Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
Nálam 4.6Ghz HT + AVX nélküli Linx 78fok.
Viszont 4.7Ghz HT + videó konvertálás ami közel 97%-on tartja a CPU-t csak 69 foking megy.
Én a helyedben átlag programokhoz mérném a hőmérsékletet nem egy tesztprogramhoz de persze mindenki másképp csinálja...
A többi game vagy program úgy sem használja az AVX-et akkor nem értem miért kell parázni az AVX-es 70 fok miatt.
Megnézted mennyi a hő mondjuk egy Crysis 2 vagy BF3 alatt? Na azt nézd meg és meg fogsz lepődni. Jó ha a 60-at eléri majd... -
Tirexi
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
Hát az a VID elég sok. Ott valami nincs rendesen beállítva. 1.256V adsz neki de mégis terhelve meg 1.38V-on megy?
Nézz át pár beállítást szerintem.
Most nézem hogy hogy az egyik progi ennyit a másik meg annyit Vcore-t dob?
Sztem jobban jársz egy Real Temp-el mint ezzel a régi Core Temp-el.
Más:
Első tuning eredmény: [link] -
haddent
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
ok. és ehhez a Linx hez adna vki 1 linket pls? mert keresem, de nem találom, mindig ilyen szarokat találok :S ezért is prime95 zök

JA! És egy nagyon fontos kérdés: mennyi a maximális biztonságos feszkó ezeknek? Nem az érdekel, aminél még nem ég ki abban a pillanatban, hanem az, ami mondjuk 1-2év használat után sem teszi szarrá. Nyilván mástól is beszarhat, de azért ezt gondolom lehet tudni vmennyire.
CPU-Z: 1.056V
Aida64: 1.140V
Bios: 1.2V
HWMonitor CPU VCore: 1.06VEz mind egyszerre nézve, 100% stress test alatt
Na most akkor így merjek emelgetni feszkót, hogy egyiknél már meghalt volna, másiknál meg még bőven jó helyen vna....
-
Speed®
titán
válasz
Giovanny
üzenetére
A Macho minimálisan gyengébb, mint az origi, tényleg nagyon korrekt.
Halk üzemhez a legideálisabb választás, drága ventit se kell rá venni..Az aláírásodban nagyon szemet szúr a "ragtalanság", javítsd má' ki ;p
Keresek jobb fajta 2600K-t vagy 2600K procit..így keresek finom alma. -
asuspc96
őstag
válasz
Giovanny
üzenetére
Akkor ebbe megint elbújt az apró részletek ördöge mivel másoknál (kb 4,6GHz-es órajellel) 120-130GFlops-os értékek születnek...kérdem én, hogyan is ?

Létezne ekkora teljesítménybeli különbség ?

Lehet ezeket a Szilícium-völgyi szemétbányából importálták a webshopok...

Van ötletetek ?

Szerk.: Tirexi: Dehogy vagyok kiakadva, csak megint emeltem az órajelet...és gondoltam letesztelem de semmi....és emiatt...
(gondolj bele neked is b@szta a csőröd, hogy nem úgy mentek a memóriák ahogyan...nem piszkálódás
)
Persze persze nem NASA de akkor is....
hogy mástól idézzek...."Szeretem a nagy számokat nézni"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"3DMark CPU pont meg a többi?" Mindjárt lövök egyet...üdv, asuspc96
-
KAMELOT
titán
válasz
Giovanny
üzenetére
Ja egyik legjobb hűtő 2 ventivel. Max teljesítménye 110,3 / 92,3 m3/h...kicsit kemény!

(#19528) Viktor77: ja így is jó....de akkor inkább az oldalsó is kifele menjen főleg ha nagy ventiről van szó. Nekem egy 23-as CM van oldalt 400RPM.... -5 fokot segít!
alaplap és procira. -
KAMELOT
titán
válasz
Giovanny
üzenetére
Érdekes az is ,hogy alapfeszen van a proci van egy ilyen hűtőd és linx alatt 70fok!?!?!
Helyedben inkább SCYTHE MUGEN 3 vagy YASYA hűtőt tennék rá vagy valami NOCTUA-t.
Alapon mennyi fokos a proci? Jól szellőzik a házad?
Mondjuk MSI-nél ezt nem tudtam ,hogy a feszt nem veszi le. Hát akkor elég gáz!
-
becsitibi
senior tag
-
Tirexi
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
Mennyivel kaptál jobb eredményt az eredetihez képest? (Aida mem teszt)
potyi23:
Akár LinX-et is ráküldhetsz maximális memória használattal vagy Memtest-et mint a feletted lévő hsz-ben.
Én mondjuk játékokkal szoktam tesztelni, ott néha előbb kijön a hiba mint egy terhelő programban. -
Tirexi
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
Sztem 11-11-11-30 ha meg akarod tartani az 1.5V-ot.

-
ÁdiBá
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
Alapon megy.
Viszont két órajel beállítást stabilizáltam, és mentettem el a Biosban.
4500Mhz-et 1.27V illetve 4600Mhz-et 1.305V.
Ezek az értékek 100%-osan stabilak, prime95 illetve linxel tesztelve.
Többet is próbáltam erőltetni.
1.36V meglenne a 4800 Mhz, ha tudnám hűteni.
Egyik reggel kipróbáltam nyitott erkély ajtóval. Nevetve ment a Linx, Prime95 minden, csak majd nem én fagytam meg.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
4600Mhz 75-80 fok között van Linx alatt egy Cooler Master - Hyper 212 Pluss hűtővel.
(Durván félórán keresztül teszteltem az említett programmal (linx))Amúgy 4800 fölött már be se tudom indítani a windows-t 1.4V alatti feszültséggel.
Tehát ott egy betonfalba ütköztem, nem is erőltettem ezzel a hűtővel, majd ha lesz rajta másik, de egyelőre úgy is alapon megy. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Giovanny
üzenetére
Az Offset mód azt jelenti, hogy az alaplap által beállítandó értéket (mely változik a terheléstől) eltolod az általad meghatározot constans értékkel.
Hogy miért nincs energiagazdálkodásod? Azt nem tudom. Fix Cpu fesznél kikapcsolódik, de neked auton maradt ha jól értem.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Giovanny
üzenetére
Nem rég szacse írt egy összefoglalót, keress rá.
De a legegszerűbb ilyen kis tuningnál, ha P67 vagy Z68 lapod van:
Beállítod a szorzót 40-42x-re és a feszt Offsetre teszed.
Valószinűleg tudsz majd alul feszelni.
40x-nál az offset (fesz csökkentés): -0,04...-0,10V tartományba is eshet
42x-nél az offset (fesz csökkentés): -0,00...-0,05V tartományba is eshet -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Giovanny
üzenetére
Itt a PH-n van az egyetlen magyarországi forgalmazója !
kieg: Bruttó 23.900,- + fuvarköltség.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Giovanny
üzenetére
Sok már az infó, hogy IGP tekintetében lesz fejlettebb és PCI-E 3.0 ami még plussz.
Ezek nem érdekelnek és a 2500K jódarabig el lesz nálam. Ha az olcsóbb lap is tudja azt a szolgáltatást, amire szükségem van, akkor minek vegyek 40K-s deszkát?
Azért, hogy félévente belenézve lássam a Giga, vagy Asus logót, azért felesleges.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Giovanny
üzenetére
Képlékeny minden, majd megjelenés után tudunk biztosat.
Ezért választok olcsó Z-s deszkát, mert ha nem menne az Ivy, de valami miatt cserélnem kell, akkor ne bukjak sokat a lapcserével. Jó eséllyel viszont visszafele megoldják a kompatibilitást, amivel a mostani procik is mennek majd benne, de erre sem mernék fogadni.
(FDI változik vagy mi a pék)
-
hermanyi
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
"Az Intel ugyan a 6-os szériás vezérlőt tartalmazó alaplapok és az Ivy Bridge APU kompatibilitásáról nem beszélt, de olyan hírek érkeznek, hogy a támogatás nem lesz általános. Ez azt jelenti, hogy egyes alaplapokon az Ivy Bridge alkalmazása kizárt. Ide tartoznak a Q65, a Q67 és a B65 vezérlőt alkalmazó termékek. Az asztali piacon elterjedt H67, P67 és Z68 jelzésű vezérlőhidak esetében a támogatás több dologtól függ, így általánosan nem lehet kimondani, hogy a kompatibilitás megoldott. Ami egyelőre biztos, hogy ha egy alaplap képes is az Ivy Bridge használatára, az sem jelenti azt, hogy minden funkció elérhető ugyanis egyik 6-os szériás vezérlő sem képes majd kihasználni az vPro technológia új fejlesztéseit. Ennél több adat egyelőre nincs. A rendezvényről származó információk szerint az alaplapgyártók valamivel az Ivy Bridge APU-k megjelenése előtt bejelentik, hogy mely alaplapok képesek a termékeket kezelni. A bejelentés azért nem történik meg most, mert maguk az alaplapgyártók sem tudják még, hogy az Ivy Bridge APU-k hibátlan működéséhez milyen UEFI specifikációk szükségesek. Ez döntő fontosságú adat, hiszen ahogy egy korábbi hírben már megírtuk az egyes modulok frissítése nem kivitelezhető otthon, vagy esetlegesen szervizben. Jelen pillanatban előfordulhat az is, hogy az egyes alaplapokból új revíziót kell kiadni, hogy azok támogassák az Ivy Bridge-et."
De utolsó infómorzsák azt mondták ,hogy a Z 68 as tökéletesen ki fogja használni .
De tanács kérdezd meg Abu85 kollégát ö erről kb mindenkitől többet tud
Na találtam Abu irást

