- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
fsb1000 #18499 üzenetére
Ertem, koszi!
Csak kivancsisagkepp, te is borsonyit raksz ra es csak rateszed a hutot? En eddig ezt csinaltam es be is jott csak a viszonylag kisebb mennyiseg miatt gondolkoztam el igazabol ezen az egeszen hogy nem e szaradhatott ki, de ha azt mondod nemmakkor nem kattogok rajta tovabb.
-
Hunork
veterán
válasz
fsb1000 #18475 üzenetére
Én értelek...de erre írtam azt, hogy ha már egy halom hír szól, és nem csak fórumokban, hanem hivatalos oldalakon, hogy gondok vannak a vezérlővel, akkor én, hangsúlyozom:én biztos nem vennék ilyen chippel szerelt lapot.
Nekem Asmedia van, és semmi gond nincs, egy pendrive és egy ismerősöm hdd-je már csatlakozva lett, gond nélkül felismerte őket. Ha pénzt adok ki bármire, és már van negatív hír, hát én nem kockáztatok, hogy abba az X%-ba belekerüljek. Nem is értelek, miért akadtál ki...
Az már más téma persze, hogy alapból belekerülhet az ember egy rossz üzletbe, hírtől és valóságtartalomtól függetlenül, én csak arra akartam kilyukadni, hogy minek keressük a bajt, ha viszont már van hír és hiba?? Ennyi. Ráadásul van, szerencsére!! - számos más lehetőség, hogy az ilyen chipes lapokat elkerüljük...
-
jeni
félisten
válasz
fsb1000 #18470 üzenetére
gondolom azért nem hívja vissza az ETRON chipes lapjait az alaplap gyártók,mert nem minden USB 3.0 eszközzel akad össze.
gondolom van egy ilyen megállapodása az Asrock cégnek az ETRON-nal,hogy legalább 1000000 db ETRON chipre van szerződése,legyártása.
tény ezt az ETRON mizériát csak az tudja megerősíteni aki ki is próbálta és van USB 3.0 eszköze ami tényleg hibásan működik,ellenben más lappal viszont jó. -
Jam.
aktív tag
válasz
fsb1000 #18466 üzenetére
Több ilyen lap is van, ami ezzel az ETRON USB3-al van szerelve és még mindig nem létezik egy normális driver hozzá. Gyakorlatilag nincs értelme használni ezeket a portokat, sőt le kell tiltani a bios-ban (szerencsére le lehet) és akkor nem okoz több gondot (kék halál, stb.).
-
Hunork
veterán
válasz
fsb1000 #18466 üzenetére
Főleg külső HDD gondokról hallottam...és hát a sok hsz is erről tanúskodott...mindenki az ASmedia, NEC chipes lapokat ajánlja. Itt egy külföldi fórum is: [link]
Ez meg magyar: [link]
Nagy baromságot nem akarok mondani, mert ASmedia van nekem...de a lényeg, hogy NE Etron chipes lapot vegyél!Visszahívás? Az sok pénzbe lenne...inkább adják ki a bios-okat az érintett lapokhoz. (ismerek olyan Asus lapot, aminek már 7 bios verzió van fent, az enyémnek meg három...) Lehet, hogy a bios kamatyolások segítenek, de én elvből nem vennék olyan lapot, amelynek már a kiadásakor gáz van valamelyik elemével...
-
Sátán44
addikt
válasz
fsb1000 #18439 üzenetére
Nem egyszerű történet
A sima és a K között azért van difi rendesen. 30.000Ft plusz költséget jelent. Úgy döntöttem maradok a sima 2600-nál és veszek egy erősebb VGA-t. Meglátom hogy teljesít majd a diszkrét és az IGP.
ÁdiBá
Ha 1 percnél 5mp, akkor
90 x 5mp = 450 mp / 60 = 7,5percMaradok a simánál!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
fsb1000 #18413 üzenetére
Átlagosan mi mondható el, milyen értékek között változik?
máshirdetek egy arctic ventit. rámír egy red77 nevezetű egyén, vitatkozik velem azon, hogy én drágán adom, mert ha ő az ipnnál veszi meg, nem gondolja, hogy a posta náluk drágább lenne. Most akkor ki van rossz bolygón
, én ugy tudom, ipon-nál nincs posta.
-
Erdei88
veterán
válasz
fsb1000 #18271 üzenetére
Persze tuningoljon, meg nézze meg amik a határai a procinak. De legyen vele tisztában, hogy mit meddig lehet, és a későbbiekben legyen benne annyi tartás, hogy beleírja a hirdetésébe.
