Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
válasz
neil_mullen
üzenetére
Ezekhez a játékokhoz vga is kell meg 4 magos proci is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
neil_mullen
üzenetére
Ő, ezt nem ide kellene, de utobbit mondom hogy vedd meg. De mi az hogy nem használnál videókártyát? Akkor hogy akarsz játszani?
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok, szerintetek játékra melyik a megfelelőbb? [mafia 2, gta 4, crysis 2]
e8400 + hd5670 1gb + 4gb ddr3 ram
vagy
i5-2300/i5-2400s + 4gb ddr3 ram, nem használnék külön videokarit.
köszi, bocs ha hülyeséget kérdeztem.

-
quasarus
tag
Sziasztok. egy Asus P8P67 LE Rev3 deszkában, egy I5.2500K proci, gyári levegő hűtőjével szerelve (egyenlőre)
A problémám az lenne, ill a kérdésem, hogy természetes-e, hogy 8-10perc DIRT3 játék után, (ati 6950) jelez az ASUS AI, hogy Warning processzor 72 Celsius fok. Ez standard, hogy a gyári proci hűtővel ennyire melegszik? (alap órajelen fut, standard bios beállítások mellet)
-
kasa85
őstag
-
XaraX
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Nincs is rá szükség.
Fogják bírni 1.5 V-on az 1600-at is minden bizonnyal, ídőzítés meg nem sokat számít SB esetén.
(#14786) kasa85
Még mindig 772, ha ezzel hibát dob, már régen rossz stabilitás szempontjából.
Állítsd a ramt 'all" beállításra.
Valaminek kevés az, amit adtál.
Ha LinX stabil lesz, alkalmazásokban akkor is el dobja magát jó eséllyel.
Viszont, ha arra adsz még egy kis feszt, lesz egy stabil és gyors rendszered. -
katt777
félisten
Basszák meg, azért nem akarok már RAM-ot is cserélni! Elméletileg a Z68 Pro 3-hoz jók. Most 1.5V-on mennek 928MHz-en CL5-ben. Majd elválik mennyivel bírják az 1333-at.
ffodi: A régi procikat tartósság szempontjából nem igazán lehet összehasonlítani az újakkal, ahogy mást sem.
-
XaraX
addikt
válasz
kasa85
üzenetére
130 W 4400-hoz elvileg elég, de ha magasabbra rakod a TDP-t, az sem gond.
LinX-et nem sok értelme van 772-vel futtatni, "all" inkább.
Használj real temp-rt, ott még a fogyasztást is figyelemmel tudod kísérni nagyjából, TDP beállításhoz jól jöhet.
Core temp-ből Én még mindig a 0.99.8-at használom, nincs gond vele. -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Csináltam egy tesztet GPU-Z 1.58/LinX 0.6.4- Simply Linpack/HWMONITOR 1.18.0.
Kíváncsi vagyok,hogy az értékek elfogadhatóak e hőfokban,és feszben.
A Core Temp 1.0 le töltöttem azzal mintha egy kicsit bugos lenne.
Miközben megy a stress teszt LinX el egy sárga ? jelenik meg a magonkénti hőfokonál időnként kb 1sec re.
Ilyenkor fel ugrik a Max hőfok 98C fokra ami nagyon érdekes
Gondolom nem tudta le kérdezni a hő értékeket,így feldobta a legmagasabb még nem elfüstölendő értékre
Tj. Max: 98 ami alapból oda van írva a Core Temp 1.0 ba.
Eggyel régebbivel érdekesen jó

A bioszban amit linkeltetek TDP amit XaraX kolega küldött arról fonom hangoltam 225 ről.
Short Duration Power Limit (W) 130
Long Duration Power Limit (W) 130
Long Duration Maintained (Sec.) 1
Core Current Limit 130CPU Fixed voltage 1.23v
Level 2
Max Ratio 44 =4400MHZ. -
ffodi
veterán
Pontosan erről van szó!

Jön egy "újonc" és elolvassa a hozzászólásokat, és kipróbálja az olvasottakat háttérismeret, és tapasztalat nélkül, ezzel van a baj.
Nekem sem azon jár az agyam, hogyan lehet valamit tönkretenni, hanem, hogy hogyan lehet a maximumon járatni valamit, ésszerű keretek között, és itt jön megint az, kinek mi az ésszerű.

-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy használt próbagaris I7 2600-ba van kockázat?Vagy még elromlani sincs ideje olyan új...
-
XaraX
addikt
Lejárt a szerkesztés.
Pontosan, mint az előző végén írtam, megküldik ezzel-azzal.
Kinlódik vele egy ideig, eldönti magában, ez egy sz@r, mehet az apróba.
Hát azért az ilyenek talán kerülendők.
Tőlük nem szeretnék dolgokat vásárolni.
Ha ésszel van tuningolva, nincs ellenvetésem, szívesen vagyok akár a következő tulaja is. -
XaraX
addikt
Pontosan így van, legrosszabb esetben elszállhat, ezt írtam Én is.

A VTT arányos emelése a stabilitást biztosítja tudomásom szerint, nem a káros hatásokak szünteti meg.
Az Én 2500K-m sem beteg, mint hardvert sajnálnám, ha meghalna, jobb sorsra érdemes.
(#14761) ÁdiBá
Igazad van, tuning esetén bármi történhet bármikor.
A K-s proci némileg rossz példa szvsz ebben az esetben, mivel eddig is a gyártó által ajánlott feszekről beszéltünk, és ugye ugyancsak az Intel szerint 1.52 V a max.
[B(#14774) ffodi ]
Ott a lényeg, hogy gondosan és körültekintően.
Nem szokásom félteni a cuccaimat azért nekem sem.
A probléma szerintem akkor van, ha pl. az itt olvasottak alapján valaki, kinek fogalma sincs róla, mit tesz éppen és az mivel jár, nekiesik tuningolni a cuccait, mert ugye tuningolni mindenképpen kell, azért vett ilyet.
Ha valaki visszaolvasna, itt is bőven tlálna ilyet.
Némileg hibás lépés ilyen szempontból az egész K-s felépítés.
Megveszi, hazaviszi, nekiesik.
Gyári hűtő fel, olvasta, 1.52 v adható, nosza rajta.
Ehez párosulhat, ezt is olvasta, ramoknak akár 1.7 V is mehet, csak emeljük a VTT-t is hozzá. -
ffodi
veterán
Járt már nálam sokféle proci, sok i5/i7 is, vannak amelyek megmaradtak mindennapi használatra, és megfelelő hűtés mellet, normálisan belőve a feszültségeket, stabil alaplappal használva sosem volt még probléma, és akiknek ezeket az alkatrészeket eladtam mind meg vannak/voltak vele elégedve, mert nem volt semmi bajuk a hardvereknek(degradáció etc). Nincs ezekkel semmi gond, ha okosan és körültekintően használja/tuningolja az ember akkor ha használtan megveszed ugyan azt fogja tudni, mint újkorában. Persze mindenki számára mást jelentenek az említett szavak, feltételek, de szerintem mindenki tudja számomra mit jelentenek.

Erre a helyzetre mindig a Q6600-as példát tudom hozni. Már bő 4 éves a proci+ a lap hozzá, azóta én használom, itt van nálam, 1,53V+LLC-vel megy 3800MHz-en, és már 4 éve ugyan úgy teljesít. Nincs vele semmi gond, nem degradálódott, mert ugyan azok a feszültségek vannak beállítva már 4 éve, mert a megvételt követő első héten, már közel ez volt a beállított érték. Megfelelő alaplap alatta van, a megfelelő hűtés pedig rajta.
Mi ez, ha nem hosszútávú tapasztalat?

Nyilván mindenki máshogy védi, félti a hardvereit/procijait, és hidd el nekem sincs arra pénzem, hogyha holnap megdöglik a procim, akkor menjek és vegyek egy újat. Egy szó mint száz, nem kell fosni a kicsit extrémebb tuningtól, amit 24/7-re használsz, ha adottak a körülmények, mert 99%-ban nincs semmi gond.
-
quasarus
tag
Sziasztok. egy Asus P8P67 LE Rev3 deszkában, egy I5.2500K proci, gyári levegő hűtőjével szerelve (egyenlőre)
A problémám az lenne, ill a kérdésem, hogy természetes-e, hogy 8-10perc DIRT3 játék után, (ati 6950) jelez az ASUS AI, hogy Warning processzor 72 Celsius fok. Ez standard, hogy a gyári proci hűtővel ennyire melegszik? (alap órajelen fut, standard bios beállítások mellet) -
ffodi
veterán
Jó persze legrosszabb esetben elszállhat, de ennek szerintem kicsi a valószínűsége, hacsak nem fogtál ki valami "gyári hibás" darabot, ami egyáltalán nem tolerálja a feszt.

A VTT arányos emelése már "régi trükk", ami még a bloomfieldeknél terjedt el, ahol az volt a lényeg ugye, hogyha az említett feszkülönbség nagyobb, mint 0,5V, akkor nagyon "eröltetve" van az uncore. Hivatalosan nem erősítenek meg ilyesmit soha, de én hiszek a nevesebb overclockereknek.
Ha valami beteg 2600K-m lenne, lehet én is jobban sajnálnám.

A hosszabb táv, pedig kinek mit jelent....1-2évnél tovább úgy sincs meg egy adott lap+proci páros, és ennyi idő alatt szerintem nem lesz semmi baja, ahogy a proci sem degradálódik. Persze ez csak az én véleményem.
Fail3D!:
Így is fel lehet fogni, de szerintem a köv tulajnak sem lesz vele semmi gondja, bírják ezek nem kell izgulni. Ilyenkor mindig egy Slot1-es történet jut eszembe.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Attix82
addikt
Előírt feszen használod nem lesz annak baja......én 4,4 hajtom 1,250-1,30 között mozog full terhelésen...persze én limitáltam 95 TDP, tehát az áramfelvétele se több mint a gyári.
Miért is jó ez? Amivel játszom 1-3 magot hasznának, és terhelése nem sok...így midnig 4.4-en mennek.
ITBbe viszont 1 mag 4,4 2 mag 4,4 , 3 mag eléri a 95 wattot lejön 3,7-re, 4 maggal meg gyári 3,4 Ghz....tökéletes számomra. Vagyis tudom, hogy az áramfelvétele nem haladja meg a gyáriét

-
ÁdiBá
veterán
Igazából minden tuning, órajel emelés, feszültség emelés csökkenti az alkatrészek élettartalmát.
Egyik gyártó sem javasolja hogy húzd a procit, ramjaid, videó kártyáit. Csak add rá lehetőséget ennek kivitelezése érdekében mint például a K jelű intel processzoroknál.
Én sem azért vettem mert akkor húzni kell. Hanem mert alig volt drágább a mezei 2600-nál.
Majd kiderül hogy meddig bírja, garanciás még.
Elszáll hozok helyette egy újat vagy vásárolok.
De úgy érzem az LGA2011 rendszerig kibírja, akkor meg lehet így is úgy is váltok megint. -
XaraX
addikt
"Miért, mi baj történhet?"
Legrosszabb esetben elszáll a cpu mem. vezérlője.
Az intel szerint ugye 1.575 a maximálisan ajánlott remfeszültség, mostanában elterjedt itt, hogy nyugodtan adható ennél jóval több is neki, ha a VTT-t is arányosan emeled.
Ezt tudomásom szerint nem erősítették meg sehonnan hivatalosan.
Az, hogy káros-e, vagy sem, nem mostanában fog kiderülni, feltételezem, ha az is, hosszabb idő alatt jön elő.
Más kérdés, hogy gariztatás esetén bizonyítható vagy sem a meghibásodás oka.
Szvsz nem valószínü, tehát ha elszáll, kapsz egy újat.
Mondjuk Én sajnálnám a mostanit.
Katt777
Megadhatod neki, saját döntésed.
Más oldalról nézve a jelenlegi ramjaid "hivatalosan" alkalmatlanok az SB rendszerhez.
Ajánlott ram 1.5V. -
katt777
félisten
válasz
joshua7
üzenetére
Esetemben egyelőre merőben teoretikus a tuning.
Azt hiszem, úgy fogom csinálni, hogy megnézem alap szorzóval, mennyit lehet FSB-n emelni, aztán alap FSB-vel, mennyit lehet a szorzón, aztán, hogy milyen kombináció a legjobb, mert lehet, hogy éppen valami 103X40 lesz max. stabil.Fail3D!: i7-nél akkor tűnt el 1-2GB a RAM-ból, ha kevés feszt kaptak, vagy túl alacsony volt az időzítésük. Lehet, ezért nem megy a tuning sem?
tomic: 1.65V a RAM-jaim alapfesze. Nem adhatom meg nekik, vazze?
Ez fura. i7 is érzékeny volt a feszelésre, de azért nem csak a gyári érték alatt lehetett hajtani őket. -
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
Nálam is megy gigába 107-et, de a procinak ez a vége.
Mondjuk csak 1,25V-os qpi, illetve 0,98-as system agentet-el néztem. 
Fail3D!:
1,064V az az 1,64V, nagyon nem mindegy.
Ennek adhatsz 1,2V-ot, a system agent pedig a VCCSA nálad, az mehet 0,97-ig ha max bclk-t akarsz nézni. Viszont ha ezt csinálod figyelj, mert nő a ramok órajele és az is egy potenciális hibaforrás, ha esetleg nem indul a gép. 
-
-
ffodi
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Szerintem a leggyengébb példány is elindul 47-48-as szorzóval, az más kérdés, hogy nem biztos hogy stabil, szóval nem kell félni.
1V alatt szerintem simán viszi az alapórajelet.#14739
Nem lehet fixálni. De egyébként nem lesz semmi gond. 8-10%-ot(sokszor ennyit sem) tudsz úgy is max emelni a bclk-val, az a PCI-E/PCI/SATA órajel is csak 8-10%-ot emelkedik, ami szinte semmi. Ha tesztre ezt használod, nem lesz semmi gond. 24/7-ra is emelhetsz rajt egy picit, ha úgy jobb beállítást találsz.
joshua7:
Szerintem azért nem ilyen rossz a statisztika. Az az utolsó kategória jó lesz bő 20%-nak is.(gondolj bele, azért nem 10-ből 1 proci megy 5GHz-et
) Az 50+ szorzó esetében pedig elég nagy a szórás, valóban sok proci van, aminek a max szorzója 49-50 vagy 51, ami felette van az már átlag felettinek számít(picit)Bélaaaa:
Nem lesz annak semmi baja. Mint mindent és mindenhol itt is minden bőven túl van méretezve, szóval ha évekig használod 105-ös bclk-n akkor sem lehet baja. Egyébként is sokszor a vga-nak jobb, ha nem fix 100-on van a PCI-E freki.
-
katt777
félisten
válasz
Bélaaaa
üzenetére
Tudtommal PCI-E frekit lehet fixálni 100MHz-en, és az IGP is szabályozható. Javíts(atok) ki, ha tévednék, még nem tudtam tesztelni, mert nincs meg a szükséges hardver, csak letöltöttem a kézikönyvet.
joshua7: Hát, ez nem túl biztató.
Fail3D!: 5GHz-cel kiegyeznék, azzal talán kijönne valami teljesítmény ebből a gyöngécske 2500K-ból...
Mondjuk a VGA-m alá tutira nem kell semmi CPU-tuning, de a jövőre nézvést még jól jöhet. -
válasz
joshua7
üzenetére
az 5 ghz megy... afolott semmi illetve a blck mar 4.4 sem tudom megemelni fagys nelkul ezert gondolom hogy valamilyen fesz tuti nicns belove... nem kell hogy 5.5 menjen csak ebbol mar kovetkeztetek hoyg valamilyen ertek tuti nincs jol beallitva.... illetve most meg a gpu is baszakszik... alpjaraton bfbc2 ben 70-80% kozott a kihasznaltasg 4.8 mhz-n de neha lmeegy 31 % ra is... frapsal nezem es nem ertem hova tunt az fps van hoyg roszabb mint 1 kartyaval

-
joshua7
veterán
válasz
joshua7
üzenetére
Na, 52x104 megvan.
Ez alapján (márha igaz) még boldog is lehetek, h ennyit is megy:
1. Approximately 50% of CPUs can go up to 4.4~4.5 GHz
2. Approximately 40% of CPUs can go up to 4.6~4.7 GHz
3. Approximately 10% of CPUs can go up to 4.8~5 GHz (50+ multipliers are about 2% of this group) -
-
katt777
félisten
válasz
Fail3D!
üzenetére
1-gyel kevesebb csöve van, mint a Halemsnek, bár árban ua (persze ventivel). Nézek teszteket. Azt meg még mindig nem mondta meg senki, ua.-e, mint az LGA1156, bár itt is a főoldalon 1156-ot írnak csak, specnél meg 1155-öt is. A blokkja kisebb, a ventilátorok zajosak lehetnek ilyen magas fordulaton, viszont elég jó a légszállítása (a 2db Swif-em kb. hasonlót produkálna). Á, most nézem a képeken, ez megint kézi szabályozós!
Nem tudom megérteni, ilyen árkategóriában miért nem lehet PWM-es ventiket tenni egy hűtőre. 
Speed(R): Hát én kánikulában, zárt házban mértem, az ilyen tesztekben meg asztalon szoktak. Nem mindegy. De ne aggódj, keresgélek teszteket. Amíg nincs pénzem az alapokra, van időm válogatni.
Most néztem, Frio mélyen a Corator alatt van teljesítményben. Gyorsan utána is nézek utóbbinak, egészen megfeledkeztem róla!
Árban szintén 14k körül van.
Sajna a héten már a 3. napja olyan szar Telenyomor, hogy a legtöbb oldal be sem jön.
Most írtam a Hírközlési hatóságnak, mert nyomorék szarnak rá válaszolni, legutóbb meg azt mondták, hát, pont két adó között vagyok. Érdekes, hogy amikor rendben megy a net, akkor vajon közelebb járnak hozzánk az adótornyok? 
Erdei88: Saját teszt, illetve Bloomfield topic tapasztalatok.
XaraX: Akkor csak nem futtattad elég sokáig a LinX-et, vagy más alkalmazás a hibás, futottunk bele ilyesmibe i7 topicban, illetve volt egy hibáys LinX verzió is. Ezért szoktam IBT-zni is. Tesztet kösz, elég szép eredmények a 4GHz-es 920-amhoz képest.
Fail3D!: Gondolom, itt is a hibajavítás viszi el a teljesítményt, mint core i7-nél azaz nem 100%-os a tuningbeállításod, még ha stabil is.
ffodi: Mennyi az a max szorzó, amennyit biztosan tudnak a K-s procik? Remélem, nem 33...

Alap órajelet milyen alacsony feszen visznek el a 2500K-k? i7-920-amnak elég volt 0.94V-, az a -0,2--0,25V itt sem lenne rossz...
-
-
Attix82
addikt
Én azt vettem észre, hogy az Offsetes beállításra kell ráhagyni picit, mivel üres és teljes járás között fesz ingadozás van....nekem pl a youtobnál észlelhető ez, ha nem adok neki + offszetet (tartaléknak), akkor elképzelhető a fagyás...gondolom 16x és 44x szorzót váltogatja, de közbe a fesz késik vagy nem annyi amennyinek kéne, pici terhelésnél is.
De kemény alkalmazásoknál viszont teljesen jó kisebb offsettel is.
-
Pala
veterán
Nekem ez az 1.3xxV már a "fájdalomküszöböm" felett van.
1.3V alatt szeretném a lehető legmagasabb stabil órajelet megtalálni (úgy, hogy ebben már a biztonsági ráhagyás is meglegyen), de sajnos elég sokat kell tesztelgetni, mire sikerül... Az, hogy Linx-stabil meg Prime-stabil, sokszor csak irányadásnak jó sajnos. De úgy gondolom, hogy kb. 4.4-4.5GHz-re lehet esély. 
-
-
Pala
veterán
Így más! Hallottam én is, hogy a Linx-szel vigyázni kell, nem teljesen megfelelő a stabilitásteszthez.
Én most még a 4GHz-hez is 1.21V-ot lőttem be, biztos ami biztos alapon. 1.184V-on Linx-stabil volt, gondoltam akkor erre kap még egy kis biztonsági ráhagyást. Bár lehet, hogy ezen a feszültségen már a 4.2-t is bírnia kellene...
-
kexksz
addikt
Alapfeszen kb meddig lehetne huzigálni egy 2500k-t? Azért kéne, hogy alapfesz maradjon, mert egy kis tuningot azért rá kéne rakni, viszont a mostani tápom nem engedi, hogy megduplázzam a fogyasztást. Alapfeszen gondolom még olyan radikálisan nem nő meg.
-
ffodi
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Igen, annyit adj neki, hogy 0,5V-nál kevesebb legyen.
1,2V a QPI-nek mehet simán mindennapi használatra.
joshua7:
Pontosan! Minden procinak más a max szorzója. A jó tuningproci(SB) nem csak magas órajelen megy relatíve alacsony fesszel, hanem elviseli a magas szorzót. A kettő dolog együttes megléte szuper procit eredményez. Nálam 55x a max, 56x-en se kép se hang. A tuti darabok mennek 58-59x-el is.
-
joshua7
veterán
Ezen a szorzó dolgon most ledöbbentem... Szóval minden procinak más és más vagy wtf?
Mert xs-en is ezt a választ kaptam. De akkor mi a 'szomért mondják, h ilyen meg olyan unlocked? 
Igen, annak hívják azokat az opciókat. Majd arra még ránézek, thnx.szerk: néztem 54x100-at meg 53x102-t, de egyik sem megy. Úgy meg sem néztem, h 54x102.
-
-
-
joshua7
veterán
Srácok, mit kell pontosan állítani egy SB rendszeren, ha bclk tuningot akarok? Mert nálam egyelőre 102 sem megy, próbáltam többféle beállítást is.
Illetve azt sem értem, hogy miért van se kép se hang restart után, ha 54-es szorzót akarok használni. 53 megvan gond nélkül, de afölött semmi. Azt is néztem, hogy ha 1.525V-nál többet állítok be, restart után a BIOS képnél voltage error-t ír és nem enged továbblépni, csak F1 a BIOS-ba.Fail3D!: tudom.
Egyébként 5.35Ghz tesztekre megvan 1.48V-on, kizártnak tartom, h 50Mhz+ ne lenne még benne. Valami BIOS limitre gondolok... -
-
dime27
őstag
Öreg motorosoknak egy kérdés :érdmes e lecserélni giga z68 ud7est giga z68xp ud5re mivel amit találtam ez az egyedüli lap amin van két optikai kimenet ill használható az igp is vele és nekem ezek a szempontok lennének a fontosak ilyen lapot keresek ami ráadásul még jobb vagy legalább egyenrangú a giga z68 ud7essel
Köszi a válaszokat előre is! 
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
emeltem a vtt-n és a dram voltage-n (1.057 illetve 1.545-ről 1.09-re és 1.59V-re), és megoldódni látszik a részleges fagyás probléma.
azért érdekes, hogy nem voltak eleg magasak a rendszernek az eddigi értékek, pedig minden alapórajelen fut (nem is lehet másképp.)
-
kasa85
őstag
Köszi let töltöttem.
Most 60g flops helyet 90felett kapok 4.4ghz en.
Az nem értem,hogy minden energia gazdállkodást,feszt le teszteltem és sokszor a Linx futtatása alatt a CPU-Z össze vissza mutatja a szorzókat.
44ről le esik sokszor 34-35re 3.4/3.5ghz re.
Auton is mentek a feszek,be állítva is rengeteg mindent ki próbáltam,de nem.
Le vettem mindent 3.7ghz re,és ilyenkor is elő fordul ez a sz@r
-
Attix82
addikt
Épp kipróbáltam a Starcraft 2-be alapon a 2500k-t, full lowon a grafika kezdéskor 310 fps körül volt , 4,4 Ghz-en 470 fps ugyan abba a visszajátszásba és helyszínen

Másik dolog, hogy a limit 95 wattot a 45-ös szorzónál már emelnem kell mert amúgy szétfagy windows betöltésnél, valószínű a 4,5Ghz és a kb 1,32 V már meghaladja a beállított TDP-t.
(szorzó visszavétellel sem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Könyvajánló
- Tesla topik
- 3D nyomtatás
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Keressek intel i7-i9!!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt hiszem, úgy fogom csinálni, hogy megnézem alap szorzóval, mennyit lehet FSB-n emelni, aztán alap FSB-vel, mennyit lehet a szorzón, aztán, hogy milyen kombináció a legjobb, mert lehet, hogy éppen valami 103X40 lesz max. stabil.

nemtudom melyik fesz leeht a rossz...
Árban szintén 14k körül van.