[link] -
-
diegho
nagyúr
válasz
Giovanny
üzenetére
Nekem eddig csak 2400 és 2500k-val van tapasztalatom, de mindennapi használatra a 2400 is bőven elég szerintem, igaz húzni nem lehet, de fillérekből megvan hozzá egy H61-es lap és elég ütős páros így, mondjuk nálam a 2500k alatt is a legolcsóbb lap van és bár próbáltam már P67-es lapot, mégis maradt a H61. Ha ma lesz kedvem kipróbálom a 2500k igp-jét, mert ha kicsit húzok rajta, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy nem is lesz szükségem az 5770-re. Majd kiderül, viszont azt már bánom, hogy nem olyan lapot vettem, amin van dvi kimenet is, most kotorhatok elő valahonnan egy dsub kábelt, hogy ki tudjam próbálni. Amúgy én azt mondom, hogy egy egészséges 4400-as tuninghoz egy 2500k-val a legjobb ár/érték opció jelenleg az Asrock z68 pro3 (26k) vagy p67 pro3 (23k) mellé 1333-as kingston 8gb kit 12k és rá egy olcsóbb hűtő 7k körül, ez most a best buy szerintem és 4400-as tuning bőven elég, ehhez magas fesz sem kell és drága hűtő sem.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Giovanny
üzenetére
Minden képen sandy választanék a helyedben.
AMD elvből nem vásárolnék.
Ha kell az erő, a sebesség... i7 avagy i5.
X58 már kiöregedő, nincs hozzá új processzor, komponensek.
LGA1556 szintén elmondható ez.
Értelem szerűen a legjobb választás a te esetedben én az LGA1155 mondanám.
(én is core2ről váltottam)Vissza térve próbáltam picit finom hangolni a gépem.
Nézegettem képeket, de nálam a VTT feszültség 1.142V alapon. Létezik ez?!
Most 2133Mhz hagytam a memóriákat és 1.65V ről levettem 1.59V re a VTT pedig 1.100V.
Próbálom meg találni a legalacsonyabb stabil beállítást a memóriában.
Mert most nincs pénzem új sandyra.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Giovanny
üzenetére
Azok már nem játékos konfigurációk. Hiszen már az i7 rendszert se lehet mindennapi használtban kihasználni.
Rengeteg játékhoz ezeknél a processzoroknál jóval *gyengébb i7 avagy i5 is elegendő.
Az új LGA2011 foglalatú rendszer marhára nem költség hatékony eljárással készül.
Ráadásul ugye extrém kategória lesz.
Jóval drágább a rendszer kiépítése mint egy x58 lapkészletes konfigurációé volt.
Igazából tényleg csak zsebbe nyúlós ügyfeleknek való.
Természetesen a szerver piac megint kap kopni fog értük mert ugye számítógép soha nem lehet elég gyors.
-
Gaben01
őstag
válasz
Giovanny
üzenetére
Én 2010-10-11-én ezt a választ kaptam engusztól lefogató ügyben:
Szia,sajnos már nem tudok ilyen Thermalright cuccot rendelni. Meg sok mást se. A partnernél kezd eltűnni az árlistáról minden TR. (Szerintem már csak raktárról nyomják.)

Szerk. Látom közben már választ is kaptál. -
boogie84
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
Ha kihasználod a 8 szálat CSAK akkor érdemes a 2600K-t választani. Kül nem érzed a különbséget! Ugyan olyan jól tuningolható a 2500K is. Lásd a topicot, nem kevés teszteredményt találsz.
+ aki csak azért vesz i7-et h elmondhassa h neki olyanja van akk hajrá. Megérdemli, persze ha van felesleges lóvé akk szintén hajrá.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - MSI Mag Coreliquid A13 360 ARGB
- BESZÁMÍTÁS! MSI X570 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Kolink Unity Lateral ARG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez péntárca függő, akkor már vált inkább egy nagyobb genre.
Tesztekre használom csak, utána már úgysem melegszik 24/7-ben, akkor felteszem a 800RPM-es légkavarót.
De nem csak ezen múlik. Procija válogatja, van amelyik kevésbé melegszik, mint a többi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

AVX nélkül az SB esélytelen, és ugye az AVX egyenlőre nem túl gyakori jelenség.