülhet a proci AUTO feszüétségen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
banderasz77
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Értem. Akkor mivel kezdjek el játszani elsőként? Szorzóval és kész?
Mi az a CPU Offset? -
gainwardgs
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Ha tuningolsz már nincs turbo azt hiszem
-
mcwolf79
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Nálam 4 Ghz-re van feltolva a CPU offset-tel, tehát "gyári fesszel", energiagazdálkodással, de ilyenkor a Turbo boost nem működött. Legalábbis ráküldtem egy SuperPI-t, ami 1 magot használ, de maradt 4 Ghz-en.
Persze a fogyasztási limit is feljebb van tolva. -
banderasz77
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 2500k, ugye alapból 3,3Ghz-es + Turbo core 3,7 Ghz. Gondolom ez terhelés alatt megy fel ide, játék esetleg stress tesztek alatt. Ha alapfeszen feltolom olyan 4,4 Ghz-re ahogy írtad, akkor mind a 4 mag itt megy alapon, + Turbo core 4,8 Ghz lesz?
Még valami, olvastam valami olyat, hogy néha nem minden mag megy tuningban, hogy is van ez?Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ember te hol tanultál helyesírást? 

Picit a hőtermelésre,és az áramszámlára is jó hatással van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)