Jelenlegi proci 4,5Ghz-n megy 1,27V-al, mindenre elég. Kiváncsi vagyok a 2600K mit tud majd, de ott is 1,3-1,35V lesz a határ, hogy a későbbiekben ha eladom a következő tulaj is elégedett legyen
-
törölt tag
válasz
fsb1000 #18230 üzenetére
Én egy Noctua ND14 típusú két ventilátoros processzor hűtőt használok link. Azt nem értem, hogy 100% terheltség mellett hogyan lehetséges ekkora eltérés a kupakhőmérséklet és az egyes magok hőmérséklete között. Az INTEL hivatalos adatlapja elég szűkszavúan nyilatkozik ebben a kérdésben link mert csak a kupakhőmérsékletet (gondolom, hogy a Tcase ezt jelenti) adja meg maximum 72.6°C értékűnek.
-
fagy53
nagyúr
válasz
fsb1000 #18207 üzenetére
"de egy idő után a legtöbben eljutunk az alulfeszelés "művészetéig" - ez így igaz, de életkortól is függ...
A túlfesz. sajnos nemcsak a lassú leépüléshez vezethet, hanem olyan területeket érinthet a töltéscsatornák számának előre meg nem jósolható növekedése, a tönkrement tranzisztorok rohamos gyarapodása, mely működésképtelenséget okozhat akár részfunkciókat, akár az egész CPU-t tekintve. Az egyértelmű, hogy a hőmérséklet csökkentése, az átlagon felüli hűtés alkalmazása, csökkenti ezt a kedvezőtlen folyamatot, de ki tudja megmondani, hogy mennyi ennek az elégséges volta?
Jobb félni, mint megijedni, szól ez azoknak akik nem akarnak pár hónap után túladni megunt kedvencükön, hanem stabil konfigot akarnak továbbra is használni. -
Crossfit007
senior tag
válasz
fsb1000 #18208 üzenetére
Köszi, így már értem.
4.4GHz-es órajel is stabil nálam fix 1.25V alapfeszen. -
Tirexi
addikt
válasz
fsb1000 #18153 üzenetére
Nem igazán így.
Belépek a játékba játszok vele addig amíg ki nem fagy. Crysis 2 és a L4D a legjobb bench játékok. Crysis 2 VGA-ra a L4D meg CPU-ra. (egy L4D menet eltarthat akár másfél óráig is)
Hány olyan alkalom volt amikor ilyen Prime95 meg ilyen xar programokat futtattam én is a gépen és simán ment a progi hiba nélkül, aztán a játék 10 perc után kidobott kék halállal. Fesz emelés után meg ment simán a game is.
Az meg a másik, hogy egy game soha nem fogja annyira leterhelni a CPU-t mint egy ilyen teszt program szal még kevesebb esélye van rá az embernek hogy valami gebasz lesz.De ha ez nem elég mint tudjátok én nagy YouTube-os vagyok és hát napi jelleggel konvertálok és renderelek videókat. Na az majdnem felér egy ilyen tesztprogrammal hisz a memória is 90%-on tele és a CPU is 80-95% között ingázik munka közben.
Ha ott nem fagy ki a cucc akkor nekem annyi elég.A CPU úgy sem lesz meg nálam olyan sokáig, hogy ez idő alatt bármi baja is legyen.
-
Peak
addikt
válasz
fsb1000 #18129 üzenetére
Én most cseréltem le azt a Q9550est, amit 2008. őszén vettem az E8200 helyére... 3.4GHz-en használtam... és igazából és őszintén szólva is kiszolgált volna még 1-2 évig, noha a Battlefield 3 túlhajtva is 75%ra ette a CPU-t... csak egyszerűen inkább eladtam... baba-projekt miatt nem fog jutni hardverfejlesztésre zsozsó most legalább 3-4 évig
-
becsitibi
senior tag
válasz
fsb1000 #18030 üzenetére
Dupla radiátoros az meg már drága
,annyit nem ér az egész gondolj csak bele,50 k csak a procihűtésre
,még ez a 39 is necces,bár a gépem belseje sokkal jobban nézne ki.Tehát azt mondod hogy hangos lenne ez a hűtő 2600k-val tunningolva,és ha kicserélném a gyári ventit valami ultrahalk 12 cm-es pwm ventire?
Peak:Üdv!Biztos él még mert ez a múlt héten még az áthúzott áron volt kapható.
-
TomiLi
addikt
-
boogie84
veterán
válasz
fsb1000 #17936 üzenetére
Én nem feltétlen multiméterre gondoltam. Dolgozom komolyabb műszerekkel.
(Il mióta haldoklik a Nokia, azóta már nem nagyon.)
Ezért is írtam h mezi felhasználóknak nagyon nagyon nem éri meg.(#17939) diegho: Tuning versenyeken multiméterrel szokták mérni (feszültségeket, hőmérsékletet). Ennek ellenére lehet pontosabb mérést is végezni.
Pl hőkamerával lehet színesíteni a dolgokat.. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
fsb1000 #17932 üzenetére
Pedig gyakran van értelme: engem a frász kerülgetett, amikor (még a régi AMD-s ASUS lapomnál) az AIDA kiírta, hogy a 12V az 19,05. A biosban is annyit mutatott. Rámértem kézi műszerrel, és pár tizeden belül volt a 12V. Megnyugodtam, utána ívben tojtam rá, hogy mit mutatnak a szoftverek. Simán az alaplap feszültségérzékelője rossz volt. Ennyi...
-
sid.:Rc211v
őstag
-
ÁdiBá
veterán
válasz
fsb1000 #17895 üzenetére
1680x1050 illetve 1920x1080 felbontás adott.
Processzor egy i5 2500K illetve 2600K.
Kérdés a következő, melyik játékban tudsz cpu limitet csinálni, ahol ugye nem vga limit van ott cpu limit uralkodik.
Vagyis a kártya nincs 100%-ig kihasználva.Lehet végül is ha belegondolok, talán-talán egy megoldással, minden grafikai beállítást lowra állítasz egy csúcs, viszonylag gyors videokártyával.
Persze lehet hogy buta vagyok.
De épp ezért lennék rá kíváncsi hogy melyek az ilyen játékok?! -
arn
félisten
-
válasz
fsb1000 #17783 üzenetére
Mivel hosszú távra tervek egy gépet, ezért szeretnék minél több:
- SATA III portot
- USB3 portotopciós lenne a NVIDIA SLI támogatása mivel a grafikus tervezőprogram amivel dolgozom csak Nvidia-val hajlandó jól működni. Persze a PCI-E 3.0 is jó lenne.
Szóval ennek a tükrében mit tudnál ajánlani?
-
ffodi
veterán
válasz
fsb1000 #17754 üzenetére
Ez rendben van, de a procimnak 5,2-5,3GHz körül vége van (bár 2 maggal még nem néztem meg), és biztos vagyok benne, hogy lesznek 5,6-5,8GHz-es eredmények simán (SB-vel), főleg hogy nincs kikötés a hűtésre, valakinek pedig már X79-es rendszere is van.........
subaruwrc:
Az a baj, a verseny elején szereplő eredményeknek köze sincs a végeredményekhez. Utolsók biztos nem leszünk, de a románok mindig jó procikat válogatnak maguknak.
-
subaruwrc
félisten
válasz
fsb1000 #17754 üzenetére
átlagolnak
még kb egyik országnak sincs meg az 5 eredménye úgyhogy szórakozzatok csak
elsőre lenyomni a románokat kár becélozni. egy kis csapatépítő tréning, fogjuk fel úgy. mindenkinek van értelme nevezni, van aki 3900 as wolfdalellel indul, ne körülményeskedjünk ..ffodi
te se -
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #17745 üzenetére
Az, hogy a tönkrement procik helyett a résztvevők jó drágán újakat vegyenek.
Valaki nem tudja, hogy ebben a kib.szott országban hol lehet előlapi USB-panelt beszerezni? A gyártó nem ad, a lapon ott a csati, bezzeg hátul kivezetik, ahol a kutya sem használja, mert ember nem mászkál a gép mögé vinyókat meg USB-ket dugdosni, főleg, hogy amilyen formatervezettek az pendrive-ok, nem is lehet bedugni őket oda.
-
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #17089 üzenetére
Na, jó rég nem tudtam netezni.
A honlapomra feltettem 3.7-4.5GHz között a kitesztelt beállításokat 1GHz-enként, ha valaki nem akarna sokat bajlódni a beállításokkal, és tuning-útmuatót is mellékeltem. A legérdekesebb az volt számomra, hogy ha Ultra High energia-gazdálkodást választok, akkor kevesebb min. fesz elég (máskülönben win nem áll fel, vagy boot sincs), ergo a legtakarékosabb ÉS legnagyobb teljesítményű beállítás nálam most a 4.1GHz. 0,816-1,184V között. Min., halk hűtéssel szépen elvan 60°C alatt.
Ha valakinek elég a táblázat:
Egy másik táblázatban extrább beállítások is vannak, emelt órajelekkel.
Ja, elég érdekes tapasztalataim voltak az iGPU-val, de röviden: jó nagy parasztvakítás az! Részletek odaát.
-
Peak
addikt
válasz
fsb1000 #17629 üzenetére
nagyon köszönöm az információt.
esetleg valami ajánlás hűtőre? a noctua D14esét néztem, de bazi otromba és ronda :S
a cél a lehető legjobb passziv hőelvezetés, ezáltal a lehető legmagasabb hőfokig low-ban tartani a ventillátort...
nem nagyon találtam épkézláb 1155-ös cpu cooler comparison, egy Freezer 7 Pro-m is van, de nem vágom fejből, hogy az jó-e rá vagy sem... -
ÁdiBá
veterán
válasz
fsb1000 #17622 üzenetére
Értem. A kolléga jelzőt nem szó szerint értettem, nem is volt célom ezzel megbántani téged, hogy hozzám alacsonyodj le.
Akkor átfogalmazom számodra amit írni akartam azzal a mondattal.
Jelenleg nincs olyan videó kártya vagy videó kártya kombináció (SLI-CF) amely ezeknek a processzoroknak túl gyors lenne.Így a következő pár évben nem fog gondot okozni hogy a jövendőbeli xxxGTX - et avagy xxx70/50 es Radeon kártyát milyen processzorral tudod 100% osan kihasználni.
Persze ez nem is meglepő hiszen játékhoz grafikai gyorsító kell első sorban.
(Nem találtam még olyan alkalmazást játékok terén amely a processzoromból i7 2600K 50-60% fölötti terhelést kívánt volna, szegény videó kártya meg megörült folyamatos 99% - on, persze ennek így is kell lennie
)
-
Peak
addikt
válasz
fsb1000 #17590 üzenetére
és hol található 1833as ram, csak mert én nem láttam iponnál sem
én 4x4gb kingston hyperX T1et vettem, ami 1600on 1.65V 9-9-9-27 időzítésekkel megy,
de SPD szerint 1.5V az 1333on van... tehát igazából ez csak a szokásos válogatott ramchipekre épített "gyárituningos" ramilletve kérdés: i7 2600k b2 steppinges prociban mennyi tartalék van?
milyen hűtőt ajánlotok rá, ami 1. halk 2. tuningmaster?
a gyári intel hűtő fasza, de van egy igazán zavaró 6-700Hz-es sipolása, rezgése, talán a lamelláknak, amit a levegő rezegtet vagy nem tudom, de megőrülök tőle... -
ÁdiBá
veterán
válasz
fsb1000 #17584 üzenetére
Kíváncsi vagyok a processzorom végére, hogy egy átlagos léghűtéssel meddig lehet vele eljutni.
Már azt is kiderítettem hogy a hűtő miatt indul újra, ma reggel picit kinyitottam a szobámban az ablakot... meg is lett az eredménye.
1.35V olyan szépen linxel, primézik. Úgy hogy csak hűtő kell neki.
Azért jó tudni...
De amúgy kedves kolléga, alapon használom mert még így is kivégzi az 580GTX-et, kíváncsiságból érdekel hogy mit bír. -
Keksz03
senior tag
válasz
fsb1000 #17590 üzenetére
igp nem kell, csak ha teljesen ki lehet kapcsolni bios-ból, használni nem fogom, virtu meg baromság! tunningolhatóság a fontos! sabertooth nagyon tetszik, de sokan mondták h van Z-s amiben jobban húzható! Z-s chipset jobb vmiben?
ramokból a corsair xms3 8gb 1600MHz CL9 KIT jó lenne mert akkor nem adom el? -
Stukker1987
senior tag
válasz
fsb1000 #17560 üzenetére
Köszi szépen!
Egyébként akkora láma vagyok,hogy én ezt már csináltam,csak azóta elfelejtettem,hogy hogyan is kell....
Jelenleg: 4Ghz-es Offset -0,055-ön vagyok,szerintem ez még lejjebb tornászható.
A max hőfok 58C volt a legmelegebb magon....
Hogy áll most az 1,65V-os ram helyzet? Van aki ezen a feszen használja?
-
SimonYana
addikt
válasz
fsb1000 #17534 üzenetére
Azt ki a fasz mondta neked hogy procit vett!
Kötözködjél nyugodtan ....
EZT VETTE TE NAGYON OKOS!
Tudod be is vizezi hogy rendesen fel tudja még ráncigálni. Biztos azért húzza mert 20%-on dolgozik játék alatt!
Léptem is innen mert nem hajtok arra hogy PH kedvenc legyek és bele okoskodjak mindenbe! -
ÁdiBá
veterán
válasz
fsb1000 #17446 üzenetére
Itt nem Core2 illetve Core2Q ról volt szó.
Nem is arról váltott a kolléga.
Hanem i5 / i7 / SB rendszerekről.Core2Duo e8400ről váltottam i7 2600K ra. Tudom mekkora különbség volt mert tapasztaltam, core2duo e8400 el full hd ban játszhatatlan volt a GTX580 al a játék, i7 2600K val meg folyamatos játék élményt kapok, és most nem túlzok egy picit sem.
De az még Core2 volt.
-
Hunork
veterán
válasz
fsb1000 #17302 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, közben utána olvastam rendesen.
Csak gondoltam, megkérdezem. Már csak annak okán, hogy minek "dolgozik" tök feleslegesen a régebbi chipsetes lapokban, miért nem oldották meg, hogy a CPU-ba integrált GPU teljesen idle üzemmódban legyen, mert így tök feleslegesen melegíti egyfolytában a processzor "többi részét". (ez a cpu-gt hőmérséklet bosszantott fel igazán...)
Mindegy, majd egy Z68 lapban majd legalább lesz neki értelme... -
Drizzt
nagyúr
válasz
fsb1000 #17131 üzenetére
-0.12V-n vagyok, 4.0Ghz, ez a gyakorlatban 1.24-1.28 volt eddig. Viszont a tdp-t ilyenkor már 130-ra kell növelni, különben vissza-vissza veszi Linx alatt az órajelet pár századokra(és emiatt ugrál a gflops). Így 130-on az összes run 92 Gflops lett, vagy valami hasonló. Annyi biztos, hogy 8 4096 megás runból 8 ugyanazt az egészrészt hozta az eredményben.
Akik 4.5, 5 körül tolják, mennyire állítják a tdp-t? 250? -
Drizzt
nagyúr
válasz
fsb1000 #17127 üzenetére
A TDP volt a gond. Most úgy néz ki, 1.22-n stabil a 4Ghz. Viszont csak fixed fesszel tudom használni, annak meg nem örülök, mert minek menjen 1.6Ghz alatt 1.2V feszen? Offsetet viszont nem igazán értem. Mihez képest kell ott beállítani az offset feszt? Auto 1.4-et ad az eredetinél magasabb szorzókkal, az nagyon sok. Valami olyan beállítás kéne, hogy idle 0.9, terhelve 1.22V. Ezt hogy tudom belőni?
-
orbano
félisten
-
Jano156
tag
válasz
fsb1000 #17034 üzenetére
elméletileg szerinte a z68 chipsetnél ez van. a srác eléggé ért a dolgokhoz. infos tudásom 80% tőle van és eddig is sokat segített, ebben nem volt biztos de mintha neki így derengett volna. csak mert kiderült hogy eddig garanciával cserélt és újra tönkrement 775 lapom gari ideje a cserével nem újul meg így nem tudom beszámoltatni 1155 s lapba vagyis sokkal drágább, és nem nagyon marad pénz procira... (mondjuk ez ügyben még egy fogyasztó védelmet felhívok)..
-
katt777
félisten
válasz
fsb1000 #16949 üzenetére
Én már megtanultam, hogy csak a saját tesztjeimre adjak, mert én nem csalok el semmit, hogy bárkinek bármit bebizonyítsak. Felküldök minden graf. beállítást maxra, és mindig VGA-limites vagyok (leszámítva, ha 2 magos procival nézek 4 magra írt játékot), még E5800-zal is az voltam. Egyébként főleg AMD-seknél van ez a "kell a CPU"-mizéria, mert ott ugye a driver elcsalja, bocs, optimalizálja a megjelenítést, ha meg felküldi az ember kényszerített módban, nagy eséllyel jönnek a bugok. nVidiánál ezt nem tapasztaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2600X / Beszámítás OK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest