- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
-
-
válasz
dime27 #27837 üzenetére
Memória borda Cigány módra?
(mielőtt bárki lefikázna: a cigánypecsenye amire gondolni kell)
-
Winne
nagyúr
válasz
dime27 #25721 üzenetére
Ettől is függ még, ami kimaradt Ádibá postjából, más-más lapban is mehet más értéken a proci, bár nem nagy a szórása. Nekem az Asrockomban 1.248 és 1.260 között kap 4.4 GHz-en, amivel egy 16000-res linx lefutott 100 karikát hiba nélkül, terhelés alatt nem os volt baja, de azóta már kellett neki adnom 15 századot, mert alapon néha eldobta magát. A linx se ad teljes képet. Prime bizonyos szempontból jobb ilyen téren, de egy furmarkkal együtt lenne érdemes így tesztelni, csak senki se mazohista.
-
ffodi
veterán
válasz
dime27 #25074 üzenetére
Ez nálam is ismert jelenség Giga Z68X lap + Logitech wireless bill (MX5500) esetén. Az a trükk, hogy csak egy bizonyos pillanattól (pillanatban) "működik" a billentyűzet. Ha túl korán kezded el nyomkodni, akkor nem fog történni semmi. Abban a pillanatban kell elkezdeni nyomkodni a "del"-t, miután felismert mindent, de még nem lépett tovább (ha aktív az ahci bios, akkor az előtt).
scomcomputer:
Próbáld meg kikapcsolni a Spread Spectrumot.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
dime27 #23402 üzenetére
Kean_Sorbo
Az a bátyámnak van, talán ennél jobb gépet nem is lehet összerakni, ezért írok az ő nickje alatt már régóta, mert emiatt nem akartam regisztrálni, ő csak néha szokott ideírni. neki 3960X van, nekem 2600K.
Dime!
Te mégis mit képzelsz magadról, hogy még én bizonygassam meg küldjem el a procimat, mert te hitetlen vagy, ha valamit akarsz haver, akkor szépen megbeszélsz velem egy időpontot, eljössz Pécsre és tesztelgetheted, bár ezután nem hinném, hogy szívesen látlak!. Engem nem érdekel, hogy kinek milyen hőmérsékletű a procija, az enyém ezt produkálja, ezzel a hűtővel és ilyen megoldással. Ha nem hiszed, az a te dolgod engem kiszabottul nem érdekel! Itt van még két kép, most csináltam, de utoljára és emiatt többet tényleg nem írok, illetve nem válaszolok semmilyen idióta megnyilvánulásra, aki nem hiszi, annak nem fogok bizonygatni semmit. Az első kép idle, a másik load, max stressz LINX alatt.
Cöhh
-
N_A_S
veterán
válasz
dime27 #23248 üzenetére
A GTX 480 SLi az árban ugyanannyi mintha vennél egy 580-at, a 680-tól pedig olcsóbb, és még attól is erősebb. Ami miatt cserélni fogom az a elsősorban a csendesség, másodsorban a fogyasztás. Egyébként a BF3-hoz kell, ha nem akarod hogy 90-100FPS alá essen a játék. A 30 meg 60 FPS vitát meg most hagyjuk ki, aki multizik az tudja mért kell ennyi, aki nem az nem.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dime27 #21779 üzenetére
UD3P/Q9550 -- Nem tudtam, hogy van még 775-ös cuccod
, de..UD3R/P-től nem is lenne szép a ciripelés.
Nekem se ciripelt soha (UD3R) pedug a q9550-es ment benne még 4,7-en is. A mostani Asrock se teszi, itt is jártam már 5,4-en.
Tuningban meg rég nem áll, hogy "energiakütyüket kapcsold ki", be is volt mindíg, kivéve ha HWBOT-ra ment eredmény, hisz ott később kapcsolhat és a valid se kivitelezhető, de 24/7-es tuningoknál mindíg be van kapcsolva mind, és soha se ciripeltek. (én alulfesznél kapcsolom ki, hisz ha a "takarékos Vid" alá feszelem, értelmét veszti.Szép estét!
-
ffodi
veterán
válasz
dime27 #21779 üzenetére
Ez valóban érdekes, mert nagyon sok giga lapom volt, és egyik sem ciripelt. Egy X58A-UD5-öm most is van 4,2GHz-en megy benne egy 920-as az nem ciripel, és a Z68X-UD4-em sem ciripel, a 2600K 4,8-5GHz-en megy 24/7.
Még ehhez a témához:
Pár lap esetén egyébként akkor volt felfedezhető ez a jelenség, ha valamelyik energiagazdálkodási funkció aktív volt, azok variálásával érdemes szerintem elkezdeni a nyomozást, ha valakit idegesít.
-
asuspc96
senior tag
válasz
dime27 #20667 üzenetére
"Nekem sikerült az előbb belőni offsettel 4.7GHZ HT ON és szépen tartja 1.308-1.32V közt ingadozik Linx alatt és a maghőmérsékletek 66-68-72-74 fok"
Megvan nem veszett el
Akkor ez enyém 10°C-al le van maradva
....na de majdan a víz....az olyan lesz, hogy besz@rokasuspc96
-
lipi67
nagyúr
válasz
dime27 #20663 üzenetére
"kielégít" ez a tuningélmény.. Nekem kell majd egy 775 mert ez a "tuning"..kva unalmas
Eltelt vagy 2 nap s úgy felizgatott (khm) abba is hagytam. Kben nekem is 1,302V vagy mennyi a 4,7GHz, TRUE Rev.c-s (nem black -White Power), hő mint olyan nem létezik, de tuningélmény..se. Le is vettem alapra, mert kb 2GHz-en se használnám ki..talán majd 1x. Most viszont csináltatok egy p45 DQ6-ost, bele 2180-as, na..az majd élmnény lesz. Zájec régi procija lesz vagy az enyém
-
asuspc96
senior tag
válasz
dime27 #19092 üzenetére
Nem...de az majdnem a dupláját hozná ? Lehetséges ?
Erről már volt szó (kb 1-5 lappal hátrébb vagy közben) és akkor azt mondták, hogy rakjam fel az SP1-et feltettem de sz@rik ez gyorsabban számolni...
Szerk.: Valaki legyen olyan kedves segítsen egy bénán és linkelje be azt amivel elérhetem azt a 100GFlops-os álomhatárt....
Előre is köszönöm, asuspc96
-
asuspc96
senior tag
válasz
dime27 #19089 üzenetére
Helló!
Az első képen hogy a fészkes fenébe kaptál 100GFlops feletti értéket ?
Ugyan olyan procim van 4,6GHz-en igaz de akkor is... irigykedem
...
OP rendszer gondolom ugyan az... Win7 64bit SP1 igaz ?
Van valami ötleted miért nem egyezik a GFlops értékünk ?Szerk.: képek LinX 4,6Ghz teszt , LinX 4,6GHz kész
Üdv, asuspc96
-
ÁdiBá
veterán
válasz
dime27 #18037 üzenetére
Meglestem az új jövevényeket.
Furának találtam őket, hiszen nem magasabb órajeleken fognak üzemelni, nem található több L3 memória a processzorban.
Inkább csak 22 Nano, így a kevesebb fogyasztás a cél...
Csak akkor olyan hülye a megnevezés, hiszen ezek alapján a 2600K úgy teljesít mint egy 3770K?
Kíváncsi leszek rá... -
TomiLi
addikt
válasz
dime27 #18007 üzenetére
Ahogy fsb1000 is, én is inkább a "kis tesót" fogom választani.
Amire nekem kell, arra elég lesz. (tudtommal a hyper threading-nek nem sok értelme van ha a játék a fő felhasználási terület...)(#18009) csucsbicep : igen, én is úgy tudom, hogy az intel most inkább a gpu-ra gyúr rá. Pontosabban ha jól értettem jobban alkalmazkodik a "piachoz".
Nem is baj, hogy a cpu fronton nem sok változás lesz, hiszen minek is. Aki Sandy-t, majdan Ivy-t vásárol, általában egyszerűbb, hétköznapibb felhasználási területre szánja. Oda meg bőven jó a Sandy szintje! Ha valaki melózni akar, annak ott az lga2011.
Viszont nagyon jónak hangzik az alacsonyabb fogyasztás, ami kisebb hőtermelést is eredményez. Baba... -
chapwees
tag
válasz
dime27 #16001 üzenetére
Üdv! Érdekelne hogy egy ASUS P8Z68-V lapba helyezett INTEL Core i5-2500K Sandy Bridge 3.30GHz 1155 BOX, CORSAIR Builder Series CX500 V2 táppal valamint egy COOLERMASTER Hyper 212 Plus hűtővel meddig húzható, meddig érdemes, és mennyire kell feszt növelni? 3,5 - 4 - 4,5 - 5Ghz érdekelne leginkább. Ha megoldható Pü-ben kérném a választ.^^ Előre is köszi!
-
KAMELOT
titán
válasz
dime27 #16255 üzenetére
már most kezdheti rá gyűjteni a pénzt mert ugye vannak fanatikusok akik pénzt nem sajnálva eladják a mostani LGA1155-t és vesznek X79-et
(#16257) MrCsiT: 2500K és 2600K procik is mennek 5GHz-t attól függ milyet fogsz ki és hogy mennyi volton mennek. Mondjuk itt 1,38V 5GHz. Láttam már i7-2600K 1,45V 5,2GHz szintén léghűtéssel.
-
ffodi
veterán
válasz
dime27 #16249 üzenetére
Ezeknél a Gskill ramoknál azt vettem észre, hogy úgy lehet stabil beállítást találni, hogyha az első időzítés a sorban(ha pl. 10-11-10-27-et nézünk, konkréten tCL-tRCD-tRP-tRAS) X, a második X+2 a harmadik pedig X+1 szóval pl. 9-11-10- vagy esetleg 10-12-11- a 4. időzítés pedig 27-31 között, amit éppen szeret. A subtimings-al is érdemes foglalkozni, mert néha a lap olyan időzítést állít be, ami instabillá teszi a rendszert. Egyébként eddig Cl9 1T-ben használtam 1,645V-al, de most kipróbáltam, hogy visszaveszem CL10-1T-re 1,55V-al és így sem sokkal lassabb, szóval jó ez így. CL11-et 1,5V alatt is simán viszi, de az már rosszul hangzik.
-
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
-
N_A_S
veterán
válasz
dime27 #15956 üzenetére
Akkor nem állok tovább az ablakod alatt, pedig már azt hittem...
Az én véleményem az hogy a Giga ezzel a "jövőálló" szöveggel csak maga alatt vágta a fát.
Gigabyte: itt a válasz az MSI PCIe 3.0-s vádjaira
Itt tulajdonképpen el is ismerték hogy az egész egy átb@szás. Röviden: azzal érvelnek hogy van Gen3-as PCI-E, de csak x8-os sebességel, ami valójában egyenlő a PCI-E2.0 x16 -al. Szvsz a Gen3-as PCI-E -t még hosszú ideig nem fogjuk kihasználni, szóval teljesen értelmetlen volt ez az egész.
szacsee
Én se tudok biztosat csak azt feltételezem hogy az ASUS-nál többet tudnak. Ez a szemétláda intel nekem még nem küldött egy darab Ivy-t se tesztelésre, pedig Gen3-as lapom van! -
-
MPowerPH
félisten
válasz
dime27 #15278 üzenetére
Az úgy azért érdekes.
Bár az logikus, hogy a foglalat köré több levegő kerül, mivel óriási ott a turbulencia. Proci hőfokát, avagy a hűtőről elvezetett meleg levegő mennyiségét illetően nem vagyok biztos, hogy pozitív lenne. Sőt, a második tétel szerintem erősen negatív.
Én olyanról tudok beszámolni, hogy a True -ra felrakott második UK3000 szívó módban maximum 1C-t, de inkább 0.5C-t ad, vagy még annyit sem. Fordítva még nem próbáltam. Bár van olyan hűtő, pl a Mugen 2-3, amire 4 ventit tudsz felrakni, tehát mindegyik oldalára 1 -et. Még nem látom az értelmét, mert így a meleg levegő a lamellák között többet kering. De kipróbálom az este.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
dime27 #15276 üzenetére
Linx max arra jó szvsz, hogy a Gflpos-okat csekkold nem hibajavítózik-e. Én 20 körnél többet sosem futtatok belőle pl, pont ezért. 24h-s Linx stabil eredmény, mondom ez ok lesz így. NFS meg kb 5 perc után csutkára fagyott ugyanazzal a beállítással.
Szóval gyors Linx teszt ha ok akkor aztán azzal kell tesztelni amire használod. Ha game-re gammel, ha konvertálással akkor azzal.Ha hűsebb hosszútávon (ha jól értelemzem akkor a ház orrában és házában a két venit most egymás ellen dolgozik) is így, akkor használd így. Ha elég nagy a házad és felfelé is szellőzik akkor nem gond, a meleg levegő úgy is felfelé megy.
-
ffodi
veterán
válasz
dime27 #14622 üzenetére
Hyperpi 32M.
Landon:
Már nem azért de az a lap teljesen jó, igaz gyengébb kicsit mint az enyém, és kevesebb beállítás is van benne, főleg LLC ügyileg, de ne vicceljetek már, hogy 4,5GHz nem stabil benne, mert az nem órajel. Más gond lesz ott, amit okozhat a meleg is. A procid ennyitől nem degradálódhat, szóval nem kell félned. Az, hogy egy idő után több fesz kell neki, azt én is tapasztaltam. Oda kell lökni annyi feszt neki, amennyit kér aztán menjen, ilyen magasságokba nem kell "sajnálni", esetleg azt kipróbálhatod, hogy a PLL-t 1,75V-ra állítod.
-
N_A_S
veterán
válasz
dime27 #12467 üzenetére
És 4,5GHz-en tudnál futtatni a mostanival?
Igazad volt, tényleg nem stabil 1.16V-on, most volt egy fagyásom, adtam neki +0.01V-ot
(#12465) GeneraL_XTX
PrintScreen gomb, majd nyitsz egy MS Paint-et, és Ctrl+V(#12463) bundata
Szép ez a mini-ITX konfig, grat!Az M4 Gene-Z -ről nincs kedved megosztani pár tapasztalatot?
(#12462) kovy29
3,7 -en max akkor pörög ha 1 magot használ csak, ha mind a 4 terhelve van akkor 3,4-et tud alapon Turboval. -
N_A_S
veterán
válasz
dime27 #12436 üzenetére
Megcsináltam a Linx-et ismét 4000-en. Nálad 10W-al többet fogyaszt a proci. Esetleg a régi procidról nincs hasonló 4000-es teszted ahol látszik hogy nálad a Gigabyte Z68X-UD7 -ben mennyit kajált? Kíváncsi lennék hogy a proci fogyaszt többet, vagy az alaplap miatt eszeik nálam kevesebbet ugyanazon a frekin, és ugye nálam valamivel több feszt is kapott szóval érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- alza vélemények - tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest