Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Ebből következően alacsony LLC-vel és fázisvezérléssel dolgoztál (ezért mondtam, hogy sokféle megoldás lehet). Az említett értékekhez a táblázatomban is megtalálható összes kalibrációs szolgáltatást extrémre kellett állítani, viszont így maradt mindig a szükséges legalacsonyabb értéken a fesz. Nyilvánvalóan fontos tényező, hogy hány fázisos az alaplap, az én Z68-V-m 12+4 fázissal dolgozott, tehát a legtöbb más lapnál tágabb lehetőségem volt a finomhangolásra (ezért is vettem azt).
Egyébként sem azt mondtam, hogy mindenkinél menni fog annyival, de az enyémnél még jobban alulfeszelhető procikkal is találkoztam e topicban. -
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Ha -0.30-on 1.35-öt ad terhelve, akkor elméletileg valahol -0,1V körül lenne meg neked is a szükséges fesz. Hogy -0,05-ön miért nem indul, azt nem tudom. Lehet beállítás, vagy hardveres akadály, egyszerűen nem működik a szabályozás azzal a fesszel.
-Solt-: Ha nem érted, miről van szó, hát nem érted, de emiatt ne vádolj engem csúsztatással és inkorrektséggel, főleg idekint. Ment pü.
lipi67: Elmegy az a gép így, de szerintem egy Athlon X4-t érdemesebb lenni a VGA alá tenni, hogy amelyik játéknál jól jönnek a + magok, azok se akadjanak meg. Vagy egy E8-as konfigot tuninggal.
Kean_Sorbo: A 2. állítást vitatom csak. Magasabb problem-mel amúgy hogyan lehetne magasabb a sebesség? Teszteltem én kevesebbel, és akkor sem lett kevesebb az eredmény. Sajna most nincs ilyen gépem, hogy megnézzem. Attól, hogy akár 30 körön át lefut a LinX, még nem biztos, hogy egy beállítás optimális.
Hogy a beállításai tökéletesek-e, azt akkor lehetne megtudni, ha mindenben adna egy kis feszt a rendszernek, és nem nőne a műveleti sebesség, mert akkor biztosan nincs hibajavítás.potyi23: Most már egyiket sem, 1 hónapon belül itt vannak az újak és jobbak.
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Senki nem állította, hogy ugyanannyi kellene. Nem kell már megint belemagyarázni valamit egy egyszerű kérdésbe, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, nálad milyen beállításokkal megy, és furcsállom a + offsetet. Annak fényében most még inkább, hogy 0,9V-od van idle. Lehet, hogy a lapod egészen másképp kezeli a beállításokat, mint amelyeket eddig ismertem. Z68-ban ha + offsetet adtál meg, akkor egészen elmentek a magasba a feszek, egy magas LLC-vel (próbáltam sokféleképpen anno, melyik a legideálisabb beállítás), és, ha visszanézed, láthatod, a hogy mindenki negatív offset mellett hozta a 4.5GHz körüli eredményeket bármilyen lapban (MSI-t kivéve persze).
Ha az offsetről beszéltél, miért a 4.5GHz-es terhelt feszt sokallottad? Informálisan semmi köze az offset beállított értékéhez.
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Az offsetről beszéltünk, az sok. Nem tudom a beállításaidat, de ha terhelten 1.26V kell csak a procinak 4.5GHz-hez, akkor simán -0,1V alatt kellene lennie az offsetnek megfelelő LLC és vezérlés-beállításokkal.
Az idle feszed mennyi? + offsettel elméletileg az is 1.2V körül lenne. -
-
-
bombibmw
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
LLC 5 1,32-vel stabil a 4,5GHz,lejjebb nem próbáltam.
Nekem ez nagyon soknak tűnik,de majd valószínű hétvégén lesz egy hosszabb próbálgatás.
Power limitek kitolása segíthet a stabilitásnál?(#29959) Asbee: Mert lehet valamit rosszul csinálok és próbálkozom.

(#29963) Henker2: A Brockennel is elmehetnél úgy 4,6-ig szerintem,annyival még meg tud birkózni.
-
bombibmw
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Természetesen 1,64V.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Neeem elírtam 1,164V.
Na feltettem 4,5-re offset -0,060,LLCalibr. off,LLC Level1,így kapott 1,32-t,Prime blend alatt fagyott 5 perc után.
Pedig már bootolt 1,264-el is,de fagyott.
RAM vezérlő 1,12-re emeltem,úgy tudom tuningnál jól jöhet.
Szóval,mit állítsak,hogy lejjebb menjen a Vcore és stabil legyen szerinted? -
bombibmw
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Köszi mindenkinek.

4GHz-en járattam az ASUS-ban 1,19V-al volt stabil.
Ebben a lapban most 1,64V-al negyed óra Prime után nem dobott kéket,ami meg is lepett.
Ezért most szét akarom tépni a száját.

(#29952) Henker2 : Már kezdem is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#29946) RetepNyaraB : Persze,hogy LLC 1

-
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Dehogy vagy kivétel.
Kevesebb benne a beállítási lehetőség, mint az ASUS-ban, de arra lényegében nincsen szükség (nekem legalábbis nem volt). Ami minden mással szemben az ASRock mellett szól, az a gyors és hasznos supportjuk. Az ASUS ebből a szempontból elviheti az arcát a sunyiba az MSI nyomában (személyes tapasztalat). -
dobobazsy
őstag
válasz
Erdei88
üzenetére
égtem a vágytól, hogy tuningolhassak, ezért feltoltam pár napja a szorzót +2vel

így 1.064V-on járatom 3,5 GHz-en. tudom nem nagy szám, de gyári hűtővel még belefért, és LinX szerint nőtt a GFlops szám is egy kicsit
terhelve így 60-65 fok közt vannak a magok.
most elsején kezdek melózni, az első 2 dolog amit veszek bele az videókártya és hűtő. aztán majd meglátjuk mit tud a lap
-
Ombi5
őstag
válasz
Erdei88
üzenetére
Adtam neki 1.4-et ,igy siman vitte.majd csokkentek most cpu feszkot..
Ezeken allitsak meg vmit:
Load line: level 2
Vtt : 1.103v
Pch volt: auto(1.059v)
Cpu pll : 1.832v
Vccsa volt:auto
Ramot visszaraktam 1333 mhz-re,gyari 1866-rol
Speedstep - enabled
Additional turbo volt : auto
Internal pll : enabled
Spread spectrum : auto -
Ombi5
őstag
válasz
Erdei88
üzenetére
4.5 Ghz-et ujrapasztazas nelkul tudom elarni vagy csak ujrapasztazassal? Most vki feljebb irta, hogy kb 4.4 Ghz-en ketyego 2700K azonos egy 3770K@4 Ghz-essel, de ha feltudnam huzni 4.5 Ghz-re, akkor mar inkabb 3770K, ha teljesitmenybe megfelele egy 5Ghz-en futo 2700K-nak?!

-
NandorHUN
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Mondtam, hogy nem 1,6
(kép lejjebb)
Amugy valoszinüleg valami automata tuning lehet bekapcsolva: alapbol 43x-osra vált a proci ha terhelem, viszont 44x esen terhelve (arra állitottam ) már kékhalált dob :/ de van amikor alapbeállitásokon (43x) játék közben is kékhalált dob (elég ritka).
Szerintetek mit kéne csinálnom? Adjak neki 43x-esen még egy kis feszültséget?Tuning nékül: (43x -Aida 64-el terhelve)
-
NandorHUN
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Én ehhez nem értek, mi a baj az 1,6-al? De legjobb emlékem szerint nem kap annyit, kevesebbet kap.
Amugy a szorzo 43x-os alapbol (én nem piszkáltam).
Feltettem 44x-re, de ugy meg kékhalált dobott a terhelés alatt :/
Amugy van amikor igy alap 43x-oson is kékhalált dob a gép pl játék közben. Szerintetek mit tudnék csinálni?
Kösz a segitséget.Most nézem hogy a képamit feltettem teljes káosz, majd mindjárt feltöltök egy normális képet.
-
Alu
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Értem! Köszönöm szépen az eddigi segítséget!

sephi: Tegnap este kicsit melegebb volt, akkor ~76-82fok volt. Ma reggel nem volt olyan meleg, ~72-76 körül mozgott, Aida szerint.
Ha ez számít, akkor hátul van 3 venti, amik tartanak egy radiátort. Ezek 1200Rpm -en pörögnek.
Fent van egy gyári Cooler Master és egy Artic F12. Ezek tápról mennek, nem tudom mi a max. fordulatuk, de ezek egy radin keresztül szívják ki a meleget.
Oldalt van még 2 venti: egyik a proci hűtő előtt tolja be a hideg levegőt 1100 -as fordulat mellett, a másik meg a procihűtő és a hátlap közötti térből szívja ki a meleget. Meg a gyári Cooler Master venti a ház elejében, ami befele tolja a levegőt.Amúgy jónak számít ez a ~72-82fok?
-
Alu
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
24/7 -ben alapon, vagy ha nagyon kell a proci, akkor 4500 -on fog menni, azt tudja 1,320 körül. De az is lehet, hogy csak 4300-on 1,3 körül.
Igen, 3D Markos tesztek erejéig lenne jelentősen meghúzva, szám szerint 5GHz -ig szeretném aztán majd meglátom, hogy hogy alakulnak a feszek, hőfokok és ha lehet, akkor megyek tovább, ha nem akkor meg megállok 5GHz -nél.
Jelenleg léggel, de ha minden igaz jövő héten össze áll a vízhűtés.
DMarkolni szeretnél akkor jobban bele kell vetned magad a témába. - Hol kezdjem?
-
Speed®
titán
válasz
Erdei88
üzenetére
H61, BCLKt lehet csak macerálni, esetében ~100MHz nem éri meg a rizikót.
kromatika
+4 szorzó +1 a Turbo, tehát 34re fel lehet tolni 4 magon, erre jöhet a +BCLK.
A lapod BIOSát nem ismerem, de a lényeg: szorzó 34re fel, TDP limit emel..
Ezen kívül még a BCLKt is feltolhatod 103ra simán, azzal 3.5Gn fog menni.. -
-
Szlavik
tag
-
Szlavik
tag
válasz
Erdei88
üzenetére
NNa!
Asszem rendben van.
Még egy utolsó linx-et ráeresztek, de sztem így is stab.olyan átlagban 58 59 fok az sztem elfogadható. annyit meg úgy sem terhelem, hogy 100% load-on járkáljon a cpu.
Stabilnak sztem stabil. Felforrni nem fog. Majd később, ha a kassza engedi kap egy nagyobb hűtőt. Ami még a házikóba belefér.
még a ram időzítéseken szűkítek egy kicsit és már kész is lesz.
a ramoknak 165 v van megadva az 1600-as működéshez, de így is megy és elég jókat ír meg olvas.a stabil 90 gflop volt a cél meg a 60 fok alatti hőmérséklet. Tovább nem szívesen kísérletezgetek mert nem szeretném, ha valami gáz lenne. így is 1 nap alatt több kék meg összeborult képernyőt láttam, mint az utóbbi 2 fél évben összesen az 1366-os platimmal.
Ja és nem utolsó sorban KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!

-
Szlavik
tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Faragtam már le belőle. De nem tudom mi legyen.
akkor, ahogyan volt. C3 c6 off
és ne fix hanem offset. az offsetnél - 0.130v tudtam adni, hogy ez a tizen egynehányperc lefusson lejjebb fagyott mint az állat. általában az utolsó line-nál restart volt állandóan.
Szóval no ötlet. Mindjárt csinálok valamilyen más beállítást aztán LinXelek tovább

-
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
Olvasd a topicot, és próbáld értelmezni, amit olvastál.
Hol állítottam én olyat, hogy nem lehet tuningolni offset módban? Kb. 1000X írtam, hogy csak úgy érdemes, de ez se zavarjon abban, hogy marhaságokat beszélj.

dime27: Talán egyszer nem olyasmire kellene reagálnod, amikor valaki nem érti, miről van szó, és ezért hülyeségeket beszél. Körülbelül 1000X volt szó róla, hogy miért nem biztosan stabil egy LinX-OK rendszer, akkor éppen az ellenkező vélemény mellett voltál (mert önálló gondolat híján akkor így csatlakozhattál az ellentáborhoz)
Ha nem találkoztál olyan hibával, hogy a stress-tesztben stabil rendszer elszállt, annak az egyetlen magyarázata az (nem lehet, hanem bizonyos), hogy nem finomítottad ki eléggé a beállításokat. Akik ugyanis rendesen tuningolnak (értsd: nem csak feszt adnak mindennek, és hadd szóljon), azoknál szinte kivétel nélkül fellépett ez a hiba. Ja, és téged se zavarjon, hányszor érveltem amellett, hogy hagyjuk bekapcsolva az Intel szolgáltatásait, takarékosságtól kezdve a Spread spectrumokig. 
Speed(R): Hát, nálam Swif 2120p venti volt a Z600-on, és nagyon szépen hűtötte az i7-et, pont ezért vettem olyanokat. Főleg, hogy az alig jobbak 2X annyiba kerültek legalább. MOst csak azért nem ilyen van a procin, mert a ninjához kaptam egy jó kis scythe-ot.
^Boss: Ha stress teszt alatt vagy ott 4.4GHz-en, akkor az az említett hűtővel egyáltalán nem annyira rossz eredmény. Szerintem. De egy Ninja3 sokat segíthet, ezt tapasztalatból mondom. Sajnos sokat számít a proci belső hőelvezetése is, mert ha nem megy át a hő rendesen a magokról a kupakra, akkor az felfűtheti a rendszert.
Nálam HAF932-nél, meg minden gépnél bevált, hogy alul, elöl, felül, hátul minden venti kifelé fújjon, mert oldalt/alul úgyis bemegy a friss levegő, ergo oda nem kellenek ventik, és porszűrők is csak oda. No és semminek a melege nem megy a procira és egyebekre. Nálam ez mindig pár °C nyereséget jelentett a megszokott elöl/lent be, hátul/fent ki-vel szemben.
mflex: Hát nem mindegy, hogy stress teszt, vagy simán 100% kihasználtság, nálam pl. 4.6GHz elmegy a "zóccsó" házamban 82-83°C-ig, ha meg ráküldök videó kódolásokat, egyebeket, hogy alig él a gép 100% terheléssel, akkor sem mennek a magok 70°C fölé.
-
dime27
őstag
válasz
Erdei88
üzenetére
Már megint hülyeségeket ír hagyjuk rá.....Pont h a z68as lapom tesztjében olvastam nem is egyben írták h nyugodtan kapcsoljuk be az összes energiatakarékos funkciót,a tuning akkor is működni fog ellentétben a régebbi chipsetekhez.Én is offsetes tuninggal használom a rendszert hónapok óta de semmi instabilitást nem tapasztaltam,ráadásul ha így tuningolom a procimat picit kevesebb cpu fesszel is beéri ha linxet nyomok rá.....
-
rayoliviero
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
És ez tuti felmegy 1155-re? Mert most tudnék szerezni egy ilyet az apróból. i5 2500K lenne hűtve vele. Halk ez a hűtő? Mert 1600 fordulat talán a legkisebb.
"I bought a corsair A70 to use it on my 2500K but I am having problems getting it to fit the board. I don't wanna force it in and the backplate won't go into the motherboard. Newegg states that this cooler is compatible with 1155 but i dont see how? :s anyone had the same problem here?" Valaki ezt írta róla.
-
katt777
félisten
válasz
Erdei88
üzenetére
És nem is lassít?

Lehet, hogy a más proci miatt van, esetleg a lap/bios (hibás is lehet ez az én lapomban), de az is, hogy én nem is kicentiztem, hanem kimillimétereztem minden energiatakarékossági beállítást, tehát azzal a minimális 0.005V-tal sem kap több feszt semmi a minimálisan szükségesnél. Viszont másoknál is volt hasonló jelenség, szóval nem egyedül nálam fordult elő (és persze még mindig lehet a finombeállításoktól is). Én pl. nem adok feszt a LinX-hez a (szerintem megfelelően, más progikkal is) kiteszteltnél, ezt másoknak is az esetben szoktam javasolni, ha nem akarnak precíziós beállításokkal bajlódni, mert az nekem is beletelt néhány hetembe. Mondjuk nálam még Linx alatt is több lépcsőben mozog a fesz, mert LLC-nél és a fázisvezérlésnél is a legnagyobb kifinomultságot alkalmaztam, hogy a legalacsonyabban tartsam a minimumot. Nálam ez 0,904V 4.6GHz-en.haddent: Hát, ezt semmiképpen nem nevezném kifinomult beállításnak.

-
haddent
addikt
-
Pala
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Hmm, igazából csak beugrott egy korábbi rossz emlék, amikor az Asus P5QD Turbo lapom nem volt hajlandó elindulni Mugen 2-vel.
Akármilyen más (könnyebb) hűtőt raktam rá, simán ment. Nem tudom, hogy a hűtő súlya, vagy a felfogatás szerencsétlensége hajlította meg a lapot, de kb. azóta nem mertem nagyobb hűtőt venni. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- OpenMediaVault
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Parkside szerszám kibeszélő
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I3 9100f
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- Keresünk dokkolókat
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[L:/dl/upc/2013-05/06/289904_xmh5vi8sshihbtwi_4_0.jpg] (IMG:/dl/upc/2013-05/06/289904_xmh5vi8sshihbtwi_4_0.thumb.jpg)(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2013-05/06/289904_xmh5vi8sshihbtwi_4_0.jpg] (IMG:/dl/upc/2013-05/06/289904_xmh5vi8sshihbtwi_4_0.thumb.jpg)(/IMG)[/L]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2013-05/06/289904_tt2hqrpoafv2zhdr_4_0_idle.jpg/800)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kevesebb benne a beállítási lehetőség, mint az ASUS-ban, de arra lényegében nincsen szükség (nekem legalábbis nem volt). Ami minden mással szemben az ASRock mellett szól, az a gyors és hasznos supportjuk. Az ASUS ebből a szempontból elviheti az arcát a sunyiba az MSI nyomában (személyes tapasztalat).
terhelve így 60-65 fok közt vannak a magok.

N

Ezt amúgy miből gondolod?